X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam na oku jeden zestaw, a mianowicie łóżeczko białe z szufladą 60x120cm, materac TRIO LATEX - COMFORT 120cm x 60cm - grubość 12cm (pokrowiec Basic, innowacyjna, 5 strefowa konstrukcja) i 11 elementowa pościel która zawiera: (poszewkę na kołdrę, poszewkę na poduszkę, ochraniacz, poduszkę antyalergiczną, pościel antyalergiczną, falbanę maskującą, prześcieradło bawełniane z gumką, podkład do łóżeczka, ceratkę higieniczną, myjkę i przytulak z włókna bambusowego). Cena za ten zestaw kosztuję 549zł.

Hmmm.... myślicie że ta okazja jest warta kupna?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczeźe?? Ja wolala bym kupic osobno lozeczko, materac a z tej poscieli tylko to co tak naprawde potrzebujesz...
    Ja np nie chce zadbych baldachimow, falbanek i tych innych pierdolek :)
    Wolalam kupic 2 kpl poscieli i do jednej kupic spiworej w tym samym wzorze a do drugiej rozek :)
    Ale jesli potrzebujesz te wszystkie gadżety to i moze to wychodzi taniej :)

madiiiii lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Szczeźe?? Ja wolala bym kupic osobno lozeczko, materac a z tej poscieli tylko to co tak naprawde potrzebujesz...
    Ja np nie chce zadbych baldachimow, falbanek i tych innych pierdolek :)
    Wolalam kupic 2 kpl poscieli i do jednej kupic spiworej w tym samym wzorze a do drugiej rozek :)
    Ale jesli potrzebujesz te wszystkie gadżety to i moze to wychodzi taniej :)

No to chyba dokupię osobno materac, łóżeczko i 2 komplety pościeli z obszyciami :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczynki mam na oku jeden zestaw, a mianowicie łóżeczko białe z szufladą 60x120cm, materac TRIO LATEX - COMFORT 120cm x 60cm - grubość 12cm (pokrowiec Basic, innowacyjna, 5 strefowa konstrukcja) i 11 elementowa pościel która zawiera: (poszewkę na kołdrę, poszewkę na poduszkę, ochraniacz, poduszkę antyalergiczną, pościel antyalergiczną, falbanę maskującą, prześcieradło bawełniane z gumką, podkład do łóżeczka, ceratkę higieniczną, myjkę i przytulak z włókna bambusowego). Cena za ten zestaw kosztuję 549zł.

Hmmm.... myślicie że ta okazja jest warta kupna?
    Wydaje mi się, że tak, bo ja za samo łóżeczko zapłaciłam 200zł (tylko dlatego, że w promocji było, normalnie 250zł), a za materac zapłacimy jakieś 350 zł (lateks albo termopianka, jeszcze nie wiem) więc u mnie już jest 550zł, a to bez pościeli i dodatków..
    Ale to wszystko nowe? Tzn najważniejsze, żeby materac był nowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 19:27

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Wydaje mi się, że tak, bo ja za samo łóżeczko zapłaciłam 200zł (tylko dlatego, że w promocji było, normalnie 250zł), a za materac zapłacimy jakieś 350 zł (lateks albo termopianka, jeszcze nie wiem) więc u mnie już jest 550zł, a to bez pościeli i dodatków..
    Ale to wszystko nowe? Tzn najważniejsze, żeby materac był nowy.

Przypadkiem ten zestaw wyczaiłam z allegro, a wiesz co, dam ci linka, może akurat będziesz czymś zainteresowana :)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4310346319&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=74

• hela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje ze ten materac nie jest caly z lateksu, czesc lateksowa pewnie jest niewielka... ja dalam za łóżeczko z szuflada dobrej firmy używane w idealnym stanie 150zl a za materac caly lateksowy firmy hevea 230zl :) wieć wyszło w sumie 380zl (no plus klin poduszkę 30zł i inne bajery to więcej)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie:) piękne brzuszki! Super taka pogoda można się trochę rozebrać z tych długich rękawów i nacieszyć słonkiem! Niestety od jutra zaczynam się uczyć do obrony:( ale cóż jak mus to mus

Paula55 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jak nie masz wanny, to pod prysznicem postoj, strumien na plecy. Z doswiadczenia wiem,ze nospa nic na nerke nie daje. Teraz nam pozostaje kapiel/ prysznic/termofor i odciazenie na czworaka.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona powodzenia w nauce... Ehh jak ja sie ciesze ze mam to za soba. Teraz w ciazy mam takiego leńia ze chyba nie dala bym rady :p kiedy sie bronisz? I mozna wiedziec z czego?? ;)

Betinka dziekuje Ci kochana :) juz czuje sie duzo lepiej :) samo przeszlo. Choc czasem zacznie bolec jeszcze ale przechodzi. Moze maly mnie uciska. Ide teraz pod prysznic a na czworaka powiem ci ze posiedziala, troszke i ugla przede wszystkim dla kregoslupa ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja wieczorową porą ;) znalazłam chwilę przed snem żeby do Was zajrzeć jeden dzień bez Was i tak ciężko :P to uzależnienie ;)
    ja dzisiaj cały dzień spędziłam z większością rodziny na grillu nawet między malowaniem udało się wpaść mojemu Mężowi do Nas na chwilkę i bardzo dobrze bo jeden dzień bez Niego i tęskniłam jak wariatka :D
    U Nas pogoda piękna (chociaż wolę osobiście jak jest chłodniej bo się po prostu lepiej czuję) przeleżałam praktycznie cały dzień na leżaczku w cieniu i cieszyłam się widokiem Naszych rodzinnych Maluchów podczas zabawy i to pierwszy raz bez zazdrości bo wiedziałam że niedługo Nasz Krzyś dołączy do Nich <3
    Mój Mały dzisiaj też się mniej rusza najwięcej dawał rano jak przyszła moja siostrzenica się do mnie położyć i przytuliła się do brzucha to Krzyś zaczął Ją okopywać a Ona zdziwiona "Ciocia a co to?' ja Jej odpowiadam że Krzyś kopie i się rusza a Ona 'to On taki mały a już tak mocno kopie? fajnie" i się tak długo przytulała aż przestał kopać ;)
    Udanej nocki życzę ja lecę spać bo ledwo na oczy już patrzę ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na dobranoc chwalimy się brzusiem, 28 tydzień :P

3u0rl.jpg

Kaarolina, Paula55, aswalda, stardust87, Nelus, Karolaaa91, Io, Migotka22, madiiiii, verynice, Ewi25 lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra brzuszki :-):-)
    Dzisiaj pół dnia poza domem mąż porwał mnie do parku nogi jak bańki szok
    Pozdrawiam Was i miłej nocy życzę

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko super ze tak milo spedzasz czas :) powiem ci ze ja teraz tez inaczej patrze na dzieci... Wiem ze nasz maluszek czeka na nas a my na niego.
    Fajnie bo juz niedlugo bedziesz miala super odswiezone mieszkanko i bedziesz szykowala kacik dla Krzysia :)
    Ja dzis gadalam na skypie z mama bo w koncu zrealizowala prezent odemnie i od brata na 50 ( ktora miala w kwietniu) - lot balonem :)
    I tak mi caly czas przykro ze mńie tam nie ma :( oni griluja, jezfza na wycieczki, na dzialke... A ja tu sama, samiutenka i nawet geby do kogo otworzyc... :(

Gosia ale brzusio!!! Ja mam bardzo podobny :P az jutro zrobie fotke :)
    Milej nocki dziewczyny tym ktore uciekaja spac :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padam na ryj a jutro planuje isc na glukoze blee tylko nie wiem czy wstane :/ u nas dzisiaj cisza na forum. Pewnie jedne grillowaly a drugie podczytywaly czerwcowki hihi coraz bardziej do mnie dociera,ze to juz tuz tuz. Ehh rozmarzylam sie :) mnie rowniez spuchla dzisiaj,ale tylko prawa stopa. Jeju oby to nie byly jednak problemy z krazeniem...
    Dobranoc Mamusie :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedactwo.... ja tez ostatnio czuje sie bardzo samotna. Powinnam cos zmienic w swoim zyciu ale odwagi brak :(

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

3u0rl.jpg
    jejku ale duży fajny brzusio :) chyba Ci mocno wystrzelił do przodu od ostatniego foto, co?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

[IMG]http://i61.tinypic.com/ .jpg[/IMG]

Jaki zgrabny ten twoj brzuszek i faktycznie bardzo urosl! Ja mam jeszcze troszke mniejszy, ale kto wie co bedzie za kilka dni Bo wkrocze w 3 trymestr :)) jejj tez pochwale sie brzuszkiem z tej okazji :))

201703012752.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Quatriona powodzenia w nauce... Ehh jak ja sie ciesze ze mam to za soba. Teraz w ciazy mam takiego leńia ze chyba nie dala bym rady :p kiedy sie bronisz? I mozna wiedziec z czego?? ;))
    Nie dziękuję:) ja też mam strasznego lenia ale jak teraz się nie obronie to pewnie już tego nie zrobię. Obronę mam 21.06. To są studia podyplomowe z grafiki komputerowej:) W październiku zeszłego roku zaczęłam a w grudniu już w ciąży byłam tak mi się złożyło. Całe szczęście że ja nie wymiotowałam bo bym chyba nie dała radę, było mi za to strasznie niedobrze i do tej pory pamiętam jak się ledwo uczyłam na pierwszą sesję:) teraz to mój mózg już na dziecku jest skupiony i ciężko go na coś innego przestawić:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry brzuchatki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    jejku ale duży fajny brzusio :) chyba Ci mocno wystrzelił do przodu od ostatniego foto, co?

Ja od początku denerwowałam się, że mam mały brzuszek. Tak na serio zaczął rosnąć po 20 tygodniu :) Ale jak byłam w połowie 6 m-ca, to osoby, które nie wiedziały, ze jestem w ciąży - albo nie zauważały, albo mówiły - "to chyba początek prawda?" :D

‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ