X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra wypije szklanke coli i zobaczymy co bedzie sie dzialo.
    Aj osiwieje przez tego mojego Dominisia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Juz to robiłam i wlasnie nic :( Zawsze po batoniku był ruchliwy, a wczoraj zjadłam na dwa razy i caly czas cisza. To mnie wlasnie zmartwilo najbardziej :/
    No nic musze czekać do 13 i zobaczymy o co chodzi.
    aleksa no nie dziwie sie ze sie martwisz:( jak moja ostatnio sie nie ruszala tez mialam schiza, wzielam latarke i przylozylam do brzucha i dziecku tam swieci. O matko jak sie zerwala, zaczela sie przekrecac ale potem znow cisza ale juz wedzialamze zyje:)) moj maz sie darl na mnie ze oslepiam dziecko, ja mu tlumacze ze u nas wrodzinie to kazda ciezarna tak robila jak sie dziecko nie ruszalo i zadne sie jeszcze slepe nie urodzilo!!moze sprobuj tego patentu!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko przykladaj ta laterke w roznych miejscach bo nie wiadomo gdzie ma buzie:)bedzie dobrze:)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się bawiłam z małą latarką :) Warstwy brzuszka i łożysko rozpraszają światło, także oślepienie dziecku nie grozi. Warto spróbować :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz młody zupełnie olewa latarkę. Nawet nie drgnie wtedy. Chyba, że jest w takim szoku, że aż przestaje się ruszać. :p Mąż puszczał mu też swoje ulubione piosenki, ale też miał to gdzieś. ;)

turkawka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam mamki ;D
    Też mam 104cm, a Nelus ma większy brzuch wizualnie niż mój ;D
    I przytyłam ok 12kg...Nie widac tego za bardzo, trochę twarz mi się zaokrągliła i w brzuch idzie.
    Diabla85 wrote:
    O matko 95cm w brzuchu, to ja przy Was jak jakiś wieloryb albo hipopotam co najmniej. Ja mam 104cm!!! Ale całe szczęście tylko mi brzuchol rośnie, no i cycki trochę. Dupa jak była płaska tak jest :) No może troszeczkę się poszerzyłam w biodrach, ale bez znacznej różnicy sprzed ciąży :)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj wysłałam mojej mamie stronkę z NEXT i kazała mi sobie powybierać ubranka i mi je zapłaci;D suuuper, bo jej też się strasznie podobają ;D

Io, magdzia26, Beataa25 lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety nie mam w domu latarki wiec musze czekać na reakcje po coli. Wypiłam szklanke i chyba jest delikatne przebudzenie, ale czekam cierpliwie na konkretne ruchy...

magdzia26, karolcia:)))), rabarbarka lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja już po koktajliku i tak sobie czytałam czerwcówki i przypomniałam sobie jak to było mieć maleńkie dziecko w domku i zapierdal na 3 etaty (rano wieczór nocka) mam nadzieję że mąż tak jak obiecał mi pomoże bo pamiętam jak przy Natalce mi pomagał tyle ile mógł ale fakt faktem że nawet do kibla nie można było iść na chwilę a o wykąpaniu to tylko pomarzyć jeśli nikt nie przypilnował Ci maleństwa a teraz będzie powtórka z rozrywki :( oby wam faceci pomagali bo jak tak samej się wszystko robi to można się zajechać na maksa :(
    Czerwcówki już mają problemy i to nie tylko z dzidzami tylko partnerami :( współczuję im bo samej jest ciężko...

betina89 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy czasie pochwale sie wam moim ostatnim zakupem :)

http://allegro.pl/materac-hevea-antyalergic-120-60-lifenest-zestaw-i4318747994.html

Już doszło i jest super!
    Któras z was kiedys pisala ze chce kupic taki klin i zainteresowalam sie tematem. Podpytalam tez polożną czy warto i polecala jak najbardziej. Stwierdzilam ze zamiast wydawac ok 300 zl na sam materacyk lateksowy, lepiej kupic taki zestaw ze zwyklym materacykiem, ktory w 100 % spelni swoją role.

Niemąż jak zobaczył to już chciał skręcać łóżeczko, włożyć te materacyki i sie na to patrzeć :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Czesc Brzuchatki :) Dawno nie zaglądałam i do nadrobienia chyba ze 100 stron :P

Ja od wczoraj mam schize bo synek jakoś malo ruchliwy. W zasadzie to wczoraj rano mial czkawke i potem juz sie w ogole nie ruszal :( Czekalam tez do 23 bo zawsze o tej porze zaczyna ercować i niestety byla cisza :( Dziś od rana też nic wiec o 13 lece na ktg bo już od zmysłów odchodze :(
    Brzuch jak na złość twardy i bolący jakby kijem go obił :/

Masakra!
    Nie martw się, zjedz coś słodkiego, jakiś owoc i połóż się na lewym boku.
    Może miałaś ciężki dzień, a dziecko to czuje i też jest zmęczone. Pewnie dlatego odpoczywa i dzisiaj z pewnością zacznie się znowu kręcić:)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa i jak sytuacja?

Powiem Wam, że ostatnio jakiegoś doła miałam, ale dziś jak wiem, że z tą glukozą jest wszystko ok to jakoś mi lepiej na sercu i w ogóle żyć mi się zachciało :)

Co do staników to znam ten ból :)przy okazji wizyty w pepco i h&m chciałam sobie jakieś dobrać, w pepco jakbym zszyła może ze 3 sztuki to by pasował :) w h&m dobrałam już stanik do karmienia, ale jest obawa że będzie za mały bo teraz jest w sumie dobry a to już 85D ! zawsze miałam pełne B lub małe C a tu takie gary! więc za dwa miesiące to będzie chyba już do karmienia 90-95E kupować, jeśli będą :/

Nie mówie już o rozmiarówkach z triumfa, bo tam to pewnie już E lub F mam :) szkoda mijednak kasy na staniki firmowe bo i tak to tylko na 2-3 msc , a te w h&m też ponad 60 zł kosztują.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, Kochane moje jest czkawka delikatna po tej coli wiec na pewno moje maleństwo żyje. Mimo to podjade sobie na to ktg zeby sprawdzic tetno dla swietego spokoju.

Ostatnio czaly czas budze sie na prawym boku lub na plecach (czyli tak jak nie wolno!) i tez mnie to wkurza ze nie jestem w stanie kontrolowac ułożenia podczas snu :( Przez to mam takie schizerskie myśli że tlen nie dopływa do maluszka i dlatego jest niemrawy :/ ehhh ja chce juz wrzesien!!!

karolcia:)))), stardust87, betinka, rabarbarka lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    ok, Kochane moje jest czkawka delikatna po tej coli wiec na pewno moje maleństwo żyje. Mimo to podjade sobie na to ktg zeby sprawdzic tetno dla swietego spokoju.

Ostatnio czaly czas budze sie na prawym boku lub na plecach (czyli tak jak nie wolno!) i tez mnie to wkurza ze nie jestem w stanie kontrolowac ułożenia podczas snu :( Przez to mam takie schizerskie myśli że tlen nie dopływa do maluszka i dlatego jest niemrawy :/ ehhh ja chce juz wrzesien!!!
    aleksa pewnie że jedź dla świętego spokoju.

Z tymi pozycjami spania to wcale się aż tak nie przejmuj, bo kiedyś - 20 lat temu nic takiego nie mówili kobietą w ciąży i moja mama np całe 3 ciąże spała głownie na plecach i nikomu nic się z tego tytułu nie stało. Także, spokojnie. Zdrowiej jest na lewym boku ale nie popadajmy w skrajności. Maluszek na pewno jest cały i zdrowy, a ty jesteś super mamuśką :)

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry mamusie :)
    ja już pospałam, zjadłam śniadanko i pojechałam do mamy, tam oczywiście przywitanie jak by mnie z rok nie było, naszykowane ciasto, owoce, obiadek ... ahhh normalnie żyć nie umierać :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa nie martw się, maluszek napewno ma się dobrze :)

Kurcze wy to macie te cycki jak doniczki :D a mi to nie rosną ani wzdłuż, ani wszerz, no kompletnie są takie jakie były przed ciążą, no nie liczę tego że zmieniły się pod względem koloru (brodawki są bardziej ciemne) no i sutki stały się bardziej stojące :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to się ciesz, bo ja wolałam swoje normalnie piersi i modle się, żeby po karmieniu wróciły do swojego pierwotnego rozmiaru. Było zdecydowanie wygodniej!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchacie muzyki klasycznej? ja od dziś zaczynam grani będą Mozart, Bach, Vivaldi i Schumman, bo podobno ich utwory wpływają na zdolności dziecka. Więc próbujemy :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam raz na koncercie muzyki klasycznej, nie wiem jak to się tyczy w stosunku do dziecka, ale Lenka była spokojna, i nawet nie wiem czy nie usnęła. hehehehe... całkiem to było słodkie jak po koncercie raptem zaczęła się przeciągać :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet przed ciążą miałam duże cycki a teraz to już w ogóle :) będę musiała chyba sobie uszyć ;) a o stanikach do karmienia to już nie wspomnę raczej mogę pomarzyć o nim :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ