X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wydaje mi się, że morfologia ok, ja mam małe płytki i zazwyczaj mam ich ok 500 i lekarz zawsze mówi, że taka moja uroda, więc może twoje są większe i taka ilość wystarcza.
    Toxo robi się dwa razy? czy jak robiłam w 1 trymestrze to teraz będę powtarzać?
    a z mężami to tak jest, mój też ostatnio mi za skóre zalazł ale po 1,5 dnia ciszy mnie przeprosił w koncu!
    Toxo powtarzasz jak pierwszy raz wyszedl Ci ujemny :) mi nie beda powtarzac bo ja toxk juz przechodzilam cale szczescie przed ciaza..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak lepiej to najważniejsze:) trzymaj się i dbaj o Was:) ah ten Krzysio:)

Kaarolina lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi toxo wyszło ujemne na samym początku i jak pytałam ginkę czy teraz będziemy powtarzać, to mówiła że nie..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice ja mam w swojej karcie wpisane że miedzy 28 -32 tygodniem mam powtórzyć toxo jak pierwszy wyniki był ujemny.. więc widocznie każdy lekarz ma swoje wytyczne i się ich trzyma ;)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mika daj znać jak po wizycie:)

Pytank0: wszystkie już macie tą linea negra? bo u mnie ni widu ni słychu i się zastanawiam, czy w ogóle musi się pojawić ta ciemna linia?

hej :)

ja jeszcze jej nie mam i się nie zapowiada żebym miała w najbliższym czasie. Tak samo i pępęk, wklęsły że szok :) chyba raczej mi go juz nie wypchnie :)

justyna14 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a gdyby wyszła ci toxo ujemna to musiałabyś powtarzać obie?

relganlikx65a1ud.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Nie zaglądałam do Was cały weekend, bo u Nas było wolne i cieszyliśmy się z mężem sobą:)
    Poza tym tak grzeje, że nie ma czym oddychać..
    Ciekawe co to będzie dalej....

Spróbuje Was nadrobić:)

Aaaa i mam pytanie, może każda z Nas w podpunktach napisze co ma już z wyprawki dla dziecka na zasadzie np.
    1. Pieluchy tetrowe 10szt
    2. Kocyk 1 szt
    3. Krem do pupci 1 szt

Myślę że dałoby to Nam nawzajem fajne spojrzenie:) Zwłaszcza dla mam oczekujących pierwszego dziecka;)
    Co Wy na to? Jak coś, piszcie:)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Nie zaglądałam do Was cały weekend, bo u Nas było wolne i cieszyliśmy się z mężem sobą:)

Aaaa i mam pytanie, może każda z Nas w podpunktach napisze co ma już z wyprawki dla dziecka na zasadzie np.
    2. Kocyk 1 szt
    3. Krem do pupci 1 szt

Myślę że dałoby to Nam nawzajem fajne spojrzenie:) Zwłaszcza dla mam oczekujących pierwszego dziecka;)

Mylse, że jak by każda zaczeła wypisywać, to pare ładnych stronek by przeszło. No u mnie na pewno a wiem, że sa lepsze ode mnie. Niektórym to juz chyba nawet nic nie brakuje :) Hehe.

Neluś wyglądasz jak bogini normalnie :) Piękna. Stardust witaj w klubie, ja ze zwoim nie odzywam sie od soboty :(. Wkurzają mnie te ciągłe kłutnie, zawsze z jego winy, no może w 10 % z mojej. Szkoda gadać, przytłacza już mnie to.

U mnie dzisiaj gorąco i parno, chyba nie wyjde na dwór, no może wieczorem. Dopiero zjadłam śniadanie, bo i wstałam po dziesiątej :) i biore sie za obiadzik. Plan pierwotny był taki, że zrobie gulasz i "śluski kląskie" :) z sałtą ze śnietaną (mniam, wiem, grubo :) ) ale nie chce mi sie bawic z kluchami i będą ziemniaczki :)

A teraz musze sie z wami podzielic moimi ostatnimi obawami. A chodzi o karmienie piersią, wiem, ze dla wiekszości kobiet to naturalne ale ja ostatnio tak sobie myśle, czy ja chce karmic piersią. Nie mówie, że nie ale jakos sie tego boję, sama już nie wiem. Zawsze dla mnie było to oczywiste a teraz jak już jestem w ciaży to dopadły mnie wątpliwości. Sama nie wiem czego dotyczą ale jakoś je mam i sama już nie wiem o co mi chodzi. Masakra jakaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 11:26

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dłuższy czas się nie odzywałam ale wypoczywaliśmy z M i szaleliśmy po ciupeksach :) zdj ubranek zrobię jak wyschną bo właśnie je przeprałam

a tu zalew echo w zwierzyńcu :)

294jw3c.jpg

Paula55, betina89, stardust87, aswalda, Gosia19, le'nutka lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Cześć Dziewczyny!

2. Kocyk 1 szt
    3. Krem do pupci 1 szt

belly daje takie listy co masz kupić i sobie odznaczasz, moje belly -> moje listy -> rzeczy dla dziecka i jest też rzeczy do porodu.

mysle ze kazda ma podobna wyprawke, z niewielkimi roznicami typu posciel/spiwor czy oliwka/balsam. bez sensu zeby 35 osob pisalo to samo :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Mylse, że jak by każda zaczeła wypisywać, to pare ładnych stronek by przeszło. No u mnie na pewno a wiem, że sa lepsze ode mnie. Niektórym to juz chyba nawet nic nie brakuje :) Hehe.

Neluś wyglądasz jak bogini normalnie :) Piękna. Stardust witaj w klubie, ja ze zwoim nie odzywam sie od soboty :(. Wkurzają mnie te ciągłe kłutnie, zawsze z jego winy, no może w 10 % z mojej. Szkoda gadać, przytłacza już mnie to.

U mnie dzisiaj gorąco i parno, chyba nie wyjde na dwór, no może wieczorem. Dopiero zjadłam śniadanie, bo i wstałam po dziesiątej :) i biore sie za obiadzik. Plan pierwotny był taki, że zrobie gulasz i "śluski kląskie" :) z sałtą ze śnietaną (mniam, wiem, grubo :) ) ale nie chce mi sie bawic z kluchami i będą ziemniaczki :)

A teraz musze sie z wami podzielic moimi ostatnimi obawami. A chodzi o karmienie piersią, wiem, ze dla wiekszości kobiet to naturalne ale ja ostatnio tak sobie myśle, czy ja chce karmic piersią. Nie mówie, że nie ale jakos sie tego boję, sama już nie wiem. Zawsze dla mnie było to oczywiste a teraz jak już jestem w ciaży to dopadły mnie wątpliwości. Sama nie wiem czego dotyczą ale jakoś je mam i sama już nie wiem o co mi chodzi. Masakra jakaś.

nic się nie martw takimi wątpliwościami bo ja np. chce karmić ale nie za długo, maksimum do pół roku aby

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona znowu mi robisz smaka na kluchy :) ale juz niedlugo... Moja maszynka juz idzie do mnie wiec za troszke zrobie mmm. Takie z sosikiem wlasnie :)

Ejjj dajcie mi troche tej pogody co?! Nie badzcie takie :)

Co do karmienia piersia... Ja bardzo chce. I nie zakladam poki co innej opcj. Ale bywa roznie... Grunt to nastawienie. Jesli nie bedziesz pewna, zdeterminowana i nie bedziesz dazyc do tego to mysle ze i tak nic z tego nie bedzie. Nic na sile. Nasz organizm jest tak skonstruowany ze sie zbuntuje...
    Do porodu jeszcze ci sie moze odmienic :) ale masz swiete prawo wyboru!! Pamietaj o tym i nie daj sie zaszczuc i stlamsic ze jestes gorsza bo nie karmisz!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam że prawie każdy ma to samo, ale np. czy kupujecie rożek?
    Bo domyślam się że te podstawowe rzeczy będą się pokrywać, bez dwóch zdań:)
    Bo są rzeczy, potrzebne bardzo i mniej.. Każdy ma inny punkt widzenia..Fajnie byłoby wymienić się poglądami:)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maja racje. Kazda ma swoja liste wyprawkowa dopasowana pod siebie. A i tak na biezaco sie dzielimy tym co ktora kupuje :) chwalimy sie zdobyczami wiec mysle ze tak jest ok :)

Kurde jak ja bym jechala nad morze w ten weekend... Oby pogoda w koncu dopisala. Grila by mozna w koncu zrobic. Pierwszego w tym sezonie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Karolina, a gdyby wyszła ci toxo ujemna to musiałabyś powtarzać obie?
    Tak wtedy bym musiała powtórzyć obie.. bo pierwsze może wyjść ujemne a w drugim może wyjść duża ilość przeciwciał i wtedy oznacza to że przeszłaś toxo i dlatego mój gin obie każe powtarzać ;)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Tak myślałam że prawie każdy ma to samo, ale np. czy kupujecie rożek?
    Bo domyślam się że te podstawowe rzeczy będą się pokrywać, bez dwóch zdań:)
    Bo są rzeczy, potrzebne bardzo i mniej.. Każdy ma inny punkt widzenia..Fajnie byłoby wymienić się poglądami:)

Ja kupilam i rozek i spiworek ;) jak masz pytania to wal smialo. Zawsze mozna podyskutowac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam info, że wygrałam licytację na nowe spodenki sztruksowe dla Oli za 6 zł :) hihihi więcej za przesyłkę zapłacę :) są śliczne :) kolekcja ciuszków rośnie :)

Paula55, stardust87, verynice, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Iwona znowu mi robisz smaka na kluchy :) ale juz niedlugo... Moja maszynka juz idzie do mnie wiec za troszke zrobie mmm. Takie z sosikiem wlasnie :)

Ejjj dajcie mi troche tej pogody co?! Nie badzcie takie :)

Co do karmienia piersia... Ja bardzo chce. I nie zakladam poki co innej opcj. Ale bywa roznie... Grunt to nastawienie. Jesli nie bedziesz pewna, zdeterminowana i nie bedziesz dazyc do tego to mysle ze i tak nic z tego nie bedzie. Nic na sile. Nasz organizm jest tak skonstruowany ze sie zbuntuje...
    Do porodu jeszcze ci sie moze odmienic :) ale masz swiete prawo wyboru!! Pamietaj o tym i nie daj sie zaszczuc i stlamsic ze jestes gorsza bo nie karmisz!!!

Mam nadziej, że moje watpliwości sie rozwieją. Może to przez ta ciąże szukam wszedzie problemów, sama już nie wiem. A tak poza tym to wiem jak sie patrzy na kobiety kótr po prostu nie chcą karmić. Co innego jak sie nie ma pokarmu lub ma słaby. Ale jak któras z własnego wyboru nie karmi to niemal za czarownicę jest uznawana

relg4z17djzzyjqt.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie ;)
    Mi dziś humor dopisuje, bo wczoraj wysłałam prace promotorce już do zaakceptowania do druku ;D A dziś również wizyta ;D
    Miłego dnia życzę
    idę się uczyć na sobotnie 2 egzaminy ;P

Paula55 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja też dłuższy czas się nie odzywałam ale wypoczywaliśmy z M i szaleliśmy po ciupeksach :) zdj ubranek zrobię jak wyschną bo właśnie je przeprałam

a tu zalew echo w zwierzyńcu :)

294jw3c.jpg

ale bym sobie popływała!!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ