Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusie
Będę okropna, ale muszę się Wam pochwalić
Po drugim dniu walki z pieczeniem bezy w końcu mi wyszło!!!
Nie wygląda może jakoś jak z katalogu, i talerzyk już brudny, bo to dokładka, ale w smaku? NIEBO W GĘBIE!!!!!!
Będę robić chyba co drugi dzień
Z truskawkami, z borówkami, z malinami
MNIAM!!!!!!!
Paula55, Io, pralinka, betina89, le'nutka, Kaarolina, stardust87, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:No jasne ze na krotko. Ona jest malutka i przeznaczona ja mysle tak.... Max do 3 -4 mies
Ale za taka cene??? Phi. Nie szkoda by mi bylo nawet wywalic
A lozeczko chcemy urzywane bo tanieja takie piekne mozna znalezc za smieszne pieniadze
Taki cot bed (czyli lozeczko z mozliwoscia zrobienia lozka dla kilkulatka) juz za £30-40 mozna znalezc
Materac kupie nowiutki wiec bedzie ok. Wozek tez mamy nowy. Jakos od poczatku chcialam urzywane lozeczko -
verynice wrote:Mamusie
Będę okropna, ale muszę się Wam pochwalić
Po drugim dniu walki z pieczeniem bezy w końcu mi wyszło!!!
Nie wygląda może jakoś jak z katalogu, i talerzyk już brudny, bo to dokładka, ale w smaku? NIEBO W GĘBIE!!!!!!
Będę robić chyba co drugi dzień
Z truskawkami, z borówkami, z malinami
MNIAM!!!!!!!
U mnie w piekarniku siedzi szarlotka z serem -
Zaczarowana- mój mąż powiedział" tam jest jakiś obcy... po chwili...bo to są francuzi oni żaby jedza i to pewnie żaba, a na koniec...ja cię nie będę za brzuch łapał jak tak będzie robić "
)
Pralinka- ja też myślałam o wanience z IKEI, bo jest tania ale właśnie nie patrzyłam na wymiary.
Co za pyszności-kobietom w ciązy takie pokazywać??!! My właśnie zjedliśmy budyń malinowy:)Zaczarowana lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Wycwaniłam się i kupiłam bezę Delecta - ciasto w proszku - dodaje się tylko wodę, miksuje i piecze
Na upieczoną bezę kładę kremówkę ubitą z cukrem i serkiem mascarpone i na to truskawyMNIAMUUUU
U mnie nie ma bezy w proszku, ale może zwykła by mi wyszła hmm
Kremówkę w sensie śmietanę słodką 30%, si?verynice lubi tę wiadomość
-
Betina z tego co kojarze ona ma tylko ok 70 cm bo kolezanka z innego watku spr. Ale nie chce sklamac
Verynice ty spryciulou nas sa w sklepie juz gotowe bezy
tak jak podklady do tortu
Teraz mysle jakie ciasto mojemu upiec zeby tak tortowo wygladalo ale zeby to nie bylo typowe ciezkie, kremowe...
Moze biszkopt przekladany masa smietanowa wlasnie, na gorze maliny z truskawkami i galaretka.... Co myslicie?
Macie jakis pomysly???
-
Io piękne zdobycze!
Odpalałaś może lampkę? Tez chciałabym taką kupić i zastanawiam się jak efekt na żywo?
Io wrote:Paula - bardzo ładne. Ja jednak wolę tradycyjnie łóżeczko.
W końcu przyszła moja paczka!
To moje zdobycze:
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
My już po wizycie, wszystko u Franka super
szyjka 4,5cm
i jestem szczęśliwa bo lekarz zgodził się żebym sobie sama test glukozy w domu na glukometrze zrobiła z zachowaniem wszystkich zasad z laboratorium
betina89, Io, Kaarolina, Paula55, justyna14, verynice, aswalda, mesy lubią tę wiadomość
-
ja też już po wizycie
od jutra mam już zwolnienie lekarskie do następnej wizyty czyli do 26 czerwca. nie robił mi usg ani nic tylko wyniki sprawdził i faktycznie mam problem z ciśnieniem i teraz mam zalecenia żeby dużo pić a tym bardziej przed każdym badaniem, pić pić wodę i jeszcze raz pić. A morfologia krwi znakomita
. W moczu też wszystko dobrze.kazał mi teraz już na zwolnieniu wypoczywać
więc leniuchowanie się zaczyna
no i znów mam skierowanie na obciązęnie glukozą...
Kaarolina, Paula55, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Paula55 masz rację 71cm ;/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/
na allegro są większe. W sumie nie wiem, który rozmiar;/;/
http://allegro.pl/wanienka-wanna-86cm-z-kaczuszka-8-kolorow-wys-24h-i4306442802.html
sa też 100cm i więcej. Hmm... a stojak do wanienki od szwagierki dostałam, taki metalowy, fajny, stabilny:) -
Wróciłam
Ach, cudowne urodziny! Kocham mojego męża! Przez wiele lat nienawidziłam dnia urodzin i zawsze płakałam w ten dzień, a odkąd znam mojego P. to 5 czerwca uśmiech nie schodzi mi z twarzy
No i obkupiłam naszego dzidzia w IKEI: super przewijak, komodę, mega wygodne krzesło do karmienia, lampę, a dodatkowo kupiliśmy jeszcze szafę 3 drzwiową, choć nie była planowana, bo kosztowała TYLKO 279 zł! Nie wiem czy będzie miejsce na nią w pokoju dzidzi, ale najwyżej nie wstawimy tam dużego łóżka dla nas, tylko będę na samym materacu spała albo coś.
A poza tym dziewczynki to bardzo dziękuję za życzenia :* Podczytywała chwilami Was na plaży i aż się popłakałam ze wzruszenia, że tyle kobitek znanych mi tylko z forum pamięta o moich urodzinach. Więcej niż moich znajomych i rodzinyJESTEŚCIE CUDOWNE!
(i znowu się poryczałam ze wzruszenia jak to pisałam
).
A teraz Was nadrobiębetina89, karolcia:)))), verynice, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Wycwaniłam się i kupiłam bezę Delecta - ciasto w proszku - dodaje się tylko wodę, miksuje i piecze
Na upieczoną bezę kładę kremówkę ubitą z cukrem i serkiem mascarpone i na to truskawyMNIAMUUUU
Nelus, verynice lubią tę wiadomość
Agula:) -
Agula:) wrote:wspominałam wczoraj ze w sobote przyjezdza do Nas rodzinka, macie moze jakis ciekawy przepis na sałatkę, taką co by do grilla pasowała i nie tylko?
Pycha! Wiosenna, lekka i pachnąca. I do mięcha super, bo ma ziemniaczki
betina89 lubi tę wiadomość
-
dziewczynki nie wiecie jakiej marki wózki z piankowymi kołami są dobre, albo w ogóle jakiej firmy można takie kupić?, bo wszystkie które sobie upatrzyłam mają pompowane i za Chiny nie mogę w necie znalesc z piankowymi... a ponoć w terenie, czy na polne drogi lepiej sprawdzają się piankowe, wiecie coś na ten temat ?Agula:)
-
Noo gratulejszyn dobrych wiadomosci kochane
super i oby tak dalej
Betina mysle ze ta 86 to min a najlepsza byla by ta ponad 100cm...
Ja chyba na taka sie zdecyduje...
Stardust super ze dzien udanytu nie ma co plakac
jestesmy starsze ale i madrzejsze
no i piekne oczywiscie
Mam nadzoeje ze soe pochwalisz zdobyczami choc tymi mniejszymi jak fotel czy lampa
I oby reszta dnia uplynela ci tak samo cudowńie jak do tej pory :*betina89 lubi tę wiadomość