Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaaa91 wrote:A ja mam dzisiaj dola:-( mam dość tej pogody! Nie moze byc 20 stopni i słoneczko?! Do tego chyba z godzinę robiłam peeling nóg a i tak mam plamy na nogach....
a tak chciałam mieć piękne nogi a tu teraz muszę długa sukienkę założyć bo wstyd:-(
Co do karmienia piersią to możecie mnie krytykować ale ja nie zamierzam karmić piersią. Moze po porodzie mi sie odwiedzi na dzien dzisiejszy mowię nie. Nie chce byc "uwiazana" przy dziecku 24 na dobę tylko dlatego ze mam cycki. Mam wiele koleżanek ktore nie karmią dziecka piersią albo robiły to np. Tylko miesiac i nic sie dzieciom nie dzieje z tego powodu. Po drugie jestem jeszcze młoda i myśle w tej ciazy tez troche o sobie, owszem dziecko jest ważne i krzywdy nie dam zrobic ale nie chciałabym mieć piersi do pępka bo takie beda wyssane. Na mleko mnie stać wiec nie muszę na nim oszczędzać, a co do tego ze mleko matki jest zdrowsze.... Nie polemizuje mowię tylko ze mnóstwo dzieci jest wychowanych na butelce i maja sie dobrze. W dodatku wkurwia mnie ta presja jaka jest na kobietach ze masz karmić piersią bo inaczej jestes wyrodna matka. Nie krytykuje nikogo jezeli ktoś chce karmić piersią super jezeli nie, to ze nie róbmy z tego tragedii.Każda robi jak uważa. Najważniejsze, żebyś nie dała sobie wmówić, że jesteś gorszą matką, bo niestety u nas taka tendencja panuje. Szczególnie w szpitalach, wśród położnych.. W moim szpitalu na szczęście położne w czasie szkoły rodzenia mówiły, że nie będą nam kazać, krytykować itd, mogą ewentualnie zachęcać do karmienia. Ale zobaczymy jak w praktyce będzie jeśli nie będę chciała, albo nie będę mogła karmić.
-
Bliskich i kogos kto ci pomoze
Bo jak w szpitalu kobiete zostawia sama to juz jest zazwyczaj po ptokach
Ja mam nadzieje ze mi sie uda a cycki nie beda sie o kolana obijac
Moj to sie nie moze doczekac az bede karmic haha,
Mowi ze bedzie siedzial i patrzylkiedys sie smial ze szkoda ze to facet nie moze karmic chociaz
bo kobiety chodza w ciazy, rodza, karmia a facet tak jest poza tym wszystkim
-
Migotka22 wrote:IgM to czy teraz chorujesz?
Ja też już o tym myślałam i stwierdzam, że jak mi gin nie będzie kazał tego powtarzać to i tak sama je zrobie.Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Wiele obaw mija wraz z porodem, oxytocyna robi swoje
ważne też jest wsparcie bliskich, stardust a Twój mąż co mówi o karmieniu piersią?
-
Paula55 wrote:Bliskich i kogos kto ci pomoze
Bo jak w szpitalu kobiete zostawia sama to juz jest zazwyczaj po ptokach
Ja mam nadzieje ze mi sie uda a cycki nie beda sie o kolana obijac
Moj to sie nie moze doczekac az bede karmic haha,
Mowi ze bedzie siedzial i patrzylkiedys sie smial ze szkoda ze to facet nie moze karmic chociaz
bo kobiety chodza w ciazy, rodza, karmia a facet tak jest poza tym wszystkim
Jakbym jednak zdecydowała karmić to zamierzam też odciągać, żeby on mógł też raz na jakiś czas wstać w nocy i pokarmić trochę
Sam nawet testował fotel do karmienia zanim go kupiliśmy - czy mu wygodnie będzie
verynice lubi tę wiadomość
-
A wlasnie... Apropo.. Wy kupiliscie ten fotel w ikei tak?? I powiedz mi czy on sie buja?
Bo ogladalam go na necie i nie wiem
Kochana... W butelke czasem mojego tez wrobiespokojnie
tylko nie na poczatku zeby maly sie od cyca nie odzwyczail
Wogole to powiem wam z u brata mojego T jest tak ze jego zona wstaje i karmi cycem jedna noc a nast wstaje on i karmi butla
Taka maja umowe. I wtedy jedno i drugie co 2 noc ma cala przespana
Ja jednak sama bede wstawac na poczatku. Ew mama mi bedzie pomagac. Bo u nas to moj T tacierzynski bierze dopiero jak moja mama pojedzie
-
verynice wrote:A ja znowu powrócę do tematu termometru dla dzidzi - jaki kupiłyście? Bo chcę właśnie zasiąść i kupić a kompletnie nie wiem jaki..
Ja jeszcze nie mam ale mysle o tym
http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-misure-na-podczerwien-i4224213318.htmlverynice lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:A ja znowu powrócę do tematu termometru dla dzidzi - jaki kupiłyście? Bo chcę właśnie zasiąść i kupić a kompletnie nie wiem jaki..
mój mi się dzisiaj śnił nawet, że mierzyłam co sekundę i coraz większą gorączkę miałam
microlife nc 100. Mika ma ten sam, on jest do ciała, wody do kąpieli, mleka, itp.verynice, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:A wlasnie... Apropo.. Wy kupiliscie ten fotel w ikei tak?? I powiedz mi czy on sie buja?
Wogole to powiem wam z u brata mojego T jest tak ze jego zona wstaje i karmi cycem jedna noc a nast wstaje on i karmi butla
Ja jednak sama bede wstawac na poczatku. Ew mama mi bedzie pomagac. Bo u nas to moj T tacierzynski bierze dopiero jak moja mama pojedzie
Zawsze może wstać i dziecko podać do łóżkaa potem odnieść
-
stardust87 wrote:Ja powtarzałam, bo miałam ujemne w 1 trymestrze. Tak mi dr kazała więc pewnie Tobie też będzie gin kazał powtórzyć jak miałaś ujemne.
może głupio pytam, ale serio nie wiem7w3d 💔 -
No i temp. różnych części mojego ciała
Migotka22, Mika 28 lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:A wlasnie... Apropo.. Wy kupiliscie ten fotel w ikei tak?? I powiedz mi czy on sie buja?
Ja jednak sama bede wstawac na poczatku. Ew mama mi bedzie pomagac. Bo u nas to moj T tacierzynski bierze dopiero jak moja mama pojedziejustyna14, Paula55 lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:dzięki za info. Ja miała oba wyniki dodatnie, tzn. przechodziłam i mam przeciwciała tzn dziecku już nic nie zagraża i nie ma szans na zarażenie czy może się zarazić mimo moich przeciwciał?
może głupio pytam, ale serio nie wiemnic Wam nie grozi. A pytań nie ma głupich
justyna14 lubi tę wiadomość
-
a ten microlife nc 100 za ile kupowałyście? nie chce przepłacić, a skoro sprawdzony to pewnie też taki kupie
czegoś takiego uniwersalnego właśnie mi trzeba
a co do karmienia piersią, to ja jestem niezły przypadek:) przed ciążą nastawiałam się, że tak pokarmię trochę na początku może z miesiąc a potem butla, ale teraz mi się już zmieniło i chciałam bym chociaż 3-4 miesiące karmić, a jak się uda to do pół roku, i potem butla. Oby dało rade.
Też mam obawy z karmieniem związane ale właśnie moje wynikają głównie z faktu że nigdy tego nie robiłam i boję, się czy wszystko będzie dobrze szło, czy Olutek da rade i czy będę miałą wystarczająco pokarmu. Myślę, że ten strach minie po pierwszych kilku karmieniach:)7w3d 💔