X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    23 tydzień a 25 to spora różnica w rozwoju dziecka, choć to tylko dwa tygodnie. Też nie wiem, co by było gdyby.

a to chodzi o takie 23 tygodniowe tak? Hmm.. myslalam ze chodzi o takie 25, 26 tydzien.Nie ogladalam tego programu. Takie 23 tyg z cala pewnoscia nie bedzie zdrowe jesli jakims cudem uda mu sie przezyc. ech..serce sie kraje ze takie malenstwa musza cierpiec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja dziekuje Bogu ze nie musz sie nad tym zastanawiac i obym nigdy nie musiala...
    Ciesze sie z kazdego nadtepnego, wspolnego z synkiem tyg i modle sie zeby zdrowo do terminu doczekac i urodzic...
    Swoja droga...wb to dziwne krolestwo... Z jednej strony do 13 tyg to dla nich nie ciaza i jak sie cos dzieje to srednio sie tym przejmuja a z drugiej strony jako jedni z nielicznych ratuja takie malutkie dzieci...

serio? gdzies czytalam ostatnio, na jakies stronce w uk ze nie maja obowiazku ratowac dziecka ponizej 26 tyg. ja tez dziekuje Bogu za kazdy natepny tydzien..

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mowa była o 23 tyg dziecku, bo to jest granica od której ratują dzieci w WB.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 22:50

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli się dobrze orientuje to u nas ratują od 700 g tak?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie, 2-3 tygodnie w brzuszku i o ile większe szanse na przeżycie i zdrowie! szok!

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    serio? gdzies czytalam ostatnio, na jakies stronce w uk ze nie maja obowiazku ratowac dziecka ponizej 26 tyg. ja tez dziekuje Bogu za kazdy natepny tydzien..

Program byl krecony w Angli w Birmingham. Zreszta jak wiekszosc tego typu na tlc i tvn style.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jeśli się dobrze orientuje to u nas ratują od 700 g tak?
    ja pytalam moja gin 3 tyg temu w pl od kiedy jest szansa na to zeby uratowac dziecko, mowi ze 27+ tyg a jak sie urodzi w 30 tc to juz w ogole super. takie 25, 26 tc tez ratuja ale duze prawdopodobientwo uszkodzen muzgu, wzroku itd, bardzo wazna jest waga, czym wieksza tym wieksza szansa.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra uciekam spać, choć Ola twierdzi, że teraz jest najlepszy czas na kopanie:) miłej nocki i obyśmy w komplecie dotrwały do końca i wszystkie szczęśliwie i bez problemowo urodziły zdrowe dzieciaczki :) takie programy są straszne, ale niestety są takie przypadki i takie dylematy ludzie mają. Dobrze, że nas to nie dotyczy!

karolcia:)))), magdzia26, EmiBam, betina89 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    ja pytalam moja gin 3 tyg temu w pl od kiedy jest szansa na to zeby uratowac dziecko, mowi ze 27+ tyg a jak sie urodzi w 30 tc to juz w ogole super. takie 25, 26 tc tez ratuja ale duze prawdopodobientwo uszkodzen muzgu, wzroku itd, bardzo wazna jest waga, czym wieksza tym wieksza szansa.
    powyżej 27 tyg to dziecko ma już pewnie około 1 kg. Też czytałam gdzieś, że po 30 tyg dzieci mają dużą szansę na zdrowe życie

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Program byl krecony w Angli w Birmingham. Zreszta jak wiekszosc tego typu na tlc i tvn style.

do Birmingham mam godzine:) ale to dobrze wiedziec ze w Uk ratuja takie wczesniaczki moze faktycznie jak trzeba to potrafia sie wykazac

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest jedyne tu pocieszenie... Bo ja wiecej plusow z prowadzenia tu ciazy nie znajduje :/ choc w szpitalu ostatnio mnie pozytywnie zaskoczyli (co sie wczesniej nie zdarzylo) i nawet szarpneli sie na jeszcze jedna wizyte i kontrole tarczycy :P
    I to sama pani doktor mnie przyjmuje :P hehe.
    Kochane trwajmy w dwupakach do samego konca :) tez uciekam... Dobrej nocki mamusiom i dzieciaczkom :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki;)

migotka22, witaj na pokładzie :P widzę tak jak ja ostatnimi czasy gościnne występy na forum :) remonty są przekichane na nic nie ma czasu i ma się wrażenie ze wiecznie sprząta się jedno i to samo jak niekończąca się historia brr :/

......................

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:44

betinka, Kaarolina, Kaarolina, Ewi25, aleksa.wawa, akuszerka89, Gosia19, Io lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w nocy można was nadrobić bo nie ma produkcji na bieżąco
    Moja królewna po lewej stronie nad pępkiem ma pupe nogi w żebrach reszty nie ogarniam
    Co do sexu to ja z chęcią mój M nie narzeka oj nie
    Wózki zakupy super
    Za wizyty zawsze kciuki trzymam
    Teraz dobranoc już sił brak cały dzień sprzątania dość

magdzia26, betina89 lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna, jaka slodka niesmiala krolewna :) Mam nadzieje,ze wyniki bsdan beda ok i szybciutko Cie 'naprostuja'!!!!
    A remontem blagam nie strasz,bo mnie to zaraz czeka :/ Nie wiem jak to wszystko ogarne z tym bebzolem :S

BlackLuna, betina89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ja po swoim remoncie juz 2 tydzien sprzatam i nadal trzeba cos sprzatnac poprawic i tak w kolko...
    Witam mamusie z samego rana :)
    Za mna ciezka noc bol brzucha.. ulozyc sie nie moglam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 08:08

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się rano ;) Ja w nocy też mam problem z ułożeniem z boku na bok skacze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 07:27

relgo7esxzrgdft3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    BlackLuna, jaka slodka niesmiala krolewna :) Mam nadzieje,ze wyniki bsdan beda ok i szybciutko Cie 'naprostuja'!!!!
    A remontem blagam nie strasz,bo mnie to zaraz czeka :/ Nie wiem jak to wszystko ogarne z tym bebzolem :S

betinka, ja też mam taką nadzieje.. wizja kłucia się kolejnymi zastrzykami tym razem z insuliny jakoś mnie nie bawi :( myśmy przerabiali całe mieszkanie masakra jakaś :/ale jak mus to mus, no ja często sprzątałam na czworaka :P mąż pomimo tego, że pomagał często się śmiał, że z tej miłości i uwielbienia do niego nie muszę padać przed nim na kolana menda jedna :P powolutku i dasz rade byle byś się nie forsowała zbytnio :)

betinka lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam sie z rana :)

pierwsza od daaawna przespana nocka, aż nie wierze :) teraz trzeba sie pozbierać i ruszyć na zakupy co bym sobie uzupełniła w końcu braki w torbie szpitalnej :) tak się to odkładała na ostatnia chwile, a tu proszę w pon wyjściówka do "hotelu", a ja się nawet nie mam w czym tam pokazać :P

Karoolina, EmiBam ja tak mam już jakiś dłuższy czas niestety :/ podkładam sobie podusie pod brzuchol żeby było wygodniej bez tego ani rusz :) choć dzisiaj jak już dawno nie mi odpuściło, jaki luksus się wyspać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 08:21

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-):-)

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna ja też podkładam podusie pod brzuch lub nogę ;D

BlackLuna lubi tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ