X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina jak masz ogródek albo działkę to kup sobie hamak albo leżak i leżenie na dwórku :) i lodówka mała przenośna z lodami i owocami obok :D

pralinka, Kaarolina, le'nutka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No wiec jestesmy po wizycie i sa drobre i zle wiesc.. ze zlych ze dostalam zelazo bo mi tak spadla morfologia i dostalam tabletki na nadcisnienie..no i moja szyjka znowu zaczela sie skracac czyli wiecej lezenia i luteina do 36tygodnia ciazy..
    A teraz czas na dobre moj Synek nadal zostaje Synkiem jest zdrowym mlodym czlowiekiem wazy juz 1150 gram i uslyszalam ze jest wiekszy od nie jednego rowiesnika :) obrocil sie glowka juz do dolu i Pan Doktor nie przewiduje zmiany Jego pozycji.. dostalam piekne zdjecia mojego przystojniaka ale to pochwale sie jak juz wroce do domu.. teraz jade zalatwie to zwolnienie z pracodawca i do domu lezenie.. ale jestem mega szczesliwa i zakochala sie w swoim Synku na nowo <3
    A i chcialam sie pochwalic ze chyba u Nas nie ma takiej znieczulicy bo wlasnie pan ustapil mi miejsca w tramwaju :)
    Karolcia super że z synkiem wszystko w porządku!
    A Ty leży i odpoczywaj, teraz to najważniejsze relaks pełną parą:):)

Byłam w KIKu, chociaż z reguły nie przepadam za tym sklepem ale wstąpiłam i kupiłam świetny biustonosz do karmienia!
    Ciężko mi znaleźć obecnie biustonosz (zawsze miałam duże piersi, teraz są gigantyczne w stosunku do rzeszty ciała), mierzyłam mnóstwo w H&M, C&A, w dwóch sklepach z odzieżą dla kobiet w ciąży i wszystkie były naprawdę kiepskie..Albo ściskały biust lub tak się źle formowały że bleee
    Nawet kupiłam w Rossku jeden bisutonosz do karmienia właśnie, ale odradzam bo piersi wygladają głupiooo:)
    Także polecam z KIKa:)
    Wstawiłabym Wam zdjęcie biustonosza, ale kompletnie nie wiem jak tu na ty forum to działa:)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazałam mojemu ten filmik:-) matko nie przypuszczałam ze brzuch az tak moze sie ruszac! :-) moje kopniaczki to nic w porównaniu do tego dzieciaczka.

betina89 wrote:
    zobaczcie <3 https://www.facebook.com/photo.php?v=699587716748980&set=vb.201086216599135&type=2&theater

mi takich akrobacji jeszcze nie widać, czasami jedynie brzuszek podskakuje . Ostatnio koleżanka na studiach obserwowała mój brzuch i mówi" widziałam, jak cię kopnęła" :))

betina89 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam juz kiedys ten filmik. Bylam w ciezkim szoku jak go pierwszy raz zobaczylam :)
    Ale wg mńie ta kobitka juz na koncowce jest :)

Karola super ze maluszek tak piekńie rosnie :) a tab sie nie przejmuj. Trzeba dzielnie zazywac ale to nie koniec swiata :) wiekszosc z nas cos lyka ;) teraz tylko lez i odpoczywaj :) rozkoszuj sie tym ze to twoje prawo a teraz nawet obowiazek :)

Ejjj wy to macie z tymi cycami :) ja mialam takie srednie (ze wskazaniem na niewielkie) i teraz tez nie urosly :P
    No moze troche sie zaokraglily ale bez problemow wchodze w 70c usztywniane :)
    Ze stanikami sie wstrzymuje bo marzy mi sir zeby jeszcze urosly haha :)

A tymczasem trace nwery na walke z polskim debilnym bankiem :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o to Krzyś <3
    Pyzulek :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:14

Io, Nelus, Fipsik, Paula55, betina89, madiiiii, doti77, justyna14, verynice, Ewi25, stardust87, pestka, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzys slodki I jaki duzy wow :) a imie chyba idealnie do niego pasuje!!!

Kaarolina lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kochany :) ale faktycznie na 1 zdjeciu taki pyzulek :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha jak On mi Go pokazał w 4d to aż się popłakałam ze wzruszenia bo On cały taki grubiutki jest :D no ale w sumie kurcze ma być po kim :D
    a i rączkę układa do buźki jak Ja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:08

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Kaarolina jak masz ogródek albo działkę to kup sobie hamak albo leżak i leżenie na dwórku :) i lodówka mała przenośna z lodami i owocami obok :D
    no niestety nie mam ;) ale teraz i tak będę miała czas na leżenie przez te 3 dni weekendu bo mnie Mąż z domu wygania bo chce malować pokój i kuchnię ;)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, jak to juz niejedna to mówiła "was nadrobić". Masakra :) Ale jakos sie udało. Jeśli chodzi o ubranka to z tym to jest dramat. Po pierwsze dla dziewczynek jest w każdym sklepie cztery lub więcej razy więcej. To po pierwsze. A po drugie to ja nienawidzę jak dziewczynki sa ubrane całe na różowo, jak by nie było innych kolorów. A już moj ulubiony zestaw to róz z fioletem, słodziutko po prostu :) Masakra. Dla chłopców ubranek jest malutko, czasem sobie myśle, że może to i lepiej bo juz na pewno nie miałabym miejsca na nie, a że nie ma wybru to i nie kupują aż tyle :)
    A jeśli chodzi o to że życie matek kręci sie wokół kupek i kaszek, to ja sie z tym zgodzę. Znam dużo takich kobiet co muszą ze szczegółami opisywać na jakim etapie rozwoju jest ich dziecko. No mnie to to osobiście wkurza, mam wielką nadzieję, ze ja taka nie bede, ale reki nie dam sobie uciąć. Jak to mówią, nadzieja matką głupich.
    Mój kregosłup na szczęście troszke mi juz dzis odpuścił. Faszeruje sie paracetamolem i mam nadzieje, ze za góra dwa dni mi przejdzie, bo sama czuje, że bol wpływa na spinanie się brzucha, a tego sie bardzo boję.
    Ma któras pomysł jak mozna wykorzystać truskawki, banany i czreśnie? Bo mam troszke a nie wiem co z tego zrobić? Może jakieś ciasto a'la sernik na zimno? Ruszmy wspólnie nasze ciążowe mózgi :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym filmikiem to kobitka widac ze chudziutka i pewnie koniec ciazy dlatego pewnie az tak to wyglada :)

Krzyś pyzunia pieknie pozowal :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow karolinko-super chłopak i super fota :D
    Ten filmik jest świetny! Trochę jak "obcy wewnątrz nas", hehe
    Pralinko pomogę Ci, bo ostatnio też miałam problem z fotkami ale tutaj dziewczyny mnie poratowały ;) Wejdz np. tutaj http://pl.tinypic.com/ załaduj fotkę a w rozmiarze wybierz message board a dalej to już będziesz wiedziała :)

A ja mam pytanko, czy zaopatrujecie Wasze pociechy w kurteczki zimowe? Mam 1 kombinezon zimowy taki większy, ale jeszcze dokupię na pewno jeden, kurteczkę jesienną na 56 r i zastanawiam się czy kupić zimową kurteczkę na 62?? Czy pozostać przy samych kombinezonach...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mam 7 rano, przebudzilam sie tylko na siku i glupia z ciekawosci zajrzalam do was na forum-juz po spaniu!!!
    Fajne tematy dzisiaj:) ja nie kupilam prawie nic rozowego bo wiedzialam ze duzo ubranek dostane wlasnie w tym kolorze. Osobiscie uwielbiam kupowac zolte rzeczy, jak tak dalej pojdzie to zamiast rozowej landrynki bede miala kurczaczka haha
    Nie wiem jak wy ale ja mam dni kiedy na mysl o narodzinach mojej coreczki rozpiera mnie od srodka taka ogromna radosc I wtedy mysle I mowie tylko o tym, a sa dni kiedy nawet skaczacy brzuszek mnie nie cieszy I mam juz wszystkiego dosyc... Szczegolnie kiedy mysle ze z wyjazdem na polski I anglii bede musiala poczekac AZ rok! Dla mnie to niewyobrazalnie dlugo! Do tej pory podrozowalam spontanicznie, z dnia na dzien sie pakowalam i jazda! Okolo 5 razy w roku musialam gdzies poleciec a teraz trzeba bedzie odczekac ten magiczny rok. W koncu podroz samym samolotem do polski to dla mnie az 20 godz a do anglii 10 godz, plus dojazdy na lotnisko itp gdzie z noworodkiem taki kawal?!

karolcia:)))), Kaarolina lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle ze te fora o dzieciach to super sprawa, jak tutaj wygadamy sie na temat kupek, kolek, ulewania to w zyciu codziennym damy odsapnac naszym bliskim szczegolnie tym niedzieciatym :p choc szczerze mowiac mi nigdy nie przeszkadzalo gdy znajomi zaczynali rozmowy o dzieciach, mialam kolezanki od imprez, od zakupow i tez od jakis zyciowych rodzinnych tematow:)

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona - z bananów to ja robię to ciasto. Przepyszne:
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/bananowiec/przepis.html
    Tylko lukru nie robię bo nie lubię.

A z truskawek robię to:
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_z_owocami/przepis.html
    albo jak masz formy na muffinki to polecam mini serniczki:
    http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/mini_serniczki_z_truskawkami/przepis.html

Przepisy sprawdzone i naprawdę ekspresowe. Tylko miksujesz składniki i już ;)
    Jutro będę robiła dwa pierwsze ciasta na sobotę. Serniczki lubię chyba najbardziej ale one potrzebują lodówki a w plenerze jej brak ;)

Możesz też robić szybki deser ,,owoce pod kruszonką''. Ja ostatnio zrobiłam z truskawkami. Robi się bardzo szybko i na ciepło jest rewelacyjne. Można lodów do tego dodać.

Karolina - gratuluję przepięknego synusia. Już wygląda jak dzidziuś! Mam nadzieję, że na nastepnym USG też dostanę takie rewelacyjne zdjęcia. Musisz teraz dużo odpoczywać!

Kama - ja na początek kupuję tylko ocieplany pajac, żeby zabrać małego ze szpitala. Jak jeszcze dostanę to wezmę ten:
    http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-chip-i-dale-rozmiar-56,p1085710334,ubranka-dla-dzieci-p
    Rozmiar 62-68. Będzie na pierwsze spacerki. Kurtek i kombinezonów jeszcze nie kupuję. Nie wiem jaki urodzi się mój Kubuś i jak szybko będzie rósł. Zanim przyjdzie zima zdążę się zorientowac i kupić.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.W tym mieszkaniu co wynajmujemy nie mamy za dużo miejsca,więc po rozmowie z mężem stwierdziliśmy,że na razie nie będziemy wstawiać dużego łóżeczka,tylko kupimy kosz Mojżesza,nawet używany.Proszę o opinie na temat tego kosza.Jeszcze problemem jest wanienka ,a bardziej brak miejsca na jej ulokowanie .Mieliśmy się zdecydować na taką malutką z fisher price,ale poczytałam opinie na jej temat i odpadła.Myślimy o wanience onda.Jeśli któraś ma,lub wie coś na ten temat to wypowiedzcie się.U nas piękna pogoda.Synek w brzuszku się wierci.Niedawno wróciliśmy ze spaceru i kurier przywiózł dywany.Pozdrawiam i udanego dnia.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, dziękuję:)
    Ja mam jeden kombinezonek chyba na 68, taki 'miś' z H&M.
    Na razie nie kupuję żadnej kurteczki ani drugiego kombinezonka.
    Jak już Maleństwo pojawi się na świecie to dokupię, będę widzieć jak rośnie i będzie łatwiej trafić w rozmiar:)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka urzywa kosza i jest zachwycona :) odpoki maly z niego nie wyrosnie wogole nie rozkladaja lozeczka.
    Tez sie zastanawiam nad kupnem. Kesli sie przeprowadzimy to chyba kupie kosz do nas do szypialni na poczatek a lozeczko bedzie u malego w pokoju. Ale poki co sie wstrzymuje.
    Co do wanienki... Kazdy mi radzi jak najwieksza kupic. I tak tez chyba zrobie. Choc nie mam jej za bardzo gdzie trzymac. W zasadzie to moze calymi dniami stac w prysznicu w lazience. A na kapanie bedzie sie wyjmowac..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko. Kupowalyscie szczotki do wloskow dla maluchow?
    Z naturalnego czy sztucznego wlosia???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, więc na razie się wstrzymam z zimówkami ;) Jak popatrzyłam na te mini serniczki... Jak z cukierni! A ja dziś ciągle jem, już nie mam pomysłu czym zapchać kichę 2glodny.gif

betina89 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ