X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    my juz po sniadanku
    trzymam kciuki za udane wizyty
    zaraz mama wpada firany wieszac

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy przed wypiciem naczczo 84, a po wypiciu po 2 h 92:) to chyba wszystko jest w najlepszym porządku co ? ale się ciesze , kamień z serca:)

madiiiii, magdzia26, Ewi25, betina89, Gosia19 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Brzuchatki :) Dawno nie zaglądałam i do nadrobienia chyba ze 100 stron :P

Ja od wczoraj mam schize bo synek jakoś malo ruchliwy. W zasadzie to wczoraj rano mial czkawke i potem juz sie w ogole nie ruszal :( Czekalam tez do 23 bo zawsze o tej porze zaczyna ercować i niestety byla cisza :( Dziś od rana też nic wiec o 13 lece na ktg bo już od zmysłów odchodze :(
    Brzuch jak na złość twardy i bolący jakby kijem go obił :/

Masakra!

• Io Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - u mnie to samo :P Może jedna by się w stanik wcisnęła :P Zawsze miałam duży biust, ale teraz to jestem raczej barem mlecznym ;)

W ogóle to dzień dobry mamusie :)

Ja wczoraj mroziłam truskawki, odechciało mi się ich na jakieś pare miesięcy ;)Mam jeszcze w zamrażarce maliny i ślwiki z zeszłego roku i muszę teraz trochę popiec, żeby zrobić miejsce na świeże. To tak w ramach nie tycia za dużo :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Trzymam kciuki za wizyty.
    Dzisiaj mialam straszny sen. Snilo mi sie ,ze urodzilam teraz coreczke ale on a byla taka malutka, ze najmniejsze ciuchy byly za duze :( a potem to dziecko zmienilo sie w lalke barbie ale dziwnie pozaklejana plastelina i ktos mi powiedzial, ze ona przeksztalci sie w dzieecko, bo teraz to tak wyglada na tym etapie.
    Straszny sen.

Zycze wam milego dnia kobietki :)

1usat5od00spirqc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhhh, ale bym zjadła cieplutkie ciacho drożdżowe ze śliwkami i kruszonką...:D Wybaczcie, ale jak ma się taki apetyt, no po prostu nie da się nie mówić o jedzeniu ;)

nenka, magdzia26 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jedna w caly stanik :)
    Aleksa wszystko bedzie dobrze musi byc daj znac po ktg !!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Ja od wczoraj mam schize bo synek jakoś malo ruchliwy. W zasadzie to wczoraj rano mial czkawke i potem juz sie w ogole nie ruszal :( Czekalam tez do 23 bo zawsze o tej porze zaczyna ercować i niestety byla cisza :( Dziś od rana też nic wiec o 13 lece na ktg bo już od zmysłów odchodze :(

Masakra!
    aleksa spróbuj zjeść coś mega słodkiego i połóż się na chwile na lewym boku, powinien zareagować :)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie obudzil po sniadaniu ;)
    A wczoraj wieczorem Krzys mial czkawke i P trzymal reke mi akurat na brzuchu i wystraszony pyta czy nic Mu sie nie dzieje.. a ja w smiech i mowie ze to tylko czkawka i dopoki Malemu nie przeszlo to sie dopytywal czy na pewno nic sie Mu nie dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:36

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    aleksa spróbuj zjeść coś mega słodkiego i połóż się na chwile na lewym boku, powinien zareagować :)

Juz to robiłam i wlasnie nic :( Zawsze po batoniku był ruchliwy, a wczoraj zjadłam na dwa razy i caly czas cisza. To mnie wlasnie zmartwilo najbardziej :/
    No nic musze czekać do 13 i zobaczymy o co chodzi.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Moj sie obudzil po sniadaniu ;)
    A wczoraj wieczorem Krzys mial czkawke i P trzymal reke mi akurat na brzuchu i wystraszony pyta czy nic Mu sie nie dzieje.. a ja w smiech i mowie ze to tylko czkawka i dopoki Malemu nie przeszlo to sie dopytywal czy na pewno nic sie Mu nie dzieje ;)
    hahaha:) mój mąż znowu nie może się nadziwić jak mała szaleje i nagle z jednej strony nie ma brzuch bo cały wyemigrował na drugą stronę :) zawsze się z nim w to bawi:) jak mąż przykłada ręka przychodzi do niego (na jego strone) a potem ucieka :)

magdzia26, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nie wiem jak to mozliwe ale ja mam od miesiaca tyle samo w brzuchu 95cm. A po bluzkach widze ze sie troszke powieksza i waga tez delikatnie urosla! Dziwne to

Wy spicie a ja dopiero jem obiad :p no to slodkich snow :)

O matko 95cm w brzuchu, to ja przy Was jak jakiś wieloryb albo hipopotam co najmniej. Ja mam 104cm!!! Ale całe szczęście tylko mi brzuchol rośnie, no i cycki trochę. Dupa jak była płaska tak jest :) No może troszeczkę się poszerzyłam w biodrach, ale bez znacznej różnicy sprzed ciąży :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    witam się i ja :)

ja sobie tu smacznie śpi a teściowa zadzwoniła i mnie obudziła, no ale pytała jak się czuje ja i mały bo mieszkamy 150 km od siebie. Miłe to że pamięta o nas ale do 10 mogła by się wstrzymywać :D

Moja teściowa ostatnio zadzwoniła do mnie przed 9 rano (oczywiście mnie obudziła :)) żeby się mnie zapytać czy słyszałam w wiadomościach o śmierci noworodka w Lipnie (teściowa mieszka 15 km od Lipna)!!! No normalnie nie wiem czy ona ma ochotę mnie dobić przed porodem czy jak?! Wściekłam się jak nic!!!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diabla dopisz sie do naszej tabelki
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Masakra!

Aleksa, ja tek miałam. Mało nie umarłam ze strachu. Zadzwoniłam do położnej i kazała mi wypić szklankę bardzo zimnego pepsi albo coli i jeśli w ciągu pół godziny nie będzie się ruszała to na izbę mam jechać. Na szczęście podziałało i ruszyła tą leniwą dupkę:) U Ciebie na pewno też będzie dobrze, ale lepiej sprawdzić. Nie denerwuj się i daj znać jak śpioszek się obudzi.

magdzia26, betina89 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    O matko 95cm w brzuchu, to ja przy Was jak jakiś wieloryb albo hipopotam co najmniej. Ja mam 104cm!!! Ale całe szczęście tylko mi brzuchol rośnie, no i cycki trochę. Dupa jak była płaska tak jest :) No może troszeczkę się poszerzyłam w biodrach, ale bez znacznej różnicy sprzed ciąży :)

Skoro Ty jesteś wielorybem to czym ja jestem?:) Ja mam w brzucholu 124cm!!! Od początku ciąży już 7kg na plusie. Na szczęście większość to brzuchol i cyce, ale czuję, że w udka też mi idzie :P Ale co tam... Po porodzie "SIĘ" zgubi... hehe

relgdf9h54y1o8s7.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Aleksa, ja tek miałam. Mało nie umarłam ze strachu. Zadzwoniłam do położnej i kazała mi wypić szklankę bardzo zimnego pepsi albo coli i jeśli w ciągu pół godziny nie będzie się ruszała to na izbę mam jechać. Na szczęście podziałało i ruszyła tą leniwą dupkę:) U Ciebie na pewno też będzie dobrze, ale lepiej sprawdzić. Nie denerwuj się i daj znać jak śpioszek się obudzi.
    aleksa dokładnie coś z kofeiną, może jeszcze jakaś kawa ewentualnie mocniejsza niż normalnie. Na pewno wszystko jest dobrze,a dziecko sobie po prostu smacznie śpi. Daj znać czy się leniwe"ruszyło " :) trzymamy kciuki

magdzia26 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się i ja z rana :D
    Karolina mam ten sam problem nie mówiąc o tym że raczej znalezienie stanika do karmienia dla mnie będzie graniczyło z cudem :P chyba dwa zszyje :/

Io lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiii trzymam kciuki za wizytę :)
    aleksa.wawa nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze :) właśnie na mojego leniuszka działa słodki gazowany napój od razu zaczyna buszować po zwykłych słodyczach nawet palcem nie ruszy :P
    ostatnie dni też był coś niemrawy ale wczoraj nadrobił szalał jak nigdy :D

madiiiii lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ;)
    My po śniadanku i troszkę podziębieni.
    aleksa nie martw się tylko na zapas bo Twoja kruszynka wyczuwa to i może dlatego cicho siedzi w brzuszku.

relgo7esxzrgdft3.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ