X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    my juz po sniadanku
    trzymam kciuki za udane wizyty
    zaraz mama wpada firany wieszac

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy przed wypiciem naczczo 84, a po wypiciu po 2 h 92:) to chyba wszystko jest w najlepszym porządku co ? ale się ciesze , kamień z serca:)

madiiiii, magdzia26, Ewi25, betina89, Gosia19 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Brzuchatki :) Dawno nie zaglądałam i do nadrobienia chyba ze 100 stron :P

Ja od wczoraj mam schize bo synek jakoś malo ruchliwy. W zasadzie to wczoraj rano mial czkawke i potem juz sie w ogole nie ruszal :( Czekalam tez do 23 bo zawsze o tej porze zaczyna ercować i niestety byla cisza :( Dziś od rana też nic wiec o 13 lece na ktg bo już od zmysłów odchodze :(
    Brzuch jak na złość twardy i bolący jakby kijem go obił :/

Masakra!

• Io Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - u mnie to samo :P Może jedna by się w stanik wcisnęła :P Zawsze miałam duży biust, ale teraz to jestem raczej barem mlecznym ;)

W ogóle to dzień dobry mamusie :)

Ja wczoraj mroziłam truskawki, odechciało mi się ich na jakieś pare miesięcy ;)Mam jeszcze w zamrażarce maliny i ślwiki z zeszłego roku i muszę teraz trochę popiec, żeby zrobić miejsce na świeże. To tak w ramach nie tycia za dużo :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Trzymam kciuki za wizyty.
    Dzisiaj mialam straszny sen. Snilo mi sie ,ze urodzilam teraz coreczke ale on a byla taka malutka, ze najmniejsze ciuchy byly za duze :( a potem to dziecko zmienilo sie w lalke barbie ale dziwnie pozaklejana plastelina i ktos mi powiedzial, ze ona przeksztalci sie w dzieecko, bo teraz to tak wyglada na tym etapie.
    Straszny sen.

Zycze wam milego dnia kobietki :)

1usat5od00spirqc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhhh, ale bym zjadła cieplutkie ciacho drożdżowe ze śliwkami i kruszonką...:D Wybaczcie, ale jak ma się taki apetyt, no po prostu nie da się nie mówić o jedzeniu ;)

nenka, magdzia26 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jedna w caly stanik :)
    Aleksa wszystko bedzie dobrze musi byc daj znac po ktg !!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Ja od wczoraj mam schize bo synek jakoś malo ruchliwy. W zasadzie to wczoraj rano mial czkawke i potem juz sie w ogole nie ruszal :( Czekalam tez do 23 bo zawsze o tej porze zaczyna ercować i niestety byla cisza :( Dziś od rana też nic wiec o 13 lece na ktg bo już od zmysłów odchodze :(

Masakra!
    aleksa spróbuj zjeść coś mega słodkiego i połóż się na chwile na lewym boku, powinien zareagować :)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie obudzil po sniadaniu ;)
    A wczoraj wieczorem Krzys mial czkawke i P trzymal reke mi akurat na brzuchu i wystraszony pyta czy nic Mu sie nie dzieje.. a ja w smiech i mowie ze to tylko czkawka i dopoki Malemu nie przeszlo to sie dopytywal czy na pewno nic sie Mu nie dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:36

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    aleksa spróbuj zjeść coś mega słodkiego i połóż się na chwile na lewym boku, powinien zareagować :)

Juz to robiłam i wlasnie nic :( Zawsze po batoniku był ruchliwy, a wczoraj zjadłam na dwa razy i caly czas cisza. To mnie wlasnie zmartwilo najbardziej :/
    No nic musze czekać do 13 i zobaczymy o co chodzi.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Moj sie obudzil po sniadaniu ;)
    A wczoraj wieczorem Krzys mial czkawke i P trzymal reke mi akurat na brzuchu i wystraszony pyta czy nic Mu sie nie dzieje.. a ja w smiech i mowie ze to tylko czkawka i dopoki Malemu nie przeszlo to sie dopytywal czy na pewno nic sie Mu nie dzieje ;)
    hahaha:) mój mąż znowu nie może się nadziwić jak mała szaleje i nagle z jednej strony nie ma brzuch bo cały wyemigrował na drugą stronę :) zawsze się z nim w to bawi:) jak mąż przykłada ręka przychodzi do niego (na jego strone) a potem ucieka :)

magdzia26, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nie wiem jak to mozliwe ale ja mam od miesiaca tyle samo w brzuchu 95cm. A po bluzkach widze ze sie troszke powieksza i waga tez delikatnie urosla! Dziwne to

Wy spicie a ja dopiero jem obiad :p no to slodkich snow :)

O matko 95cm w brzuchu, to ja przy Was jak jakiś wieloryb albo hipopotam co najmniej. Ja mam 104cm!!! Ale całe szczęście tylko mi brzuchol rośnie, no i cycki trochę. Dupa jak była płaska tak jest :) No może troszeczkę się poszerzyłam w biodrach, ale bez znacznej różnicy sprzed ciąży :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    witam się i ja :)

ja sobie tu smacznie śpi a teściowa zadzwoniła i mnie obudziła, no ale pytała jak się czuje ja i mały bo mieszkamy 150 km od siebie. Miłe to że pamięta o nas ale do 10 mogła by się wstrzymywać :D

Moja teściowa ostatnio zadzwoniła do mnie przed 9 rano (oczywiście mnie obudziła :)) żeby się mnie zapytać czy słyszałam w wiadomościach o śmierci noworodka w Lipnie (teściowa mieszka 15 km od Lipna)!!! No normalnie nie wiem czy ona ma ochotę mnie dobić przed porodem czy jak?! Wściekłam się jak nic!!!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diabla dopisz sie do naszej tabelki
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Masakra!

Aleksa, ja tek miałam. Mało nie umarłam ze strachu. Zadzwoniłam do położnej i kazała mi wypić szklankę bardzo zimnego pepsi albo coli i jeśli w ciągu pół godziny nie będzie się ruszała to na izbę mam jechać. Na szczęście podziałało i ruszyła tą leniwą dupkę:) U Ciebie na pewno też będzie dobrze, ale lepiej sprawdzić. Nie denerwuj się i daj znać jak śpioszek się obudzi.

magdzia26, betina89 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    O matko 95cm w brzuchu, to ja przy Was jak jakiś wieloryb albo hipopotam co najmniej. Ja mam 104cm!!! Ale całe szczęście tylko mi brzuchol rośnie, no i cycki trochę. Dupa jak była płaska tak jest :) No może troszeczkę się poszerzyłam w biodrach, ale bez znacznej różnicy sprzed ciąży :)

Skoro Ty jesteś wielorybem to czym ja jestem?:) Ja mam w brzucholu 124cm!!! Od początku ciąży już 7kg na plusie. Na szczęście większość to brzuchol i cyce, ale czuję, że w udka też mi idzie :P Ale co tam... Po porodzie "SIĘ" zgubi... hehe

relgdf9h54y1o8s7.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Aleksa, ja tek miałam. Mało nie umarłam ze strachu. Zadzwoniłam do położnej i kazała mi wypić szklankę bardzo zimnego pepsi albo coli i jeśli w ciągu pół godziny nie będzie się ruszała to na izbę mam jechać. Na szczęście podziałało i ruszyła tą leniwą dupkę:) U Ciebie na pewno też będzie dobrze, ale lepiej sprawdzić. Nie denerwuj się i daj znać jak śpioszek się obudzi.
    aleksa dokładnie coś z kofeiną, może jeszcze jakaś kawa ewentualnie mocniejsza niż normalnie. Na pewno wszystko jest dobrze,a dziecko sobie po prostu smacznie śpi. Daj znać czy się leniwe"ruszyło " :) trzymamy kciuki

magdzia26 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się i ja z rana :D
    Karolina mam ten sam problem nie mówiąc o tym że raczej znalezienie stanika do karmienia dla mnie będzie graniczyło z cudem :P chyba dwa zszyje :/

Io lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiii trzymam kciuki za wizytę :)
    aleksa.wawa nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze :) właśnie na mojego leniuszka działa słodki gazowany napój od razu zaczyna buszować po zwykłych słodyczach nawet palcem nie ruszy :P
    ostatnie dni też był coś niemrawy ale wczoraj nadrobił szalał jak nigdy :D

madiiiii lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ;)
    My po śniadanku i troszkę podziębieni.
    aleksa nie martw się tylko na zapas bo Twoja kruszynka wyczuwa to i może dlatego cicho siedzi w brzuszku.

relgo7esxzrgdft3.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ