X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie realne mogę zrobić dopiero w sierpniu bo wózek tak jak i w Twoim wypadku czeka w Polsce na wysyłkę i jest szczelnie zapakowany a ze spakowaniem go były nie małe problemy ;) Gondolę porównywałam z innymi klasycznymi i nie było znacznej różnicy co do wielkości :)
    Budowanie własnego domu to coś wspaniałego więc życzę Ci abyś szybko doczekała się tego momentu :)

Paula55 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne rozumiem. Bede cierpliwie czekac :) ale bardzo mi sie podoba :)

Poki co to cżekamy tu w uk na decyzje ws kredytu. Wiec ooki co tym zyjemy i mysla o tymczasowym domku.
    Mimo wszystko dom w Pl to bedzie ukoronowanie moich marzen :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ja mam dzisiaj okropny dzień. Wczoraj całe popołudnie bolała mnie głowa i czułam się słabo. Poszłam spać o 21 i całą noc się męczyłam. Było mi duszno, a ból głowy zmienił się w migrenę. Rano doszły do tego wymioty. :( Odwołałam wszystkie spotkania i pracę na dziś i spałam do 12 z mokrym ręcznimiem na czole. Wstałam na pół godziny coś zjeść bo Kubuś buntował się, że nie dostał śniadania i z powrotem spać. Teraz trochę wstałam, ale głowa boli nadal i pewnie zaraz wracam do łóżka. Wykończy mnie ta pogoda.

Widzę, że poruszacie tematy karmienia. Ja bardzo chcę karmić, ale zobaczymy jak będzie. Mam nadzieję, że mi się uda.

Reszty stron nawet nie próbuję nadrobić :P Trzeba zrobić jakiś spis treści czy coś :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo moze sprobuj okladu z octu... Mi ostatnio serio pomogl a bol mialam przeokropny :/
    Misiek rozrobil wodezimna z octem i w tym moczyl recznik...i na glowe...
    Ojj biedna. Wracaj do nas szybko :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem, że ja jestem na bierząco, nie opuściłam ani jednej strony i ani jednego postu. Podejrzewam, że takich jak ja jest więcej, np Paula55 prawda? :)

A te suwaki to mnie wkurzają, bo niby mój maluch ma ważyć 500-700 gram a on w 25 tyg ważył 829 gram :). Albo urodze giganta albo cos jest nie halo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:57

Paula55, justyna14 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki:)

Was nadgonić to będzie teraz wyzwanie :) ja nareszcie po wszystkim:) już po kameralnym co prawda ale jednak weselisku :P wybawiłam się i wytańczyłam za wszystkie czasy następna porcja dopiero po porodzie bo nogi mi spuchły jak balony i do dzisiaj chodzenie to wyzwanie choć to może też z racji pogody i upałów :) z małą damą w brzuszku wszystko dobrze przed weselem miałam kontrole waży 860g i ma ponad 23cm :) jak obiecałam wstawiam fotkę sukni mojego pomysłu :P fotka zwykła z imprezy bo na inne zdjęcia musimy jeszcze poczekać, mam nadzieje ze nie najgorzej wyszło choć jestem skromnie powiedziawszy spora kluseczką teraz :P

.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:42

Migotka22, Paula55, Ewi25, Kaarolina, verynice, Mika 28, Fipsik, aswalda, Karolaaa91, aleksa.wawa, EmiBam, pestka, betinka, stardust87, betina89 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co prawda to prawda iwona :) nawet jak mnie nie ma chwile to siedze i twardo nadrabiam :)

BlackLuna moje gratulacje :) szkoda ze fotka taka mala bo ja slepa i prawie nic nie widze :P
    Super ze sie wszystko udalo i jestes juz pelnoprawna mezatka :)
    I najwazniejsz ze dzidzia ok :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kliknij na fotkę to się otworzy w innym oknie większa.
    BlackLuna jeszcze raz gratulacje :) pomysł na suknię oryginalny, choć nie w moim stylu, ale prezentowałaś się ładnie.

iwona już kilka stron wcześniej o tym pisałam, że te suwaczki to nijak się mają do rzeczywistości :) Moja Ola też już dawno ważyła 550g

Paula55, BlackLuna lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hehe co prawda to prawda iwona :) nawet jak mnie nie ma chwile to siedze i twardo nadrabiam :)

BlackLuna moje gratulacje :) szkoda ze fotka taka mala bo ja slepa i prawie nic nie widze :P
    Super ze sie wszystko udalo i jestes juz pelnoprawna mezatka :)
    I najwazniejsz ze dzidzia ok :)

fotkę możesz sobie powiększyć :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Cześć mamuśki:)

Was nadgonić to będzie teraz wyzwanie :) ja nareszcie po wszystkim:) już po kameralnym co prawda ale jednak weselisku :P wybawiłam się i wytańczyłam za wszystkie czasy następna porcja dopiero po porodzie bo nogi mi spuchły jak balony i do dzisiaj chodzenie to wyzwanie choć to może też z racji pogody i upałów :) z małą damą w brzuszku wszystko dobrze przed weselem miałam kontrole waży 860g i ma ponad 23cm :) jak obiecałam wstawiam fotkę sukni mojego pomysłu :P fotka zwykła z imprezy bo na inne zdjęcia musimy jeszcze poczekać, mam nadzieje ze nie najgorzej wyszło choć jestem skromnie powiedziawszy spora kluseczką teraz :P

z siostrą, szwagrem i moim kochanym Mężusiem, jak go określili w zalotnej bródce :D

4c93c17f0c35f9bbm.jpg

BlackLuna gratulacje :) suknia piękna :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    To ja wam powiem, że ja jestem na bierząco, nie opuściłam ani jednej strony i ani jednego postu. Podejrzewam, że takich jak ja jest więcej, np Paula55 prawda? :)

A te suwaki to mnie wkurzają, bo niby mój maluch ma ważyć 500-700 gram a on w 25 tyg ważył 829 gram :). Albo urodze giganta albo cos jest nie halo :)
    Ty giganta to co ja mam powiedziec moj Krzys rowno w 26tyg wazyl juz prawie 1200 bez kilku gram A tez pokazuje ze powinien do 700 wazyc ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow black luna super sukienka, taka z charakterem!!! idealnie do ciebie pasuje;) jeszcze raz zycze szczescia i duzo milosci <3
    Dziekuje wam za mile slowa, czytamie waszych komentarzy zawsze poprawia mi humor :)
    Ja jestem za karmieniem piersia, chcialabym zebym miala taka mozliwosc i modle sie zeby miec pokarm. Wydaje mi sie ze to musi byc jedno z najpiekniejszych uczyc kiedy twoj malenki cud przytula sie do twojej piersi a swiadomosc ze bede od niego uzalezniona przez jakis czas chyba jeszcze bardziej mnie cieszy, w koncu ktos bedzie mnie kochal 24h na dobe bez wzgledu na wszystko :D chcialabym karmic do ok 6 mies, potem jak mala bedzie miala juz zabki to wydaje mi sie ze dobrze byloby ja przestawic do butelki. Ja na pewno bede zakrywala sie w miejscach publicznych Bo sama krepuje sie na widok piersi, nie chodzi o to ze mnie to brzydzi czy jakis bulwersuje, tylko ze jak rozmawiam z kims kto karmi i sie nie zaslania to oczy kieruja mi sie na jej piers I nie moge sie skupic na rozmowie... Nie wiem moze jestem jakas zboczona ale tak mam hahahah :p

BlackLuna, Paula55, justyna14, Kaarolina lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziek :) tempa strzala ze mnie :P
    Teaz juz widze!!! :)

BlackLuna czy ty masz dredy???? Czy warkoczyki? Widze że sukńia w twoim stylu... :) grunt ze ty sie dobrże czulas :)

A ja ńie wiem ile moj brzdac wazy i juz sie nie dowiem do porodu O :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ty giganta to co ja mam powiedziec moj Krzys rowno w 26tyg wazyl juz prawie 1200 bez kilku gram A tez pokazuje ze powinien do 700 wazyc ;)

No coś Ty!!!!!!!!! Ja to sie śmieję, że moje maleństwo bedzie 6 kg ważyło :) A lekarz co mówi, że bedzie duża dzidzia, bo u mnie zawsze mówi, ze norma

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja mysle ze to nie zbocżenie a zwykla ciekawosc ;)
    Tym bardziej jak nie wiemy jak to jest karmic a wiemy ze nas to cżeka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• deidre Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    BlackLuna, gratulacje!
    Podziwiam że miałaś siłę tyle tańcować. Ja wymiękam od kilku dni jak trochę pochodzę... ale jeszcze 2 tygodnie temu śmigałam :)

Beataa25, ja się ostatnio napaliłam na Tako Extreme :-)
    Ciężko go gdzieś zobaczyć na żywo, napisałam w końcu do producenta i wskazał mi sklep, gdzie powinien być ten wózeczek do obejrzenia w moim mieście.
    Bardzo mi się wizualnie podoba, do tego ma świetne rozwiązania (np. pokrowce na nóżki i moskitiery są zapinane na suwaczki, a nie po prostu nakładane na gondolę/ramę - nic nie będzie podwiewać jakby co) i ma dużą gondolę.
    Jedyna wada jaką widzę, to to że jest ciężki. Co prawda ja w domku mieszkam, więc tachać wózka po schodach w bloku nie będę, ale muszę poczuć jak się go prowadzi.
    Mam nadzieję że uda mi się go dziś w tym sklepie przetestować.

Aa i polecam gorąco bułeczki z truskawkami :-) jak coś dobrego byście chciały upiec :-)
    http://www.wielkiezarcie.com/recipe18240.html
    Oryginalnie miały być właśnie pieczone knedle, ale wyszły mi po prostu bułeczki z truskawką (bez sosu zrobiłam).
    Dałabym zdjęcie, ale jak się zorientowałam to 3/4 bułeczek było już pożarte na gorąco :D

v50lkjv.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Haha dziek :) tempa strzala ze mnie :P
    Teaz juz widze!!! :)

BlackLuna czy ty masz dredy???? Czy warkoczyki? Widze że sukńia w twoim stylu... :) grunt ze ty sie dobrże czulas :)

A ja ńie wiem ile moj brzdac wazy i juz sie nie dowiem do porodu O :P

Paula, warkoczyki :)

.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:43

Paula55 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa teraz mi sie przypomnialo, ogladalyscie ten nowy film "sasiedzi"? Tam byla dobra akcja z cycem haha niezle sie usmialismy z moim chlopakiem :D

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekamy na wizytę, odezwiemy się jak już będziemy po wszystkim :)

Paula55, Migotka22, verynice lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to prawda Black Luna...wygladalas oryginalnie i fajnie;) najwazniejsze ze ty i maz jestescie zadowoleni :) super!!!
    Teraz juz musi byc wszystko ok a organizm dojdzie do siebie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ