X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    a czy ktoras z was jak naciagnie skore ma tak jakby paski w glebszej warstwie skory? chodzi mi o to ze jak naciagne skore w dol nad pępkiem to takie cos wyczuwam, rozstepow ogolnie nie mam i nic nie widac poki co ale boje sie ze glebsza warstwa skory cos sie rozwarstwila?

Może tak naciągnęłaś, że jelita widzisz ;p hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha to cos cieniutkie te moje jelita ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pępek wyszedł w połowie :P tzn góra pępka wyszła, dół jeszcze wklęsły - taki daszek mi się zrobił :P Linea negra też mi wyszła jakoś w tym tygodniu, ale delikatna. Pod pępkiem krzywa i skręca w jedną stronę, ale nad pępkiem prościutka. Mam nadzieję, że zniknie po porodzie, bo strasznie to wygląda :|
    Rozstępów na razie brak, ale wszystko przede mną. Nastawiam się na to, że będą mimo smarowania - moje 2 przyjaciółki smarowały kilka razy dziennie od początku ciąży, a wyszły im w 9 m-cu :|
    hela, ja mam już tak naciągniętą skórę na brzuchu, że nie da rady jej bardziej naciągnąć, nawet o pół centymetra. Ale nie mam tego co mówisz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 12:14

justyna14 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy!!!!!!! :)

jovi81, Fipsik, madiiiii, Kaarolina, stardust87, Mika 28, Karolaaa91, Szonka, verynice, Paula55, justyna14, Io, Gosia19, hela, le'nutka, nenka, Nelus, JagoodkaK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) nareszcie jestem po glukozie, jakoś przeżyłam. Kacperek niesamowicie dokazywał chyba mu bardzo smakowało, albo nie :P Z tego co mówiła pani z laboratorium wyniki wyszły w miare ok.
    Betinka trzymam kciuki oby było wszystko okej!
    Gosia bardzo ładny zgrabny brzuszek :)
    Niestety nadal mam spuchniętą prawą stopę i do tego zaczęła mnie jeszcze boleć :(

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Wychodzimy!!!!!!! :)
    Super :) gratulacje

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skóry bardzo dużo, naciągam z każdej strony i nic nie widzę. A z narzekań to boli mnie staw żuchwowy :/ z dnia na dzień coraz bardziej :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja wróciłam już Mój bobas waży 1,3 kg i ma się dobrze aż za dobrze obrócił się w brzuszku i teraz jest ułożony pośladkowo :( jeśli spowrotem nie wróci na swoje miejsce to będzie duuuuży problem albo ciężki poród albo cesarka i zalecenie lekarza to gadanie do brzucha żeby się przekolebał dzidziuś na swoją stronę. Ja nawet nie chce myśleć o żadnej cesarce :(
    Brzuch rośnie wielki i dupa też :) a linie też już mam przez cały brzuszek przechodzi a pępek nadal do podłubania czyli wklęsły :)ale za pomniałam pytać ile dzidzia mierzy :( miedzy nogami nadal nic się nie pojawiło czyli trzeciej nogi nie ma :) A jak tam reszta brzuszków pokazywać :)

aswalda, stardust87, Karolaaa91, verynice, justyna14, Io, Migotka22, nenka lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He super betinka, widze ze kciuki się przydały ;)
    Ja nie mam linii, a mój pępek też przypomina daszek :D Teściowa stwierdziła, że wystające pępki są paskudne-chciałam jej powiedzieć że sama jest paskudna ale się powstrzymałam ;P Jak mi wylezie to trudno, co za różnica? :D

Mika 28, aswalda, le'nutka, nenka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka super wieści !

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tłuszczykiem na brzuchu to cieżko będzie się pępuchowi wywinąć :P szczególnie,że nomalnie był głęboki. Linię mam od dawna ale baaaardzo bladą i pewnie taka zostanie,bo ja ogólnie bladzioch

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Hej Kobitki :)
    Ale mnie piekny brzusio przywital na forum! :)
    Dzisiaj rano nowa polozna kazala mi sie polozyc na boku to sluchania tetna,bo myslala,ze ja po 30 tyg jestem. Nie mogla uwierzyc,ze to dopiero polowa 26 :S

Moja linea sie w sumie niedawno pojawila na calej dlugosci. I do tego smieszna, bo mi skreca pod pepkiem! Pepek mi sie uwypukla zwykle po obiedzie,ale jeszcze tak delikatnie.

Na obchodzie lekarka powiedziala,ze kolo 12 mnie zbadaja i beda wyniki posiewu z szyjki. Modlcie soe za nas,zeby szyja byla bez zmian,bo wtedy nas wypuszcza!!!

Trzymam mocno kciuki :) Daj znać jak wyniki.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O już doczytałam, że wychodzisz ;) Super :)

Mi pępek wyszedł też połowicznie, góra wyszła, a dół jeszcze nie, ale na pewno wyjdzie cały. Linia też juz zaczyna się pojawiać.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka - świetne wieści!! :)

Mika - kurcze, moze uda sie dzidzi przemowic do rozsadku, aby sie obrocila...trzymam kciuki!

Ale dziś skwar u nas..całe szczęście mąż kupił mi wiatrak ;) Bo to ratuje życie normalnie! :) :)
    Na obiad dziś spagetti z dużą ilością świeżej pietruszki z ogródu a na deser robię tartę z kremem jogutrowym i świeżymi truskawkami :D Moja mama się śmieje, że niedługo i ona będzie wyglądać jak w ciąży przez te moje gotowanie i wypieki (zawsze ich częstuję wypiekami bo mieszkają po sąsiedzku, po drugiej stronie podwórka)

I o dziwo Marcel szaleje dziś w brzuchu, że nie wiem...a ostatnio w upały 2 dni się nie odzywał... :) Nie dogodzisz temu dziecku :D

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka cudownIe ze wychodzicie!!!! Ńie ma to jak w domku :)

Fipsik ale ci dobrze na tych łodkach bylo... A pieski jak pilnuja swojej pani :) super!! Ja za moim tak tesknie ze jak tylko pomysle to swieczki w oczach jak nic :/

Znajoma tez cala ciaze nie miala ani pol rozstepa a na 2 tyg przed cesarka wyszly jej podobno okropne... Mowi ze gdyby miala cesarke 2 tyg wczesniej to moze by nie miala ańi jednego... Ale na końiec miala przeogromny brzuch... Uwiezcie mi OGROMNY!!!!! Nie widzialam takiego :P a mala urodzila sie tylko 3600 z groszem :P dalej walczy z brzuchem i chodzi w ciazowych spodniach a minelo juz ponad 3 mies :/

Mika oby malenstwo was posluchalo... Moj tez dalej ulozony albo glowa w gore albo w poprzek... Oby sie tez przekrecil jeszcze. Choc i na koniec dzieci moga nam zrobic niespodzianke :/ tego sie nie przewidzi...

Karola kurcze dopiero bylas chora i znow??? Wspolczuje :( kuruj sie.

A ja juz dzis zrobilam zupke, posprzatalam, zrobilam golabki ktore juz sa w piecu :)
    Ide siebie teraz ogarnac bo moze kolezanka mnie odwiedzi. Tez jest w ciazy to poplotkujemy ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka gratulacje wyjścia ze szpitala. Uważajcie na siebie żeby przed 9 miesiącem już tam nie wrócić :)

Kaarolina biedaku, a byłaś u lekarza? może jak ropa to jakaś angina się przyplątała? koniecznie się zapisz!
    Na bolące gardło nie wolno nic zimnego i nic ciepłego, powinnaś pić płyny w temperaturze pokojowej głównie. Bo ciepłe podrażniają tak samo jak zimne.

Verynice też mam wiatrak w domu i serio przydaje się, zwłaszcza jak gotuje :)

Mika duża już jest ta Twoja córcia:) ciesze się że wszystko w porządeczku :) Jeszcze trochę i będzie z Tobą :)

Edit: córcia ma jeszcze czas także myślę, że spokojnie się przekręci:) nawet do 35 tyg dzieci potrafią się przekręcać, także nie martw się na zapas:)

A co do gotowania to u mnie dziś zupka warzywna z koperkiem, na deser naleśniki z serkiem i miksowanymi truskawkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 14:04

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no właśnie..znowu ja nie wiem ile razy można mam nadzieję że szybko minie.. ;) jak tak można chorować w tak piękną pogodę ;)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna do swojej lekarki nie mam po co iść bo Ona dopiero jak jest naprawdę źle to coś przepisuje a tak siedzieć w poczekalni z jakimiś zarazkami wolę nie ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci mają czas na przekręcenie się do 36 tygodnia :) Także wszystkie mamy jeszcze kupę czasu, bez sensu jest straszenie w 30 tygodniu cesarką! A i zdarzają się takie spóźnialskie, co się w 38 potrafią przekręcić :)

Paula55 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki odciążenia glukozą i się podłamałam :(
    Wynik po 2h 167,37mg/dl

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ