Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Ja miałam cytologię robioną jakoś 2 miesiące temu.
Paula55, nie badają was na dole, tzn., że wy nic nie możecie wiedzieć np. o skracającej się szyjce ? Dobre, my tu przeżywamy, a wy możecie żyć w nieświadomości
Kaarolina, przykro mi z powodu szyjki, ale dobrze chociaż, że z małym jest o.k.
betina89, super filmik, normalnie obcy!Mój Mąż jakby to zobaczył, to na bank by się przestraszył hahaha
On biedny jeszcze nie widział jak mi brzuszek podskakuje i nie czuł kopniaczków, więc jak mu opowiadam jakie to uczucie i co ta mała królewna wyprawia czasem, to ma przerażoną minę, mówi że to musi być scary hahaha
A w ogóle to znalazłam jeden, jedyny plus długiego leżenia - mała zdecydowanie częściej kopie i wierci się
Ja lubię różowy kolor jeśli jest z głową. Sama np. jeszcze nie kupiłam ani jednych śpiochów czy pajacyka w rozmiarze 62 w kolorze różowym. Kupuję różne kolory, staram się kupować wzory uniwersalne, ale niektóre dziewczęce są takie słodkie, że też się czasem skuszę. Mnie od różowego koloru bardziej wkurza to, że jak znajduję ciuszek w zieleni albo w niebieskim kolorze, to zawsze prawie jest z jakimś autem, samolotem itp. Noż takie nerwy mnie wtedy biorą, że hej. Kolor mi się podoba, ale córki nie ubiorę w samochody
Nelus, a Ty się nie boisz jak będzie wyglądała ta podróż po roku ? Ja zawsze tak optymistycznie do tego podchodziłam, bo też planujemy po ok. roku lecieć do Polski, ale jak ostatnio czytałam wspomnienia jednej matki z początków z dzieckiem, to się przeraziłam. Ona pisała o podróży parogodzinnej i to autem i ponoć to był koszmar, bo dziecko strasznie trudno jest zająć czymś przez tyle czasu. Dlatego obawiam się, że tyle godzin w samolocie i zmiany ciśnienia może jeszcze gorzej działać na maluchyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:25
betina89 lubi tę wiadomość
-
a to dziś przyszło dla naszej Oli
http://www.smyk.com/cool-club-czapka-dziewczeca-2-pack-rozmiar-36-38,p1085286387,ubranka-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-komplet-dziewczecy-rozmiar-56,p1085711546,ubranka-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-skarpety-dziewczece-3-pack-rozmiar-13-15,p1086163250,ubranka-dla-dzieci-pIo, Paula55, betina89 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Paula55 wrote:Moja szwagierka urzywa kosza i jest zachwycona
odpoki maly z niego nie wyrosnie wogole nie rozkladaja lozeczka.
Tez sie zastanawiam nad kupnem. Kesli sie przeprowadzimy to chyba kupie kosz do nas do szypialni na poczatek a lozeczko bedzie u malego w pokoju. Ale poki co sie wstrzymuje.
Co do wanienki... Kazdy mi radzi jak najwieksza kupic. I tak tez chyba zrobie. Choc nie mam jej za bardzo gdzie trzymac. W zasadzie to moze calymi dniami stac w prysznicu w lazience. A na kapanie bedzie sie wyjmowac..betina89 lubi tę wiadomość
-
Zaczarowana nie badaja wogole kochana
wiec nawet jak by mi sie cos skracalo to nie miala bym o tym pojecia... Sama nie wiem czy to dobrze czy nie ale wiem ze mam mniej do przezywańia
Pralinko ale ta wanienka z ikei jest malutkatez o niej myslalam i kolezanka z innego watku ale zrezygnowalysmy wlasnie ze wzgledu na wymiary
A powiecie mi jak z tymi szczotkami plisss
-
Io wrote:Justyna - prześliczne. Najbardziej podobają mi się skarpetki
A ten kosz to wy chcecie na podłodze postawić? Ja bym się bała, że w nocy na niego wejdę. Poza tym jakoś tak dziwnie dziecko na podłodze trzymać.
Myszko na kosz sa stojaki
Justynka sliczne ubranko
-
Paula55 wrote:Zaczarowana nie badaja wogole kochana
wiec nawet jak by mi sie cos skracalo to nie miala bym o tym pojecia... Sama nie wiem czy to dobrze czy nie ale wiem ze mam mniej do przezywańia
Ja zamówiłam szczotkę z miękkim włosiem z Babyono. Myślę, że jest sztuczne, bo jakby było naturalne, to pewnie by to napisaliJak się nie sprawdzi, to najwyżej kupię inną.
-
No i klops, kazali mi zostac w szpitalu
Nie bylo lozek na patologii,wiec nocke spedzilam na PORODOWCE. Przezylam traume
Na tej samej sali,za parawanem, akurat rodzila dziewczyna. To byla jakas masakra! Te jeki, wymioty i nie powiem co jeszcze tuz obok. Mialam ochote wchlonac Matiego
I od teraz mam teorie,ze kazda kobiete z zamiarem rozrodu powinno sie wyslac na wycieczke na porodowke.
Robia mi badania i na razie wszystko wychodzi dobrze. KTG jest ok, szyjka bez zarzutu, USG tez (synus wazy juz 1100 g, ulozyl sie glowkowo, znow sobie mlaskal). Daja mi nospe, luteine i w sumie nie wiem po co mnie trzymaja
Po wyniki posiewu z szyjki moglabym przeciez przyjechac. W ogole to jest mozliwosc,ze mam w niej wlasnie infekcje,ktora wywoluje te skurcze. Jak nie mam, to chyba tak musi byc przez szybki wzrost mojego giganta (lekarz tez powiedzial,ze jego wiek wg usg jest ok 2 tyg starszy,wiec porod pewnie na koniec sierpnia smignie!).
Karolina - trzymaj sie dzielnie!!!!! Skoro wrocilas do domku,to nie jest zle! Oszczedzaj sie i pozdrow KrzysiaGosia19 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ja mam parę kombinezonów od 62 po 80 chyba. Więc kurtek nie kupuję. Wanienkę mamy dostać gratis do łóżeczka (różowa ;p), ale nasza łazienka ma metr szerokości, więc chyba będzie trzeba gwóźdź wbić w ścianę i nad wanną będzie wisieć hehe. A kąpać będziemy pewnie na stole. przynajmniej na początku póki sama nie usiądzie.
-
Paula55 wrote:Zaczarowana nie badaja wogole kochana
Pralinko ale ta wanienka z ikei jest malutkatez o niej myslalam i kolezanka z innego watku ale zrezygnowalysmy wlasnie ze wzgledu na wymiary
I też nie wiem czy to odbrze czy źle, może to ważne by wiedzieć? Tylko jeśli tak to dlaczego nie bada? sama nie wiem..
Ja na końcówce bede juz lepiej wiedzieć ile mierzy moje szczęście, wtedy zdecyduje co z wanienką..bo mając wannę, to można później dziecko w niewielkie ilości wody w wannie kąpać chyba.... -
A skoro stojaki są to spoko
Tylko czy wtedy to faktycznie mniej miejsca zajmuje?
Ja kupiłam taką szczotkę:
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=szczotki-do-wlosow&ProductID=13300&producer=nuk
Jest z naturalnego włosia.
Cały dzien czekam na paczkę a tu nic
Betinka - życzę szybkiego powrotu do domu. -
Tez kupilam tylko teraz nie pamietam czy z baby ono czy z canpolu
ale tez ze sztucznym wlosiem
Betinka wspolvzuje takiej nocyja wole nie wiedziec az tak doslownie co mnie czeka
na wymiotowanie tez sie nastawiam bo zawsze z bolu wymiotuje ale nie chciala bym zeby ktos obcy to choc by slyszal
biedna sie nasluchalas
Oby cie szybko wypuscili..
Fipsik moja lazienka poki co tez jest mikroskopijna haha. I nie ma mowy o kapańiu tam malego.
Pralinka dziecko takie malusie ci sie zmiesci spokojnie. Ale tu chodzi o to zeby co chwile wanienki nie zmieniac.
Kolezanki posiadajace dzieci jak jeden maz radza kupic ta ponad 100 cm..
-
Io wrote:A skoro stojaki są to spoko
Tylko czy wtedy to faktycznie mniej miejsca zajmuje?
Ja kupiłam taką szczotkę:
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=szczotki-do-wlosow&ProductID=13300&producer=nuk
Jest z naturalnego włosia.
Cały dzien czekam na paczkę a tu nic
Betinka - życzę szybkiego powrotu do domu.
Zdecydowanie mniejlozeczko jest duuzo wieksze i go nie przeniesiesz a kosz lapiesz za uchwyty i masz nosidelko
U mńie juz za £20 mozna kupic uzywane w stanie idealnymwiec to nie pieniadz
a w weekend jedziemy na baby market to moze cos wyszperam
Ojj a do mnie ma dojsc poki co chyba ostatnia paczka. Chyba ze na koniec jeszvze cos zamowieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:59
-
Betinka u mnie skurcze powoduja skracailnie sie szyjki... ale jest na tyle.jeszcze dobrze ze lekarz powiedzial ze przed 32tygodniem nie powinnam urodzic
wiec sie mniej juz martwie tylko zastanawiam sie Jak mozna lezec wiecej niz do ten pory
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
No jasne ze na krotko. Ona jest malutka i przeznaczona ja mysle tak.... Max do 3 -4 mies
Ale za taka cene??? Phi. Nie szkoda by mi bylo nawet wywalic
A lozeczko chcemy urzywane bo tanieja takie piekne mozna znalezc za smieszne pieniadze
Taki cot bed (czyli lozeczko z mozliwoscia zrobienia lozka dla kilkulatka) juz za £30-40 mozna znalezc
Materac kupie nowiutki wiec bedzie ok. Wozek tez mamy nowy. Jakos od poczatku chcialam urzywane lozeczko