X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry laski. Widże ze ciezki temat od rana...
    Ja wam naprawde ogromńie wspolczuje.... :( to przykre ze najblizsza rodzina a ludzie sie tak traktuja. Kama a twoja tesciowa to juz wszelkie progi przekroczyla :/ strasznie to smutne.
    Ciezko mi sie wogole w takiej sytuacji postawic... U mnie jest zupelńie inaczej. Ja bylam w rodzinie nauczona ze co by sie nie dzialo kazdy ma kazdego szanowac i nie mamy prawa sie gniewac czy nie odzywac. Owszem kulturalnie sobie powiedziec co na sercu lezy i potem sie pogodzic. Ja raz mialam taka akcje z siostra mojej mamy i jej mezem... Okropnie sie poklucilismy o durne lozko :P ale babcia nam powiedziala kilka slow, my sobie tez i wszystko bylo ok :) nawet kwiatka dostalam :P
    Wogole nasza cala rodzina jest ogromnie zżyta i u mojego T tak samo...on to wyniosl z domu poprostu.
    Tesciow jak kiedys pislam mam zlotych. Zawsze chetni do pomocy, zawsze oboje z tesciem dzwońia pytac jak sie czujemy... Jak bylismy w maju w pl to tak nademna skakali ze az mi glupio bylo :P
    Wiec zycze wam z calego serca zeby po narodzinach waszych dzieciatek rowniez wszytsko sie poukladalo :) moze i tesciowie i mezowie zmienia troszke podejscie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jak zawsze wygladasz super :) a lezaczek bajka!!! Mega mi sie podoba. Kuoilas ńowy czy uzywany???
    Ja bede za tydzien polowac na takie urzywane cacka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-x7046-i4291411158.html

a ja się zastanawiam nad takim leżaczkiem :)

nenka, betina89 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiercipiętka <3

2ivhd3k.jpg

Ewi25, Paula55, doti77, K_A_M_A, Kaarolina, akuszerka89, Io, Karolaaa91, aswalda, betinka, nenka, magdzia26, afrykanka, karolcia:)))), Fipsik, betina89, verynice, Migotka22 lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Wiercipiętka <3

2ivhd3k.jpg

o nie wierze jak się wypiął :D :D :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Gosia zazdroszcze ze udalo ci sie to uchwycic :) ja na mojego lobuza poluje juz od dawna i nic z tego :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    o nie wierze jak się wypiął :D :D :D

Ja to się na początku wystraszyłam, ale potem jak już się głaskałam po brzuszku to ona po chwili chyba wypychała pupke :D Dziwne uczucie

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ja to się na początku wystraszyłam, ale potem jak już się głaskałam po brzuszku to ona po chwili chyba wypychała pupke :D Dziwne uczucie

dziwne a zarazem piękne uczucie :), mi narazie jak się wypycha to tak minimalnie, nie wiem może dlatego że jeszcze mój brzuch jest troszkę mniejszy od waszych, ale i ja się doczekam :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to u mnie tez sie tak robi jak u Gosi :) moj to ma taki ubaw zawsze z tego. Mowi ze jego syn to kosmita haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Gosia ale fajnie! Kurcze, ja nie mogę uchwycić, a jak się wypnie to nie mam pod ręką aparatu :/ Ale jeszcze dorwę łobuza :D
    Ewi nie martw się-Ty tez się doczekasz ;)

Gosia19, Ewi25, magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super ! mi się do tej pory udało z filmować jednego kopniaka Krzysia ;) dopóki nie wezmę telefonu do ręki buszuje jak szalony tylko tel w ręku i cisza ;)

Gosia19 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Gosia super ! mi się do tej pory udało z filmować jednego kopniaka Krzysia ;) dopóki nie wezmę telefonu do ręki buszuje jak szalony tylko tel w ręku i cisza ;)

Haa ja też tak mam-identycznie! :) Te nasze dzieci chyba podejrzewają, że matki coś kombinują :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Nelus - ale z Ciebie lasencja :)

Co do teściowych to ja na moją narzekałam, ale jak widzę co piszecie to chyba muszę przestać. Strasznie Wam współczuję. Ja bym mężowi zrobiła awanturę i kazała wybierać raz na zawsze bo tak żyć bym nie mogła, że on stoi po stronie matki zawsze. Trzymam kciuki, żeby jakoś się to naprawiło.

Gosia - ale Ci zazdroszę. Mnie tylko brzuch podskakuje, ale nie mam jeszcze takich widoków jak Ty :( Może się w końcu doczekam.

Gosia19, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam tyle razy już się zaczajałam ale zawsze małe przestaje jak tylko zaczynam kręcić film:) a pcha się już nieźle

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje drogie:)
    Współczuję Wam tych teściowych. Najlepsza to jest podobno teściowa na 102 - 100 km od domu i 2 metry pod ziemią:P Chociaż mojej to na szczęście nie dotyczy:)

U mnie dziś kolejny dzień leżenia, bo biodro nie odpuszcza. Mam nadzieję że nie będzie tak do końca ciąży, bo już nic nie zrobię:/

Gosia - super te fotki:) Jak któregoś razu uda mi się nagrać filmik jak mój maluch skaczę to też Wam pokażę:)

Miłego dnia Brzuchatki:*

magdzia26, Beataa25, Gosia19 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam z rana:-) pospalam dzisiaj do 10 tej! :-) pogoda brzydka wiec nie zachęca do wstawiania.

Co do teściów to ja tez nie moge narzekać. Wczoraj zawiozłam im polowe ciasta a w zamian dostałam gołąbki :-) teściu po ślubie zwłaszcza to traktuje mnie jak córkę, nawet tak do mnie mówi! :-)

Jade dzisiaj do szpitala, bo moj lekarz w czwartek na ostatniej wizycie jak zapytałam o te badania w ostatnim trymestrze ciazy, ktore sie robi do 30 tego tygodnia to zaproponował żebym przyjechała do niego do szpitala to mi zbada małego. Tylko tam nie maja 3d wiec chyba i tak umówie sie jeszcze do innego lekarza:-) ale nie zaszkodzi jak zajrzy do małego :-)

Obiad na dzisiaj mam od teściowej, deser tez wiec sie dzisiaj obijam:-) miłego dnia wam życzę.

Aaaa zapomnialabym: Nelus rewelacja wyglądasz! Te 12 kg to w brzuszek poszło bo buźka szczuplutka:-) ja sie strasznie boje ze mi twarz spuchnie:-/

A no i zaczynam dzisiaj 29 tydzien! Do porodu zostało 80 dni :-)
    Moj dostał dzisiaj informacje ze jego koledze sie dziecko urodziło a ona miała termin na koniec czerwca poczatek lipca :-)

atdci09kamv7205a.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez unika filmowania chyba sie wstydzi haha ale szczerze zastanawiam sie jak te nasze dzieciaczki to robią....

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie te dzieciaki takie lobuzy :) nie dadza sie podgladac :)
    Moj sie przed chwila wypial to zanim zlapalam aparat to uciekl :) ale dalej bede polowac haha :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 3 usg jest do 32 tygodnia. Ja mam za 3 tyg w 31,ale tez tylko 2d i jeszcze musze uprosic,zeby mi monitor przekrecila.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • betinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry pod już dwóch czkawkach :)

Neluś, jak to miło na Ciebie patrzeć! I masz tą piłkę taką ładną zgrabną, i tak wysoko do tego! Mój olbrzym jakoś nisko się usadowił :/

Gosia - normalnie szok! Musisz pokazać koniecznie jeszcze brzusia na stojąco. Nie przypuszczałam, że w tym wieku płód może dawać takie efekty! Mati nawet jak jakieś akrobacje wyczynia ekstremalne, to brzuch mi tylko faluje/podskakuje i czasem się przekrzywia, ale takie góry to nigdy, mimo że dziecko duże.

Ach te teściowe... Ja o moją też musiałam stoczyć ogromny bój. Mój mąż z nią był (jest) baaaardzo związany, w sumie późno się ożenił, więc długo mama była nr 1 w jego świecie, a jak ja się pojawiłam, to trudno im było nagle zmienić relacje, a teściowej zaufać, że ja mogę o jej synka niegorzej zadbać. Długo z nami pomieszkiwała (w mieszkaniu 49 m.!), patrzyła mi na ręce, kontrolowała, radziła, potrafiła znienacka w niedzielę po południu zawitać - po prostu klucz w zamek i dzień dobry (marzyłam, żeby nas kiedyś zastała w akcji!). Po ślubie przestała nocować, ale przynajmniej 2x w tygodniu wpadała (nawet nie mogłam sobie na golasa spać, bo nie wiedziałam, kiedy zaatakuje). Wielokrotnie próbowałam z mężem bez skutku o tym rozmawiać, aż zrobiłam tą terapię szokową, że bez słowa po kłótni pojechałam do rodziców na noc (wcześniej wypłakałam mu wszystko, co mi leżało na sercu). Nie wiem, czy zrozumiał, czy miał dość kłótni, czy się wystraszył i czy z nią rozmawiał, ale od tego czasu teściowa przyjeżdza na chwilę np raz na dwa tygodnie, jak musi coś załatwić w mieście, przy okazji coś z ogródka nam przywiezie. Jest naprawdę dobrą kobietą, ma wielkie serce, jest bardzo wrażliwa na ludzką krzywdę i niesprawiedliwość. Teraz jakaś bliższa mi jest (im dalej, tym bliżej;)). Trzeba po prostu wyznaczyć granice, żeby relacja była zdrowa. Tłumaczę sobie, że ona ma 80 lat i ma już stare nawyki. Cieszę się, że nie musiałyśmy się pokłócić, bo ją szanuję i podziwiam za to, jak sie potrafi poświęcać. Mam nadzieję, że jak się dziecko urodzi, to zostanie tak, jak jest :)

Uff, ale mi rozprawa wyszła :D

magdzia26, Gosia19 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ