Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nenka wrote:betinka ale byczek jeden no ale zdjec nie ma szkoda a tak na nie czekalam
ewi czekam na relacje po
temat kup jak milo
diabla przegielas slinka mi cieknie po sam tylek
stardust piekne te twoje zakupki a o babeczkach juz nie wspomne
tez mam niskie cisnienie i przez to czeste bole glowy dlatego pije filizanke kawy
napisałam jak było na wizycie po 21 godzinie jakoś -
Więc napiszę raz jesczzce jak po mojej wizycie
"jestem już po wizycie. usg niestety mi nie robiłpowiedział że na następnej wizycie będzie dopiero, ale jak spytałąm się ile mój mały grubasek może już ważyć to powiedział że 1200 g jakoś. No to mnie trochę zadowoliło
Badał mnie na samolocie i zrobił mi ktg. jednak mam zapalenie dróg moczowych z tymi wysokimi leukocytami w moczu... mówił że pochwa jest czysta, dobre ma ph itd.
Dostałam furaginum adamed 0,05g i mam brać 3x2 tabletki przez minimum 5 dni razem z żurawitem i po 7 lipca kazał mi iść na posiew moczu i zadzwonić do niego z wynikami i wtedy bedzie wiadomo czy wcześniej wizyta czy dopiero za miesiąc normalna kontrolna 24 lipca. I na tego 24 lipca mam zrobić też badania morfologia krwi, badanie ogólne moczu i antygen HBs."
brała któraś już ten furagin?
-
to fakt produkcja jest niesamowita ale to dobrze, człowiek wiele rzeczy się dowiaduje nowych i potrzebnych
idę na śniadanko, kawa już czeka więc jakąś kanapeczkę wciągne i później mam arbuzikai pojade do pracy zwolnienie zawieść i leki wykupię od razu.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
hej hej:)
co do sprawy z nadciśnieniem - Dopegyt działa już od dawki 1x1 a maksymalną dawką jaką można dawać ciężarnej poza szpitalem jest 3x1. Żaden gin nie powinien przepisywać większej dawki bez położenia pacjentki do szpitala. W kwestiach patologii ciąży (bo nadciśnienie ciążowe jest patologią) najlepiej słuchać lekarzy, oni są właśnie od tego i najlepiej wiedzą o i jak. My jako położne jesteśmy od fizjologii, czyli jak wszystko jest dobrze, ewentualnie jak są jakieś niewielkie komplikacje z którymi jesteśmy w stanie poradzić sobie same bez interwencji lekarskiej:)
Witam się poranną porą, już po śniadanku, witaminkach i dwóch łyżeczkach nutelli
Wczoraj byłam też u teściowej po ubranka i jestem przerażona ilością rzeczy. Dla dziecka w wieku 0-3 miesiące mam już:
spodnie ogrodniczki x2
spodnie długie x 6
kamizelka x 2
pajace ciepłe na dwór x 4
pajace bawełniane i welurowe x 30
bluzka na długi rękaw x 17
bluzka na krótki rękaw x 1
koszula wyjściowa x 2
bluza z kapturem ciepła x 4
dresy komplet x 1
body na długi rękaw x 8
body na krótki rękaw x 9
półśpiochy x 7
skarpety x 17
rajstopki x 9
czapki kąpielowe x 5
buty eleganckie x 3
kapciuszki x 4
czapki zwykłe x 6
niedrapki x 5
szaliki x 2
i to są tylko ubranka, a jeszcze pieluszki, kocyki, przewijaki, ręczniki i inne rzeczy zajmą mi chyba całą szafęJuż nic nie kupuję, chyba ...
Fipsik, magdzia26, Io, betinka, aleksa.wawa, AniaDS lubią tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:hej hej:)
co do sprawy z nadciśnieniem - Dopegyt działa już od dawki 1x1 a maksymalną dawką jaką można dawać ciężarnej poza szpitalem jest 3x1. Żaden gin nie powinien przepisywać większej dawki bez położenia pacjentki do szpitala. W kwestiach patologii ciąży (bo nadciśnienie ciążowe jest patologią) najlepiej słuchać lekarzy, oni są właśnie od tego i najlepiej wiedzą o i jak. My jako położne jesteśmy od fizjologii, czyli jak wszystko jest dobrze, ewentualnie jak są jakieś niewielkie komplikacje z którymi jesteśmy w stanie poradzić sobie same bez interwencji lekarskiej:)
Dobrze powiedziane!!
Ja zaczynałam 2x1, ale nadczynność tarczycy ciążowa w 1 trymestrze obniżyła mi ciśnienie na tyle, że mogłam zejść do 1x1. Gdybym odstawiła całkiem pewnie bym utrzymywała się w granicach 140/90. Męża ciekawi, czy moje ciśnienie po porodzie wróci do "normy" czyli wzrośnie dużo czy już takie ładne zostanie hehe. Mnie bardziej martwi, czy nie skończę jak na ślubieTydzień przed ślubem podczas wysiłku większego niż zwykle (atak astmy dość silny) ciśnienie mi tak wzrosło, że dostałam wylewu na twarzy i pół oka
Mąż się śmieje, że przy porodzie naturalnym może mi dwa oka pękną i przynajmniej będzie równo to wyglądać
Mogę wam zdjęcia pokazać bez retuszu jak to pięknie wygląda, żeby postraszyć sn przy nadciśnieniu heheh
-
Karolina i sama wszystko kupiłaś?!? Ja jak miałabym kupować to na pewno tyle by tego nie było:P
-
Ja się Witam w dobrym humorze chyba że ktoś mi go zepsuje Warrrra:P
No i zaczęłam 33 tydzień ciąży
Jak to już blisko... powoli trzeba myśleć o takich rzeczach jak poród i się wyciszyć chociaz tu się nie da bo wy non stop produkujecie
porcja truskaweczek już zaliczonaA w poniedziałek zobaczę tą swoją królewnę znowu bo bedę miała wizytę u gina
magdzia26, akuszerka89, stardust87, karolcia:)))), aleksa.wawa, EmiBam lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:26
Kaarolina, magdzia26, Io, stardust87, Paula55, madiiiii, jovi81, betinka, karolcia:)))), aleksa.wawa, iwo_na, Ewi25, Beataa25, AniaDS, K_A_M_A, EmiBam lubią tę wiadomość