X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie :) wkroczyłam dziś w 30 tydzień :)

mnie w połowie lipca czeka malowanie pokoju też :) mam nadzieje że sprawnie wszystko pójdzie.

Kaarolina, magdzia26, BlackLuna, EmiBam, betinka, betina89, Gosia19 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blacluna z tym ulozeniem tez mam.problem od jakiegos czasu ale dzisiejszej nocy najbardziej dawal sie w znaki strasznie bolacy brzuch.. i w sumie do tej pory mnie boli.. :/

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchatki :) u mnie tez w lipcu malowanie, tylko cos do koloru sie dogadac nie mozemy :D a wczoraj moj maz w biedrze szukal body w paczce po 3 szt z przeceny, znalazl na 62 i dzwoni czy brac bo jedna sztuka rozowa w kropki! No myslalam ze padne :D w koncu znalazl chlopiece wieksze hehe

EmiBam lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UCIEKAM NA ZAKUPY;)

relgo7esxzrgdft3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Blacluna z tym ulozeniem tez mam.problem od jakiegos czasu ale dzisiejszej nocy najbardziej dawal sie w znaki strasznie bolacy brzuch.. i w sumie do tej pory mnie boli.. :/

Może Ci się Krzysio jakoś tak ułożył, że coś uciska i to dlatego dzisiaj było gorzej? Bo tak patrząc po tych naszych okrągluchnych i sporych apartamentowcach dla naszych maluchów niewygoda nam chyba pisana jest, a w tym ostatnim trymestrze szczególnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 09:32

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwiBem, ciekawe czyja nogę pożyczasz na ten czas :P udanych zakupów ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna no ja nie wiem ale ma taki apartamentowiec i jeszcze Mu miejsca brakuje i mnie uciska hehe cos czuje ze pod koniec to ja sie z miejsca nie rusze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 09:41

BlackLuna lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj tak poskręcalo że nogi nie czułam a plecy to mi pękły
    Także jakoś damy radę musimy zaciskamy zęby i do przodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 09:57

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry babeczki :) a my sie tak wyspalismy jak juz dawno nie :) hihi.
    Jak nigdy to nie slyszalam nawet jak moj do kibelka w nocy wstaje :P

Jedziemy dzis na wyprzedaze i pliss trzymajcie kciuki zeby sie okazlo ze sa bo na fb pisze ze sa a na stronce nic nie pisze. I jak po raz kolejny sie okaze ze dupa to chyba wybuchne!!! :)

BlackLuna wspolczuje ze do szpitala musisz isc. Dla mnie to scenariusz najgorszy z mozliwych :/ ale jak mus to mus.
    Podreperuja cie i bedzie ok :)

betinka, betina89, BlackLuna, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula udanych lowow ;) i oczywiscie czekamy na zdjecia ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tak bym chciala. Jak tylko beda te wyprzedaze to moze nawet lozeczko kupimy :) oby tylko byly. Napewno sie pochwale :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    EwiBem, ciekawe czyja nogę pożyczasz na ten czas :P udanych zakupów ;)
    Podusie pod nogę kladę ;D WYGODNIEJ hehe
    zakupy udane 3 kg truskawek dżem robię ;D

BlackLuna, magdzia26 lubią tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane :*
    BlackLuna a jaką miałaś glukozę? Ja od trzech tyg nie mogę się dostać do diabetologa...koszmar!!!
    Od dwóch miesięcy nie byłam u gina, w domu remont, wszystko mnie w środku boli- kłuje w pochwie, kości w miednicy bolą i jeszcze się nie wyspałam...chyba doła jakiegoś zaraz złapie :/

relganlikx65a1ud.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wakacyjnie :)

Moja córcia dziś jedzie na 2 tyg. obóz. Pierwszy raz w życiu. Powiem wam, że dopiero co się urodziła i nie mogę się nadziwić, że tak szybko mi ten czas zleciał, a ona już taka duża. Ech, już za nią tęsknię i nie mogę sie doczekać jak wróci.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

My się już szykujemy z mężem na tą akcję z fotelikami :) :) Dam znać po :)

Poczytałam Wam o tych kopniakach w żebra i Wam pozazdrościłam, bo Precelek mnie nie kopał w żebra...nie kopał aż do dzisiaj do 7 rano jak się położyłam na prawy bok... jak on mi coś wcisnął z 6 razy w żebra to myślałam, że padnę tak bolało... jak to któraś z Was określiła - jakby mi ktoś wbił łom pomiędzy żebra...

I dziś spotkała mnie miła akcja w Lidlu - stało przede mną z 6 takich starszych Pań w kolejce do kasy i jeden Pan z 2 dzieci małych... i się ciągle oglądał za siebie - okazało się, że czekał na żonę, a żona patrzy na mnie, że stoję ostatnia i mówi do męża "Tomek, no co Ty, przepuść Panią.." i do mnie "Pani przejdzie przed nas, ja wiem jak to ciężko stać..." :) podziękowałam a wiecie co? Te stare baby się obejrzały, że tamta mnie przepuściła i żadna nie powiedziała żebym przeszła na początek kolejki - a miałam tylko 2 banany i chleb... masakra z tymi babami starymi :/

EmiBam, betina89, akuszerka89, BlackLuna, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice sluchaj uwaznie na warsztatach, rob notatki i przekaz nam wszystko haha :)
    No widzisz.. Tak to jest z tymi pipami :/
    Ale ze strony tej pani bardzo milo :)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyruszylam na miasto pozalatwiac kilka spraw.. i co dla mnie dziwnego ide sama pierwszy raz sama bez nikogo od bardzo dlugiego czasu i jakos mi tak dziwnie isc samej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Tak piszecie że maluchy Wam dokazują że czujecie je i to mocno prawie cały czas a mój taki cichy ze szok. Coś tam wieczorem kilka razy kopnie ale to bardziej do wewnątrz ze czuje bardziej takie głuche dudnienie niż kopniaki. Nie widzę też na brzuchu żeby się przemieszczal. W ciągu dnia gdzieś tam tylko ledwo go poczuje ale żadnych regularnych kopniakow. Półtora tygodnia temu byłam na wizycie z usg i było wszystko ok ale mniej więcej od tamtego czasu bardzo się wyciszył. Pocieszcie mnie bo zaczynam schizowac już z nerwów.

Nie schizuj sie Kochana :) U mnie jest podobnie ;) Tez jak czytam dziewczyny ze ich maluchy prawie caly dzien kopią, a to w żebra a to gdzies tam to sie marwie, ale z drugiej strony kazdy dzidzius ma juz swoj temperament i jeden bedzie bardziej ruchliwy a drugi mniej ;) Czytalam kilka postow na ten temat i na szczescie są tez inne dziewczyny, ktorych maluchy malo sie ruszaly w ciagu calej ciazy i wszystko bylo ok. Takze luz ;) Ja na USG ide dopiero w środe takze dowiem sie ile w ogole moj Szkrab mierzy i waży bo ostatnio bylam w 20 tc i był okruszkiem ważącym ok 350 g

assantea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Te stare baby się obejrzały, że tamta mnie przepuściła i żadna nie powiedziała żebym przeszła na początek kolejki - a miałam tylko 2 banany i chleb... masakra z tymi babami starymi :/

Te stare są najgorsze. Aj jak ja ich nie cierpie!!! Wczoraj w Biedronie sie nastałam jak zjeb bo żadna kwoka nie wpuściła, a tylko jedna kasa działała :/
    Zerkały tylko jedna przez drugą ale żadna nie wpuściła mimo że stękałam i to nie tak ze udawalam tylko naprawde bylo mi ciezko bo sama sie wybralam na zakupy :/ Eh dlatego nie cierpie Biedronki, nigdy mnie tam jeszcze nikt nie przepuscil :/

verynice lubi tę wiadomość

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ