Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia ja sie zastanawialam nad tym kompletem ale samej poscieli bo lozeczko dostalismy
mi sie bardzo podoba ale nie wiem jak to cenowo..
Edit. A taki zestaw moze pozniej zostac dla drugiego Malucha ktorym moze byc DziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 13:19
magdzia26 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
afrykanka wrote:Magdzia mi sie bardzo podoba
Na temat cen to ja sie nie wypowiadam bo u mnie jest duzo drozej.Ja za same drewniane lozeczko z materacem place ponad tysiac zlotych
Naprawdę??? Matko, to gdzie tak drogo???? A to zmieniam zdanie-Magdzia bierzmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
No właśnie też uważam że niektóre rzeczy są zbędne w tym zestawie ale oddzielnie kupując te potrzebne wychodzi drożej niż za zestaw samo łóżeczko z materacykiem to ok 330 zł a do tego pościel, przewijak, podusia do karmienia, wypelnienie pościeli, śpiworek, rożek, organizer pewnie wyjdzie ponad 800 zł no muszę się jeszcze zastanowić ale jak nic nie znajdę lepszego to chyba się zdecyduję...
-
Pewnie ze sie pochwalimy
ale ja to pewńie bede ostatnia
Madzia to inna sprawa... Ja za dwa komplety poscieli z rozkiem i spiworkiem dalam ok 200 zl.
Lozcezko chce kupic uzywane jak sie uda i nowy materac wiec mnie to taniej wyjdzie
Ale poszukaj, przekalkuluj masz czasmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Dziewczynki powiedzcie mi czy opłaca się takie łóżeczko z całym zestawem kupować?
http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczko-kokos-gratis-i4344131976.html
Jejku, JAKIE PIĘKNE!!!!!!!!!!!!Zła Kobieto, przewróciłaś mój łóżeczkowy świat do góry nogami!
Zdążyłam dojść do wniosku, że kupię najprostsze łóżeczko w zestawie z materacem i pościelą z ochraniaczami, bo i tak będzie stało pod ścianą - jeden bok będzie przylegał do ściany, a drugi będzie w stronę okna, gdzie go nie będzie i tak widać, bo mały pokoik, więc nie ma co przepłacać za śliczne łóżeczka (znalazłam na Allegro za 270 zł zestaw z najprostszym surowym łóżeczkiem!), ale to skradło moje serce!
magdzia26 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Kama ja mieszkam w RPA w Johannesburgu. Tutaj jest duzo duzo drozej zyc niz w Polsce, ale na szczescie tutaj mozna tez dobrze zarobic.
Nie wiem jak w Polsce ale ja za wozek Peg perego 3 w 1 musze zaplacic 3 tys. To jest jedna z niewielu firm ktore oferuja gondole. Ja nie umiem maluszka wsadzic w fotelik i go wozic tak jak tutaj wszyscy robia. Poza tym u mnie koncem wrzesnia poczatkiem pazdziernika bedzie lato, wiec na spacery bede chodzic codziennie.
Zazdroszcze wqm tych cen w Polsce ale jak pomysle ze moja urodzi sie na poczatku lata to sie ciesze,ze jestem tutaj. U mnie teraz jest zima, wiec przynajmniej nogi mi nie puchna ( jak bylam w polsce i trafilam na pikene gorace dni, to zamiast nog mialam poduszeczki) a i tak sie je obiad na zewnatrz. Codziennie mam blekitne niebo i sloneczko mocno grzeje, a deszcz dopiero spagnie we wrzesniu.
Koniec z wywodami.
Mam nadzieje,ze macie piekna pogodemagdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa raczej zakupię 3-elementowy zestaw pościeli, uważam, że to w zupełności starczy. Nie potrzebuję do kompletu jakiś przyborników na łóżeczko, baldachimów i innych tego typu zbieraczy kurzu. Kołdra, poduszka, ochraniacz na szczebelki – tyle. Reszta to dla mnie zbędny wydatek. No chyba, że po prostu ktoś te inne elementy traktuje jako ozdobę, to luz, jego wybór
magdzia26, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
-
Hihi Gosia mam tak samo
poza tym po co u chlopca jakies falbany
Ale jesli tylko ktos lubi to superbo posciele sa teraz tak piekne ze ciezko sie zdecydowac
A u nas ciag dalszy pieknej pogodykrokieciki sie juz smaza, zjemy i moze sie wybierzemy gdzies
Gosia19, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Paula lezaczek kupilam nowy na wyprzedazy za 23$, tutaj odczuwasz to tak jak bys wydala 23zl wiec jestem mega zadowolona.
Afrykanka ja tez zamowilam wozek peg perego pop up z gondolka, tutaj tez jest malo wozkow 3w1 a 99% ludzi kupuje graco albo britax i wszedzie woza maluszki w foteliku. Jak patrze na nowododki z podkurczonymi glowkami to az mi zal! A moj chlopak mysli ze sobie wymyslilam z ta gondolka i ze jestem strasznie wymagajaca bo dla nich to zbedna rzecz! Za wozek z gondola dalismy 799$ plus fotelik 299$ i stojaczek 70$ (Musialam kupic Bo przez pierwsze mies nie bedziemy mieli lozeczka). A w polsce tez jest drogi ten wozek cos kolo 3tys zl! Jaki kolor kupilas? My ten kremowy
Gosia wow extra ujecie brzuszka, takie az niewiarygodne!!! Moj podskakuje, spina sie i wyglada bardziej jak kwadrat, narazie takiego widoku nie mam
Co do zmieniania pieluszek to moj facet jest lepszy w te klocki niz ja. kiedys pilnowalismy razem mojej siostrzenicy i zrobila kupe. Ja zalozylam rekawiczki, szalik na nos i szlam ja przewinac z odruchem wymiotnym. Jak moj to zobaczyl to w smiech, pach pach i mala przewinieta! Teraz sie ze mnie nabija ze z livki kupa bede czekac az wroci z pracy haha no bez przesady, podobno swojego dziecka nie smierdzi... Oby;)
Magdzia posciel piekna, a ile elementow!!! Niestety nie orientuje sie w cenach bo bede kupowac dopiero po narodzinach, narazie mam dwa spiworki i do gondolki starczy tyle:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 15:20
Gosia19, Paula55, magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio coś mam "ogon" żeby tu się rano zameldować
Ale czytam Was od samego rana, już o 8 rano nadrabiałam forum w telefonie
Generalnie u mnie nic się nie dzieje... dziś kupiliśmy lampę sufitową do pokoju małego, 2 ramki na zdjęcia (włożyłam już jego najnowsze zdjęcia z USG) i 2 pojemniki plastikowe na komodę na drobne kosmetyki dla dziecka
Ostatnio zastanawiam się nad imieniem Marcel czy dobrze wybraliśmy, ale jak tylko zaczynam temat z mężem to ten się zaczyna gotować, że on już wybrał i że jest idealne imięA jak mówię mu, że może Piotruś to normalnie w furię wpada - że nie zna żadnego fajnego Piotra... masakra z nim
A z dobrych wieści to takie, że moja gin sie zakręciła podczas rejestrowania mnie na kolejną wizytę i tym sposobem idę na wizytę za 3 a nie za 4 tygBardzo mnie to cieszy
A właśnie, miałam Was jeszcze zapytać - pierwszy raz jak robiłam badania na toxo to Igg i Igm wyszły mi ujenme - jakbym chciała sobie teraz zrobić, żeby wiedzieć czy aktualnie nie jestem chora to muszę robić oba? Czy tylko jeden z tych Ig.. ? -
Czesc dziewczynki, witam się z Wami po ciezkim dniu i okropnej nocy. Odebralam wyniki
Erytrocytow za malo
Hematokryt za malo
Limfocyty % za malo
Neutrofile % za duzo
Glukoza
Na czczo 80, 5
Po 1h 119, 6
Po 2h 86, 8
Teraz juz wiem dlaczego tak bardzo mi smakowala i to bez cytrynki
-
A oto zdobycze z lumpu
za całość plus jeszcze mąż krawat sobie wziął i kilka body, których zdjęć już nie robiłam zapłaciliśmy 45 zł.
Elfik na 62cm, pewnie będzie za małe na Jagodę, ale siostra rodzi koniec października to może będzie dobreSpodenki mają kieszonki z tyłu i z przodu
sweterek ma złote nitki
coś dla maluchów na teraz, oczywiście oko wygryzione zanim zdązyłam zdjęcie zrobić
A to zdobycze mojego mężaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 15:54
K_A_M_A, Paula55, Gosia19, verynice, betina89, afrykanka, Io, magdzia26, Kaarolina, Nelus, Ewi25, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość
-
ja muszę poprosić teściową żeby mi zrobiła taki biszkopcik z owocami i kremem
mmmmm albo poszukam w cukierni, ale jak swoje to przynajmniej wiadomo z czego robione, a poziomek to juz sto lat nie jadłam
Fipsik wrote:Oto moje wczorajsze zdobyczne poziomki:
Zebraliśmy tyle, że udało się zrobić ciacho i koktajldoti77 lubi tę wiadomość
-
byłam na tym usg w szpitalu i powiem Wam, że warunki szpitalne odstraszają, może i dobrze, bo jak urodze to zamiast tam leżec to bede chciała szybko uciekać do domu. Cały czas mi chodzi po głowie to żeby rodzić gdzieś indziej, nawet zapłacić, a miec lepsze warunki, jedyne co mnie tu trzyma to ten lekarz.
I tak mały już dzisiaj waży 1288g(we wtorek ważył 1264g
) ułożony jest główkowo jak do porodu, łożysko na sciance przedniej i dla lekarza jest wszystko okey
widziałam jak się rusza i sisiorka też pokazał
ale dalej mi mało tak więc zapiszę się na usg 3d do Lubina tam gdzie robiłam w badanie w I trymestrze, zadowolona byłam z lekarza więc mam nadzieje, że mnie nie zawiedzie i tym razem
Pytałam o szkołe rodzenia i oczywiście dwie grupy już trwają, a kolejna zaczyna się 29 lipca z tym, że położna mi powiedziała, że moge w połowie sierpnia urodzić więc nie zdąze ukończyć kursu, dlatego jutro mam dołączyć i chodzić na zajęcia do tych dwóch grup, a pominięte przeze mnie zajęcia może zdąze nadrobić na tym kursie w lipcui tak jutro na 10tą mam pierwsze w moim zyciu zajęcia
pytalam co mam zabrać to kazała coś do pisania wziasc i zajęcia są w sali konferencyjnej.....hmmm troche mnie to zdziwiło bo myśłalam ,ze w takich szkołach są zajęcia praktyczne? Nie wiem jutro się wszystkiego dowiem. A u was też tylko teoria była?
Paula55, Gosia19, Io, magdzia26, aswalda lubią tę wiadomość
-
Karola to maly juz ńie taki maly
super
Powaznie ci polozna powiedziala ze w polowie sierpnia mozesz urodzic juz??? O kurde. Wydaje mi sie to tak szybko
Ja sr jeszzce nie mialam i nie wiem tez jak w pl to wyglada...
Ja tymczasem odpoczywam na kocyku w parkuahh cudowna pogoda
obserwuje sobie mamuski i tatuskow spacerujacych z dzieciaczkami
moj T sie opala a ja podczytuje forum