X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli o to karmienie dzidzi chodzi to Ja pamiętam jak znajoma karmiła wszystko jadła oprócz tej kapusty i tych rzeczy co wymieniliście i wszystko grało nawet pizze wciągała margarite ale druga kumpela jadła tez wszystko i dziecku przy 5-6 miesiącu zaczeły wyskakiwac różne ranki na ciele okazało się za to nieszczęsna nietolerancje laktozy i atopowe zapalenie skóry i ona zeby dziecko wtedy nakarmić to by musiała jeść gotowanego kurczaka i chyba wodę wiec odstawiła i dostawała mała mleko modyfikowane takie z apteki i musieli uważać do tego 3 roku życia a potem stopniowa wprowadzali te mleczne rzeczy i dziś jest zdrowa i je prawie wszytsko

Paula55 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wlasnie... Ale probowala wszystko a nie z gory zalozyla ze nic nie moze :) i o to tu chodzi :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja nie mam poduchy. Mam tylko ta duza do spania ale ze ja moge zwiazac to ńie ma problemu zeby na niej siedziec.
    Powiem ci ze nie kazda bedzie az tak obolala... Moja szwagierka byla szyta i mowila ze to nie bol tylko dyskomfort bardziej. Ale kazdy ma inaczej.
    Co do odwiedzin to my bylismy u nich niecale dwa tyg po i w zasadzie oprocz nas to bylo jeszcze z 10 doroslych jej znajomych i dziecko 1,5 roczne :)
    Siedzielismy do 22 gadalismy, panowie piwko wypili, ona nawet ciasto upiekla a maly tak spal ze smiali sie ze goscie czesciej musza przychodzic ;)
    no tak ale ja nie mowię o szyciu bo mnie to nie bolało ale jak wyjdziesz ze szpitala i masz wsiąść do samochodu i usiedzieć tam to raczej zmienisz zdanie a 2 tygodnie to już czas na zagojenie się tego zresztą co tam mowić zobaczycie kazda inaczej pewnie przejdzie i to tak z nami jest :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) mi też na szkole rodzenia położna mówiła, żeby z dietą nie przesadzać po porodzie i powoli wszystko wprowadzać i obserwować jak dziecko reaguje. Ze smażonym i owocami pestkowymi poczekam, ale reszte jedzonka będę wprowadzała stopniowo łącznie z pozostałymi sezonowymi owocami.

7w3d 💔
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciasto na pierogi, to najlepsze, jakie jadłam, robi moja mama :) Pierogi sa mięciutkie i dosłownie rozpływają się w ustach. Niestety nie znam jej dokładnego przepisu, bo jak zwykle wszystko robi "na oko", ale wiem, że sekretnym składnikiem jest odrobina drożdży. Znalazłam nawet w necie przepis, który by do tego pasował ->
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-na-pierogi-mojej-mamy
    Mhhh...chyba będą pierogi na obiad w najbliższych dniach :D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia (siostra babci) jest u nas niepodwazalna ekspertka. Ona jak przyjezdza do babci to robi pierogi w tysiacach szt ze wszystkimi mozliwymi farszami :)
    Robi dla: mojej mamy i brata, babci i dziadka, dwoch siostr mamy z rodzinami, i swojej jeszcże jednej siostry...
    Robi to od kilkudziesieciu lat :) i dla kazdego po kilkadzieciat/set sz roznych rodzajow... Pomyslcie ile to jest.
    Dlatego nikt u mnie w rodzinie nie robi oprocz niej bo nikt sie nie odwazy rownac :)

I moj zyciowy blad ze nie siedzialam i nie patrzylam jak to robi :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie mi... coś mnie kłuje w prawym boku - ale jak siedzę to nic mnie nie boli ale jak wstanę to nie mogę się wyprostować... któraś z Was miała takie coś?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby nie wyrostek!!!! zobacz na leżąco czy potrafisz nogę do siebie przyciągnąć ....

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.9fashion.pl/Sklep/?product=spodnie-sacha coś dla nas, ale za drogie:(

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    oby nie wyrostek!!!! zobacz na leżąco czy potrafisz nogę do siebie przyciągnąć ....

Sprawdziłam, przyciągam i jedną i drugą nogę do siebie - to dobrze? Może to jakaś kolka?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    http://www.9fashion.pl/Sklep/?product=spodnie-sacha coś dla nas, ale za drogie:(

Oj ale fajne, chciałabym takie no ale rzeczywiście, cena z kosmosu jak na spodnie na 3 miesiące..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak, wyczuwałaś jakiś ból po przyciąganiu? Może po prostu z jelitem coś na chwilę się stało, może zjadłaś coś źle strawnego?

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś oszaleje! drugi dzień tną drzewo na działce obok mnie i wycie piły mam od rana do wieczora, już mnie głowa nap...ala:/ wrrr ależ mnie to wkurza, żyć się nie da!

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    i jak, wyczuwałaś jakiś ból po przyciąganiu? Może po prostu z jelitem coś na chwilę się stało, może zjadłaś coś źle strawnego?

No mam nadzieję, leciutko zakłuło jak pociągałam nogę...ale dosłownie leciutko...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    No nie :( szkoda...a ja tak czekałam, bo uwielbiam te nasze fotki z USG! :) A kiedy masz kolejną wizytę?
    za 4 tygodnie, ale na pewno z USG. tylko czy coś mi pokaże... najwyżej się upomnę a co! należy mi się chyba.
    a co do rożków i otulaczy co pisała stardust87 to trochę racji jest ale raczej w odniesieniu do poprzednich czasów. Pamiętam, że tak ok 15 lat temu to były jeszcze takie bety wiązane i właśnie bardzo krępowały dziecko. w sumie wystawał tylko łepek a teraz dzidź ma rączki luźno i nie trzeba go tak mocno opatulać.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, poradźcie mi... coś mnie kłuje w prawym boku - ale jak siedzę to nic mnie nie boli ale jak wstanę to nie mogę się wyprostować... któraś z Was miała takie coś?

Mnie wczoraj pół dnia bolało na samym dole brzucha, a dzisiaj od rana po prawej. Tylko przy ruchu. Ból przeraźliwy, aż wstać nie mogę. Co się okazuje? Dziecię ma pełno miejsca ale siedzi na samej ścianie i wali w nerwy.. :/ Poszukaj swojego, czy nie siedzi tam gdzie Cię boli :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda, ja bym chyba nie wytrzymała jakbym miała USG i lekarka by mi nie pokazała dzidzi na ekranie i nie dała zdjęcia..na szczęście w gabinecie gdzie chodzę jest tak ze lekarka sobie patrzy na swoj ekranik a ja mam naprzeciwko kozetki wielki telewizor na ktorym widzę to samo co ona :) :) :) To są najlepsze 8-minutowe seanse w moim życiu :)

aswalda lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś w okolicy pępka boli, chodzić też mi ciężko i cipka też trochę boli...może po zmiany dupka na luteinę dopochwową??

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mnie wczoraj pół dnia bolało na samym dole brzucha, a dzisiaj od rana po prawej. Tylko przy ruchu. Ból przeraźliwy, aż wstać nie mogę. Co się okazuje? Dziecię ma pełno miejsca ale siedzi na samej ścianie i wali w nerwy.. :/ Poszukaj swojego, czy nie siedzi tam gdzie Cię boli :)

Ale jak ja mam go poszukać? Boję się dusić brzucha :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ten miesiąc mamy bardzo ciężki :/ oglądałam w rossmanie różne rzeczy, ale niestety nie kupiłam, bo muszę ostro liczyć pieniądze :/ także zakupy dla dzidzi w tym miesiącu wykluczone :/
    mi zawsze pierogi wychodzą z tej strony http://www.wielkiezarcie.com/recipe116.html tzn. ciasto, bo farsz robię wg siebie ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ