X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tymi pozycjami to się nie ma co przejmować. Ja głównie na prawym boku śpie bo na lewym mi mega niewygodnie. Wczoraj w poczekalni nawet nawiązała się rozmowa między ciężarnymi na temat tego jak śpią i wyobraźcie sobie, że wszystkie, było nas 6, śpimy na prawym boku bo na lewym się nie da :P Wcześniej miałam wyrzuty sumienia, że większość czasu przesypiam w tej niedozwolonej pozycji ale teraz już mi minęły. Masa kobitek nawet o tym nie wie!

aleksa.wawa, betina89, magdzia26, Gosia19 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się cały czas zdarza spać na brzuchu hehe

A Gosia Ty się przejmujesz rozmiarem D teraz? Ja D to miałam przed ciążą, teraz mam 80F a nadal nie mam siary ani mleka. Sama jestem ciekawa do jakiego rozmiaru dojdę jak mleka dostanę..

Gosia19 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze uwielbiałam spać na lewym boku. Ale odkąd mam męża i mamy wspólne łóżko, śpię na prawym boku, bo nie chcę dmuchać mężowi w twarz(on śpi po mojej lewej). Z początku też mi było niewygodnie, przyzwyczajając się do pozycji na prawym boku. Teraz kiedy chcę choć przez 5 min. położyć się na lewy, to mąż się pyta co tak śpisz na lewym i ostatnio mu tłumaczyłam, że choć przez chwilę musze małej dostarczyć tlenu i składników jej potrzebnych. A on:" to śpij", ale po 5 min. już nie umiem, jest mi duszno hehehe

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    słuchacie muzyki klasycznej? ja od dziś zaczynam grani będą Mozart, Bach, Vivaldi i Schumman, bo podobno ich utwory wpływają na zdolności dziecka. Więc próbujemy :)

Mój synuś jak puszczam mu Mozarta to na niektórych utworach się bardzo rusza,a na tych spokojniejszych siedzi cicho :)

justyna14 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam sposób idealny (przynajmniej dla mnie). Poduszki mi tylko przeszkadzały, a że okropnie bolały mnie plecy to zaczęłam sypiać z jedną nogą zarzuconą na M - więc mam własną, naturalną SuperPoduszkę :D polecam, bo i wygodnie jest (działa jak rogal, tyle, że większy), a i dla związku dobrze zrobi trochę czułości w miesiącach, kiedy tak ciężko z nami współpracować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 13:21

betina89, justyna14 lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak śpię, przytulam się do męża :) i albo moja noga jest na nim albo na poduszce, a raz podobno (ja w to nie wierze) uderzyłam go ręką w twarz :D :D bo tak się wiercę :D... a teraz jak go nie ma to wkładam sobie czasami poduszkę między nogi i jest git. I śpię albo na prawym albo na lewym boku bo jakoś na plecach mi nie wygodnie.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż jak zakupiłam poduszkę ciążową to on od razu powiedział, że on też taką chce albo przejmuje ją po ciąży :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik z jednej strony mały rozmiar jest fajny a z drugiej seksowniej to wygląda jak się ma co pokazać, zresztą mąż też jest wtedy zadowolony :D

A co do siary, to mi już leci ale z jednej piersi, dokładnie z prawej

betina89 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wczesnopopołudniowo! Ależ mnie lenistwo dzisiaj ogarnęło, gdyby mnie głód nie wygonił z łóżka, to bym tak chyba do wieczora wegetowała ;) No, ale wciągnęłam kanapeczki z pietruszką i żółtym serkiem i wreszcie zagościłam.

Wiecie, że nigdy nie słyszałam o patencie z colą na lenistwo bebika? Szkoda, że 2 dni temu nie wiedziałam :D
    aleksa - cudownie, ze się dzidziuś ożywił. One niestety tak mają chyba, ale do nas to i tak i tak nie dociera, bo my musimy sobie wkręcać najgorsze. Jak się urodzą to tak będzie aż się wyprowadzą ;)
    Pewnie teraz sobie leżysz i słuchasz serduszka, a dziecię dostaje szału i tłucze w słuchawki ktg - daj znać koniecznie jak będziesz po!

A my dzisiaj skończyliśmy 29 tygodni, czyli witamy 30. tydzień juhuuu! Jutro usg, już się nie mogę doczekać ile mój klocek przytył, pewnie 1,5kg minimum waży ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Fipsik z jednej strony mały rozmiar jest fajny a z drugiej seksowniej to wygląda jak się ma co pokazać, zresztą mąż też jest wtedy zadowolony :D

A co do siary, to mi już leci ale z jednej piersi, dokładnie z prawej

Mi barman zwrócił uwagę, że "od dzisiaj podobają mi się kobiety w ciąży". Ciekawa jestem kiedy brzuch przegoni w cm cyce

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też siara leci z prawej ale bardzo mało, szybko zasycha.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzieliście dziewczynki, już nam marcówki przybywają :)

magdzia26, Io lubią tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi przed ciążą były duże, ale teraz to jest masakra bo są ogromne jak na całokształt figury.. Już nie chce aby rosły, bo znalezienie biustonosza to też nie łatwa sprawa...

Ja słucham muzyki poważnej od samego początku ciąży, niektóre utwory Maleństwo lubi bardziej inne chyba mniej sądząc po ruchach:)

• hela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

z tymi stanikami to tak jak któraś pisała, w markowych sklepach typu triumf babka dawała mi F!!! pozniej nawet nie pytalam ;) ale kupiłam w h&m bo tansze (50-60zl) i w 80D sie zmiescily :) z tymi do karmienia poczekam jeszcze bo jak urosna to bedzie lipa ;)
    ja w brzuszku mam tyle samo co w cycach po 98cm :) tyle ze w brzuszku to czesc zajmuja moje cudowne boczki ;)

a tu jak moj synus sie wczoraj wyciagal ;) czepil sie cos tej prawej strony tam najwiecej faluje ;) i lezy chyba w poziomie, z mojej prawej to moze głowke ma? a z lewej tez cos wypycha hehe
    287hw1j.jpg iqkhew.jpg
    2daalhy.jpg 10z4dia.jpg

magdzia26, Ewi25, Kaarolina, justyna14, Gosia19, betinka, Paula55, afrykanka, Io, doti77, assantea, EmiBam lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiona jestem na jutro z położną :) ale fajnie :)
    ja w pierwszej ciąży kupiłam sobie poduszkę do spania na boku w tchibo (dostałam wtedy do tego 2 filiżanki) i wygląda tak (akurat tutaj sprzedają poszewki, ale jako poglądowe zdjęcie może być) http://www.tchibo.pl/poszewki-na-poduszki-dla-osob-spiacych-na-boku-2-sztuki-szara-i-biala-p400045121.html;jsessionid=913A0B91ADCEB26E98D6F26689DF03DC-n1?cs=2&vt=3f6d1bc1cf0f0dae99a38460bdf8e88cd02b10d8
    Od tamtej pory cały czas jej używam :) mąż się śmieje, że to mój "men" i raz mi go schował :D szukałam mojego mena cała wściekła haha :D

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie przeglądam zakupy od Babci dla Krzysia z 6 siatek wybrałam kilka :P pochwalę się później ;)było teeego mnóstwo ;) i 17sztuk skarpetek co ja z tym zrobię :D hahaha

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie,

Wczoraj byłam na kolejnych zajęciach w szkole rodzenia, ale niestety nie dostałam tych ćwiczeń na skracającą się szyjkę. Może za tydzień je przygotuje:-(.

Co do wymiarów, to ja dzisiaj się zważyłam i pojawiło się 71 kg, czyli już 9 na plusie. Brzuch mierzę od 2 tygodni i cały czas jest taki sam - 97 cm.

A z zakazanych tematów ;-), to właśnie wcinam pierogi z jagodami, bo babcia męża przed chwilą nam przyniosła...mniam ;-)

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:29

Nelus, Paula55, magdzia26, akuszerka89, Karolaaa91, Gosia19, afrykanka, Kaarolina, karolcia:)))), stardust87, aleksa.wawa, Io, betinka, Ewi25, Beataa25, doti77, dba, justyna14, EmiBam lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle przebudzilam sie o 6 jak chlopak wstawal do pracy I czytam was zebym nie musiala potem za duzo nadrabiac ale zaraz zasne z powrotem. Ostatnio nawet niezle mi sie spi a sny mam przyjemne I bardzo zywe! Co do pozycji to ja zawsze lubilam spac na lewym boku I teraz tez tak spie, nie podkladam zadnych poduszek Bo nie potrzebuje. Moj brzuch rosnie tylko do przodu, prawie nic po bokach, nawet talie mam widoczna i tylko 70cm. Kilogramow mam sporo na plusie ale tak samo jak Paula ostatnio bardzo malutko przybieram.

Powiem wam ze jak czytam czerwcowki to zaczynam panikowac, widze ze tyle jest roboty przy maluchach! moj chlopak jak na zlosc od 10 wrzesnia bedzie musial pracowac po 14 godz do konca miesiaca i bede z mala prawie caly czas sama na poczatku a nie mam doswiadczenia z noworodkami Bo nigdy sie nie zajmowalam, eh zebym tak urodzila 2 tyg przed terminem - w sierpniu...

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babeczki. Ja dopiero jestem :) zeszlo nas na zakupach, potem obiad a potem wisielismy na tel z naszym gosciem od kredytu...
    Nie chce znow zapeszyc ale dzieki papierom (referencjom) z pracy T mamy wstepna pozytywna decyzje!!!!! Aaaa ciesze sie.
    Teraz w koncu koles sklada wniosek o dofinansowanie i oczekiwanie ok 3-4 tyg... Chyba urodze z nerwow :)

Co do cycow... Moje moze nie urosly za bardzo ale fajnie sie zaokraglily i bez problemu mieszkaca sobie w rozmiarze C :)
    Patent z cola musze zapamietac ale moje dziecko ma chyba adhd wiec nie wiem czy sie przyda :P

magdzia26, Nelus, karolcia:)))), stardust87, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ