X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przynoszeniem pieluszki spróbowaliśmy na siostrzenicy jak się urodziła. Bałam się , że to moje rude młode psisko potraktuje jak kolejną zabawkę malucha. Przynosiliśmy pieluszki, ciuszki i uczyliśmy spokoju, że ma się tym nie bawić, nie cieszyć. Po pewnym czasie faktycznie rzeczy olewał. No i doszło do spotkania.. Cieszył się jak pojeb****, skakał, szalał, lizał.. Dopiero jak mu trochę przeszło mała poszła na podłogę to latał za nią, nic te przynoszenie rzeczy nie dało. Krzywdy oczywiście nie zrobił, ale radości mu nie umniejszyło wcześniejsze wąchanie.

Ale może to ma działać na zasadzie, żeby pies agresywny nie był a nie szczęśliwy ;]

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi żona z łazienki i mówi z płaczem do męża:
    - Dwie kreski...
    - Ja też mam słaby zasięg.

Paula55, dba, karolcia:)))), Io, madiiiii, aswalda, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny heeeeelp!!!
    Robie te zasrane pierogi ale to ciasto jakies twardawe wyszlo!!! Why????

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula musisz tam dużo wody dać, ja daję ile wlezie (obojętnie jaki przepis) i powoli zgarniam mąkę i ciasto takie luźne wychodzi. Chyba że trzaskasz maszynką to może być bardziej zbite to się pierogi nie rozpadną

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale dalam sporo wody i dalej twarde :/
    A moge dodac wody jak juz jest zagniecione i dalej zagniatac? Czy juz po ptokach? :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja tak raz miałam i już było do wyrzucenia bo wody więcej nie weszło. Przyczyną może być to że w przepisie jest jajko a to nie ma być makaron tylko luźne ciasto, ja daję do ciasta tylko wtedy jajo jak robię z ugotowanymi zmielonymi ziemniakami, jeśli chcę na szybko to mąka, sól, gorąca woda i łyżka oleju

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam wyniki hmmm... szału nie ma ale tragedii tez nie ;)

leukocyty lekko podwyzszone (10,2), erytrocyty lekko zanizone (3,7), hemoglobina zanizona (11,2), hematokryt zanizony (33) i cos tam w plytkach krwi zanizone i zawyzone...

w osadzie z moczu nie ma juz bakteri (jupiii) ale znow sa jakies kryszaly szczawianu wapnia - dosc liczne - ktoras z was wie co to jest?

cholesterol zamiast spasc to w gore :( 265 juz jest a bylo 250, az dziwne ze przy diecie taki skok, nastepnym razem sprawdze czy to nie podskoczyl ten dobry ;)
    -
    zelazo sukcesywnie spadalo a dzis juz ponizej normy (48,0) moze dlatego taka wymeczona jestem ostatnio?

progesteron 80,40 wiec na ten tydzien nie jest zle :) obym nie musiala zwiekszac dawki luteiny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 12:48

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do toxo to moja gin powiedziała, że od zwierzat jest stosunkowo trudno się zarazić. Zacytuję ją: ,,musiałaby pani zjeść odchody". Wystarczy tylko myć dokładnie ręce po sprzątaniu kuwety, a najlepiej zlecić to komuś innemu. Najszybciej zarażamy się toxo przez nieumyte owoce i warzywa, na których mogą być odchody jakiś zwierząt, nawet w śladowych ilościach. Niektórzy przecież nawożą obornikiem, a czasami jakiś zabłąkany zwierzaczek może się na polu, albo w ogródku załatwić.

Fipsik, stardust87 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja pierożki robię z mięskiem mielonym i owockami i dodaję jajko tylko daję zamiast masła 2 łyżki oliwy z oliwek mąkę i sól szklankę wody przegotowanej letniej nawet mój mąż sobie z nimi radzi :) co mnie cieszy ale nie słyszałam o gotującej wodzie do pierogów
    No i to powinno być ciasto na makaron bo jak będzie delikatniejsze to się może rozgotować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 13:17

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda, a gdzie jakieś zdjęcie z USG co?!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pro po Niny o którą pytałam to właśnie wczoraj widziałam dziewuszkę o tym imieniu i mi się spodobało i odziwo bo mężowi też więc może Nina będzie będziemy mieć dziewczyny na "N"
    No i dzięki za odpowiedzi :)
    A ktoś też wspominał imię Amanda to bardzo rzadko spotykane imię i ładne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 13:23

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dziewczyny heeeeelp!!!
    Robie te zasrane pierogi ale to ciasto jakies twardawe wyszlo!!! Why????

Za mało wody, za dużo mąki. Spróbuj wody dodać.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula pamietaj , że woda ma byc letnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 13:29

• aswalda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Aswalda, a gdzie jakieś zdjęcie z USG co?!
    No niestety mi nie robiła dziś, bo było 2 tyg temu, ale zdjęcia i tak by nie dała... ostatnio jak robiła to nawet nie przekręciła monitora i nic nie widziałam :/ tylko potem pomiary na kartce jak wydrukowała.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje babeczki :) ile ludzi tyle opini jednak :P to byl moj pierwszy raz haha wiec bede uczyc sie na bledach :)
    Ciasto naaawet wyszlo. Po ugotowaniu nie bylo takie rozplywajace sie ale zakalca tez nie bylo :) ja zjadlam z mega smakiem i moj misiek tez :) tak mi sie ruskich chcialo... :)

Nast rażem robie z owocami!!!! Nie poddam sie i sie w koncu naucze :)
    Buziak dla was za cenne rady :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyszliśmy na spacerek bez zakupów dla Małego się oczywiście nie obyło ;) ale szybko musiałam wrócić do domu bo dostałam okropnych skurczy :(

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No polozna wydaje sie byc ok :) co ja zrobie ze taka surowa ;)
    oczywiscie sama jeszcze poczytam o diecie itp, ale juz czuje ze bedzie slabo :/

Ale teraz nie bede sie tym martwic tylko korzystac poki sie da :) a wiec lece na mielone :)

Trzymajcie sie :*

• verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    No niestety mi nie robiła dziś, bo było 2 tyg temu, ale zdjęcia i tak by nie dała... ostatnio jak robiła to nawet nie przekręciła monitora i nic nie widziałam :/ tylko potem pomiary na kartce jak wydrukowała.

No nie :( szkoda...a ja tak czekałam, bo uwielbiam te nasze fotki z USG! :) A kiedy masz kolejną wizytę?

Mika - Nina śliczne imię, moja koleżanka ma córcię o tym imieniu i jest przesłodka :)

A ja właśnie dokańczam gotowanie zupki warzywnej, nawaliłam tyle warzyw, że aż łyżka w garnku staje ;) A co! Przynajmniej bardziej treściwa będzie :)

Paula55, betina89, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ty jestes niesamowita :) cos tym rażem kupila???
    I teraz lez i sie nie ruszaj! :) to znak ze juz koniec z zakupami :P lobuzie.

Aleksa radze trzymac sie zdrowego rozsadku niz tej poloznej :P baba by cie zaglodzila :) ja tez kozystam i na dzis mam truskawy i czeresnie :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich dzisiaj,

Nareszcie można trochę odetchnąć od tych upałów.
    Dzisiaj coś źle się czuję. O 3 nad ranem się obudziłam z bólem nóg po bokach i do tego coś kręgosłup się odzywa. Najgorzej, że od wczoraj nie czuję ani jednego ruchu dziecka. Dzisiaj o 19 mam usg, więc oby wszystko było dobrze, bo ostatnio nachodzą mnie różne myśli.

Co do zwierzaków, to ja mam 3 miesięcznego owczarka niemieckiego, ale jest na dworze. Myślę, że jak dziecko się urodzi, to on będzie jeszcze na tyle mały, że szybko przywyknie do nowego członka rodziny.

5djy0dw4bdolsu1h.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ