X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka cudowne wieści :)

Kaarolina biedaku, zdrówka ci życzę

Mika spokojnie, maluszek ma jeszcze duuużo czasu

A co do nas to my dziś na obiadek przygotowujemy panierowaną rybkę, frytki i mizerie, a na deser sernik na zimno z truskawkami i serkiem mascarpone :D
    mmm, jakbym mogła to całą blachę bym pożarła :D

• Io Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna mówiła, że zdarzają się też takie przypadki, że mamuśka przychodzi na umówioną cesarkę a okazuje się, że maluszek odwrócił się w ostatniej chwili i może rodzić normalnie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie macie racje. Bo kto dziecku zabroni? Haha :) sa lobuzy i tyle :)

Migotka kurde a kiedy masz wizyte u gina?

Karolcia a ty sie kuruj moim sposobem :p inhalacje, herbatka z soczkiem i cytrynka, miodzik :) sama to niedawno przerabialam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój gin będzie dopiero w lipcu...masakra jakaś :/
    No przecież ja oszaleje :(
    Chyba dzisiaj pójdę po skierowanie do diabetologa

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja sie za bardzo nie znam bo nie mialam tego badania ale chyba za wysoko ci wyszlo?!
    Lepiej sprobuj sie gdzies umowic... Bo bedziesz sie denerwowac. Moze kaza powtorzyc?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowałam się na ten sklep : http://www.sangotrade.pl/ może którejś z Was się przyda :)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurcze ja sie za bardzo nie znam bo nie mialam tego badania ale chyba za wysoko ci wyszlo?!
    Lepiej sprobuj sie gdzies umowic... Bo bedziesz sie denerwowac. Moze kaza powtorzyc?

No właśnie trochę dużo, a ja panikara więc muszę gdzieś iść bo szału dostanę!!!
    A jak myślicie mogę obciążenie zrobić jeszcze raz sama z glukometrem?

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja mysle ze jesli masz znowu sie meczyc i pic ten ulepek a potem sie kluc i wyszlo by cos nie tak to chyba nie ma sensu robic nic na wlasna reke. W labie zrobia ci jak bedzie potrzeba i bedziesz miala wszystko na papierku..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    zdecydowałam się na ten sklep : http://www.sangotrade.pl/ może którejś z Was się przyda :)

Bardzo ladne rzeczy. Ale ja to samo kupilam na allegro duzo taniej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Odebrałam wyniki odciążenia glukozą i się podłamałam :(
    Wynik po 2h 167,37mg/dl

nietolerancja glukozy.. ale nie martw się, cukrzyca dopiero od 200

Migotka22 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Wiesz co ja mysle ze jesli masz znowu sie meczyc i pic ten ulepek a potem sie kluc i wyszlo by cos nie tak to chyba nie ma sensu robic nic na wlasna reke. W labie zrobia ci jak bedzie potrzeba i bedziesz miala wszystko na papierku..
    Tez tak mysle. Mialas obciazenie 50 czy 75? Jak 75 to mysle ze tym bardziej nie ma po co powtarzac. Predzej bym sie zdecydowala na diabetologa. On na pewno Ci doradzi i zapewne zaproponuje diete i ewentualny plan dzialania :D

Migotka22 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka drugi raz nie ma co się męczyć skonsultuj to z lekarzem może dostaniesz tak jak inne dziewczyny skierowanie na 24h do szpitala i tam co godzinę będą Ci sprawdzać cukier i wtedy zdecydują ale pewnie wszystko jest dobrze;)
    Paula u mnie już inhalacje poszły w ruch i cytrynkę jem jak pomarańczę czy mandarynkę ;) miodu niestety nie mogę bo mój Krzysiu nie lubi bo odrazu wymiotuje po miodzie ;)

Paula55, Migotka22 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj. To miodek nie!
    Ale cytrynka i soczki :) kuruj sie kochana. Szkoda chorowac jak macie taka pogode..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolałabym zdecydowanie deszcz wtedy lepiej się czuję :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina - ja też jakoś w tym roku wolę deszcz :P Takie temperatury mi nie służą. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż się boje jak u mnie ta glukoza wyjdzie a mam ją mieć dopiero 23.06. Oby wszystko ok, bo ja kiepska byłam zawsze w trzymaniu diety ale ostatecznie dla własnego dziecka się poświęcę! Niech ten czas szybciej leci jakaś niecierpliwa się robię im bliżej terminu porodu, tym gorzej

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wkurzona!!!!!
    O masakra. Wlasnie moj podlaczyl nowy tv i okazalo sie ze jest stluczony!!!!
    Kur*** jego mac.
    Oby tylko kase oddali!
    Nawet jak bym go wyjela z pudla bo go odbieralam ( a nie dalam rady bo za ciezki byl bo probowalam) to nie bylo widac. Dopiero po wlaczeniu... Oby kase oddali bo to kur*** £400 ponad!!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzięki dziewczynki za pocieszenie Ja też mam wielką nadzieję że się obróci i wszystko będzie dobrze :) nie uważam tego co lekarz mówi za straszenie poród przeżyłam jeden bo jeden ale wiem czego mniej więcej się spodziewać i sie nie boję raczej czekam na dzidziusia a nie myślę o tym porodzie
    Ja to uważam za uświadomienie mi takich faktów jak na razie są a pierwsza córka była też inaczej ułożona niż powinna i już się inaczej nie obróciła więc tak się urodziła i miałam przez to cięższy poród :(
    Ale co tam poczekamy i zobaczymy co ma być to będzie ode mnie to nie zależy

Migotka nie martw się tylko śmigaj do lekarza :)

Ja bym wolała pogodę gdzie mozna by wyściubić nos i byłoby przyjemnie a nie taki skwar

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skwar jest straszny wstałam dzisiaj wyjątkowo o 6 :-O co u mnie się nigdy nie zdarza:-) wyskoczyłam rano porobiłam zakupy, na obiad dorsz z młodymi ziemniaczkami i siedze w domu, bo tragedia jakaś;-/ Karolina straszne musi być przeziebienie w taką pogodę ;-/ kuruj się szybko!

Paula bierz rachunek i niech kasę oddają, nie daj się i rób awanture! :-)

Betinka super wieści:-)

Migotka kurde jakiś niepoważny ten lekarz, ja rozumiem ,że też chcą odpocząc ale tyle czasu bez zaglądania do malucha? Może idz na konsultację do innego lekarza? Po co się zamartwiać.

Dziewczyny w sobotę biorę ślub cywilny! Aaaaa ja nie wiem jak ja bede wyglądac w sukience ;-/ moj taki przystojniak tak świetnie wygląda w tym garniturze, który zakupił, a ja dalej nie wiem co z moją kiecką dzisiaj miałam mieć przymiarkę i krawcowa nie dzwoni- zaraz sama do niej zadzwonie.
    Slub mamy na powietrzu i boję się jaka bedzie pogoda ;-/ takiego upału jak dziś broń boże ale boję się, że bedzie padał deszcz ;-/ ehhh jajko zniosę do soboty.

Paula55, Migotka22 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Betinka - świetne wieści!! :)

Mika - kurcze, moze uda sie dzidzi przemowic do rozsadku, aby sie obrocila...trzymam kciuki!

Ale dziś skwar u nas..całe szczęście mąż kupił mi wiatrak ;) Bo to ratuje życie normalnie! :) :)
    Na obiad dziś spagetti z dużą ilością świeżej pietruszki z ogródu a na deser robię tartę z kremem jogutrowym i świeżymi truskawkami :D Moja mama się śmieje, że niedługo i ona będzie wyglądać jak w ciąży przez te moje gotowanie i wypieki (zawsze ich częstuję wypiekami bo mieszkają po sąsiedzku, po drugiej stronie podwórka)

I o dziwo Marcel szaleje dziś w brzuchu, że nie wiem...a ostatnio w upały 2 dni się nie odzywał... :) Nie dogodzisz temu dziecku :D
    very, a jak robisz ten krem jogurtowy? Bo ja zawsze do tarty robiłam budyniowy z masłem, ale teraz masła nie mogę, a bym sobie zjadła taką tartę!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ