X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie weekendowo :)
    Dopiero nadrobilam tyle stron :P

Paula udanych łowów i oczywiście czekamy na fotki :)

Migotka jak ciebie czytam to tak troche siebie w tym odnajduje ;)

BlackL - powodzenia w tym szpitalu :* Bedzie dobrze!

Kaarolina a tobie to tylko w dupsko nalać!!! Sprzątasz po remoncie i sie forsujesz, a szyjka sie skraca!!! Do łóżka a nie!!!

Migotka22, Kaarolina, BlackLuna lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A ja wyruszylam na miasto pozalatwiac kilka spraw.. i co dla mnie dziwnego ide sama pierwszy raz sama bez nikogo od bardzo dlugiego czasu i jakos mi tak dziwnie isc samej :D
    No jaka sama, jaka sama! Z Krzysiem!!! :)

Witam sie, Kobitki po sniadanku. Jakis nastroj mam zwalony juz 3ci dzien nie wiem czemu, plakac mi sie chce i wszystko mnie irytuje. Boje sie,zebym na meza sie nie zaczela wydzierac przez jakas glupote :/

Szonka, corcia wroci zanim sie obejrzysz i bedziesz ja miala na wylacznosc przez nastepny rok. Korzystaj z chwili wytchnienia poki mozesz :)

Paula - powodzenia na zakupach, trzymam mocno kciuki za udane lowy! Czekam na zdjecia!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak obiecałam wstawiam mój już szybko rosnący brzuszek zaczynając 30 tydzień :) ( a w tle kapcie :D )

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:52

Migotka22, Diabla85, doti77, karolcia:)))), Karolaaa91, betina89, Kaarolina, nenka, akuszerka89, akuszerka89, verynice, betinka, BlackLuna, Fipsik, Nelus, magdzia26, assantea, EmiBam, aswalda, Io lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Witam Kochane :*
    BlackLuna a jaką miałaś glukozę? Ja od trzech tyg nie mogę się dostać do diabetologa...koszmar!!!
    Od dwóch miesięcy nie byłam u gina, w domu remont, wszystko mnie w środku boli- kłuje w pochwie, kości w miednicy bolą i jeszcze się nie wyspałam...chyba doła jakiegoś zaraz złapie :/

Migotka wszytsko co piszesz pasuje do mnie heh:) krocze mnie boli a w srodku kluje.Miednica cala , normalnie dupa mnie boli!!

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha aleksa, Karolcia jak dobrze, że nie jestem sama :P Bo to zawsze człowiekowi lżej na sercu jak wie, że ktoś ma podobnie :P

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem ci ze ja tez sie ciesze bo wtedy mniej sie martwie i uznaje takie objawy za naturalne w ciazy. Wczoraj mnie caly dzien bolalo krocze taj jakby kosc tam w srodku i caly tylek az kosc ogonowa. dzis wstalam i jak chodze to znow kluje w pochwie:( nosz kurde oszalec idzie!!

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dziś miałam nie przespaną noc przez męża, nie będę rozwijała tematu, ale już mu się dostało za swoje!

Humor marny, czarny, od rana nic tylko gotuje, a tu jeszcze tyle sprzątania. Wczoraj chociaż w lodówce posprzątałam gruntownie, tyle dobrego.

Pytanko, ostatnio zauważyłam że mam bardzo nabrzmiałe wargi sromowe, jakby lekko poduchnięte, też tak macie? bo wcześniej nie zwracałam na to uwagi, dopiero tak od 4 dni.

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wstawiłam do piekarnika takie ciacho :) ale dodatkowo do środka zrobiłam taką zeberkę z nutelli :) a w między czasie już 2 prane wstawiłam, ale mam energii ostatnio szok :)

http://zcukrempudrem.blogspot.com/2014/04/babka-piaskowa.html

justyna14, Fipsik lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witajcie, ja dziś miałam nie przespaną noc przez męża, nie będę rozwijała tematu, ale już mu się dostało za swoje!

Humor marny, czarny, od rana nic tylko gotuje, a tu jeszcze tyle sprzątania. Wczoraj chociaż w lodówce posprzątałam gruntownie, tyle dobrego.

Pytanko, ostatnio zauważyłam że mam bardzo nabrzmiałe wargi sromowe, jakby lekko poduchnięte, też tak macie? bo wcześniej nie zwracałam na to uwagi, dopiero tak od 4 dni.

ale większe czy mniejsze? bo ja też coś takiego zauważyłam, i też jakby łechtaczka troszkę była bardziej nabrzmiała hmmm :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ja dzisiaj znowu miałam przeboje, wstałam o 4 poplątałam się zjadłam śniadanie i tak do 8 nie miałam co z sobą zrobić a potem zasnęłam i spałam do 12 :)
    Ostatnio słyszałam żeby obserwować aktywność płodu bo później aktywnoć dziecka po urodzeniu wygląda podobnie :) Dobrze by było bo mój Antoś to kopie późnym wieczorem potem śpi i budzi się z tatą koło 5 a później znowu śpi.W coągu dnia to też różnie ale najbardziej to i tak mnie interesuje ta noc :) Fajnie by było jakby to była prawda :)Słyszałam też że jeżeli kobieta dużo pije gazowanego w ciąży to dziecko później ma kolki. Na szczęśćie ja nie piję nic takiego. NIe wiem co teraz robić nic mi się niechce pogoda do du** Nawet nie wiem czy znajdę siłę żeby obiad zrobić...

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

tak jest z tymi wargami, beda pulchniejsze po prostu. Moja kuzynka rodzila 8 miesiecy temu, przed porodem mowila mi ze ma opuchniete wargi sromowe , bala sie ze jej tak zostanie ale wsztsko wrocilo do normy :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa obiecuję poprawę dzisiaj resztę dnia spędzam w łóżku ;)
    a tak sobie dzisiaj dogadzam przy sobocie a jak na bogato :D

55dafaf72c75df0cmed.jpg

<mniam> tak już mi się chciało nie czekam nawet na Męża :D

8566fa574359bed5med.jpg

karolcia:)))), Beataa25, Karolaaa91, Ewi25, betina89, doti77, Diabla85, betinka, Paula55, justyna14, magdzia26, EmiBam, aswalda, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te mniejsze zrobiły się nabrzmiale dzisiaj zobaczyłam
    Biorę się za naleśniki z jabłkami i cynamonem i malinami
    No i chyba ciasto z przepisu Ewi zrobię

Ewi25, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jakie ty masz szczuplutkie, zgrabniutkie pencinki! :-) brzunio bomba!

Ewi25 wrote:
    I jak obiecałam wstawiam mój już szybko rosnący brzuszek zaczynając 30 tydzień :) ( a w tle kapcie :D )

2jag2yq.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak mi się nie chce, tak chyba ściągnę swoje dupsko z łóżka i zrobię śmietanowca :)
    Niedobra Ty a miałam leżeć i grzać się pod kocykiem ;P

Kaarolina lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aaaaaaa daj kawałek! Slinotoku dostanę!

Kaarolina wrote:
    aleksa obiecuję poprawę dzisiaj resztę dnia spędzam w łóżku ;)
    a tak sobie dzisiaj dogadzam przy sobocie a jak na bogato :D

55dafaf72c75df0cmed.jpg

<mniam> tak już mi się chciało nie czekam nawet na Męża :D

8566fa574359bed5med.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam z domu na doradę, a pozniej jade na urodzinowego grilla do mamy wiec po ilości kiełbasy jaka jestem w stanie pazernie zjeść wrócę dwa kilo cięższa! :-D

justyna14, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Wstałam o 6 ,a od 7 zaczęłam nadrabiać zaległości na forum.Usnęłam o 9 i o 12 wstałam.Włączyłam pralkę,bo pogoda super,wiec pościel będzie schnęła.A teraz już ponadrabiałam wszystko,a było tego.
    Karolina-ja mam wizytę w piątek,więc dzień po Tobie,już nie mogę się doczekać.
    Iwonka-super zakupy,a ta pościel bajeczna.
    EmiBam-ciuszki i kosmetyki super,a mi najbardziej to podoba się ten zestaw z misiem niebieski;)
    Diabla85-a ja spotkałam się,że kobiety też potrafią przepuscic w kolejce,albo ustąpić miejsca w autobusie.Napisze w kolejnym poście o tym.
    Stardust87-kocyki są super,a dzięki za przepis na mufinki,kiedyś wykorzystam.
    Zaczarowana-pikne te ciuszki.
    Ewi25-ja brałam furagin jak byłam w pierwszej ciąży,bo miałam zastój moczu w prawej nerce,pomogło.
    BlackLuna-Jak trzeba do szpitala ,to trzeba.Mam nadzieję,że wyniki się szybko poprawią.Trzymaj się.
    Paula55-udanych zakupów,czekam na zdjęcia.
    Betinka-ja też jakaś nerwowa się zrobiłam.W czwartek obiad miałam gotować,zaczęłam pieczarki obierać na sos ,a tu mąż wchodzi do kuchni i mówi "Po co te pieczarki obierać ,to ja nie wiem"No to ja wkurzona na maksa,mówie do niego to sobie sam obiad gotuj,jak taki jesteś mądry,ja ide sprzątać!!!!Nie odzywałam sie do niego aż do nocy,a ile się opłakałam i to z takiego głupiego powodu.Normalnie to przecież bym tak nie zareagowała,ale teraz w ciąży to szok.Przeszło mi o 23 dopiero zaczęłam całować męża,nic nie powiedziałam,bo mnie znowu na płacz zbierało.
    Co do seksu,to z mężem jak nas złapie ochota,to nie ma.Ostatnio to 3 razy w ciągu dnia,ale tak to aż tak nie szalejemy teraz w ciąży,ostatnio jakaś mega chcica nas złapała.
    A co do bąków,to napiszę tyle,gdzieś zasłyszane
    "Na co bąka trzymać w dupie
    Niechaj lata po chałupie"
    Udanego dniai przyszłych wizyt.Trzymajcie się.

Ewi25, betina89, BlackLuna, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Ewi - faktycznie brzuszek rośnie ekspresowo u Ciebie teraz:)

Ja wczoraj położyłam się spać o 23 i obudziłam się dziś o 10! bez nawet jednego wstania na siku, no po prostu jakiś cud:)

Kaarolina sama robiłaś to ciasto? Jakbym mężowi je pokazała to chyba by monitor wylizał, on uwielbia galaretki chyba bardziej niż mnie :P

BlackLuna dobrze że się w końcu pokazałaś, dawno Cię nie było.

Czy wy też pomału zaczynacie czuć się jak wieloryby? Bo dla mnie wejście po schodach z piwnicy do mnie na piętro to już nie lada wyzwanie, tak samo przewracanie się z boku na bok w łóżku. A niby brzuch nie jest jeszcze jakiś mega wielki, i na wadze 5 kg tylko do przodu. Porażka normalnie:/

Kaarolina, BlackLuna lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i powiem Wam, że prawie się tam rozpłakałam... Pan poświęcił nam 45 min ponad... generalnie dużo Wam nie opowiem, bo mówił pod kątem naszego samochodu ale prawda jest taka, że fotelik który mamy z kompletu 3w1 od wózka Jedo to "wyrób fotelikopodobny" i nie ma żadnych atestów... :( Powiedziałam mężowi że ja do tego Precelka nie wsadzę... no i teraz będziemy kupować nowy fotelik razem z bazą...

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ