Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:wydaje mi się, że morfologia ok, ja mam małe płytki i zazwyczaj mam ich ok 500 i lekarz zawsze mówi, że taka moja uroda, więc może twoje są większe i taka ilość wystarcza.
Toxo robi się dwa razy? czy jak robiłam w 1 trymestrze to teraz będę powtarzać?
a z mężami to tak jest, mój też ostatnio mi za skóre zalazł ale po 1,5 dnia ciszy mnie przeprosił w koncu!mi nie beda powtarzac bo ja toxk juz przechodzilam cale szczescie przed ciaza..
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
verynice ja mam w swojej karcie wpisane że miedzy 28 -32 tygodniem mam powtórzyć toxo jak pierwszy wyniki był ujemny.. więc widocznie każdy lekarz ma swoje wytyczne i się ich trzymahttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
justyna14 wrote:Mika daj znać jak po wizycie:)
Pytank0: wszystkie już macie tą linea negra? bo u mnie ni widu ni słychu i się zastanawiam, czy w ogóle musi się pojawić ta ciemna linia?
hej
ja jeszcze jej nie mam i się nie zapowiada żebym miała w najbliższym czasie. Tak samo i pępęk, wklęsły że szokchyba raczej mi go juz nie wypchnie
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Nie zaglądałam do Was cały weekend, bo u Nas było wolne i cieszyliśmy się z mężem sobą
Poza tym tak grzeje, że nie ma czym oddychać..
Ciekawe co to będzie dalej....
Spróbuje Was nadrobić
Aaaa i mam pytanie, może każda z Nas w podpunktach napisze co ma już z wyprawki dla dziecka na zasadzie np.
1. Pieluchy tetrowe 10szt
2. Kocyk 1 szt
3. Krem do pupci 1 szt
Myślę że dałoby to Nam nawzajem fajne spojrzenie:) Zwłaszcza dla mam oczekujących pierwszego dziecka;)
Co Wy na to? Jak coś, piszcie:) -
pralinka wrote:Cześć Dziewczyny!
Nie zaglądałam do Was cały weekend, bo u Nas było wolne i cieszyliśmy się z mężem sobą
Spróbuje Was nadrobić
Aaaa i mam pytanie, może każda z Nas w podpunktach napisze co ma już z wyprawki dla dziecka na zasadzie np.
2. Kocyk 1 szt
3. Krem do pupci 1 szt
Myślę że dałoby to Nam nawzajem fajne spojrzenie:) Zwłaszcza dla mam oczekujących pierwszego dziecka;)
Co Wy na to? Jak coś, piszcie:)
Mylse, że jak by każda zaczeła wypisywać, to pare ładnych stronek by przeszło. No u mnie na pewno a wiem, że sa lepsze ode mnie. Niektórym to juz chyba nawet nic nie brakujeHehe.
Neluś wyglądasz jak bogini normalniePiękna. Stardust witaj w klubie, ja ze zwoim nie odzywam sie od soboty
. Wkurzają mnie te ciągłe kłutnie, zawsze z jego winy, no może w 10 % z mojej. Szkoda gadać, przytłacza już mnie to.
U mnie dzisiaj gorąco i parno, chyba nie wyjde na dwór, no może wieczorem. Dopiero zjadłam śniadanie, bo i wstałam po dziesiąteji biore sie za obiadzik. Plan pierwotny był taki, że zrobie gulasz i "śluski kląskie"
z sałtą ze śnietaną (mniam, wiem, grubo
) ale nie chce mi sie bawic z kluchami i będą ziemniaczki
A teraz musze sie z wami podzielic moimi ostatnimi obawami. A chodzi o karmienie piersią, wiem, ze dla wiekszości kobiet to naturalne ale ja ostatnio tak sobie myśle, czy ja chce karmic piersią. Nie mówie, że nie ale jakos sie tego boję, sama już nie wiem. Zawsze dla mnie było to oczywiste a teraz jak już jestem w ciaży to dopadły mnie wątpliwości. Sama nie wiem czego dotyczą ale jakoś je mam i sama już nie wiem o co mi chodzi. Masakra jakaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 11:26
-
ja też dłuższy czas się nie odzywałam ale wypoczywaliśmy z M i szaleliśmy po ciupeksach
zdj ubranek zrobię jak wyschną bo właśnie je przeprałam
a tu zalew echo w zwierzyńcu
Paula55, betina89, stardust87, aswalda, Gosia19, le'nutka lubią tę wiadomość
-
pralinka wrote:Cześć Dziewczyny!
Spróbuje Was nadrobić
2. Kocyk 1 szt
3. Krem do pupci 1 szt
Co Wy na to? Jak coś, piszcie:)
belly daje takie listy co masz kupić i sobie odznaczasz, moje belly -> moje listy -> rzeczy dla dziecka i jest też rzeczy do porodu.
mysle ze kazda ma podobna wyprawke, z niewielkimi roznicami typu posciel/spiwor czy oliwka/balsam. bez sensu zeby 35 osob pisalo to samo
-
iwo_na wrote:Mylse, że jak by każda zaczeła wypisywać, to pare ładnych stronek by przeszło. No u mnie na pewno a wiem, że sa lepsze ode mnie. Niektórym to juz chyba nawet nic nie brakuje
Hehe.
Neluś wyglądasz jak bogini normalniePiękna. Stardust witaj w klubie, ja ze zwoim nie odzywam sie od soboty
. Wkurzają mnie te ciągłe kłutnie, zawsze z jego winy, no może w 10 % z mojej. Szkoda gadać, przytłacza już mnie to.
U mnie dzisiaj gorąco i parno, chyba nie wyjde na dwór, no może wieczorem. Dopiero zjadłam śniadanie, bo i wstałam po dziesiąteji biore sie za obiadzik. Plan pierwotny był taki, że zrobie gulasz i "śluski kląskie"
z sałtą ze śnietaną (mniam, wiem, grubo
) ale nie chce mi sie bawic z kluchami i będą ziemniaczki
A teraz musze sie z wami podzielic moimi ostatnimi obawami. A chodzi o karmienie piersią, wiem, ze dla wiekszości kobiet to naturalne ale ja ostatnio tak sobie myśle, czy ja chce karmic piersią. Nie mówie, że nie ale jakos sie tego boję, sama już nie wiem. Zawsze dla mnie było to oczywiste a teraz jak już jestem w ciaży to dopadły mnie wątpliwości. Sama nie wiem czego dotyczą ale jakoś je mam i sama już nie wiem o co mi chodzi. Masakra jakaś.
nic się nie martw takimi wątpliwościami bo ja np. chce karmić ale nie za długo, maksimum do pół roku aby
-
Iwona znowu mi robisz smaka na kluchy
ale juz niedlugo... Moja maszynka juz idzie do mnie wiec za troszke zrobie mmm. Takie z sosikiem wlasnie
Ejjj dajcie mi troche tej pogody co?! Nie badzcie takie
Co do karmienia piersia... Ja bardzo chce. I nie zakladam poki co innej opcj. Ale bywa roznie... Grunt to nastawienie. Jesli nie bedziesz pewna, zdeterminowana i nie bedziesz dazyc do tego to mysle ze i tak nic z tego nie bedzie. Nic na sile. Nasz organizm jest tak skonstruowany ze sie zbuntuje...
Do porodu jeszcze ci sie moze odmienicale masz swiete prawo wyboru!! Pamietaj o tym i nie daj sie zaszczuc i stlamsic ze jestes gorsza bo nie karmisz!!!
-
Tak myślałam że prawie każdy ma to samo, ale np. czy kupujecie rożek?
Bo domyślam się że te podstawowe rzeczy będą się pokrywać, bez dwóch zdań
Bo są rzeczy, potrzebne bardzo i mniej.. Każdy ma inny punkt widzenia..Fajnie byłoby wymienić się poglądami:) -
Dziewczyny maja racje. Kazda ma swoja liste wyprawkowa dopasowana pod siebie. A i tak na biezaco sie dzielimy tym co ktora kupuje
chwalimy sie zdobyczami wiec mysle ze tak jest ok
Kurde jak ja bym jechala nad morze w ten weekend... Oby pogoda w koncu dopisala. Grila by mozna w koncu zrobic. Pierwszego w tym sezonie
-
Migotka22 wrote:Karolina, a gdyby wyszła ci toxo ujemna to musiałabyś powtarzać obie?
Migotka22 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
pralinka wrote:Tak myślałam że prawie każdy ma to samo, ale np. czy kupujecie rożek?
Bo domyślam się że te podstawowe rzeczy będą się pokrywać, bez dwóch zdań
Bo są rzeczy, potrzebne bardzo i mniej.. Każdy ma inny punkt widzenia..Fajnie byłoby wymienić się poglądami:)
Ja kupilam i rozek i spiworekjak masz pytania to wal smialo. Zawsze mozna podyskutowac
-
Paula55 wrote:Iwona znowu mi robisz smaka na kluchy
ale juz niedlugo... Moja maszynka juz idzie do mnie wiec za troszke zrobie mmm. Takie z sosikiem wlasnie
Ejjj dajcie mi troche tej pogody co?! Nie badzcie takie
Co do karmienia piersia... Ja bardzo chce. I nie zakladam poki co innej opcj. Ale bywa roznie... Grunt to nastawienie. Jesli nie bedziesz pewna, zdeterminowana i nie bedziesz dazyc do tego to mysle ze i tak nic z tego nie bedzie. Nic na sile. Nasz organizm jest tak skonstruowany ze sie zbuntuje...
Do porodu jeszcze ci sie moze odmienicale masz swiete prawo wyboru!! Pamietaj o tym i nie daj sie zaszczuc i stlamsic ze jestes gorsza bo nie karmisz!!!
Mam nadziej, że moje watpliwości sie rozwieją. Może to przez ta ciąże szukam wszedzie problemów, sama już nie wiem. A tak poza tym to wiem jak sie patrzy na kobiety kótr po prostu nie chcą karmić. Co innego jak sie nie ma pokarmu lub ma słaby. Ale jak któras z własnego wyboru nie karmi to niemal za czarownicę jest uznawana