X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witam sie i ja, dzisiaj zaczynam III trymestr, i chyba własnie z tej okazji cała noc bolały mnie plecy, że spać nie mogłam. Pewnie do tego bólu musze sie już przyzwyczaić. Dodatkowo mój maluszek zaczął jakoś bardziej i mocniej sie ruszać. Cieszy mnie to :)
    Pogoda u mnie znośna, właśnie pada deszcz, dla mnie to odpowiada, wole to niż upał, że po czole leci.
    Poza tym znowu mam na coś ochote ale nie wiem na co. Najlepiej coś z owoców i z bitej śmietany. Moze miks truskawek z lodami?????? I na to bita śmietana?? Nie wiem czy to nie za dużo szczęścia na raz :)

Iwonko proszę Cię bardzo-mówisz i masz :D
    1589rx0.jpg
    A lody też mam, lubisz bakaliowe?? :D

Ewi25, verynice, betina89, iwo_na lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się studniówkowo;D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f28e81db9e5.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e1529a909bd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81b9e02ee7b.jpg

Ewi25, iwo_na, Io, Szonka, Migotka22, madiiiii, Karolaaa91, aleksa.wawa, verynice, akuszerka89, Kaarolina, Paula55, justyna14, stardust87, doti77, aswalda, aswalda, aswalda lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Iwonko proszę Cię bardzo-mówisz i masz :D
    1589rx0.jpg
    A lody też mam, lubisz bakaliowe?? :D

Patrząc na te pucharki to jakiekolwiek lody moga do tego być :P

relg4z17djzzyjqt.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela, wszystkiego dobrego na dalsze, szczęśliwe lata z mężem :) My za 2 dni obchodzimy 1 rocznicę;D w tym dniu zaczynam 7 miesiąc ;D

hela, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja lody to wciągam jak odkurzacz, nawet te wodne :D Ale dawno nie jadłam jakiś toffi czy innych supersłodkich :P
    Betina fajny brzuszek i jaka Ty opalona... Przy Tobie wypadam blado ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka - dzięki. My jednak też darujemy sobie Kasprowy. Kobitki w pracy ochrzaniły mojego męża za takie pomysły i już mu przeszło. Za to o termy zapytałam gin przez telefon i powiedziała, że temperatura wody nie jest problemem ale nie gwarantuje mi, że jakiejś bakteri nie złapię więc jednak sobie daruje.

Hela - wielu wielu kolejnych szczęśliwych rocznic! My mamy pierwszą rocznicę 29.06. :)

Właśnie wróciłam z zakupów ciuchowych i kupiłam kilka namiotów na siebie :P Najzabawniejsza jest sukienka, która z przodu jest za kolano, a z tyłu do połowy łydki :P Myślałam, że może tak uszyta, ale nie. Normalnie jest równa ;)
    Jedna kobitka pytała mnie kiedy rodzę. Jak powiedziałam, że we wrześniu to spytała czy to bliźniaki. Myślałam, że padnę. Osiągnęłam już rozmiar młodej orki a w ramach tego kupiłam sobie czekoladę ;)

betina89, betinka, aleksa.wawa, verynice, Szonka, akuszerka89, Kaarolina, hela, justyna14, stardust87, turkawka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się pięknie opychacie, że też musiałam sobie zrobić kawę mrożoną. Na żywo lepiej wygląda ;D
    Zrobiłam zdjęcie opakowania, polecam kawę mrożoną z Niemiec, można na allegro kupić:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/961b83ac5246.jpg

verynice, Paula55, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Nie no ja lody to wciągam jak odkurzacz, nawet te wodne :D Ale dawno nie jadłam jakiś toffi czy innych supersłodkich :P
    Betina fajny brzuszek i jaka Ty opalona... Przy Tobie wypadam blado ;)

Kama, bo w niedzielę byliśmy na basenie, ale na drugi dzień nie umiałam chodzić, tak mi nogi spaliło, 1 raz w życiu. Gin. mnie uświadomiła, że w ciąży cały organizm się zmienia....

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki :)

Hela wszystkiego dobrego, duuużo miłości :)
    I właśnie mi przypomniałaś, że ja za miesiąc mam 2 rocznicę ślubu(14 lipiec) <3

Betinka wyglądasz kwitnąco :)

Kama ubiję! :D
    Ja nie mogę takich pyszności, a wy kusicie :P
    Teraz jak mam ograniczać cukry to wszędzie widzę lody, słodycze, ciasta...oszaleć można :P

betina89, hela lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Szonka - dzięki. My jednak też darujemy sobie Kasprowy. Kobitki w pracy ochrzaniły mojego męża za takie pomysły i już mu przeszło. Za to o termy zapytałam gin przez telefon i powiedziała, że temperatura wody nie jest problemem ale nie gwarantuje mi, że jakiejś bakteri nie złapię więc jednak sobie daruje.

Hela - wielu wielu kolejnych szczęśliwych rocznic! My mamy pierwszą rocznicę 29.06. :)

Właśnie wróciłam z zakupów ciuchowych i kupiłam kilka namiotów na siebie :P Najzabawniejsza jest sukienka, która z przodu jest za kolano, a z tyłu do połowy łydki :P Myślałam, że może tak uszyta, ale nie. Normalnie jest równa ;)
    Jedna kobitka pytała mnie kiedy rodzę. Jak powiedziałam, że we wrześniu to spytała czy to bliźniaki. Myślałam, że padnę. Osiągnęłam już rozmiar młodej orki a w ramach tego kupiłam sobie czekoladę ;)

He he :) Śmieszny post :) Ale jaki prawdziwy, rozumiem Cię doskonale :)

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo dobrze, że się nie przejmujesz-ludzie gadają bo lubią, mnie ostatnio sąsiad pytał dlaczego połknęłam arbuza w całości?? ;)

A propos ciuchów to któraś z Was chodzi w takich szyfonowych maxi spódnicach?? Zastanawiam się jakbym w tym wyglądała, czy nie głupio? :) No i martwi mnie ta guma w pasie czy bym się w ogóle wcisnęła i czy to nie uciska-jak byłam ostatnio na zakupach to nie chciało mi się mierzyć, eee lenistwo totalne... :P

Io lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha, ja też jechałam z mamą specjalnie na targ z myślą, że kupię sobie tą spódnicę i nic nie kupiłam, bo nie chciało mi się mierzyć, jedną przymierzyłam ale była z górą dżinsową, bardzo mi się podobała ale dół był żółty i nie pasowało mi jakoś w tym kolorze.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest właśnie ten ból mierzenia... :) Może na siedząco bym się przebrała... Zawsze lubiłam zakupy, mierzenie szmatek a teraz wychodzę z założenia, że jak już jestem ubrana to po co mam zmieniać outfit?? :D

betina89 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym mierzeniem to prawda. Ja wczoraj byłam w szmateksie i znalazłam trzy bluzki. Kupiłam w ciemno, bez mierzenia, stwierdziłam, że najwyzej strace pare złotych, moje lenistwo wygrało. Na szczeście w domu sie okazało że pasują :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Z tym mierzeniem to prawda. Ja wczoraj byłam w szmateksie i znalazłam trzy bluzki. Kupiłam w ciemno, bez mierzenia, stwierdziłam, że najwyzej strace pare złotych, moje lenistwo wygrało. Na szczeście w domu sie okazało że pasują :)

Farciara :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam doła, że tak wyglądam, ale już mi przeszło. W sumie co mnie obchodzi co inni myślą. Wiem, że moje ,,koleżanki'' gadają za moimi plecami ile przytyłam i jak wyglądam, ale to ja będę miała ślicznego dzidziusia. Moja mama i teściowa też już się uspokoiły z docinkami. Mamę chyba przyprowadziła do porzadku moja siostra, której się żaliłam, a teściowa teraz się nie odważy bo ciotka powiedziała mi, że ona w każdej ciąży przytyła po 30 kg :P Ja na razie 15 więc niech nie podskakuje :P
    Jedyne co mnie martwi to mój mąż. Niby mówi, że i tak mu się podobam, ale wiadomo jak to jest z facetami. Kiedyś uprawialiśmy seks non stop a teraz to przez całą ciążę mogę policzyć na palcach jednej ręki. On mówi, że boi się o maluszka itp, ale martwię się, że to bardziej o mój wygląd chodzi. Okaże się po ciąży.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema laski ;)
    Hela najlepszego!

Pisałyście ze ost posilek jecie ok 18 bo tyjecie :/ Ostatnio na zajciach w szkole rodzenia polozna tak zjeb*** jedną laskę bo ta powiedziala ze ost posilek zjadla o 17 a śniadanie dopiero o 9. Podobno to ze my nie czujemy glodu nie znaczy ze dziecko go nie czuje :/ i powiedziala ze tak dluga przerwa jest niedopuszczalna bo sie glodzi dziecko :/ Kazala zjesc choc kromke chleba z liściem sałaty ok 22 zeby nie bylo zbyt duzej przerwy. Ja tez tyje bardzo (juz 14 kg) ale co ciekawsze nie widac tego po mnie az tak ;) tzn wszystko idzie w brzuch i tylek, a rece i nogi jak zapałki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 11:59

• Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę takie spódnice. Nawet jedną dzisiaj kupiłam. Bez mierzenia, bo jak mi pani pokazała jak bardzo się rozciąga to od razu było widać, że wejdę. No i po ciąży będę mogła je wykorzystać.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Ostatnio miałam doła, że tak wyglądam, ale już mi przeszło. W sumie co mnie obchodzi co inni myślą. Wiem, że moje ,,koleżanki'' gadają za moimi plecami ile przytyłam i jak wyglądam, ale to ja będę miała ślicznego dzidziusia. Moja mama i teściowa też już się uspokoiły z docinkami. Mamę chyba przyprowadziła do porzadku moja siostra, której się żaliłam, a teściowa teraz się nie odważy bo ciotka powiedziała mi, że ona w każdej ciąży przytyła po 30 kg :P Ja na razie 15 więc niech nie podskakuje :P
    Jedyne co mnie martwi to mój mąż. Niby mówi, że i tak mu się podobam, ale wiadomo jak to jest z facetami. Kiedyś uprawialiśmy seks non stop a teraz to przez całą ciążę mogę policzyć na palcach jednej ręki. On mówi, że boi się o maluszka itp, ale martwię się, że to bardziej o mój wygląd chodzi. Okaże się po ciąży.

U mnie to samo z mężem... On mi mówi, że się panicznie bał od początku ciąży, że krzywdę dziecku zrobi, tak naprawdę też nie wiem czy nie ma drugiego dna. Teraz to już całkiem się przemóc nie może :) Ale jak to mówi stare przysłowie-jak jest ochota to i pies kota wyłomota :D więc nie martw się, doczekamy się tego dnia hehe :D

Io, doti77 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Jej a u mnie jest odwrotnie...jak wcześniej to mogłam ciągle i ciągle, a teraz zero ochoty...za to mój M co raz to podchody robi, a mi zamiast przytulanek to chcę się spać :P

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ