X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobryyy :) oj to prawda ze caly weekend byla cisza na forum :P
    Ale nie dziwie wam sie przy takiej pogodzie, rodzinie.. Kazdy griluje :)

Gosiu tez zauwazylam ze bardzo ci urosl brzuszek od ostatniego razu :) ale dobrze. Niech malenstwo rosnie :)

Quatriona komputery.... O matko :) to powodzenia i owocnej nauki ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się prawie z rana :D
    Gosieńko ale masz cudowny brzuszek <3

Paula55, Gosia19 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) w końcu się wyspałam :) a teraz śniadanko w łóżku :)
    Dziewczyny super zdjęcia brzuszków:) jutro i ja się pochwalę z okazji 26 tyg. :)

7w3d 💔
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Witam się z ranka po gorącym wręcz upalnym weekendzie :)(dziś u nas ma być 36 stopni)-umrę :(
    A Ja w weekend stwierdziłam że może odświeżymy łazienkę i namówiłam męża na malowanko i mały remoncik ach jak teraz fajnie wchodzi się do łazienki jak jest tak odnowiona :)|
    i troche trzeba było porobić w tym domu bo zawsze coś w domku do roboty a reszta czasu dla rodzinki :)

A teraz lecę do Pana doktora mojego guru hihi... niech mi powie co z moim maleństwem i ile już waży bo wyglądam jak hipcio i liczę na to że trochę urosła :)no i trzymajcie kciuki ;)
    Ja równiez trzymam za wasze wizyty i oby dotrwać do końca :)
    Brzuszki macie naprawdę zgrabniutkie :)
    Ja już na liczniku 30 tydzień jeszcze 2,5 miesiąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 09:43

Migotka22, Paula55, aswalda, stardust87 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika daj znać jak po wizycie:)

Pytank0: wszystkie już macie tą linea negra? bo u mnie ni widu ni słychu i się zastanawiam, czy w ogóle musi się pojawić ta ciemna linia?

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny samych dobrych wiesci na wizytach :) i pokazujcie brzuszki bo sa kochane i slodkie :)

Ja nie mam lini ani wypchnietego pepka :P
    Ciekawe czy jak do tej pory nie wyszedl to jest jeszcze szansa...:)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko nie wiem czy musi, ale u mnie np. widzę ją tylko ja :P

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie,
    witamy się w 27 tygodniu czyli 7 miesiącu według belly :) Jeszcze tydzień i koniec II trymestru! :)

Wczoraj wieczorem dopadło mnie pierwsze puchnięcie kostek - o dziwo tylko prawej, ale na szczescie po nocy przeszło i kostka jest już jak dawniej :)

Uważajcie na siebie dziś bo znowu upał ma być!

A co do linea negra - to ja też jej jeszcze nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 09:53

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pępuś na wyjście ma jeszcze czas :)
    Ja swojemu daje czas do 30 tyg i wyjdzie na pewno :D

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U mnie linia jest od samego początku. Najpierw była tylko na wzgórku łonowym a potem stopniowo coraz wyżej i wyżej. W sumie to na wzgórku pojwiła sie już na samym poczatku ciąży, jeszcze zanim się dowiedziałam, że będę mieć dzidziusia. Tylko, że była tak niewyraźna, że myślałam, że mi się wydaje. Teraz też nie jest jakoś bardzo widoczna. Niektórym się w ogóle nie robi więc pewnie już Ci się nie zrobi skoro do tego czasu nie masz.

Ja trzeci trymestr zaczynam w piątek :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój pępek chyba już nie wyjdzie, bo jeszcze mam sporo "zapasu" na nim, a rozmawiałam z mamą o tym i jej w żadnej ciąży nie wyszedł, i ciemnej linii też nie miała, więc chyba mnie też ten "zaszczyt" ominie :) oby:) rozstępów mama po 3 ciążach te nie ma więc, obym miała jej geny:)

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no wolala bym zeby nie uciekal hahaha. Podoba mi sie taki jaki jest choc i tak juz torszke "wyszedl" sobie do swiata :P

Kurde moja mama tez nie ma zadnych rozstepow, cellulitu a mnie dopadlo i jedńo i drugie :( niestety geny nie zawsze pomagaja...oby u ciebie bylo inaczej :)

Wogole dacie wiare ze jakos lata temu kobiety nie byly az tak atakowane przez to dziadostwo???
    Zadna z siostr mojej mamy, kolezanki... Zadna nie ma rozstepow...a przeciez kto 25 lat temu mial takie balsamy jak my teraz i myslal o smarowaniu sie 2 razy dżiennie :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :)

u mnie też upał :)
    w sobotę idziemy z M na konferencję TERAZ MAMY - podaje link - może któraś z mam ze śląska się załapie : http://terazmamy.pl/?p=75

co do pępka i linii to mi pępek nie wyszedł i chyba już tak zostanie a linii brak do tej pory...

osobiście byłam i macałam pościele tej firmy ( sami wszystko szyją na miejscu )

http://allegro.pl/producent-2w1-lozeczko-kolyska-z-wyposazeniem-i4283659906.html

moje wrażenia : jakość bardzo dobra, wzory też jedynie kolory na zdjęciach totalnie przekłamane niż te w realu ( np. grochy są ciemno szare na na zdjęciu wyglądają jak delikatny fiolet...), plusem jest to że samemu można mailowo dobrać sobie swój zestaw

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki :)
    Ale mnie piekny brzusio przywital na forum! :)
    Dzisiaj rano nowa polozna kazala mi sie polozyc na boku to sluchania tetna,bo myslala,ze ja po 30 tyg jestem. Nie mogla uwierzyc,ze to dopiero polowa 26 :S

Moja linea sie w sumie niedawno pojawila na calej dlugosci. I do tego smieszna, bo mi skreca pod pepkiem! Pepek mi sie uwypukla zwykle po obiedzie,ale jeszcze tak delikatnie.

Na obchodzie lekarka powiedziala,ze kolo 12 mnie zbadaja i beda wyniki posiewu z szyjki. Modlcie soe za nas,zeby szyja byla bez zmian,bo wtedy nas wypuszcza!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :) Ja już dziś zaliczyłam opalanie, jakieś 40 minut byłam na słoneczku ale tylko nogi wystawiłam, żeby nie było takiej bladzizny ;P Do 11 zdążyłam się schować w domku. A teraz się chłodzę zimnymi napojami.
    Gosiu śliczny brzuszek, a nóżki jakie chudziutkie! :)
    Betinko trzymamy kciuki, oby wszystko było w porządku i Cię jak najszybciej wypuścili!
    A ja dziś też wizytuję u gina ale dopiero o 18-już się nie mogę doczekać!

Fipsik, Gosia19 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pępek jest po prostu płaski, linia negra pojawiła się właściwie od niedawna, ale póki co to jest baaardzo blada - właściwie jak cień wygląda :)

A jeżeli chodzi o rozstępy to moja znajoma od samego początku ciąży używała kilkunastu kremów, oczywiście przez całą ciąże nie miała ani jednego rozstępu a dzień po porodzie zaczęły się pokazywać i ma taki sam brzuch jak ja, więc jeżeli maja się pojawić to się pojawią i nic na to nie poradzimy :(

• hela Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :)

u mnie nie ma lini, a pepek jak to moj maz sie smieje ze nie ma konca haha i raczej szybko nie wyjdzie bo dalej wklesly ;) ale mi to nie przeszkadza wrecz przeciwnie nie potrzebny mi wystajacy pepek ani linia ciemna :)

ja nie zdazylam sie wylozyc a teraz juz za mocno grzeje, wiec siedze w domu i staram sie jakos nie ugotowac! w cieniu mam 30 stopni, wiec na slonko wyjde nie wczesniej niz ok 14-15 :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj pojechaliśmy nad Brdę na łódki. Brzuch coraz bardziej przeszkadza, nie mogłam się schylić po psa, żeby z wody wyjąć! Musiałam się z mężem zmienić na wiosła, a on psy wyciągał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 14:25

Gosia19, aswalda, Karolaaa91, Paula55, justyna14, Io, Ewi25 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ktoras z was jak naciagnie skore ma tak jakby paski w glebszej warstwie skory? chodzi mi o to ze jak naciagne skore w dol nad pępkiem to takie cos wyczuwam, rozstepow ogolnie nie mam i nic nie widac poki co ale boje sie ze glebsza warstwa skory cos sie rozwarstwila?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam już w domku :)
    ani linii ani wystającego pępuszka też jeszcze nie mam..
    ale za to załapałam choróbsko i gilam ropą i całe gardło mam zawalone ;/
    u Nas mimo burzy w nocy znowu skwar na dworze i niestety zaczęły puchnąć mi nogi i nie widzę swoich kostek ;/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ