Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:23 tydzień a 25 to spora różnica w rozwoju dziecka, choć to tylko dwa tygodnie. Też nie wiem, co by było gdyby.
a to chodzi o takie 23 tygodniowe tak? Hmm.. myslalam ze chodzi o takie 25, 26 tydzien.Nie ogladalam tego programu. Takie 23 tyg z cala pewnoscia nie bedzie zdrowe jesli jakims cudem uda mu sie przezyc. ech..serce sie kraje ze takie malenstwa musza cierpiec.
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Ja dziekuje Bogu ze nie musz sie nad tym zastanawiac i obym nigdy nie musiala...
Ciesze sie z kazdego nadtepnego, wspolnego z synkiem tyg i modle sie zeby zdrowo do terminu doczekac i urodzic...
Swoja droga...wb to dziwne krolestwo... Z jednej strony do 13 tyg to dla nich nie ciaza i jak sie cos dzieje to srednio sie tym przejmuja a z drugiej strony jako jedni z nielicznych ratuja takie malutkie dzieci...
serio? gdzies czytalam ostatnio, na jakies stronce w uk ze nie maja obowiazku ratowac dziecka ponizej 26 tyg. ja tez dziekuje Bogu za kazdy natepny tydzien.. -
karolcia:)))) wrote:serio? gdzies czytalam ostatnio, na jakies stronce w uk ze nie maja obowiazku ratowac dziecka ponizej 26 tyg. ja tez dziekuje Bogu za kazdy natepny tydzien..
Program byl krecony w Angli w Birmingham. Zreszta jak wiekszosc tego typu na tlc i tvn style.
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:jeśli się dobrze orientuje to u nas ratują od 700 g tak?
-
Dobra uciekam spać, choć Ola twierdzi, że teraz jest najlepszy czas na kopanie:) miłej nocki i obyśmy w komplecie dotrwały do końca i wszystkie szczęśliwie i bez problemowo urodziły zdrowe dzieciaczki
takie programy są straszne, ale niestety są takie przypadki i takie dylematy ludzie mają. Dobrze, że nas to nie dotyczy!
karolcia:)))), magdzia26, EmiBam, betina89 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
karolcia:)))) wrote:ja pytalam moja gin 3 tyg temu w pl od kiedy jest szansa na to zeby uratowac dziecko, mowi ze 27+ tyg a jak sie urodzi w 30 tc to juz w ogole super. takie 25, 26 tc tez ratuja ale duze prawdopodobientwo uszkodzen muzgu, wzroku itd, bardzo wazna jest waga, czym wieksza tym wieksza szansa.7w3d 💔
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Program byl krecony w Angli w Birmingham. Zreszta jak wiekszosc tego typu na tlc i tvn style.
do Birmingham mam godzine:) ale to dobrze wiedziec ze w Uk ratuja takie wczesniaczki moze faktycznie jak trzeba to potrafia sie wykazacPaula55 lubi tę wiadomość
-
No to jest jedyne tu pocieszenie... Bo ja wiecej plusow z prowadzenia tu ciazy nie znajduje
choc w szpitalu ostatnio mnie pozytywnie zaskoczyli (co sie wczesniej nie zdarzylo) i nawet szarpneli sie na jeszcze jedna wizyte i kontrole tarczycy
I to sama pani doktor mnie przyjmujehehe.
Kochane trwajmy w dwupakach do samego koncatez uciekam... Dobrej nocki mamusiom i dzieciaczkom
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Hej babeczki;)
migotka22, witaj na pokładziewidzę tak jak ja ostatnimi czasy gościnne występy na forum
remonty są przekichane na nic nie ma czasu i ma się wrażenie ze wiecznie sprząta się jedno i to samo jak niekończąca się historia brr
......................Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:44
betinka, Kaarolina, Kaarolina, Ewi25, aleksa.wawa, akuszerka89, Gosia19, Io lubią tę wiadomość
-
Tylko w nocy można was nadrobić bo nie ma produkcji na bieżąco
Moja królewna po lewej stronie nad pępkiem ma pupe nogi w żebrach reszty nie ogarniam
Co do sexu to ja z chęcią mój M nie narzeka oj nie
Wózki zakupy super
Za wizyty zawsze kciuki trzymam
Teraz dobranoc już sił brak cały dzień sprzątania dośćmagdzia26, betina89 lubią tę wiadomość
-
BlackLuna, jaka slodka niesmiala krolewna
Mam nadzieje,ze wyniki bsdan beda ok i szybciutko Cie 'naprostuja'!!!!
A remontem blagam nie strasz,bo mnie to zaraz czekaNie wiem jak to wszystko ogarne z tym bebzolem :S
BlackLuna, betina89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Betinka ja po swoim remoncie juz 2 tydzien sprzatam i nadal trzeba cos sprzatnac poprawic i tak w kolko...
Witam mamusie z samego rana
Za mna ciezka noc bol brzucha.. ulozyc sie nie moglam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 08:08
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
betinka wrote:BlackLuna, jaka slodka niesmiala krolewna
Mam nadzieje,ze wyniki bsdan beda ok i szybciutko Cie 'naprostuja'!!!!
A remontem blagam nie strasz,bo mnie to zaraz czekaNie wiem jak to wszystko ogarne z tym bebzolem :S
betinka, ja też mam taką nadzieje.. wizja kłucia się kolejnymi zastrzykami tym razem z insuliny jakoś mnie nie bawimyśmy przerabiali całe mieszkanie masakra jakaś :/ale jak mus to mus, no ja często sprzątałam na czworaka
mąż pomimo tego, że pomagał często się śmiał, że z tej miłości i uwielbienia do niego nie muszę padać przed nim na kolana menda jedna
powolutku i dasz rade byle byś się nie forsowała zbytnio
betinka lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle to witam sie z rana
pierwsza od daaawna przespana nocka, aż nie wierzeteraz trzeba sie pozbierać i ruszyć na zakupy co bym sobie uzupełniła w końcu braki w torbie szpitalnej
tak się to odkładała na ostatnia chwile, a tu proszę w pon wyjściówka do "hotelu", a ja się nawet nie mam w czym tam pokazać
Karoolina, EmiBam ja tak mam już jakiś dłuższy czas niestetypodkładam sobie podusie pod brzuchol żeby było wygodniej bez tego ani rusz
choć dzisiaj jak już dawno nie mi odpuściło, jaki luksus się wyspać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 08:21