X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi się podobają te białe mebelki, ale ciągle się zastanawiam, jak będą wyglądały po kilku latach, czy np. nie zżółkną i nie będą zbyt kuszące dla dziecka z arsenałem kredek i flamastrów :D Moje siostrzenice mają teraz 2 i 4 latka i bazgrolą, gdzie się da ;)
    stardust87 wrote:
    Nelus, wstawiam zdjęcia mebelków na życzenie :)

przewijak:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/

fotel:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79805430/

lampa:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20213595/

komoda:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/

i nadprogramowa szafa:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50270136/

tak jak mówiłam zdjęcia z neta, bo meble w kartonach jeszcze, ale korci mnie, żeby dziś chociaż przewijak złożyć :P

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie!

Piękna pogoda u nas, ani za ciepło ani za zimno - idealnie ;)
    Dziś 4 rocznica związku z moim M... może pójdziemy gdzieś na obiad na miasto...albo chociaż na deser? :)

Kto ma dzis wizyty? Trzymam kciuki!

Fipsik, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:

Fipsik, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :) My też kupiliśmy sobie kiedyś sokowirówkę, a zaraz potem w naszym sklepie pojawiły się 100% soki z miąższem i z lenistwa jej nie odpalamy ostatnio ;)

rocznica w niedzielę :) jutro się wybieramy do ostromecka , w koncu jakas okazja zeby ladnie wygladac hehe. jest tam piekny park, moze jakies zdjecia sobie porobimy w 5 :)

madiiiii lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie!

Piękna pogoda u nas, ani za ciepło ani za zimno - idealnie ;)
    Dziś 4 rocznica związku z moim M... może pójdziemy gdzieś na obiad na miasto...albo chociaż na deser? :)

Kto ma dzis wizyty? Trzymam kciuki!

Polecam ostromecko na rocznicę ;P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Gratuluję udanych wizyt trzymam kciuki za kolejne i strasznie wam zazdroszczę...
    Ja swoje maleństwo ostatnio widziałam na połówkowym- 6 maja, a teraz mój gin na urlop poszedł i wraca 1 lipca :/
    O szok jak ja to wytrzymam...

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - do Ostromecka mamy 5 min drogi wiec często tam bywamy :)

Migotka - matko bidulko, strasznie Ci współczuję, że tak długo dzieciątka nie widziałaś..a ja tu panikuję, że jeszcze 1,5 tyg... a Ty? 2 miesiące prawie!!

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Fipsik - do Ostromecka mamy 5 min drogi wiec często tam bywamy :)

Migotka - matko bidulko, strasznie Ci współczuję, że tak długo dzieciątka nie widziałaś..a ja tu panikuję, że jeszcze 1,5 tyg... a Ty? 2 miesiące prawie!!

No właśnie...trochę dobija mnie ta myśl, ale na szczęście mam baaardzo aktywne dziecko, które wynagradza mamusi to czekanie :D
    No i chociaż mogę poczytać o waszych wizytach :)

verynice lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja też tyle czasu czekam na kolejne usg - kochany nfz:) przewiduje tylko 3 usg na całą ciążę, jeśli nie ma problemów, po 1 usg na trymestr, więc teraz pewnie jakoś w 8 miesiącu będę miała. :/ kaszana !

7w3d 💔
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Idziemy łeb w łeb :) Powiedz kochana, dla porównania ile wazy twój maluszek, bo mój tydzień temu, czyli w 26 tyg wazył 829 gram i sie zastanawiam czy to duzo czy nie, dziewczyny tutaj mówiły, że spory a lekarz ze to norma. Sama już nie wiem :)
    U mnie dzisiaj deszczowo i pochmurno, ale jak jestem w ciąży to taka pogoda mi jak najbardziej odpowiada.
    Dalej bolą mnie plecy, co prawda trochę mniej ale czuje sie jak kaleka. Ciekawe ile to jeszcze potrwa.
    Chyba musze sie zabierac poważnie za wyprawke bo to już 7 miesiąc a nie wiadomo jak sie bede czuła dalej. A znając moje niezdecydowanie to bedzie trodne, nad kolorem kocyka Minky zastanawiałam sie prawie 3 dni. Zawsze miałam problemy z podejmowaniem decyzji a w ciazy to mi sie chyba jeszcze nasiliło :)
    ja niestety nie wiem ile waży bo na ostatniej wizycie lekarz zrobił mi usg tylko dlatego ze mały był bardzo mało aktywny i myslałal że może pępowiną się okręcił. Więc tylko na szybko podglądnął i żadnych pomiarów nie podał. Teraz też widzę że w planie kolejnej wizyty nie mam usg ale wymuszę to na nim bo chociaż raz w miesiącu muszę zobaczyć czy z dzieckiem wszystko w porządku.

Ja też jestem bardzo niezdecydowana i pzy każdym zakupie "modlę się" przez kilka dni zanim podejmę decyzję. A tu trzeba zagęszczać ruchy bo czas leci jak szalony :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja usg miałam na połówkowym, ale bez zdjęcia. Ostatnie zdjęcie mam 3cm wyglądające jak fasolo-alien. Ciekawe kiedy dostanę jakieś ładne, czy w ogóle mi zrobi tego 27 czerwca.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Assantea, kłucia i pobolewania to naturalny objaw :) Dzieciątko rośnie, więc wszystko się rozciąga. Mnie lekarka ostatnio uspokajała, gdy wspomniałam o bólach. A kłuje mnie czasami intensywnie gdy szybko idę. Coś jak kolka, ale w podbrzuszu. Moja mama miała to samo w ciąży.
    Dziekuję Ci za pocieszenie bo ja panikara trochę jestem :-) Wczoraj weszłam na wątek z odklejaniem łożyska to jak poczytałam że dziewczyny traciły z tego powodu ciąże w 33 czy 36 tygodniu to strasznie się zdołowałam. Narzuciłam sobie zakaz wchodzenia na takie fora i zamierzam się tego trzymać :-)

madiiiii lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja was tez troszke tu jeszcze zaspamuje ;) jakby ktoras miala checi i fejsa to prosze polub moj komentarz pod zdjeciem https://www.facebook.com/fotografialubin/photos/a.169082586486816.42414.149827971745611/717063685022034/?type=1&comment_id=717333034995099¬if_t=like

dodam ze trzeba polubic moj komentarz a nie zdjecie :)

z gory dziekuje :) milego dzionka!!!

moj dzis od rana straszny ale sloneczko swieci to moze mi sie polepszy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:11

assantea lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę co cztery tygodnie.. Chyba od 30tc jest co 3 tyg..
    Moje Szczęście daje mi mocno o sobie znać, więc troszkę mi to umila czekanie do każdej następnej wizyty:)

Od dzisiaj przez cały weekend ma byc u mnie 30 stopni, lubię ciepło lecz nie taki upał:/
    Arbuz się chłodzi w lodówce sasasa

• hela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Dziekuję Ci za pocieszenie bo ja panikara trochę jestem :-) Wczoraj weszłam na wątek z odklejaniem łożyska to jak poczytałam że dziewczyny traciły z tego powodu ciąże w 33 czy 36 tygodniu to strasznie się zdołowałam. Narzuciłam sobie zakaz wchodzenia na takie fora i zamierzam się tego trzymać :-)

kochana nie czytaj! jakby bylo cos nie tak to przeciez wiesz ze by cie nie wypuscil z gabinetu tylkood razu do szpitala! na pewno jest ok, mnie tez codziennie kluje ;) glowa do gory!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i stał się cud po miesiącu nie odzywania się moja matka raczyła zadzwonić :O
    i tak Was wczoraj czytałam o tych kombinezonach zimowych i kurteczkach i wiecie co? uświadomiłam sobie że mam tylko jeden kombinezon i to na Malucha :D a po wczorajszej wizycie coś czuję że moje dziecię będzie dość spore i wracając z Zusu zaszłam na małe zakupy :D (już schowałam przed Mężem bo mnie ze skóry obedrze jak to znajdzie :P ):

c76d18d81c2cfef1med.jpg

5af09ea9b5f78e8cmed.jpg

No i oczywiście wszystkim świętującym rocznice i urodzinki życzę samych radosnych chwil pełnych miłość !!! :)

Migotka22, stardust87, Ewi25, aswalda, Gosia19, Nelus, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ja mam wizytę co cztery tygodnie.. Chyba od 30tc jest co 3 tyg..
    Moje Szczęście daje mi mocno o sobie znać, więc troszkę mi to umila czekanie do każdej następnej wizyty:)

Od dzisiaj przez cały weekend ma byc u mnie 30 stopni, lubię ciepło lecz nie taki upał:/
    Arbuz się chłodzi w lodówce sasasa

ja mam od 25 tyg co 3 tyg, od 30 co 2, od 36 co tydzien, ale nie zawsze mam usg

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na chwilę obecną też mam co 4 tygodnie zobaczymy co ile będzie po następnej w końcu to będzie już 31 tydzień :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Migotka ja też tyle czasu czekam na kolejne usg - kochany nfz:) przewiduje tylko 3 usg na całą ciążę, jeśli nie ma problemów, po 1 usg na trymestr, więc teraz pewnie jakoś w 8 miesiącu będę miała. :/ kaszana !

No tak tylko, że ja chodzę prywatnie :P
    Tylko temu zachciało się odpoczywać :P
    No a ja biedna muszę czekać...a jak wróci to już będzie usg 3trymestru

relganlikx65a1ud.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    kochana nie czytaj! jakby bylo cos nie tak to przeciez wiesz ze by cie nie wypuscil z gabinetu tylkood razu do szpitala! na pewno jest ok, mnie tez codziennie kluje ;) glowa do gory!
    To jest okropne ale jak wiem że Was tez coś kłuje i boli to mi lepiej bo myslę sobie że to w takim razie chyba normalne skoro nie jestem z tym sama :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem wkurzona... nie dość, że z moim mężem od kilku dni mamy ciche dni to jeszcze teściu dołożył do pieca :/ oznajmił że łóżeczka nam nie da, bo (UWAGA) nie ma co zrobić z rzeczami które są w tym łóżeczku!!! szkoda słów, jeszcze mi powiedział, że jest tam stary ruski telewizor, który działa! normalnie nie mogę tego pojąć, nie tak było u mnie w domu, teściowie to tacy chomiki, że masakra... w piwnicy pewnie od 10 lat nie sprzątali... hormony mi buzują do tego i chodzę zła jak osa :/

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ