X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika co do brzucha to wogóle bym sie na Twoim miejscu tym nie przejmowała. Przed samym terminem porodu to tak możesz czuć jakiś niepokój, a teraz daj troche czasu swojemu maleństwu na bezstresowe figle:-)

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Odebrałam wyniki odciążenia glukozą i się podłamałam :(
    Wynik po 2h 167,37mg/dl
    o cholera, zapomniałam, że ja też dziś miałam odebrać :O
    A Ty się kochana nie przejmuj. Już tylko 3 miesiące, a od braku cukru nikt jesscze nie umarł :) dasz radę :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Skwar jest straszny wstałam dzisiaj wyjątkowo o 6 :-O co u mnie się nigdy nie zdarza:-) wyskoczyłam rano porobiłam zakupy, na obiad dorsz z młodymi ziemniaczkami i siedze w domu, bo tragedia jakaś;-/ Karolina straszne musi być przeziebienie w taką pogodę ;-/ kuruj się szybko!

Paula bierz rachunek i niech kasę oddają, nie daj się i rób awanture! :-)

Betinka super wieści:-)

Migotka kurde jakiś niepoważny ten lekarz, ja rozumiem ,że też chcą odpocząc ale tyle czasu bez zaglądania do malucha? Może idz na konsultację do innego lekarza? Po co się zamartwiać.

Dziewczyny w sobotę biorę ślub cywilny! Aaaaa ja nie wiem jak ja bede wyglądac w sukience ;-/ moj taki przystojniak tak świetnie wygląda w tym garniturze, który zakupił, a ja dalej nie wiem co z moją kiecką dzisiaj miałam mieć przymiarkę i krawcowa nie dzwoni- zaraz sama do niej zadzwonie.
    Slub mamy na powietrzu i boję się jaka bedzie pogoda ;-/ takiego upału jak dziś broń boże ale boję się, że bedzie padał deszcz ;-/ ehhh jajko zniosę do soboty.

Ja biorę ślub w lipcu, niestety tak wyszło że Pan Młody obkupił się już praktycznie cały, a ja cóż... mam dylematy :|

• aswalda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 życzę udanej pogody na ślubie. Wszystkiego najlepszego!!! Na pewno bedziesz pieknie wygladac :)
    Wlasnie odebralam wyniki na czczo 88,6, po 1h 141, po 2h 109. Czyli wydaje sie ok. Zelazo mam 74 (59-158)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:20

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech jak ja Wam zazdroszcze tych slubow ktore sa przed Wami ;) ja z mila checia tez bym jeszcze raz wyszla za swojego P :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, powiedz mi, czy Ty wybierasz sobie położoną? Bo z tego co wiem to w Bizielu nie praktykuja swoich położnych. Slyszalas coś o tym?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno. Dziewczyny z Bydgoszczy i okolic, potrzebuje dobrego okuliste. Wzrok mi sie pogarsza w ciąży i potrzebuje dobrej konsultacji...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w vision express tylko Ja od razu wiedziałam że muszę mieć okulary na dal więc zrobili takie badanie że aż byłam bardzo zdziwiona trwało ok godzinki ale jak już założyłam odpowiednie okulary to byłam mega pozytywnie zaskoczona a byłam u okulisty i tam wyszło trochę inaczej za słabe okulary mi przepisał tak więc polecam wizytę tam bez okularów wizyta kosztuję 50zł

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa to cudowńie ze masz slub na powietrzu!! Ekstra sprawa. Tylko w Pl ciezko przewidziec pogode :P
    Mam nadzieje że ta wam nie pokrzyzuje planow :) i dzwon do krawcowej :)

U mnie byla wlasnie kolezanka ktora tez jest w ciazy :) pogadalysmy, wymieńilysmy sie pogladami :) fajńie tak moc bez ograniczen gadac komus o tym jak sie czuje, jak maluch itp :P ciezarna ciezarna zrozumie :P
    Ona z mezem tez sie o kredyt na dom staraja wiec tez sie info wymieńilysmy :)

A co do tv to juz nam odp ze mamy go odeslac na ich koszt. Wiec jutro misiek go odsyla. Niech kase oddaja :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamunie my witamy sie upalnie wczoraj mily dzionek w parku z mezem ale nogi to odczuly spuchniete
    a to my
    1jfo4.jpg

Gosia19, Paula55, Karolaaa91, Ewi25 lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz sie zajadam mezus mi dogadza
    fvfkt1.jpg

Gosia19, le'nutka lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz o powaznych sprawach
    karolina kuruj sie i uodparniaj bo co chwile chora biedactwo
    betinka extra wiesci teraz tylko do przodu
    paulanie deneruj sie sprawa napewno da sie wyjasnic

co do pepka to mam pol na pol
    linie juz jakis czas mam boze juz nie pamietam co jescze mialam napisac
    a dzidzia moja juz jest glowka do dolu
    mika ty sie nie przejmuj obruci sie napewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 18:50

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Ale bym zjadła arbuza :D

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też! Tak to jest ciężarnym coś do jedzenia pokazać:)

Paula55, verynice lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ale fajowa wycieczka :) a jak fajnie wygladasz :)
    Mmm czy to kawa mrozona??? Ojjj zjadla bym :P
    Jutro sobie zapodam choc na ta pogode ktora jest u mnie to srednio :/

Moj lobuz dalej raczej w poprzek. Chyba mu tak dobrze bo ma jak w kolysce :P tv idzie zaraz do oddania :)
    Kase pewnie oddadza ale moj zly bo chcial miec na mecze od cżwartku swoj tv :/

Lee arbuza nie lubie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój też leżał poprzecznie i myślałam do ostatniej wizyty że tak zostało bo kopał mnie ciągle w tych samych miejscach a okazało się że już się ułożył główką do dołu(i mam nadzieję że tak zostanie) i w sumie do tej pory zastanawiam się jak to jest że ciągle w tych samych miejscach Go czuję :D

A ja zjadłabym coś pysznegooooo ale Mąż w pracy a ja się nie wyturlam z domu do sklepu ;/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaale Was cudownie czytać z własnego łóżka, z własnym mężem obok!
    Jesteście najlepsze na świecie! <3 :)

Wyniki wyszły bardzo dobre - posiew czyściutki, USG bez zarzutu, szyjka jak u łabędzia, zamknięta. Wszystko dobrze, czyli wychodzi na to, że skurcze przez wielkie dziecko.

Karolina, bidulo, lecz się czym tylko w ciąży można. Oby Ci przeszło jak najszybciej!!!

Mika, ten lekarz to jakiś skończony idiota! Przecież dzieciaczki w ostatniej chwili się potrafią odwrócić, a co dopiero u Ciebie - jeszcze milion razy może fiknąć koziołka w drugą stronę. Totalnie się wyluzuj :)

Paula55, Gosia19, Mika 28, Kaarolina, Fipsik, madiiiii lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Pogoda faktycznie dzisiaj nie przyja ciężarnym :) Ale ja sie pocieszam, że ostatnimi laty zawsze czerwiec był upalny a potem już było znośniej, wiec i w tym roku tez tak bedzie.
    Byłam dzisiaj u połoznej mojego gina i wypisała mi zwolnienie, moje pierwsze :) Potem wybrałam sie na zakupy do lumpków. Kupiłam piękny biały pleciony kocyk, i ochraniacz na całe łóżeczko za śmieszne pieniądze, a w bardzo dobrym stanie, praktycznie jak nowe. Potem zaszłam jeszcze do kilku lumpków i w ostatnim, taka juz zniechęcona pobuszowałam i kupiłam piękne ciuszki dla mojego Czarusia :) Super sklep i ceny tez niezłe, głównie za złotówke a takie naprawde świetne ciuszki po 6,7 zł :)Tym sposobem przytachałam do domu dwie torby dla maluszka.

Paula55, verynice, aswalda lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ty karola??? A mi sie caly czas wydaje ze nogi sa z jednej str a glowa z drugiej. Bo jak sie wypycha to zawsze w tym samym miejscu. Ostatnio jak go polozna wymacala to lezal jak w kolysce :)
    Ale kto go tam wie :)
    Krzys to grzeczne dziecko. Ulozyl sie juz jak trzeba :P moj maly szatan za to tak mnie z boku bombarduje że looo...

Betinka cudownie ze jestes u siebie!! Nie ma nic gorszego niz szpitale :/
    Rozkoszuj sie teraz czasem z mezusiem i mam nadzieje ze z nami bedziesz teraz czesciej :)
    Nie opuszczaj juz nas az do porodu :P

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wy narzekacie na upaly a ja w depresje wpadam bo leje i leje i do obrzygania juz ten deszcz :( rano sloneczko a od 9 juz pada :( czlowiek sie kisi tylko w mieszkaniu :/
    Ja chce slonce i jechac nad morze w weekend! Moze za tydz sie uda :)

Kurde i z lumpami macie fajnie... Tu nie ma czegos takiego zeby sobie tak pobuszowac :P
    Ale chyba takie sklepy nie mialy by racji bytu bo tu i tak ubranka sa w miare tanie :) ale ja lubie tak polowac :)

Iwonka pochwal sie potem zdobyczami :) daj nacieszyc oko :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ