X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Aswalda, ja bym chyba nie wytrzymała jakbym miała USG i lekarka by mi nie pokazała dzidzi na ekranie i nie dała zdjęcia..na szczęście w gabinecie gdzie chodzę jest tak ze lekarka sobie patrzy na swoj ekranik a ja mam naprzeciwko kozetki wielki telewizor na ktorym widzę to samo co ona :) :) :) To są najlepsze 8-minutowe seanse w moim życiu :)
    ja nie mam takiej wygody na NFZ :( teraz jak będę to jej powiem niech mi pokazuje!!! :D
    dba ja też w tym miesiącu mam deficyt finansowy i muszę wytrzymać do przyszłego m-ca :(

dba lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ale jak ja mam go poszukać? Boję się dusić brzucha :D

lekko naciskając brzuch nie czujesz? Ja mam tak miękki, że wyczuje gdzie dokładnie ma główkę :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda fajnie, że nie jestem sama, fajnie, że zawsze znajdzie się ktoś kto ma podobnie :)
    ja dzisiaj pierwszy raz odczułam małego czkawkę :) dziwne uczucie :D przynajmniej wiem, że jest ułożony główką w dół :)

Fipsik lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Fipsik, ty sadystko! :D haha żartuję ;) też się zastanawialam nad tym jak moje dziecię jest umieszczone, na kazdym usg glowka w dol a po prawej stronie sa glownie kopniaki i wypychanie :)

Fipsik lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    O matko Fipsik, ty sadystko! :D haha żartuję ;) też się zastanawialam nad tym jak moje dziecię jest umieszczone, na kazdym usg glowka w dol a po prawej stronie sa glownie kopniaki i wypychanie :)

Sadystkę to mam córkę, że mi włazi w nerwy!!! A tak poważnie to czasami jak się ułoży to pół brzucha mam płaski, a w drugiej połowie wielka gula. Teraz większość płaskie i miękkie a na dole gula i twarde czyli tam się umieściła. Akurat tam gdzie mnie boli, aaaaa można powiedzieć, że jeszcze się nie urodziła, a już "działa mi na nerwy" :P

dba lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    aswalda fajnie, że nie jestem sama, fajnie, że zawsze znajdzie się ktoś kto ma podobnie :)
    ja dzisiaj pierwszy raz odczułam małego czkawkę :) dziwne uczucie :D przynajmniej wiem, że jest ułożony główką w dół :)

TEZ TAK MAM W TY MIESIACU

dba lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hee ja za to jak kaszlę albo kicham to widzę jak po prawej stronie jest takie wybrzuszenie :D A często też po nocy jak się przewracam na drugi bok a on sobie śpi po jednej stronie ;) Ale często jest tak, że się wypycha i się zastanawiam czy to dupka czy może co innego?? :D Fipsik jeszcze będziesz tęskniła za tymi "nerwami" jak Cię dziecię będzie po nocach ciągle budziło heeh

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik haha pocieszę Cię, że córka czy chłopak - i tak grają na nerwach :D
    przed oddaniem krwi gadałam z jedną ciężarną, ma już 14 letnią córkę, mówiła, że była taka grzeczna, za to teraz nadrabia lata :D :D :D śmiałam się i mówię jej - dlatego nie chciałam córki :D z tego co mówiła ciężko się teraz nastolatkę wychowuje... my to będziemy miały jeszcze gorzej :/ przynajmniej synowie mi dziecka do domu nie przyniosą :D ewentualnie jakąś zapłodnią hehe ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi spać nie daje. Akurat jak się kładę to zaczyna tańce urządzać :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś Maćka proszę, żeby harcował i przekupuję go słodyczami bo jest jakiś ospały ;) Może skusi się na fryteczki bo właśnie wcinam :D
    Dba nie martw się-wiadomo, że raz jest lepiej a raz gorzej, dlatego ja bez względu na wszystko poluję na promocję, hehe-a ja myślałam że mojemu chłopu wczoraj ryj roztrzaskam bo cały ranek szukał portfela a miał tam kilka stówek!! Powiedział, że zgubił! :/ Mówię mu, że pewnie w aucie leży i szukał tam 3 razy aż w końcu tam znalazł... To takie roztrzepane, matko boska... :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Fipsik haha pocieszę Cię, że córka czy chłopak - i tak grają na nerwach :D
    przed oddaniem krwi gadałam z jedną ciężarną, ma już 14 letnią córkę, mówiła, że była taka grzeczna, za to teraz nadrabia lata :D :D :D śmiałam się i mówię jej - dlatego nie chciałam córki :D z tego co mówiła ciężko się teraz nastolatkę wychowuje... my to będziemy miały jeszcze gorzej :/ przynajmniej synowie mi dziecka do domu nie przyniosą :D ewentualnie jakąś zapłodnią hehe ;)
    No ale takie maleństwo fajna rzecz jak się pewnie zostaje babcią :) A tak po za tym to Ja dziś mam w brzuchu nie sadystkę tylko jak Ją nazywam "Terrorystkę" żyć nie daje obraca się i Ja też czuję gdzie ma ten piekną okrąglutką główkę

aswalda na nfz też możesz dostać zdjęcie no chyba że maszynka jakaś stara bo Ja na kazdej wizycie miałam usg zrobione i zawsze zdjęcie teraz dostałam główki i oczodołów :)tak więc poproś ginekologa czy może Ci dać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 17:30

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)
    Widze ze produkcja pelna para idzie :)

Ja mialam dzisiaj wizyte i wszystko jest ok. Emilie jest ulozona glowka w dol, pupcie miala po mojej prawej stronie a stopki po mojej lewej stronie. Mala wazy 714 g :)
    Pytalam rowniez kiedy nalezy zalozyc szef, gdyby sie szyjka skracala to lekarz mi powiedzial,ze jak jest 1,7 cm !!!!
    Bylam zdziwiona, U mnie jest 3,8 i jest jak najbardziej prawidlowa.

Jesli chodzi o przyzwyczajenie pieska czy kotka do dzidzi, to moja kolezanka zrobila tak :
    - jak byla w szpitalu to maz wzial jedna pieluszke ktora pachniala dzieckiem i dawali pieskoi do wachania przez kilka dni,
    - jak przyjechali do domu z malenstwem to pierwsze co zrobili, to pozwolili pieskowi podejsc do fotelika obwachac i polizac dzidzie, piesek byl zachwycony malenstwem.
    Dodam,ze piesek spal wczesniej z nimi w sypialni.

Pewnie jest duzo sposobow na przyzwyczajenie pupilkow do dzidziusia.

Ja dzisiaj dostalam cala rozpiske z wizytami do konca ciazy.

aswalda, Kaarolina lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj tak sie obzarlam tymi pierogami ze poszlam spac :P
    Teraz wstalam i wpierniczam czeresnie :)

Ja tez malego czuje i dokladnie wiem gdzie jest :P a jak sie juz zacznie wypychac.... Loo matk

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 ja chcę odchować dzieci i szaleć, niech szybko o potomstwie nie myślą :D na bycie babcią ochoczo się zgodzę, ale w pewnym już wieku :D ;)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka to dobrze, że wszystko w porządku :) Ja na poniedziałkowej wizycie dowiedziałam się, że moja szyjka ma 4 cm więc też w porządku :D
    Ja jestem ciekawa jak się mój Kicor przyzwyczai bo to dzikus hehe. Ale on jest podwórkowy, przyłazi tylko na jedzenie i miziajce ;P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, poradźcie mi... coś mnie kłuje w prawym boku - ale jak siedzę to nic mnie nie boli ale jak wstanę to nie mogę się wyprostować... któraś z Was miała takie coś?

Może maluch tak się ułożył, że akutrat tam cię kłuje ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• hela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja juz (w sumie to do.piero) po wizycie :) okazalo się ze ta wizyta to juz badania dokladniejsze 28-32tyg, wiec mialam niespodzianke :) dostalam tez plytke z filmikiem ;)
    moj synus wazy juz 1177gram (nie wiem jak to sie ma do norm bo nie mam konta premium) wymiarami o tydzien wyprzedza termin z OM oprocz obwodu brzuszka, moj chudzielec ;) termin z usg 29.08.2014r :) wiec moze moje przeczucia co do porodu na koniec sierpnia sie spelnia :)
    wszystko zdrowe, serduszko i wszystko co z nim zwiazane (nie powtorze dokladnie jak lekarz ale jest ok!) dwie nereczki sa, nadnercza tez, zoladek i reszta na swoim miejscu, pepowina prawidlowa, lozysko ok, na tylnej scianie... siusiak nadal jest! nawet sama go wyczailam kilka razy :)

co do ułożenia to dzisiaj akurat ma głowkę na górze ale ma jeszcze czas więc na spokojnie :)

moj synus jak wzykle sie zaslanial ale jakies fotki mamy, oczywiscie obowiazkowo raczka musi byc i pepowina zaslaniajaca buzke, pozniej to juz nawet nogi do buzi pchal :) usmiechal sie nawet :) slodki widok!!! cos tam przelykal itd :) moj kochany <3

a oto moj synus na jednym ze zdjec :)
    2poxyip.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 18:29

Kaarolina, aswalda, akuszerka89, Paula55, Gosia19, verynice, afrykanka, stardust87, Fipsik, betina89, Karolaaa91, turkawka, madiiiii, betinka, Ewi25, Migotka22, jovi81 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zrobiłam sobie naleśniki taka mnie ochota naszła i mimo że mnie brzuch boli to je wcinam oj będę cierpieć będę ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela jak się uśmiecha!!! jaki słodziak <3

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, jasne,zawsze to raźniej, jednak życzę szybkiego zakończenia problemu z finansami :)
    Ja mojego Syncia wyczuje mniej więcej ale nigdy nie wiem czy to głowa czy pupka, czy rączka czy nóżka. Jedyne co to właśnie jak mu się czka to czuję zawsze niziutko, co wskazuje, że ma główkę na dole.
    K_A_M_A widzę, że masz to samo co i ja z moim. Notorycznie gubi portfel, kasę itd.. i to zazwyczaj gdy jej zaczyna brakować :/ portfel oczywiście zwykle w aucie, a to sobie na podszybie wsadzi, a to do jakiegoś schowka, a to pod fotelem a potem zapomni. ehh skleroza :P
    Afrykanka gratuluję pozytywnych wieści :)
    a pro po tych szyjek, Wy zawsze macie mierzone?? Bo ja kurcze powiem szczerze, że nie miałam ani razu i nawet nie wiem ile ma. Jedynie co to lekarka palpacyjnie bada i zawsze mówi,że bardzo długa i, że ledwo ją dosięga, to znaczy chyba, że jest wysoko?

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ