Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dba spokojnie nie stresuj się bo Maluchowi zaszkodzisz ale fakt faktem.. teściu nie fajnie postępuje..;/ spróbuj się jakoś zrelaksować a Męża to po głowie palnij za to że Cie na stresy niepotrzebne naraża!https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:i stał się cud po miesiącu nie odzywania się moja matka raczyła zadzwonić
i tak Was wczoraj czytałam o tych kombinezonach zimowych i kurteczkach i wiecie co? uświadomiłam sobie że mam tylko jeden kombinezon i to na Maluchaa po wczorajszej wizycie coś czuję że moje dziecię będzie dość spore i wracając z Zusu zaszłam na małe zakupy
(już schowałam przed Mężem bo mnie ze skóry obedrze jak to znajdzie
):
Też pomyslałam o zimowych ubrankach i będąc (po raz pierwszy zresztą) na łowach w lumpeksie udało mi sie kupic kilka naprawdę fajnych rzeczy. jedyny problem to taki jak będą rosły nasze dzieciaczki i czy faktycznie zimową porą wszystko będzie na nie dobre
Kaarolina, Migotka22, Ewi25, aswalda, Io, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
assantea wrote:To jest okropne ale jak wiem że Was tez coś kłuje i boli to mi lepiej bo myslę sobie że to w takim razie chyba normalne skoro nie jestem z tym sama
jak sie martwisz to napisz mu sms'a jest na urlopie ale mi odpisal wiec tobie pewnie tezale mysle ze maly ci sie tam rozpycha porzadnie i dlatego tak
-
assantea wrote:Oj ja tez już się powoli boję przynosic ubranka do domu
Też pomyslałam o zimowych ubrankach i będąc (po raz pierwszy zresztą) na łowach w lumpeksie udało mi sie kupic kilka naprawdę fajnych rzeczy. jedyny problem to taki jak będą rosły nasze dzieciaczki i czy faktycznie zimową porą wszystko będzie na nie dobre
dlatego ja kupuje wyprawke do 3 miesiaca. potem sie okaze jaka duza sie urodzi, jak bedzie rosnac. -
Dzień dobry, u mnie piękna pogoda, słoneczko świeci, aż miło.
madiiiii wrote:Assantea, kłucia i pobolewania to naturalny objawDzieciątko rośnie, więc wszystko się rozciąga. Mnie lekarka ostatnio uspokajała, gdy wspomniałam o bólach. A kłuje mnie czasami intensywnie gdy szybko idę. Coś jak kolka, ale w podbrzuszu. Moja mama miała to samo w ciąży.
Mówiłam o tym ginekologowi, bo męczy mnie to już od jakiś 2 miesięcy, najpierw stwierdził, że dźwigam ciężar i wszystko się tam rozciąga, więc to od tego, a ostatnio zaczął już rozkładać na to ręce
Więc sama już nie wiem czy to normalne, czy to u mnie jest objaw skracania się szyjki, masakra jakaś. Moja mama dziwi mi się, mówi, że ona nic takiego nie miała w ciąży.
stardust87, fajne mebelkiBardzo podobają mi się takie lampy, tylko trzeba mieć na nie miejsce. A komodę i w ogóle meble z serii Malm (łóżko,szafki nocne) mamy w sypialni, tylko okleina brzoza. Bardzo je lubię.
Kaarolina, ja nie mam w ogóle żadnego kombinezonikuUpatrzyłam sobie taki śliczny, cieplutki w paski z Bambi w smyku tylko był dość drogi, znalazłam na stronie w promocji, chciałam kupić, ale zabierałam się jak pies do jeża i cena wróciła do regularnej, grrr! Nawet cieplejszej bluzy nie mam, a teraz to już po sklepach raczej nie polatam. Poproszę mamę może żeby mi kupiła jakąś bluzę.
Dziewczyna brata kupiła mi w prezencie kocyk z biedronkiAle się cieszę, wczoraj moja mama była w biedronce koło nas, ale już wykupili, więc bardzo się cieszę, że jej się udało znaleźć jeszcze
-
dba wrote:ja jestem wkurzona... nie dość, że z moim mężem od kilku dni mamy ciche dni to jeszcze teściu dołożył do pieca
oznajmił że łóżeczka nam nie da, bo (UWAGA) nie ma co zrobić z rzeczami które są w tym łóżeczku!!! szkoda słów, jeszcze mi powiedział, że jest tam stary ruski telewizor, który działa! normalnie nie mogę tego pojąć, nie tak było u mnie w domu, teściowie to tacy chomiki, że masakra... w piwnicy pewnie od 10 lat nie sprzątali... hormony mi buzują do tego i chodzę zła jak osa
Tak na spokojnie to może dajcie dla tescia jakis wielki karton, czy kilka i pomóżcie zrobic porządek z tymi rzeczamiA jak to nic nie da to najwyzej kupicie łóżeczko, uzywki mozna kupic nawet za 50 zl
-
Fipsik wrote:dlatego ja kupuje wyprawke do 3 miesiaca. potem sie okaze jaka duza sie urodzi, jak bedzie rosnac.
-
assantea, ja też już zaczęłam się bać żeby Mąż nie wiedział o moich zakupach
chociaż myślę, że mam o wiele, wiele mniej rzeczy od Was. Ostatnio jak zaczął mi wygadywać, że po co, na co, że w Kanadzie też są ciuszki i w fajnych cenach, to go opierdzieliłam, że jakbym miała tak czekać na ostatnią chwilę, to ciekawe kto by mi je kupił, jak grozi mi leżenie
Noi teraz jest już grzeczny i siedzi cicho hahaha
-
Zaczarowana wrote:Dzień dobry, u mnie piękna pogoda, słoneczko świeci, aż miło.
Ja też mam takie kłucia jakby kolka, ciągnięcie gdy idę, tylko że ja idę normalnym tempem, dopiero gdy wlokę się jak żółw, to nie czuję tegoMówiłam o tym ginekologowi, bo męczy mnie to już od jakiś 2 miesięcy, najpierw stwierdził, że dźwigam ciężar i wszystko się tam rozciąga, więc to od tego, a ostatnio zaczął już rozkładać na to ręce
Więc sama już nie wiem czy to normalne, czy to u mnie jest objaw skracania się szyjki, masakra jakaś. Moja mama dziwi mi się, mówi, że ona nic takiego nie miała w ciąży.
stardust87, fajne mebelkiBardzo podobają mi się takie lampy, tylko trzeba mieć na nie miejsce. A komodę i w ogóle meble z serii Malm (łóżko,szafki nocne) mamy w sypialni, tylko okleina brzoza. Bardzo je lubię.
Kaarolina, ja nie mam w ogóle żadnego kombinezonikuUpatrzyłam sobie taki śliczny, cieplutki w paski z Bambi w smyku tylko był dość drogi, znalazłam na stronie w promocji, chciałam kupić, ale zabierałam się jak pies do jeża i cena wróciła do regularnej, grrr! Nawet cieplejszej bluzy nie mam, a teraz to już po sklepach raczej nie polatam. Poproszę mamę może żeby mi kupiła jakąś bluzę.
Dziewczyna brata kupiła mi w prezencie kocyk z biedronkiAle się cieszę, wczoraj moja mama była w biedronce koło nas, ale już wykupili, więc bardzo się cieszę, że jej się udało znaleźć jeszcze
ja mam sporo ciepłych ubranek i to większych i mniejszych bo to tu dostała tam kupiłam ale kombinezonik miałam jeden więc po drodze zaszłam do sklepu i jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:50
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
assantea wrote:Oj ja tez już się powoli boję przynosic ubranka do domu
Też pomyslałam o zimowych ubrankach i będąc (po raz pierwszy zresztą) na łowach w lumpeksie udało mi sie kupic kilka naprawdę fajnych rzeczy. jedyny problem to taki jak będą rosły nasze dzieciaczki i czy faktycznie zimową porą wszystko będzie na nie dobrecuda
właśnie wróciłam od lekarza- pow0iedzial, że nie da mi żadnego zwolnienia bo ja sie dobrze czuje a on sie boi kontroli ZUS. Więc jak chce isc na zwolnienie (chciałam póść od 1 lipca bo już mi troszkę w pracy ciężko wysiedzieć 8h przed komputerem) to mam zmienić lekarza...
Ciesze sie ze akurat nic mi nie dolega, ale zaczyna mnie już powoli boleć kręgosłup i ta pozycja w pracy i ciągłe zrywanie sie o 6h z łóżka pakowanie do autobusu w ścisku..... eh -
Zaczarowana wrote:assantea, ja też już zaczęłam się bać żeby Mąż nie wiedział o moich zakupach
chociaż myślę, że mam o wiele, wiele mniej rzeczy od Was. Ostatnio jak zaczął mi wygadywać, że po co, na co, że w Kanadzie też są ciuszki i w fajnych cenach, to go opierdzieliłam, że jakbym miała tak czekać na ostatnią chwilę, to ciekawe kto by mi je kupił, jak grozi mi leżenie
Noi teraz jest już grzeczny i siedzi cicho hahaha
) Chcę więc juz miec wszystko do końca lipca kupione a w sierpniu zostnie mi najdroższa jednorazowy wydatek - wózek
-
assantea hehe właśnie oglądałam zdjęcia i zobaczyłam że kilka dni temu już kupiłam większy kombinezonik (ach ta moja pamięć) i dlatego ja lubię buszować w lumpkach bo na prawdę za małe pieniądze można kupić boskie rzeczy (ale tylko dla maluchów dla siebie nie umiem nawet szukać
)
ofcooo wrote:właśnie wróciłam od lekarza- pow0iedzial, że nie da mi żadnego zwolnienia bo ja sie dobrze czuje a on sie boi kontroli ZUS. Więc jak chce isc na zwolnienie (chciałam póść od 1 lipca bo już mi troszkę w pracy ciężko wysiedzieć 8h przed komputerem) to mam zmienić lekarza...
Ciesze sie ze akurat nic mi nie dolega, ale zaczyna mnie już powoli boleć kręgosłup i ta pozycja w pracy i ciągłe zrywanie sie o 6h z łóżka pakowanie do autobusu w ścisku..... ehszok
ofcooo lubi tę wiadomość
ofcooo wrote:właśnie wróciłam od lekarza- pow0iedzial, że nie da mi żadnego zwolnienia bo ja sie dobrze czuje a on sie boi kontroli ZUS. Więc jak chce isc na zwolnienie (chciałam póść od 1 lipca bo już mi troszkę w pracy ciężko wysiedzieć 8h przed komputerem) to mam zmienić lekarza...
Ciesze sie ze akurat nic mi nie dolega, ale zaczyna mnie już powoli boleć kręgosłup i ta pozycja w pracy i ciągłe zrywanie sie o 6h z łóżka pakowanie do autobusu w ścisku..... eh
Ja to nie rozumiem tych lekarzy...nikt nie jest w stanie ci udowodnić, że nie masz np. skurczy czy bóli kręgosłupa, więc jaki problem dać zwolnienie? A poza tym w końcu mamy prawo kiedyś odpocząć!ofcooo lubi tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Tak na spokojnie to może dajcie dla tescia jakis wielki karton, czy kilka i pomóżcie zrobic porządek z tymi rzeczami
A jak to nic nie da to najwyzej kupicie łóżeczko, uzywki mozna kupic nawet za 50 zl
-
madiiiii wrote:Assantea, kłucia i pobolewania to naturalny objaw
Dzieciątko rośnie, więc wszystko się rozciąga. Mnie lekarka ostatnio uspokajała, gdy wspomniałam o bólach. A kłuje mnie czasami intensywnie gdy szybko idę. Coś jak kolka, ale w podbrzuszu. Moja mama miała to samo w ciąży.
Fipsik, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!My też kupiliśmy sobie kiedyś sokowirówkę, a zaraz potem w naszym sklepie pojawiły się 100% soki z miąższem i z lenistwa jej nie odpalamy ostatnio
-
madiiiii wrote:Strasznie mi się podobają te białe mebelki, ale ciągle się zastanawiam, jak będą wyglądały po kilku latach, czy np. nie zżółkną i nie będą zbyt kuszące dla dziecka z arsenałem kredek i flamastrów
Moje siostrzenice mają teraz 2 i 4 latka i bazgrolą, gdzie się da
Ja się zdecydowałam na nie głównie dlatego, że są bardzo solidne i wytrzymałe. W sypialni mamy komodę, którą ja mam od ponad 10 lat, codziennie wysuwam szuflady, a w ostatniej spała ciężka fretka przez 7 lat i podgryzała i drapała tą szufladę, a komoda wygląda i chodzi jak nowa
A z innego sklepu komodę kupiliśmy 3x droższą niż byśmy w IKEI za nią dali (bo mąż się uparł, że nie chce mebli z Ikei bo wszyscy mają
) i po 3 miesiącach cała nam się rozpadła..
Żałuję tylko, że żadne łóżeczko mi się w ikei nie podobało, bo też bardzo chętnie bym kupiła.madiiiii lubi tę wiadomość