X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele obaw mija wraz z porodem, oxytocyna robi swoje :) ważne też jest wsparcie bliskich, stardust a Twój mąż co mówi o karmieniu piersią?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    A ja mam dzisiaj dola:-( mam dość tej pogody! Nie moze byc 20 stopni i słoneczko?! Do tego chyba z godzinę robiłam peeling nóg a i tak mam plamy na nogach....:-( a tak chciałam mieć piękne nogi a tu teraz muszę długa sukienkę założyć bo wstyd:-(

Co do karmienia piersią to możecie mnie krytykować ale ja nie zamierzam karmić piersią. Moze po porodzie mi sie odwiedzi na dzien dzisiejszy mowię nie. Nie chce byc "uwiazana" przy dziecku 24 na dobę tylko dlatego ze mam cycki. Mam wiele koleżanek ktore nie karmią dziecka piersią albo robiły to np. Tylko miesiac i nic sie dzieciom nie dzieje z tego powodu. Po drugie jestem jeszcze młoda i myśle w tej ciazy tez troche o sobie, owszem dziecko jest ważne i krzywdy nie dam zrobic ale nie chciałabym mieć piersi do pępka bo takie beda wyssane. Na mleko mnie stać wiec nie muszę na nim oszczędzać, a co do tego ze mleko matki jest zdrowsze.... Nie polemizuje mowię tylko ze mnóstwo dzieci jest wychowanych na butelce i maja sie dobrze. W dodatku wkurwia mnie ta presja jaka jest na kobietach ze masz karmić piersią bo inaczej jestes wyrodna matka. Nie krytykuje nikogo jezeli ktoś chce karmić piersią super jezeli nie, to ze nie róbmy z tego tragedii.
    nikt Cie krytykować tu nie będzie :) Każda robi jak uważa. Najważniejsze, żebyś nie dała sobie wmówić, że jesteś gorszą matką, bo niestety u nas taka tendencja panuje. Szczególnie w szpitalach, wśród położnych.. W moim szpitalu na szczęście położne w czasie szkoły rodzenia mówiły, że nie będą nam kazać, krytykować itd, mogą ewentualnie zachęcać do karmienia. Ale zobaczymy jak w praktyce będzie jeśli nie będę chciała, albo nie będę mogła karmić.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliskich i kogos kto ci pomoze :)
    Bo jak w szpitalu kobiete zostawia sama to juz jest zazwyczaj po ptokach :(
    Ja mam nadzieje ze mi sie uda a cycki nie beda sie o kolana obijac :)
    Moj to sie nie moze doczekac az bede karmic haha,
    Mowi ze bedzie siedzial i patrzyl :) kiedys sie smial ze szkoda ze to facet nie moze karmic chociaz :P bo kobiety chodza w ciazy, rodza, karmia a facet tak jest poza tym wszystkim :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    IgM to czy teraz chorujesz?
    Ja też już o tym myślałam i stwierdzam, że jak mi gin nie będzie kazał tego powtarzać to i tak sama je zrobie.
    IgM to te, które mówią czy aktualnie przechodzę chorobę. Gin powiedziała, że one się jeszcze przez jakiś czas po chorobie utrzymują w organizmie, więc jakbym się zaraziła od czasu pierwszego badania to IgM miałabym jeszcze dodatnie.

Migotka22 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Wiele obaw mija wraz z porodem, oxytocyna robi swoje :) ważne też jest wsparcie bliskich, stardust a Twój mąż co mówi o karmieniu piersią?
    Że jak najbardziej. I pewnie chciałby być przy tym. Dla niego to jest najbardziej naturalne i wiem, że on nie straciłby zainteresowania moim ciałem nawet jakby widział mnie karmiącą. To z moją głową jest coś nie tak :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Bliskich i kogos kto ci pomoze :)
    Bo jak w szpitalu kobiete zostawia sama to juz jest zazwyczaj po ptokach :(
    Ja mam nadzieje ze mi sie uda a cycki nie beda sie o kolana obijac :)
    Moj to sie nie moze doczekac az bede karmic haha,
    Mowi ze bedzie siedzial i patrzyl :) kiedys sie smial ze szkoda ze to facet nie moze karmic chociaz :P bo kobiety chodza w ciazy, rodza, karmia a facet tak jest poza tym wszystkim :P
    dlatego ja dla mojego męża kupiłam butelkę :P Jakbym jednak zdecydowała karmić to zamierzam też odciągać, żeby on mógł też raz na jakiś czas wstać w nocy i pokarmić trochę :P Sam nawet testował fotel do karmienia zanim go kupiliśmy - czy mu wygodnie będzie :P

verynice lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu powrócę do tematu termometru dla dzidzi - jaki kupiłyście? Bo chcę właśnie zasiąść i kupić a kompletnie nie wiem jaki..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie... Apropo.. Wy kupiliscie ten fotel w ikei tak?? I powiedz mi czy on sie buja? :P
    Bo ogladalam go na necie i nie wiem :P

Kochana... W butelke czasem mojego tez wrobie :) spokojnie :) tylko nie na poczatku zeby maly sie od cyca nie odzwyczail :)
    Wogole to powiem wam z u brata mojego T jest tak ze jego zona wstaje i karmi cycem jedna noc a nast wstaje on i karmi butla :)
    Taka maja umowe. I wtedy jedno i drugie co 2 noc ma cala przespana :)
    Ja jednak sama bede wstawac na poczatku. Ew mama mi bedzie pomagac. Bo u nas to moj T tacierzynski bierze dopiero jak moja mama pojedzie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A ja znowu powrócę do tematu termometru dla dzidzi - jaki kupiłyście? Bo chcę właśnie zasiąść i kupić a kompletnie nie wiem jaki..

Ja jeszcze nie mam ale mysle o tym

http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-misure-na-podczerwien-i4224213318.html

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

mój mi się dzisiaj śnił nawet, że mierzyłam co sekundę i coraz większą gorączkę miałam :/

microlife nc 100. Mika ma ten sam, on jest do ciała, wody do kąpieli, mleka, itp.

verynice, justyna14 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A wlasnie... Apropo.. Wy kupiliscie ten fotel w ikei tak?? I powiedz mi czy on sie buja? :P

Kochana... W butelke czasem mojego tez wrobie :) spokojnie :) tylko nie na poczatku zeby maly sie od cyca nie odzwyczail :)
    Wogole to powiem wam z u brata mojego T jest tak ze jego zona wstaje i karmi cycem jedna noc a nast wstaje on i karmi butla :)
    Ja jednak sama bede wstawac na poczatku. Ew mama mi bedzie pomagac. Bo u nas to moj T tacierzynski bierze dopiero jak moja mama pojedzie :)

Zawsze może wstać i dziecko podać do łóżka :D a potem odnieść :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja powtarzałam, bo miałam ujemne w 1 trymestrze. Tak mi dr kazała więc pewnie Tobie też będzie gin kazał powtórzyć jak miałaś ujemne.
    dzięki za info. Ja miała oba wyniki dodatnie, tzn. przechodziłam i mam przeciwciała tzn dziecku już nic nie zagraża i nie ma szans na zarażenie czy może się zarazić mimo moich przeciwciał?

może głupio pytam, ale serio nie wiem :)

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no moze :) i pewnie nie raz nie bedzie mial wyjscia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory mniej- więcej robiłyśmy 100 stron w miesiąc, a tu proszę już 800 str nam stuknęło :D

Paula55, justyna14, betina89 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tez sie zastanawiam nad tym microlife... Ale ten co znalazlam tez wydaje sie ok... Nie wiem juz :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-na-podczerwien-050200-i4264225665.html?source=mlt

Ten fajnie wygląda ale nie mam pojecie jak by się sprawdzał

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja kupiłam na podczerwień microlife. Jest super, szybki i dokładny. Jak przyszedł to cały dzień chodziłam i mierzyłam różne rzeczy. Ściany, kubki z napojami, temp. w pokoju :P No i temp. różnych części mojego ciała :P

Migotka22, Mika 28 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

ten co ja kupiłam to tak fajnie delikatnie się odchyla w tył. Myślę, że ruch idealny do usypiania czy kołysania dzidzi. Bo jeszcze nad bujanym się zastanawiałam, bo jest taki sam tylko na płozach, ale miałam problem, żeby z niego wstać samej, a co dopiero z dzieckiem na rękach. Ogólnie to chyba z pół godziny siedzieliśmy na tych fotelach, zanim podjęliśmy decyzję. Naprawdę jest wygodny. I może mieć duże obciążenie, co jest ważne przy moim mężu :D

justyna14, Paula55 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dzięki za info. Ja miała oba wyniki dodatnie, tzn. przechodziłam i mam przeciwciała tzn dziecku już nic nie zagraża i nie ma szans na zarażenie czy może się zarazić mimo moich przeciwciał?

może głupio pytam, ale serio nie wiem :)
    Jakbyś nie miała przeciwciał i byś się zaraziła, to grozi poronieniem. Jak masz przeciwciała, to możesz być spokojna :) nic Wam nie grozi. A pytań nie ma głupich :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten microlife nc 100 za ile kupowałyście? nie chce przepłacić, a skoro sprawdzony to pewnie też taki kupie :) czegoś takiego uniwersalnego właśnie mi trzeba :)

a co do karmienia piersią, to ja jestem niezły przypadek:) przed ciążą nastawiałam się, że tak pokarmię trochę na początku może z miesiąc a potem butla, ale teraz mi się już zmieniło i chciałam bym chociaż 3-4 miesiące karmić, a jak się uda to do pół roku, i potem butla. Oby dało rade.
    Też mam obawy z karmieniem związane ale właśnie moje wynikają głównie z faktu że nigdy tego nie robiłam i boję, się czy wszystko będzie dobrze szło, czy Olutek da rade i czy będę miałą wystarczająco pokarmu. Myślę, że ten strach minie po pierwszych kilku karmieniach:)

7w3d 💔
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ