X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela piękne zdjecie! i maluszek jaki szcześliwy! Mam nadzieje, że moj na ung III trymestru pokaże się ładnie, bo cały czas się zasłania rączkami:-/

atdci09kamv7205a.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na tym usg i Maja jest nadal Mają;-)
    Poza tym waży 1095 g, jest zdrowa i wyprzedza termin porodu o tydzień.

Nieciekawe wieści są na temat szyjki, bo skróciła się do 23 mm i w sobotę dostanę jakieś leki. Jak to nie pomoże, to będę miała założoną "opaskę" i czeka mnie leżenie plackiem do końca.

verynice lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, truskawki nie przyjmą ale maline już tak ;)
    Mama Jagoda, córka Malina... istne owocowe szaleństwo. Przytulimy sie z tatusiem i bedzie jogurt owocowy ;)
    O matko jak bredze!
    Aniu trzymaj sie dzielnie, oby leki zadzialaly odpowiednio. Dbaj o siebie :)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS gratuluje,ze z Dzidzia ok. Co do szyjki wspolczuje,ale znam dwie mamy ktore mialy te krążki to się chyba pessar nazywa i pieknie donosiły i wszystko było ok. Na pewno bedzie dobrze!
    Synus szaleje a ja staram sie isc spac. Dobranoc Mamusie i brzuszki :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • betinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurcze, dopiero udało mi się dzisiaj dotrzeć na forum. Przeczytałam post Monikkk, zalałam się łzami i na tym skończyłam nadrabiać dzisiejsze wieści, pęka mi serce :( Przy moich licznych skurczach, ta straszna historia jest tak realna, że...

Aniu, nie martw się na zapas szyjką, dużo leż, w ostateczności założą Ci opaskę lub szew i donosisz dzidzię. Tylko i wyłącznie tak trzeba myśleć.

Spróbuję zasnąć, to nie był dobry dzień. Trzymajcie się, Kochane. Śpijcie dobrze!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny słoneczny poranek :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie i brzuszki! Piękna dziś pogoda a moje dziecko od rana tańczy:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He moje jeszcze w łóżku się przeciągało, a teraz śpi ;) Dobrze, że dziś u mnie koniec upałów bo byśmy się chyba wykończyli...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) A ja dziś z kolei w kiepskim nastroju. Obudziłam się o 3 i do 4 zastanawiałam się czemu nie mogę zasnąć, dopiero jak zjadłam porządne pierwsze śniadanie to udało mi się jakoś usnąć. Ale nie na długo, bo o 7,30 zadzwoniła teściowa czy pamiętam, że mam dziś z ich dziećmi siedzieć no i tak mnie rozbudziła tym telefonem, że już mogę zapomnieć o śnie.
    U nas niby ładnie, słońce świeci, wiatr wieje i nie czuć tak gorąca, ale humor do chrzanu. Nawet czekolada nie pomogła:/

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam z rana :)
    U Nas tez humor sie niejalepszy utrzymuje od wczoraj..
    Pogoda ladna ale raczej upalu dzisiaj nie bedzie.. uff w koncu ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z rana poleciałam na targ i kupiłam już truskaweczki :) mniam zaraz je poobieram i wyślę mojej terrorystce do brzuszka zeby mogła też sobie pofikać :) dzisiaj pogoda jest super nie ma słoneczka jeszcze nie wyszło jest chłodniej ale jakk przyjemnie chce zeby tak zostało
    Ania głowa do góry może skończy się na strachu ale musisz się oszczędzać :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja skończyłam 30 tydzień ciąży bajka i święto tak blisko maluszka jestem :)
    według belly w 31 czy jakoś tak...

stardust87, Karolaaa91, karolcia:)))), verynice, afrykanka lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Czy ktoś się orientuje czy wolno jeździć kolejką linową w 3 trymestrze? Mam na myśli Kasprowy i Gubałówkę. Zmiana ciśnienia w górach nie zaszkodzi? Chcieliśmy z mężem w góry skoczyć na długi weekend. A np termy? Wolno czy nie? Oczywiście zakładając, że znajdę kostium, który pomieści mój brzuch i zdecyduję się pokazać publicznie mój celulit. :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana :)

my dzis z mezem mamy 8 rocznice juz tyle minelo, szok! :) ze on ze mna wytrzymal tyle lat haha ;) wiec dzis moj 13-ty szczesliwy :)

wczoraj zgrzeszylam i zjadlam hamburgera do tego chipsy i piwko 0%! zaszalalam :)

stardust87, Karolaaa91, Szonka, betina89, madiiiii, JagoodkaK lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i oby wiecej i wiecej tych lat przybywalo ;) samych radosnych chwil ;)

hela lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Ale miałam wczoraj dzień.. Miał facet z wykładziną do pokoju maleństwa przyjechać, więc trzeba było tam wszystko posprzątać i wynieść. Jak głupia chodziłam i nosiłam (lekkie rzeczy, ale dużo i na podłodze wszystko leżało więc dużo schylania i kucania) i na strych po schodach wynosiłam. I dostałam za swoje. Po południu mega twardy brzuch, ból macicy, jakieś skurcze. Cholera, już myślałam, że przez moją głupotę źle się to skończy. Na szczęście jak leżałam to było ok, ale jak tylko wstałam to znowu to samo. Przerażona byłam! :(
    Dziś już przeszło, nic nie boli. I obiecałam sobie wieczorem, że dziś NIC NIE BĘDĘ ROBIĆ! I co? i wstałam i od razu myślę, co by tu posprzątać, co porobić. Zróbcie cos :( Powiedzcie, że nienormalna jestem! Przywiążcie mnie do kanapy i przygniećcie kamieniem! :( Jestem taka wściekła na siebie. Jakby dwie cholerne osoby we mnie siedziały. Zwariuję zaraz! :( Aż mi się płakać chce..
    No to się wygadałam. Tyle. :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, gratuluję 3 z przodu na suwaczku.
    Hela, cudownej rocznicy życzę. I gratuluję stażu.

hela lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :-) ja dziś wchodzę w III trymestr :-) fotka z tej okazji musi byc tylko muszę sie ogarnąć bo dzisiaj pospalam troche :-) a co :-)

Ja tez mam tak ze zamiast leżeć i odpoczywać to cały czas cos robię :-/ wczoraj mały sie tak rozpychal ze az mnie brzuch bolał :-/

Gratuluje stażu - mam nadzieje ze w swoim małżeństwie tez tyle wytrzymam :-P

Miłego dnia dziewczyny i do pozniej :-)

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ