X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Macie wzdęcia po czereśniach bo mi chyba zaraz brzuch rozsadzi a generalnie wieczorem to mam brzuch jak balon :(

ja ostatnio po kilku czeresniach myslalam ze umre :(
    Brzuch byl tak wzdety ze o malo mi nie pękł, nie wspomnę o efektach dzwiękowo-wonnych :/

To samo działo się po rzodkiewce :/

Paula55 lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Io, a gdzie mamy gadać o takich rzeczach, jak nie na forum :) Nie sądziłam tylko, że lekarz zakaże Ci seksu przez te twardnienia. Może jak nie będziecie mogli się powstrzymać, łyknij sobie wcześniej nospę na rozluźnienie ;)

Io lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Io Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe o tym nie pomyślałam. Nospa i do dzieła :P Szkoda tylko, że mąż przeżywa tak samo jak gin i ma opory. Cały czas słyszę tylko ,,a jak coś się stanie". Niepotrzebnie mu mówiłam, że ona zakazała.

Karolina - nadrobimy sobie po ciąży. O ile będziemy miały wtedy czas i siłę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 11:22

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to teraz zglupialam.... Tu nam nikt nie powiedzial ze nie mozna a jedynie ze takie napinanie jest normalne... I badz tu kurna madry...
    Wczoraj to juz tak sie smialismy z tych naszych wygibasow ze szok. Moj juz po wszytskim to sie przyznal ze prawie caly czas tylko myslal zeby mnie nie przygniesc, nie uderzyc :) a ja za to juz coraz ciezej mam dupsko podniesc haha :) kabaret mowie wam :)
    Tez juz czekam jak bedzie po porodzie i znow bedzie mozna szalec (o tyle o ile ze spiacym obok dzieckiem haha). Najgorsze bedzie te 6 tyg pologu... Bleee :/

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo to teraz mu powiedz że jakies pozwolenie Ci dała i już hehe :)Ja nie powstrzymywałam się i MY bzykamy się normalnie Ja też brałam tabletki kiedyś jak urodziłam pierwsze dziecko to żeby czasem nie zajść w ciąże to brałam tabsy to bardzo odebrało mi ochotę na seks i już od trzech lat nie biore i to już nie powróciła znaczy ta sama ochota co wtedy ale można powiedziec że jest na pewno częściej jakiś wpływ te tabsy mają na nasze hormony i już sobie powiedziałam że nie bedę tego brać nie ma mowy z truciem siebie :(

Io lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie przez problemy od początku ciąży mam seks zakazany. Ostatnio kochaliśmy się z mężem jak zrobiliśmy Franusia i kilka razy po. Ale odkąd dowiedziałam się o ciąży (czyli od końca stycznia) zero przyjemności (przynajmniej dla mnie!)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ale się napociłam, żeby znaleźć zdjęcia wózeczka! Mąż go od razu zawiózł do rodziców, bo to 3w1 i nie mieliśmy go gdzie wstawić teraz, dlatego musiałam poszukać zdjęć w necie ;) Oto bryka Matiego, Tako Jumper X:

sv408g.jpg

16067ic.jpg

2r3gh12.jpg

Diabla85, Kaarolina, Mika 28, Paula55, Io, Gosia19, stardust87, Ewi25, madiiiii, magdzia26, akuszerka89, aleksa.wawa, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io po pologu to ja P wspolczuje bo pewnie przez tydzien sie ode mnie nie odpedzi no chyba ze Krzys bedzie tak absorbujacym dzieckiem i nie da rodzicom chwili dla.siebie ;)

Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka wozek SUPER!!!!! Ja mam praktycznie identyczny :) z innej firmy co prawda ale sa niemal identyczne :) tylko kolory mam inne. Nawet stelarz jest taki sam :)
    Moge zapytac ile zaplacilscie?? :)

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla - my mieliśmy zakaz przez pierwszy trymestr cały bo miałam silne bóle brzucha. No ale wtedy tak się czułam, że i tak mi się nie chciało. Potem dostaliśmy pozwolenie ale jak po miesiącu zapytałam o to spinanie to znowu zakaz i tyle z tego. Co prawda czasami go łamiemy bo cięzko wytrzymać. Jakby nie opory męża to ja bym dużo cześciej łamała. Wyrodna ze mnie matka. :P

Mika - ja też nie chce się więcej truć. Nie mówiąc już o tym, że ja po odstawieniu bardzo przytyłam. Tyłam szybciej niż teraz w ciąży! A z zajściem w ciąże też miałam problem. Niby mówią, że tabletki nie wpływają na późniejsze starania ale ja przez pół roku nie miałam śluzu płodnego. A przed tabsami był! Ogólnie byłam załamana, dopiero w grudniu pierwszy raz pojawił się ten śluz. No i od razu zaszłam.
    Poza tym jak mam brać te tabletki po to, żeby nie uprawiać seksu to bez sensu zupełnie. Problem polega na tym, że nie przepadam za prezerwatywami.

Paula - my się zawsze po śmiejemy, co tam młody musi sobie myśleć o tym co zaszło :P

betinka, Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek śliczny! My jedziemy w sobotę oglądać. Mąż zaznacza, że tylko oglądać, ale to się jeszcze zobaczy ;)

Karolina - u mnie jak tylko będą możliwości to będzie to samo. ;) A swoją drogą mój też jest P - od Piotr. :) A ja też jestem Karolina ;)

betinka, Nelus lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Już pytałam. Zakazała mi seksu. :( A wszedzie piszą, że można całą ciążę! A u mnie szyjka długa - 4 cm i nic się nie dzieje. No ale moja gin zawsze taka zapobiegliwa. W każdym razie ograniczamy się z mężem od tego czasu. Tylko, że ja się czasami budzę z twardym brzuchem przez te moje sny erotyczne. :P A tego kontrolowac nie umiem. No ale gin tego nie powiem :P

Swoją drogą to doszłam do wniosku, że nigdy więcej nie będę brała tabletek anty. Na początku związku z moim mężem miałam ochotę na seks zawsze i wszędzie. Już się zastanawiałam czy nimfomanką nie jestem. Na ale im dłużej brałam tabletki tym mniej mi się chciało. Po 4 latach to już wcale nie miałam ochoty i robiłam to raczej dla męża. Z seksu 2-3 razy dziennie przeszliśmy do seksu raz na 1-2 tyg. Nie mówiąc już o tym, że przez mój brak podniecenia seks zrobił się nudny i mechaniczny. Myślałam, że to kwestia stażu w związku i że tak już musi być. A teraz znowu mi wszystko wrócilo. Wydaje mi się, że to nie tylko kwestia ciązy ale też roku bez tabletek. Już się nie mogę doczekać seksu jak się mały urodzi i nie będzie trzeba się ograniczać :P

Mam nadzieję, że nikogo nie urażą moje wynurzenia, ale jak gadamy o bąkach i kupie to o seksie chyba też mozna :P

a ja brałam tabsy antykoncepcyjne jakieś ponad 3 lata i nigdy nie miałam problemów z libido :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że z mężem postanowiliśmy że nie będziemy się zabezpieczać. Zrobienie Franka zajęło nam 2 lata, jak się zdarzy drugi taki cud to też będziemy mega szczęśliwi. Może po 3 dziecku (jak się uda) pomyślimy o zabezpieczaniu się. A tabletek też już nie chcę, bo to różnie bywało i z ochotą na seks i różne infekcje przy zmianach tabsów się pojawiały. Zawsze coś było nie tak.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Diabla - my mieliśmy zakaz przez pierwszy trymestr cały bo miałam silne bóle brzucha. No ale wtedy tak się czułam, że i tak mi się nie chciało. Potem dostaliśmy pozwolenie ale jak po miesiącu zapytałam o to spinanie to znowu zakaz i tyle z tego. Co prawda czasami go łamiemy bo cięzko wytrzymać. Jakby nie opory męża to ja bym dużo cześciej łamała. Wyrodna ze mnie matka. :P

Mika - ja też nie chce się więcej truć. Nie mówiąc już o tym, że ja po odstawieniu bardzo przytyłam. Tyłam szybciej niż teraz w ciąży! A z zajściem w ciąże też miałam problem. Niby mówią, że tabletki nie wpływają na późniejsze starania ale ja przez pół roku nie miałam śluzu płodnego. A przed tabsami był! Ogólnie byłam załamana, dopiero w grudniu pierwszy raz pojawił się ten śluz. No i od razu zaszłam.
    Poza tym jak mam brać te tabletki po to, żeby nie uprawiać seksu to bez sensu zupełnie. Problem polega na tym, że nie przepadam za prezerwatywami.

Paula - my się zawsze po śmiejemy, co tam młody musi sobie myśleć o tym co zaszło :P

a ja znowu brałam tabletki antykoncepcyjne żeby wogóle zajść w ciążę no i zaraz po odstawieniu w 1 cyklu bummm :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo tych Piotrów bo mój mąż też Piotr :D

dobra biore się za sprzątanie :)

Io lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betinka wozek SUPER!!!!! Ja mam praktycznie identyczny :) z innej firmy co prawda ale sa niemal identyczne :) tylko kolory mam inne. Nawet stelarz jest taki sam :)
    Moge zapytac ile zaplacilscie?? :)

Prawie jak bliźniaki ;)
    Cena jest najlepsza, i w ogóle historia zakupu też :D
    Mój mąż znalazł ten wózek na Allegro, tylko że z odbiorem osobistym na śląsku. Nie udało nam się kobitki namówić na przesyłkę. No i wczoraj o 21:30 telefon, że jej mąż akurat jedzie do Pruszkowa z towarem, to go może zabrać jak się decydujemy. No i o 3:30 w nocy mój mąż pędził do Pruszkowa po wózek ;)
    Jest w stanie idealnym, nawet spacerówka nie jest pod nóżkami wytarta, jest czyściutki, rączka też nie wytarta, ma wszystkie oryginalne części, pokrowce i kosztował.... 350 zł :D

Io, Paula55, magdzia26, akuszerka89, aleksa.wawa, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ewi to ja zazdroszczę. :) Ja w sumie faszerowałam się tabsami 8 lat z przerwami na zmianę facetów :P Z mężem w sumie 4. To był najdłuższy etap bez przerw.

My chcemy drugie dziecko dopiero za 3 lata. Musimy dac sobie czas na budowę domu bo tu już na drugie dziecko nie ma miejsca. Co do trzeciego to ja bardzo chce a mąż jeszcze nie wie, że chce ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Jeśli chodzi o ciśnienie, to ja tez przez jakis czas miałam podwyższone, lekarz powiedział mi, ze w ciąży własnie ważniejsze jest to dolne, żeby nie przekraczało 90, mi czasem przekraczało albo było bardzo blisko, do tego puchły mi stopy. Wiec juz miałam schizy czy to nie zatrucie ciążowe, ale nie robiłam wtedy wyników więc nie wiem jak z białkiem w moczu, czy było czy nie. Gin mi kazał dużo pić i łykać magnez, kupiłam sobie Magneb6 max, bo ponoć najplepszy. Zaczełam go łykać 3 razy dziennie, ale przeczytałm w ulotce, że można nawet 8 tabletek dziennie i dziewczyny tutaj tez spore dawki brały wiec sama sobie ustaliłam dawke na 2x2 oczywiście jak mi sie przypomniało. Z tym piciem to róznie bywało bo ogólnie ciezko mi sie zmusic do tego. Ale po jakims tygodniu ciśnienie ładnie mi spadło, opuchlizna zeszła od razu. Oczywiscie nadal jestem troszke opuchnieta, ale myśle, ze tak " normalnie" :)
    A jeśli chodzi o tabletki anty to u mnie tez powodowały przyrost wagi i spadek libido, a prezerwatywy wiadomo, że są niewygodne. No ale jakos sie zabezpieczać trzeba, zwłaszcza po rodzeniu, bo ja na razie nie planuje więcej dzieci, a przynajmniej nie od razu :)

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io moj to Pawel ;) i wiem ze Karolina fb wszystko powie :P

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ta inwigilacja :P

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ