Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hela wrote:a czy ktoras z was jak naciagnie skore ma tak jakby paski w glebszej warstwie skory? chodzi mi o to ze jak naciagne skore w dol nad pępkiem to takie cos wyczuwam, rozstepow ogolnie nie mam i nic nie widac poki co ale boje sie ze glebsza warstwa skory cos sie rozwarstwila?
Może tak naciągnęłaś, że jelita widzisz ;p hehe -
Mi pępek wyszedł w połowie
tzn góra pępka wyszła, dół jeszcze wklęsły - taki daszek mi się zrobił
Linea negra też mi wyszła jakoś w tym tygodniu, ale delikatna. Pod pępkiem krzywa i skręca w jedną stronę, ale nad pępkiem prościutka. Mam nadzieję, że zniknie po porodzie, bo strasznie to wygląda
Rozstępów na razie brak, ale wszystko przede mną. Nastawiam się na to, że będą mimo smarowania - moje 2 przyjaciółki smarowały kilka razy dziennie od początku ciąży, a wyszły im w 9 m-cu
hela, ja mam już tak naciągniętą skórę na brzuchu, że nie da rady jej bardziej naciągnąć, nawet o pół centymetra. Ale nie mam tego co mówisz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 12:14
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Witam
nareszcie jestem po glukozie, jakoś przeżyłam. Kacperek niesamowicie dokazywał chyba mu bardzo smakowało, albo nie
Z tego co mówiła pani z laboratorium wyniki wyszły w miare ok.
Betinka trzymam kciuki oby było wszystko okej!
Gosia bardzo ładny zgrabny brzuszek
Niestety nadal mam spuchniętą prawą stopę i do tego zaczęła mnie jeszcze boleć -
A Ja wróciłam już Mój bobas waży 1,3 kg i ma się dobrze aż za dobrze obrócił się w brzuszku i teraz jest ułożony pośladkowo
jeśli spowrotem nie wróci na swoje miejsce to będzie duuuuży problem albo ciężki poród albo cesarka i zalecenie lekarza to gadanie do brzucha żeby się przekolebał dzidziuś na swoją stronę. Ja nawet nie chce myśleć o żadnej cesarce
Brzuch rośnie wielki i dupa teża linie też już mam przez cały brzuszek przechodzi a pępek nadal do podłubania czyli wklęsły :)ale za pomniałam pytać ile dzidzia mierzy
miedzy nogami nadal nic się nie pojawiło czyli trzeciej nogi nie ma
A jak tam reszta brzuszków pokazywać
aswalda, stardust87, Karolaaa91, verynice, justyna14, Io, Migotka22, nenka lubią tę wiadomość
-
He super betinka, widze ze kciuki się przydały
Ja nie mam linii, a mój pępek też przypomina daszekTeściowa stwierdziła, że wystające pępki są paskudne-chciałam jej powiedzieć że sama jest paskudna ale się powstrzymałam ;P Jak mi wylezie to trudno, co za różnica?
Mika 28, aswalda, le'nutka, nenka lubią tę wiadomość
-
U mnie z tłuszczykiem na brzuchu to cieżko będzie się pępuchowi wywinąć
szczególnie,że nomalnie był głęboki. Linię mam od dawna ale baaaardzo bladą i pewnie taka zostanie,bo ja ogólnie bladzioch
-
betinka wrote:Hej Kobitki
Ale mnie piekny brzusio przywital na forum!
Dzisiaj rano nowa polozna kazala mi sie polozyc na boku to sluchania tetna,bo myslala,ze ja po 30 tyg jestem. Nie mogla uwierzyc,ze to dopiero polowa 26 :S
Moja linea sie w sumie niedawno pojawila na calej dlugosci. I do tego smieszna, bo mi skreca pod pepkiem! Pepek mi sie uwypukla zwykle po obiedzie,ale jeszcze tak delikatnie.
Na obchodzie lekarka powiedziala,ze kolo 12 mnie zbadaja i beda wyniki posiewu z szyjki. Modlcie soe za nas,zeby szyja byla bez zmian,bo wtedy nas wypuszcza!!!
Trzymam mocno kciukiDaj znać jak wyniki.
-
Betinka - świetne wieści!!
Mika - kurcze, moze uda sie dzidzi przemowic do rozsadku, aby sie obrocila...trzymam kciuki!
Ale dziś skwar u nas..całe szczęście mąż kupił mi wiatrakBo to ratuje życie normalnie!
Na obiad dziś spagetti z dużą ilością świeżej pietruszki z ogródu a na deser robię tartę z kremem jogutrowym i świeżymi truskawkamiMoja mama się śmieje, że niedługo i ona będzie wyglądać jak w ciąży przez te moje gotowanie i wypieki (zawsze ich częstuję wypiekami bo mieszkają po sąsiedzku, po drugiej stronie podwórka)
I o dziwo Marcel szaleje dziś w brzuchu, że nie wiem...a ostatnio w upały 2 dni się nie odzywał...Nie dogodzisz temu dziecku
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Betinka cudownIe ze wychodzicie!!!! Ńie ma to jak w domku
Fipsik ale ci dobrze na tych łodkach bylo... A pieski jak pilnuja swojej panisuper!! Ja za moim tak tesknie ze jak tylko pomysle to swieczki w oczach jak nic
Znajoma tez cala ciaze nie miala ani pol rozstepa a na 2 tyg przed cesarka wyszly jej podobno okropne... Mowi ze gdyby miala cesarke 2 tyg wczesniej to moze by nie miala ańi jednego... Ale na końiec miala przeogromny brzuch... Uwiezcie mi OGROMNY!!!!! Nie widzialam takiegoa mala urodzila sie tylko 3600 z groszem
dalej walczy z brzuchem i chodzi w ciazowych spodniach a minelo juz ponad 3 mies
Mika oby malenstwo was posluchalo... Moj tez dalej ulozony albo glowa w gore albo w poprzek... Oby sie tez przekrecil jeszcze. Choc i na koniec dzieci moga nam zrobic niespodzianketego sie nie przewidzi...
Karola kurcze dopiero bylas chora i znow??? Wspolczujekuruj sie.
A ja juz dzis zrobilam zupke, posprzatalam, zrobilam golabki ktore juz sa w piecu
Ide siebie teraz ogarnac bo moze kolezanka mnie odwiedzi. Tez jest w ciazy to poplotkujemy
-
Betinka gratulacje wyjścia ze szpitala. Uważajcie na siebie żeby przed 9 miesiącem już tam nie wrócić
Kaarolina biedaku, a byłaś u lekarza? może jak ropa to jakaś angina się przyplątała? koniecznie się zapisz!
Na bolące gardło nie wolno nic zimnego i nic ciepłego, powinnaś pić płyny w temperaturze pokojowej głównie. Bo ciepłe podrażniają tak samo jak zimne.
Verynice też mam wiatrak w domu i serio przydaje się, zwłaszcza jak gotuje
Mika duża już jest ta Twoja córcia:) ciesze się że wszystko w porządeczkuJeszcze trochę i będzie z Tobą
Edit: córcia ma jeszcze czas także myślę, że spokojnie się przekręci:) nawet do 35 tyg dzieci potrafią się przekręcać, także nie martw się na zapas:)
A co do gotowania to u mnie dziś zupka warzywna z koperkiem, na deser naleśniki z serkiem i miksowanymi truskawkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 14:04
7w3d 💔