X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie wstalam odespalam pol nocy mala sie tlukla so swoim m1
    potem dala mi zasnac
    nelus bujak extra tez mi sie taki podoba moze jakis podobny upoluje
    milego dnia wam zycze pogoda do dupy

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje wczorajsze zdobyczne poziomki:
    ih1jjp.jpg
    2zzltli.jpg

Zebraliśmy tyle, że udało się zrobić ciacho i koktajl :D

magdzia26, Gosia19, Beataa25, K_A_M_A, Ewi25, Karolaaa91, betina89, verynice, Io, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ale bym wciagnela mmmnniam

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja Fipsik ale czadowe ciacho!!!!!
    A krem jaki robilas????

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis zaczelam 3 trymestr z tej okazji fota

6gykgi.jpg3
    29m6slt.jpg

Gosia19, Paula55, karolcia:)))), magdzia26, stardust87, Kaarolina, K_A_M_A, Ewi25, Karolaaa91, betina89, Nelus, verynice, Io, aswalda, doti77, Migotka22 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ale sobie dzisiaj pospalam :D
    Śliczne brzuszki :) a ciacho mniam aż mi slinka cieknie :)
    My dzisiaj jedziemy na Mazury do moich rodziców na weekend szkoda tylko że pogoda się popsuła :/
    No oby problemy z tesciowymi i waszymi M zniknęły szybko &&&&&
    Miłego dnia :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane :)
    Jeszcze poludnia nie ma a juz mialam kilka stron do nadrobienia. :)

Kama pytalam o wiek, bo niektorzy faceci troche pozniej dorastaja ;) wiesz do pewnego czasu trzymaja sie mamy spodnicy ;) Kama mam nadzieje,ze u was sie jakos ulozy . Widze, ze silna kobietka z Ciebie jest i jestem pewna, ze dobrze wychowaz swojego maluszka.

Nelus jestes piekna kobieta i masz piekny brzuszek.

Gosia zdjecia sa niesamowite :) az zazdroszcze :)

Fipsik ja juz nie pamietam kiedy ostatni raz jadla poziomki. Twoje zdjecia wyglada mega apetycznie :)

Moja tesciowa mi na poczatku powiedziala, ze dobra tesciowa to taka ktora przynajmniej 120 km od mlodego malzenstwa mieszka :) Ja na swoich tesciow zlego slowa nie dam powiedziec.

Moja mala wczoraj w nocy sie tak wiercila i kopala, ze sie az wystraszylam czy wszystko w porzadku. Czy u was tez tak jest ,ze im bardziej zaawansowana ciaza tym aktywniejszy maluch?

Gosia19, magdzia26 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ooo ja Fipsik ale czadowe ciacho!!!!!
    A krem jaki robilas????

krem tortowy z paczki. nie ma duzo roboty, a moj mąż powiedzial ze taki mu w sumie najlepiej smakuje. a nie jakies tam maslane, smietanowe czy inne tlusciochy.

z facetami faktycznie tak jest, ze pozniej dojrzewaja do bycia ojcem. moj szwagier glosno mowil cala ciaze ze on pieluchy w zyciu nie dotknie, a po porodzie tylko jego widzialam jak przebieral :) i corki dotknac nikomu nie dal, moje psy odganial, kazdy paproszek zabieral z malej, az chorobliwie sie troszczyl.

my z mezem oboje na poczatku staralismy sie nie ekscytowac, teraz doszly ruchy to codziennie zlapie za brzuch, w miare slucha co gadam. ale przeciez mundial sie zaczal, wiec miedzy 18 a 00 juz nie mam co gadac bo i tak nie odpowie hehe :D

afrykanka, Paula55, dba, magdzia26 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik a probowalas kiedys taki gotowy krem malinowy??? Lepszego w zyciu ńie jadlam. Dzis albo w weekend go kupie to ci pokaze bo firmy nie pamietam. Ale jest przeeee mega :)

U nas tez w domu mundial na tapecie wiec jest szal :) haha.
    Wczoraj moj T przytulil sie do brzucha i mowi:
    - synek ty ogladaj bo jak sie urodzisz to juz ci zaczne tlumaczyc co to spalony haha,
    A potem mowi do mnie (bo sie smialam) mama a ty w iPada patrz co tam kolezanki pisza i nie wtracaj sie w meskie rozmowy hahah :) padlam :)

afrykanka, Beataa25, Kaarolina, dba, verynice, betina89, Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik zgadzam sie z Toba, ze faceci potrzebuja wiecej czasu. My kobiety kochamy maluszka juz od samego poczatku i kiedy zobaczymy to malenstwo "na zywo" to jest to raczej dopelnienie milosci. Faceci to tak na prawde kochaja to malenstwo jak sie urodzi. Oni musza je zobazcyc, wziac na rece i oczywiscie stwierdzic, ze maluch to wykapant tata :)

Mi sie wydaje,ze jest jeszcze jedna rzecz o ktora faceci sie boja. Do teraz to oni byli naszymi oczkami w glowie i cala uwage poswiecalismy mezom czy narzeczonym. Teraz oni widza, ze to sie zmieni diametralnie, bo wiekszosc uwagi pochlonie maluszek a oni pozostana troszke odstawieni na bok Moj maz juz sie mnie pytal czy ja nadal bede miala dla niego czas i czy bede mogla o czyms porozmawiac co nie jest zwiazane z dzieckiem :) Mi sie wydaje ,ze facei sie boja ,ze po porodzie to tylko maluszek sie liczy i wszystko co z nim zwiazane.
    Kobiey nie zapomnijmy o naszych drugich polowka ch po porodzie, przeciez to tez "dzieci" tylko wyrosniete ;)

Fipsik co do Mundialu to ja ogladam codziennie mecze o 18 i 21 :) Ja bardzo lubie pilke nozna :)

1usat5od00spirqc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) współczuję Wam tych problemów z partnerami i teściowymi. Moja teściowa jest fajna, choć strasznie dużo gada i potrafi mnie "nachodzić" kilka razy dziennie, bo mieszka przez ulicę. Ale bardzo się o mnie troszczy, pyta o malucha, po każdej wizycie u gin jest pierwsza, żeby zapytać czy wszystko ok i zdjęcia obejrzeć. I zawsze moją stronę trzyma (może dlatego, że trochę mniej lubi starszą synową, a z którąś musi trzymać, bo ma samych synów :P) A teściu? Nawet nam nie pogratulował ciąży. Nigdy nie zapytał jak się czuję i dopierdala mi bez przerwy złośliwiec jeden. Ostatnio aż cały dzień przez niego ryczałam, a jak powiem coś mężowi to mówi "on tylko próbuje być śmieszny, olej go". Może i ma rację, ale wolałabym, żeby mu powiedział, że jak chce być facet chamem to niech się w ogóle nie odzywa.

A co do "wybrzuszania" dziecka, to mój od jakiegoś tygodnia bez przerwy pupkę mi wypycha nad pępkiem - raz z lewej raz z prawej strony. Bo głową w dół siedzi od kilku tygodni to na pupę ma mało miejsca. Śmiesznie to wygląda jak mi taka mała kuleczka na brzuchu rośnie :)
    Kurcze, już się poniedziałku doczekać nie mogę, żeby go na USG zobaczyć znowu :)

Gosia19, magdzia26, doti77 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ciazy to zupelnie inna sprawa niz u facetow - bo my dziecko czujemy w srodku i to jest największa magia świata. Ja się czasem tak rozczulam nad tym... Z jednej strony chciałabym już się nie denerwowac, czy wszystko jest ok z dzieckiem, czy się urodzi zdrowe i juz je widzieć, ale z drugiej to jest tak wspaniałe uczucie, jak się to nowe życie we mnie rozwija i daje znaki o sobie, że aż mi smutno na myśl, że niedługo się to skończy.
    Nawet pamiętam, jak powiedziałam mężowi po tym, jak Mati się zaczął ruszać, że strasznie współczuję jemu i wszystkim facetom, że nigdy nie będzie dane im tego poczuć i przeżyć. Dla mnie to jest kosmos niewyobrażalny :)

Dziewczynki, czy Wy wiecie/pamiętacie jak nazywają się te słynne magiczne kropelki na kolkę z Niemiec? Czy to są te? http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/showProduct/6
    Chciałabym na wszelki wypadek zrobić wcześniej zaopatrzenie, bo podobno są bardzo skuteczne, a nie wiadomo, jak to z tymi kolkami będzie...

magdzia26, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:

Mi sie wydaje,ze jest jeszcze jedna rzecz o ktora faceci sie boja. Do teraz to oni byli naszymi oczkami w glowie i cala uwage poswiecalismy mezom czy narzeczonym. Teraz oni widza, ze to sie zmieni diametralnie, bo wiekszosc uwagi pochlonie maluszek a oni pozostana troszke odstawieni na bok

Niektóre już potrafią gadać tylko o ciąży i dziecku, a jeszcze się nie narodziło. Nie dziwne, że faceci się boją, że jak się urodzi będzie jeszcze gorzej hehe. Ja tam uważam, że mąż był pierwszy i zawsze pozostanie dla mnie najważniejszy - w końcu dzieci kiedyś odejdą z domu, a ten biedny mąż z nami zostanie :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    U nas w ciazy to zupelnie inna sprawa niz u facetow - bo my dziecko czujemy w srodku i to jest największa magia świata. Ja się czasem tak rozczulam nad tym... Z jednej strony chciałabym już się nie denerwowac, czy wszystko jest ok z dzieckiem, czy się urodzi zdrowe i juz je widzieć, ale z drugiej to jest tak wspaniałe uczucie, jak się to nowe życie we mnie rozwija i daje znaki o sobie, że aż mi smutno na myśl, że niedługo się to skończy.
    Nawet pamiętam, jak powiedziałam mężowi po tym, jak Mati się zaczął ruszać, że strasznie współczuję jemu i wszystkim facetom, że nigdy nie będzie dane im tego poczuć i przeżyć. Dla mnie to jest kosmos niewyobrażalny :)

Dziewczynki, czy Wy wiecie/pamiętacie jak nazywają się te słynne magiczne kropelki na kolkę z Niemiec? Czy to są te? http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/showProduct/6
    Chciałabym na wszelki wypadek zrobić wcześniej zaopatrzenie, bo podobno są bardzo skuteczne, a nie wiadomo, jak to z tymi kolkami będzie...
    tAK, TO TE :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przerwałam sprzątanie (taki ambitny plan miałam co zrobię) a prawie nic nieruszone.. teraz leżę i odpoczywam bo oczywiście brzuch boli jak diabli ;/

afrykanka co do strachu że Nasi Panowie boją się że będą "zaniedbywani", bo będzie dziecko też się zgodzę tylko że u mnie to raczej będzie na odwrót :) Mój Paweł tak oszalał na punkcie Małego,że już nawet nie usłyszę Kocham Cię tylko Kocham Was.. i słyszę co chwilę jak mówi do Małego że oczkiem w głowie Tatusia i już się nie może doczekać aż się urodzi ;) a mi zaznacza tylko że pieluch nie będzie zmieniał hahaha a ja do Niego zobaczymy, zobaczymy ;) Mam nadzieję, że to On mnie nie odstawi na daleki tor jak Krzyś się urodzi ;)

doti77 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Fipsik zgadzam sie z Toba, ze faceci potrzebuja wiecej czasu. My kobiety kochamy maluszka juz od samego poczatku i kiedy zobaczymy to malenstwo "na zywo" to jest to raczej dopelnienie milosci. Faceci to tak na prawde kochaja to malenstwo jak sie urodzi. Oni musza je zobazcyc, wziac na rece i oczywiscie stwierdzic, ze maluch to wykapant tata :)

Mi sie wydaje,ze jest jeszcze jedna rzecz o ktora faceci sie boja. Do teraz to oni byli naszymi oczkami w glowie i cala uwage poswiecalismy mezom czy narzeczonym. Teraz oni widza, ze to sie zmieni diametralnie, bo wiekszosc uwagi pochlonie maluszek a oni pozostana troszke odstawieni na bok Moj maz juz sie mnie pytal czy ja nadal bede miala dla niego czas i czy bede mogla o czyms porozmawiac co nie jest zwiazane z dzieckiem :) Mi sie wydaje ,ze facei sie boja ,ze po porodzie to tylko maluszek sie liczy i wszystko co z nim zwiazane.
    Kobiey nie zapomnijmy o naszych drugich polowka ch po porodzie, przeciez to tez "dzieci" tylko wyrosniete ;)

Fipsik co do Mundialu to ja ogladam codziennie mecze o 18 i 21 :) Ja bardzo lubie pilke nozna :)

Zgadzam się z Tobą! Mój się ciągle dopytuje czy ja go nie przestanę kochać jak się synek urodzi-coś czuję, że będę miała 2 dzieci w domu :D Ale nie wyobrażam sobie odepchnąć męża po porodzie, on będzie tak samo ważny jak dziecko, a jak np. będę robić dzidzi deserek to i tatuś dostanie :D
    Hee i też mam te mundiale w chacie codziennie-chłop się ekscytuje jak murzyny w piłkę kopią a ja tym jak synek kopie w brzuchu :D

AAA i nenka gratulacje z okazji III trymestru ;) Super brzusio! :) I nie wiem czy mi się wydaję, ale chyba widzę linię?? :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie mi czy opłaca się takie łóżeczko z całym zestawem kupować?
    http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczko-kokos-gratis-i4344131976.html

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia całość jest śliczna! Moim zdaniem to chyba za drogo, hmmm... Mnie w takich aukcjach wkurza, że jest zapisane ileś tam elementów a tu osobno serduszka, kokardka, falbanka, mogliby to dać w gratisie a za to coś innego dorzucić... A dla chłopaka to raczej zbędne, ale jeśli Ci się podoba i nie chcesz się bawić w szukanie osobno to bierz, bo komplet ogólnie naprawdę przepiękny :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia mi sie bardzo podoba :) Na temat cen to ja sie nie wypowiadam bo u mnie jest duzo drozej.Ja za same drewniane lozeczko z materacem place ponad tysiac zlotych :(

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam tak jak Kama. Ja dla chlopca to polowe tych rzeczy nie potrzebuje...
    Tak naprawde zadnych moskitier, falban, serduszek i tych innych lapaczy kurzu wiec dla mnie pomysl nie koniecznie praktyczny.
    Ja kupuje osobno lozeczko, osobno posciele z takimi elementami jakie sa naprawde przydatne :) czyli minimalizm... Posciel, podusia i ochraniacz plus przescieradlo. Tyle :)

Ale jesli i tak miala bys to wszystko kupowac to chyba lepej caly komplet :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ