X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Fipsik, powiedz mi, czy Ty wybierasz sobie położoną? Bo z tego co wiem to w Bizielu nie praktykuja swoich położnych. Slyszalas coś o tym?

leżąc na patologii w bizielu spotkałam większość położnych i są bardzo fajne :) także nie wybieram żadnej, nie wiedziałam że można sobie "wybrać"

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    I jeszcze pytanko, czy wszystkie uczęszczałyście lub uczęszczacie do szkoły rodzenia??????? Bo ja sie własnie zastanawiam czy jest sens? Czy dowiem sie czegos ciekawego?

ja nie idę. ale dla osób, które mają niewielką wiedzę na temat położnictwa, przebiegu porodu, opieki nad kilkudniowym noworodkiem - to jest przydatna rzecz.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas upalny dzien powoli mija ;) wrocilam niedawno z godzinnej przechadzki z kijkami, słonca nie bylo za to robactwa wylazlo mnostwo i pogryzly bleee....

MIGOTKA ja mialam 187 po 2h glukozy wiec nie przejmuj sie, ogranicz trochę białe pieczywo na rzecz ciemnego, nie jedz slodyczy (ja sobie zastepuje to owocami ktorych teraz wszedzie pelno) oczywiscie zeby nie zwariowac zjem lody ;) ziemniaków nie jedz duzo... jak to moj lekarz stwierdzil to nie cukrzyca tylko uposledzona tolerancja glukozy... do diabetologa nie kierowal, po prostu kazal sie pilnowac. z mieska to kurczaka mozesz jesc do woli bo ma niskie IG. noi jesc mniej a czesciej :) jak malenstwo nie jest za male ani za duze tzn ze jest dobrze :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    I jeszcze pytanko, czy wszystkie uczęszczałyście lub uczęszczacie do szkoły rodzenia??????? Bo ja sie własnie zastanawiam czy jest sens? Czy dowiem sie czegos ciekawego?

Witam wszystkie Mamusie,

Ja właśnie jutro idę na pierwsze konkretne spotkanie (organizacyjne miałam tydzień temu). Myślę, że u mnie warto iść, bo kilka koleżanek uczęszczało i było zadowolonych, tym bardziej, że można zadeklarować, żeby położna, która prowadzi dane zajęcia przyjeżdżała później do domu po urodzeniu dziecka (a jest też teraz możliwość, że jak ktoś nie lubi zajęć grupowych, to przyjeżdżają do domu na indywidualne lekcje). Ja już jestem zadowolona, bo dowiedziałam się na tym spotkaniu organizacyjnym,że mogę u nich zrobić wszystkie badania będąc w ciąży za darmo i bez kolejki.

A tak poza tym, to pochwalę się, że dzisiaj świętowałam romantycznie 2 rocznicę ślubu. Ale ten czas leci ;-)

Kaarolina, madiiiii, Nelus, Paula55 lubią tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szkołę zaczynam we środę i szczerze już nie mogę się doczekać

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona piekne te ciuszki masz, podoba mi sie ze nie jest wszystko niebieskie I granatowe :) ja jak dostane paczke z anglii (25kg) to tez sie pochwale. Moja mala ma juz z 10 par bucikow...ja sama to prawie nic nie kupilam ale babcia to normalnie szaleje! Mowi ze jest uzalezniona I nic nie poradzi
    Co do brzuszkow to kazdy inny i kazdy piekny, uwielbiam ogladac wasze zdjecia! Ja mam juz ta linie, blada ale troszke juz widac. A pepek zawsze mialam bardzo bardzo wklesly a wyszedl mi na zewnatrz bardzo szybko teraz wyglada jak guziczek! Chlopak mowi ze mam brzuch jak z plastiku bo wyglada jak u lalki hehe cos w tym jest :)

Paula55 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie pyknelam na szybko zeby wam pokazac linie i pepek. A ladniejsze sobie zrobie z okazji trzeciego trymestru jejjj :)))
    add9mv.jpg

stardust87, nenka, Kaarolina, madiiiii, Paula55, Migotka22, justyna14, Karolaaa91, JagoodkaK, Fipsik, betina89, betinka, aswalda, Gosia19, le'nutka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki. Kawka? Ja moją wypiję, prysznic i jadę po wyniki krwi. Powiedzcie mi, jakie są normy dla badania po 1h i po 2h?.. Bo kompletnie nie mam pojęcia..

Nelus, na Ciebie to można patrzeć i patrzeć.. Śliczna jesteś!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my
    Ale piękny brzucholek nas przywitał

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.. za Nami barszo ciezka noc.. z bolu brzucha wylam jak glupia i Maz chcial mnie na pogotowie wiezc ale wiedzialam ze to nie z Malym sa problemy tylko z moimi jelitam i nerka :/ ale fakt faktem wystraszylam sie bo Krzys sie nie ruszal wcale i do P mowie zeby podsluchal co u Malego a On oczy jak 5zl i mowi slyyysze serduszko i zaraz dostal kopa i sie uspokoilam ;) bo teraz wierci sie jak szalony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 08:37

Paula55, justyna14 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Stardust - ja to idę na łatwiznę, miałam krem jogurtowy w proszku... dodaje się tylko jogurt naturalny i wodę :)

Dziś kolejny dzień upałów...a w sobotę wybieram się na badania moczu i krwi + glukoza...dobrze, że mąż ze mną jedzie... :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Ja na sr dalej czekam :/ moze sie doczekam w koncu bo moja polozna mi to przeklada z wizyty na wizyte. No zobaczymy.

Nelus ehh tobie to mozna non stop komplementy prawic :) jak zawsze pieknie wygladasz :) oczywiscie pochwal sie paka jak przyjdzie :)
    Ja z kolei czekam na pake 30 kg z pl :)

Stardus jak to herbatka :) kawka moze pozniej ale mrozona bo ostatnio ktos mi smaka narobil :P
    Powodzenia i oby wyniki dobre wyszly :)

Karolina bedna....ale juz ok? Wymeczylas sie :( ale grunt ze Krzys ma sie dobrze, a jak by tak dalej bolalo to lepiej jedz na ip i juz. Co masz sie denerwowac?!

nenka, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Już chyba trochę ochłonęłam po tej glukozie :)
    Wczoraj oczywiście męża za fraki i do rodzinnego po skierowanie. A ten bażant w ośrodku, że nie ma podstaw do wydania skierowania...grrr
    W pewnym momencie to dosłownie myślałam, że go pogryzę!!!
    I on to chyba wyczuł, mam skierowanie a w poniedziałek do pani diabetolog.
    Dziękuję dziewczyny za rady i otuchę.
    Hela a powiedz mi czy ty dostałaś skierowanie do szpitala czy konsultowałaś to tylko z ginem?

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze!!! I trzebA mu bylo na koniec powiedziec dwa slowa haha :)
    Ale serio... Dobrze ze dal bo łachy nie robi :/

Migotka22, Kaarolina lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Karolina jak teraz się czujesz? Może powinnaś jednak jakiegoś lekarza odwiedzić, bo takie bóle to nie dość że wymęczą to i nastraszą.

Migotka trzymam kciuki, żeby drugie badania wyszły lepiej. Sama się boję, co u mnie z tą glukozą będzie:/

A my dziś kolejny tydzień zaczynamy, kolejny tydzień bliżej do spotkania z moją księżniczką :) ale mam dobry humorek:) i jeszcze ten piękny brzuszek Nelus :) super wyglądacie:*

stardust87, Kaarolina, Migotka22 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj z tego stresu jeszcze do mamy poleciałam i zmierzyłam sobie cukier 1h po meeega obiadku i miałam 101, więc chyba tragedii nie ma...

Justynka na pewno będzie dobrze :)
    My dzisiaj też kolejny tydzień zaczynamy :) i z tego co widzę to 7 miesiąc ;)

stardust87, justyna14 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie :)

Stardust - ja to idę na łatwiznę, miałam krem jogurtowy w proszku... dodaje się tylko jogurt naturalny i wodę :)
    A, dziękuję. W tym proszku to pewnie mleko w proszku jest, co? No nie ważne :) tak czy inaczej dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 09:36

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to wróciłam z wynikami. Glukoza po 1h 145, po 2h 114. To chyba nie mam cukrzycy, nie? I dobrze, bo z mężem się od rana pożarłam i nie wiem czy jedna tabliczka czekolady wystarczy, żeby mi się choć trochę humor poprawił. Znowu pewnie nie będziemy się odzywać do siebie przez tydzień.. :(
    A reszta wyników ok, tzn toxo ujemna, mocz ok. Tylko w morfologii mam trochę podwyższone białe krwinki (ale to chyba normalne w ciąży, co?).
    Zastanawiam się też nad płytkami. Bo mam 145. Wg norm z tego lab przedział jest 150-500 czyli mam za mało. Ale wg laboratorium, w którym zawsze robiłam badania norma dla płytek (w tych samych jednostkach) jest od 140 i wtedy miałabym w normie. I co teraz? :?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A w ogóle to wróciłam z wynikami. Glukoza po 1h 145, po 2h 114. To chyba nie mam cukrzycy, nie? I dobrze, bo z mężem się od rana pożarłam i nie wiem czy jedna tabliczka czekolady wystarczy, żeby mi się choć trochę humor poprawił. Znowu pewnie nie będziemy się odzywać do siebie przez tydzień.. :(
    A reszta wyników ok, tzn toxo ujemna, mocz ok. Tylko w morfologii mam trochę podwyższone białe krwinki (ale to chyba normalne w ciąży, co?).
    Zastanawiam się też nad płytkami. Bo mam 145. Wg norm z tego lab przedział jest 150-500 czyli mam za mało. Ale wg laboratorium, w którym zawsze robiłam badania norma dla płytek (w tych samych jednostkach) jest od 140 i wtedy miałabym w normie. I co teraz? :?
    wydaje mi się, że morfologia ok, ja mam małe płytki i zazwyczaj mam ich ok 500 i lekarz zawsze mówi, że taka moja uroda, więc może twoje są większe i taka ilość wystarcza.
    Toxo robi się dwa razy? czy jak robiłam w 1 trymestrze to teraz będę powtarzać?
    a z mężami to tak jest, mój też ostatnio mi za skóre zalazł ale po 1,5 dnia ciszy mnie przeprosił w koncu!

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Justyna bez sensu zebym pojechala bo beda znowu mnie trzymac 3 dni podawac beda kroplowki i wegiel co i tak nie pomaga.. bo badan w ciazy tych co powinni zrobic nie mozna wykonywac.. wiec dopiero po porodzie bede musiala udac sie do gastrologa ;) ale dla Krzysia zniose wszystko tylko zeby mnie nie straszyl i ruszal sie jak zawsze ;) teraz jest o niebo lepiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 10:09

justyna14, Paula55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ