X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - bardzo ładne. Ja jednak wolę tradycyjnie łóżeczko. :)

W końcu przyszła moja paczka!
    To moje zdobycze:
    18ixsp.jpg

le'nutka, Paula55, Kaarolina, betina89, verynice, madiiiii, Ewi25, stardust87, ofcooo, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo prosze jakie zdobycze :)

A my moze kupimy i lozeczko i kosz :)

Tez chcialam wszyatko nowe :p ale na szczescie mi przeszlo :P
    Wole sobie pokupic wiecej i czesciej zmieniac :)

Ja tez chce juz miec te wszystkie rzeczy u siebie!!! Buuu.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ;) Będę okropna, ale muszę się Wam pochwalić ;) Po drugim dniu walki z pieczeniem bezy w końcu mi wyszło!!! :D Nie wygląda może jakoś jak z katalogu, i talerzyk już brudny, bo to dokładka, ale w smaku? NIEBO W GĘBIE!!!!!! <3 Będę robić chyba co drugi dzień ;) Z truskawkami, z borówkami, z malinami :D MNIAM!!!!!!! :D
    rcpzcg.jpg
    1zlzotj.jpg

Paula55, Io, pralinka, betina89, le'nutka, Kaarolina, stardust87, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm pysznie wyglada :) az mi zoladek zaczal pracowac :)
    Ja musze mojemu miskowi jutro rano cos upiec bo ma urodzinki :)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No jasne ze na krotko. Ona jest malutka i przeznaczona ja mysle tak.... Max do 3 -4 mies :)
    Ale za taka cene??? Phi. Nie szkoda by mi bylo nawet wywalic :)
    A lozeczko chcemy urzywane bo taniej :) a takie piekne mozna znalezc za smieszne pieniadze :)
    Taki cot bed (czyli lozeczko z mozliwoscia zrobienia lozka dla kilkulatka) juz za £30-40 mozna znalezc :)
    Materac kupie nowiutki wiec bedzie ok. Wozek tez mamy nowy. Jakos od poczatku chcialam urzywane lozeczko :P
    No ceny super macie, Ja w tym przedziale cenowym nie widziałam żadnych ładnych łóżeczek u mnie... Ja chyba od razu będę szukać łóżeczka..

• pralinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Mamusie ;) Będę okropna, ale muszę się Wam pochwalić ;) Po drugim dniu walki z pieczeniem bezy w końcu mi wyszło!!! :D Nie wygląda może jakoś jak z katalogu, i talerzyk już brudny, bo to dokładka, ale w smaku? NIEBO W GĘBIE!!!!!! <3 Będę robić chyba co drugi dzień ;) Z truskawkami, z borówkami, z malinami :D MNIAM!!!!!!! :D
    rcpzcg.jpg
    1zlzotj.jpg
    Dawaj przepis:)
    U mnie w piekarniku siedzi szarlotka z serem <3

• betina89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana- mój mąż powiedział" tam jest jakiś obcy... po chwili...bo to są francuzi oni żaby jedza i to pewnie żaba, a na koniec...ja cię nie będę za brzuch łapał jak tak będzie robić " :))
    Pralinka- ja też myślałam o wanience z IKEI, bo jest tania ale właśnie nie patrzyłam na wymiary.
    Co za pyszności-kobietom w ciązy takie pokazywać??!! My właśnie zjedliśmy budyń malinowy:)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wycwaniłam się i kupiłam bezę Delecta - ciasto w proszku - dodaje się tylko wodę, miksuje i piecze :)

Na upieczoną bezę kładę kremówkę ubitą z cukrem i serkiem mascarpone i na to truskawy :D MNIAMUUUU

betina89 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Wycwaniłam się i kupiłam bezę Delecta - ciasto w proszku - dodaje się tylko wodę, miksuje i piecze :)

Na upieczoną bezę kładę kremówkę ubitą z cukrem i serkiem mascarpone i na to truskawy :D MNIAMUUUU
    Aaaa taaki myk:)
    U mnie nie ma bezy w proszku, ale może zwykła by mi wyszła hmm
    Kremówkę w sensie śmietanę słodką 30%, si?:)

verynice lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina z tego co kojarze ona ma tylko ok 70 cm bo kolezanka z innego watku spr. Ale nie chce sklamac :P

Verynice ty spryciulo :) u nas sa w sklepie juz gotowe bezy :) tak jak podklady do tortu :P
    Teraz mysle jakie ciasto mojemu upiec zeby tak tortowo wygladalo ale zeby to nie bylo typowe ciezkie, kremowe...
    Moze biszkopt przekladany masa smietanowa wlasnie, na gorze maliny z truskawkami i galaretka.... Co myslicie?
    Macie jakis pomysly???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io piękne zdobycze! :) Odpalałaś może lampkę? Tez chciałabym taką kupić i zastanawiam się jak efekt na żywo?
    Io wrote:
    Paula - bardzo ładne. Ja jednak wolę tradycyjnie łóżeczko. :)

W końcu przyszła moja paczka!
    To moje zdobycze:
    18ixsp.jpg

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, wszystko u Franka super :) szyjka 4,5cm :) i jestem szczęśliwa bo lekarz zgodził się żebym sobie sama test glukozy w domu na glukometrze zrobiła z zachowaniem wszystkich zasad z laboratorium :)

betina89, Io, Kaarolina, Paula55, justyna14, verynice, aswalda, mesy lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już po wizycie :) od jutra mam już zwolnienie lekarskie do następnej wizyty czyli do 26 czerwca. nie robił mi usg ani nic tylko wyniki sprawdził i faktycznie mam problem z ciśnieniem i teraz mam zalecenia żeby dużo pić a tym bardziej przed każdym badaniem, pić pić wodę i jeszcze raz pić. A morfologia krwi znakomita :). W moczu też wszystko dobrze.kazał mi teraz już na zwolnieniu wypoczywać :) więc leniuchowanie się zaczyna :D no i znów mam skierowanie na obciązęnie glukozą...

Kaarolina, Paula55, jovi81 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 masz rację 71cm ;/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/

na allegro są większe. W sumie nie wiem, który rozmiar;/;/
    http://allegro.pl/wanienka-wanna-86cm-z-kaczuszka-8-kolorow-wys-24h-i4306442802.html
    sa też 100cm i więcej. Hmm... a stojak do wanienki od szwagierki dostałam, taki metalowy, fajny, stabilny:)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :) Ach, cudowne urodziny! Kocham mojego męża! Przez wiele lat nienawidziłam dnia urodzin i zawsze płakałam w ten dzień, a odkąd znam mojego P. to 5 czerwca uśmiech nie schodzi mi z twarzy :D
    No i obkupiłam naszego dzidzia w IKEI: super przewijak, komodę, mega wygodne krzesło do karmienia, lampę, a dodatkowo kupiliśmy jeszcze szafę 3 drzwiową, choć nie była planowana, bo kosztowała TYLKO 279 zł! Nie wiem czy będzie miejsce na nią w pokoju dzidzi, ale najwyżej nie wstawimy tam dużego łóżka dla nas, tylko będę na samym materacu spała albo coś.

A poza tym dziewczynki to bardzo dziękuję za życzenia :* Podczytywała chwilami Was na plaży i aż się popłakałam ze wzruszenia, że tyle kobitek znanych mi tylko z forum pamięta o moich urodzinach. Więcej niż moich znajomych i rodziny ;) JESTEŚCIE CUDOWNE! :D (i znowu się poryczałam ze wzruszenia jak to pisałam :P).

A teraz Was nadrobię :)

betina89, karolcia:)))), verynice, Gosia19 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Agula:) Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Dawaj przepis:)
    U mnie w piekarniku siedzi szarlotka z serem <3
    przyłączam się do prośby też poproszę przepis na tą bezę! wyglada mega:D

Agula:)

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

ooo:( umknęło mi to zdanie:D sorry;) skoroto w proszku to jeszcze lepiej:D

Nelus, verynice lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula:) wrote:
    wspominałam wczoraj ze w sobote przyjezdza do Nas rodzinka, macie moze jakis ciekawy przepis na sałatkę, taką co by do grilla pasowała i nie tylko?
    u nas furorę na grillu zawsze robi sałatka z gotowanych ziemniaków (gotowanych w mundurkach, obranych i pokrojonych w kostkę), z ogórkiem kiszonym (w kostkę), koperkiem i majonezem. Można też rzodkiewkę dodać :) Pycha! Wiosenna, lekka i pachnąca. I do mięcha super, bo ma ziemniaczki :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki nie wiecie jakiej marki wózki z piankowymi kołami są dobre, albo w ogóle jakiej firmy można takie kupić?, bo wszystkie które sobie upatrzyłam mają pompowane i za Chiny nie mogę w necie znalesc z piankowymi... a ponoć w terenie, czy na polne drogi lepiej sprawdzają się piankowe, wiecie coś na ten temat ?

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo gratulejszyn dobrych wiadomosci kochane :) super i oby tak dalej :)

Betina mysle ze ta 86 to min a najlepsza byla by ta ponad 100cm...
    Ja chyba na taka sie zdecyduje...

Stardust super ze dzien udany :) tu nie ma co plakac :) jestesmy starsze ale i madrzejsze :) no i piekne oczywiscie ;)
    Mam nadzoeje ze soe pochwalisz zdobyczami choc tymi mniejszymi jak fotel czy lampa ;)
    I oby reszta dnia uplynela ci tak samo cudowńie jak do tej pory :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ