X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek u Nas wczoraj piekna pogoda dzisiaj deszcz.. to dobrze bo taka pogoda nie nastraja do wstawania z lozka;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:-) u mnie dzisiaj słonecznie i przyjemnie wiec wam rownież takiej pogody życzę i miłego dnia oczywiście:-)

atdci09kamv7205a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) nie śpimy już od 5.20 :/ a w nocy budziłam się co chwilę - mąż na przemian chrapał i jakoś dziwnie głośno dmuchał. Masakra :/ ledwo żyję dziś, może jakaś drzemka w dzień postawi mnie na nogi.

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    u mnie dziś deszczowo, ale w sumie i tak mi wszystko jedno, bo siedzę w domu z chorą córką.

Byłam wczoraj u internisty z wynikami wymazu z moczu i szyjki (wyszły mi bakterie) i Pani doktor nie wiedziała co robić, więc poszłam prywatnie do jeszcze innego gina i przepisał mi antybiotyk Zinat i globulki macmirir 500.

Martwie się, czy to nie zaszkodzi maluszkowi, ale wolę brać. Zrobiłam sobie wczoraj sesję w google na temat bakterii e. coli w szyjce i trochę się przeraziłam jakie mogą być skutki nie wyleczenia tego.

Bakteria E.Coli może nawet powodować przedwczesny poród, skracanie i rozwieranie szyjki, a jak się dziecko zarazi podczas porodu to może się skończyć bardzo źle. Więc biorę grzecznie antybiotyk i mam nadzieję, że pozbędę się dziadostwa jak najszybcjej.

Przy okazji wczorajszej wizyty pan doktor zrobił mi usg, z maluchem wszystko dobrze i waży już 1300g :)

verynice, aswalda lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka bedzie dobrze. Spory już twój maluszek! Ja niestety muszę wytrzymać do 17 czerwca zeby dowiedzieć sie co tam u mojego małego :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej WAs adrobic graniczy z cudem wczoraj sprzatanie caly dzien mi to zajelo jak nigdy tragedi
    a wiec
    karola Krzys przecudny duzy slodki och ja ja kocham te zdjecia :)
    stardust spelnienia marzen sorki ze nie wcziraj
    betinka trzymam kciuki szybko wracaj do domu i dawaj znac co z toba
    szonka dzidzia masakra wiekla gratuluje

dzisiaj mam wizyte juz nie moge sie doczekac

stardust87 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

U nas dzisiaj deszczowo. Mam nadzieję, że jutro pogoda się poprawi i nie będzie nici z mojego jeziora.

Kark - bardzo mi przykro. Staraj się być dobrej myśli. Na pewno dasz jakoś radę.

Madiii - testowałam lampkę i efekt mi się podoba, chociaż myślałam, że te projekcje będą się zmieniać albo poruszać, a niestety nie. Ciekawa jestem czy ta muzyczka i świetałka faktycznie pomogą małemu zasnąć.

madiiiii lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zdziwiłam się, że taki duży bo niecałe 2 tyg. temu ważył 679g. WIęc rośnie jak na drożdżach :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka, dziękuję :)

Ja się witam w nieciekawym nastroju. Z mężem się od rana poprztykałam, bo mi bezczelny na psa krzyczy. Fakt, że pies go nie słucha, ale to dlatego, że na niego krzyczy i koło się zamyka. Jak się do niego spokojnie mówi i z czułością to jest posłuszny. No i jeszcze mi się oberwało, że się wtrącam w wychowanie jego psów :| A, niech spada. Te pieski i tak bardziej mnie kochają :P
    Ciekawe czy pójdzie ze mną do szkoły rodzenia - dziś ostatnie zajęcia, z pielęgnacji noworodka i miał iść. Pewnie się wykręci "za karę" :P
    Jakieś wizyty dziś? powodzenia życzę :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Io! :) Ja czytałam, że noworodki uwielbiają obserwować efekty świetlne, także jeśli nawet nasza dzidzia nie zechce przy nich zasypiać, wystarczy mi, jeśli sprawią jej radość :)Sama chciałabym mieć taką lampkę, gdybym była na jej miejscu :D Ale poszperam jeszcze w necie, może znajde coś z ruchomymi projekcjami.
    Io wrote:
    Dzien dobry!

U nas dzisiaj deszczowo. Mam nadzieję, że jutro pogoda się poprawi i nie będzie nici z mojego jeziora.

Kark - bardzo mi przykro. Staraj się być dobrej myśli. Na pewno dasz jakoś radę.

Madiii - testowałam lampkę i efekt mi się podoba, chociaż myślałam, że te projekcje będą się zmieniać albo poruszać, a niestety nie. Ciekawa jestem czy ta muzyczka i świetałka faktycznie pomogą małemu zasnąć.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w siódmym miesiącu (według belly) i z takim sobie nastrojem. Pogoda co prawda zapowiada się na ładną ale pobolewa mnie brzuch. Dziwne uczucie - jakby był zmęczony czy przetrenowany.
    Ależ ten czas leci Dziewczyny! Jeszcze trzy miesiące i maluchy będą z nami!:-)

Kaarolina, verynice lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, czas leci strasznie szybko! Ja ostatnio popadam w skrajne nastroje. Raz się cieszę, a raz panikuję, bo nie wiem, czy dam sobie radę z takim maleństwem i robi mi się strasznie smutno. Ehh, dobrze że chociaż mój mąż zachowuje spokój, bo ja we wrześniu będę już chyba kłębkiem nerwów ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Słonecznie i ciepło dziś. Przyszedł kurier z sokowirówką, zamówiliśmy sobie prezent na rocznicę. Trzeba będzie dziś przetestować.

kark a naprawdę nie dasz rady się sprężyć i bronić się we wrześniu? Jak masz termin na początek, pracę byś miała już napisaną to po 25 tylko podejść i się obronić to nie będzie chyba tak trudno co? Nawet po cesarce myślę, że 2-3 tygodnie podjechać samochodem dałoby radę. Ktoś na pewno pomógłby dotrzeć i zająć się chwilę maleństwem. Wiadomo, że lepiej byłoby teraz ale czasami życie podkłada nam kłody pod nogi, nie ma co się poddawać.

ja mam termin na 23, a zajęcia zaczynam już od początku. Więc najpierw będę się kulać, a potem pewnie odpuszczę tylko jeden zjazd i dalej będę chodzić normalnie. Przynajmniej mam taki pozytywny zamiar :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam to samo! Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boję czy mnie to nie przerośnie i nie będę ryczec z bezsilności jak Mały się urodzi:-) póki co chodzę lekko zestresowana bo pobolewa i kluje mnie brzuch i od razu sobie wkręcam że coś niedobrego dzieje się z łożyskiem. S wizyta dopiero 18.06

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u Nas sie nie rozpogadza a musze do zusu isc grr a tak mi sie nie chce.. eh..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, wstawiam zdjęcia mebelków na życzenie :)

przewijak:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/

fotel:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79805430/

lampa:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20213595/

komoda:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/

i nadprogramowa szafa:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50270136/

tak jak mówiłam zdjęcia z neta, bo meble w kartonach jeszcze, ale korci mnie, żeby dziś chociaż przewijak złożyć :P

madiiiii, aswalda, Gosia19, Nelus, Io lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    A ja się witam w siódmym miesiącu (według belly) i z takim sobie nastrojem. Pogoda co prawda zapowiada się na ładną ale pobolewa mnie brzuch. Dziwne uczucie - jakby był zmęczony czy przetrenowany.
    Ależ ten czas leci Dziewczyny! Jeszcze trzy miesiące i maluchy będą z nami!:-)

Idziemy łeb w łeb :) Powiedz kochana, dla porównania ile wazy twój maluszek, bo mój tydzień temu, czyli w 26 tyg wazył 829 gram i sie zastanawiam czy to duzo czy nie, dziewczyny tutaj mówiły, że spory a lekarz ze to norma. Sama już nie wiem :)
    U mnie dzisiaj deszczowo i pochmurno, ale jak jestem w ciąży to taka pogoda mi jak najbardziej odpowiada.
    Dalej bolą mnie plecy, co prawda trochę mniej ale czuje sie jak kaleka. Ciekawe ile to jeszcze potrwa.
    Chyba musze sie zabierac poważnie za wyprawke bo to już 7 miesiąc a nie wiadomo jak sie bede czuła dalej. A znając moje niezdecydowanie to bedzie trodne, nad kolorem kocyka Minky zastanawiałam sie prawie 3 dni. Zawsze miałam problemy z podejmowaniem decyzji a w ciazy to mi sie chyba jeszcze nasiliło :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea, kłucia i pobolewania to naturalny objaw :) Dzieciątko rośnie, więc wszystko się rozciąga. Mnie lekarka ostatnio uspokajała, gdy wspomniałam o bólach. A kłuje mnie czasami intensywnie gdy szybko idę. Coś jak kolka, ale w podbrzuszu. Moja mama miała to samo w ciąży.

Fipsik, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :) My też kupiliśmy sobie kiedyś sokowirówkę, a zaraz potem w naszym sklepie pojawiły się 100% soki z miąższem i z lenistwa jej nie odpalamy ostatnio ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 09:50

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    No ja mam to samo! Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boję czy mnie to nie przerośnie i nie będę ryczec z bezsilności jak Mały się urodzi:-) póki co chodzę lekko zestresowana bo pobolewa i kluje mnie brzuch i od razu sobie wkręcam że coś niedobrego dzieje się z łożyskiem. S wizyta dopiero 18.06

I nawet wizyte mamy w ten sam dzień :) He he

relg4z17djzzyjqt.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mebelki extra ja jesze nie jestem zdecydowana

stardust87 lubi tę wiadomość

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ