X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch ma głowę nisko po lewej stronie a pupę wysoko po prawej (nawet nie umiem sobie wyobrazić jak on tam siedzi wygięty). Rączkami i głową wali mnie po pęcherzu a z prawej strony powyżej pępka wypina tyłek i wtedy całą prawą stronę mam wybrzuszoną od jego plecków. pod żebra jeszcze nie sięgnął, ale to pewnie kwestia czasu jak zasunie mi tam kopniaka :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea na kaszel polecam jeszcze syrop islandzki, tylko nie pamiętam czy jest na receptę. Mi chyba właśnie on pomógł jak tak długo męczyłam się z grypą.

Już trzecia tura ubranek od teściówki się uprała, jeszcze tylko z pięć i będę prasować:) Dobrze że mam duży taras i trzy suszarki to ma gdzie schnąć:P

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    A ja właśnie miałam się was pytać gdzie czujecie maluchy...?
    Bo ja zazwyczaj po prawej stronie i to raczej nisko. Nie wiem czy to normalne, ale jeszcze ani razu nie czułam małego pod żebrami. Ehhh...a ostatnio śniło mi się, że macica przestała mi rosnąć :(

Ja tez od zawsze czuje maluszka bardzo nisko. Na przed ostatniej wizycie był ułożony główką do dołu a teraz sie przekręcił i jest w poprzek. Mam nadzieje, że sie przekręci :). Jeszcze troszke czasu ma. Mi sie dzisiaj śniło, że strasznie krwawiłam, miałam takie ogromne skrzepy i wśród tych skrzepów była taka maleńka twarzyczka. Normalnie koszmar.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się przekręcą pewnie. Moja na ktg przed wizytą była głową u góry z lewej, a na usg godzinę później już głową w dół. Przez ostatnie dni to się w ogóle kręci jak smród po gaciach.

betinka, Migotka22, magdzia26 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice super ze idziecie na to szkolenie fotelikowe!!! Ja powiem wam ze mi duzo dalo :) jesli ktos ma okazje to polecam :)
    Ja wlasnie wstawilam schab nadziewany do piekarnika :)
    Ciasto wyszlo boskie (nie chwalac sie ) i juz na cieplo zeżarlam kawalek... :)
    Zaraz jakiegos manicura trzeba zapodac :)

A jak ktos zainteresowany to dzis na tvn style bedzie program o wczesniakach o 20.25 :)

betina89, verynice lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym obejrzec gdyby moj chlop nie okupowal tv tymi meczami :D a w drugim pokoju nie mam cyfrowego, a co dokladnie z tymi wczesniakami ma byc i co za program?

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ale dzisiaj chyba nie ma meczy bo moj P chcial obejrzec i jest zmartwiony ze nie ma :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba oszalalam na sama noc zaczelam bawic sie w smietankowca odbilo mi chyba.. a dzisiaj Krzys jest strasznie ruchliwy chyba nie przespal dzisiaj ani minuty bo nawet jak wyszlam na krotki spacer to mnie okopywal.. nie czuje Go jeszcze kolo zeber bardziej na dole i po prawej stronie nad pepkiem.. ale tez czasami zaczynaja mnie lapac takie skurcze ze w pol mnie zgina i zaczyna ciagnac mnie jak na okres i troche mnie to martwi..

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze ze moj jest w pracy :) ale i tak jak bym poprosila to dal by obejrzec mimo ze on mega fan pilki jest :)
    Nawet dzis chcial kupic drugi tv ale skoro zostajemy na mieszkaniu to ńie ma go gdzie dac :/ nie powiesze przeciez nad lozeczkiem :/ wiec lipa.

No sama nie wiem dokladnie ale z tego co na zwiastunie bylo to cos jak porodowka ale typowo o ratowaniu wczesniakow...
    Pokazane jest jak to w WB wyglada...
    Jakie sa procedury, jak dbaja, lecza takie dzieci...powiem ci dokladniej jak obejrze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A ja chyba oszalalam na sama noc zaczelam bawic sie w smietankowca odbilo mi chyba.. a dzisiaj Krzys jest strasznie ruchliwy chyba nie przespal dzisiaj ani minuty bo nawet jak wyszlam na krotki spacer to mnie okopywal.. nie czuje Go jeszcze kolo zeber bardziej na dole i po prawej stronie nad pepkiem.. ale tez czasami zaczynaja mnie lapac takie skurcze ze w pol mnie zgina i zaczyna ciagnac mnie jak na okres i troche mnie to martwi..

Karola ja mam to samo!! Maly barzdo jest ruchliwy calymi dniami, czasem jak mnie taki przykurcz zlapie to nie mam szans sie wyprostowac bo czuje jak by mi skora pekala :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko!!!!!!!!!!!!!! Was nadrobić nie jest się w stanie :( nie dam rady tego nadrobić a to jeden dzień
    Ja już nawet nie pamiętam 2 poprzednich stron o czym były :(
    Wzięłam sie za sprzątanko i jestem wykończona całą chatę objechałam i nawet kwiaty podlałam co mnie dziwi bo u mnie biedne kwiatki żywota długiego nie maja a mam ich aż 3 hehe :)
    gratuluje udanych wizyt :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów, nasza Liwunia zazwyczaj zapodaje kopniaki w okolicach pępka. Czasami też przemieszcza się w prawą stronę i wtedy czuję szturchańce pod żebrami. Śmiać mi się chcę, bo gdy kopie, to dosłownie wyczuwam jej dwie małe piętki :D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis caly dzien kopala mnie z zebra a teraz jest bardzo nisko i mnie gilgocze kolo pachwin:) tez jest bardzo bardzo ruchliwa od wczoraj a dzis to chyba nie spi nawet bo calyyyy dzien wariuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    karola ja mam tak samo, tak sie cieszylam bo prawie tydzien czulam sie super, moglam wszystko porobic itd a od wczoraj skurcze mnie lapia wiec leze:( Do niedzieli jestem uziemiona w lozku bo czekam na leki z pl :(

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsżej czesci dokumentu - szok. Program jest o wczesniakach ktore rodza sie w 23 tyg ciazy...waza po 500-600 gram.
    Szanse na przezycie ma 9/100 w tym 1/100 ma szanse na normalny rozwoj....
    Dzieci ponizej 23 tyg nie ratuje sie a lekarz oglasza poronienie...
    Decyzje po 23 tyg czy ratowac takie dziecko podejmuja rodzice a nie lekarz.
    Ci ktorzy sie wypowiadali sa przeciwni ratowaniu takich dzieci bo i tak maja nikle szanse a wydaje sie majatek na ich ratowanie...
    Powiem wam ze jak zobaczylam takiego 23 tygodniowego noworodka to jestem w szoku ze te dzieci wygladaja jak normalne tyle ze miniaturowe noworodki...nie moge sobie wyobrazic ze moj syn jest teraz duzo wiekszy i miesci sie w moim brzuchu ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Po pierwsżej czesci dokumentu - szok. Program jest o wczesniakach ktore rodza sie w 23 tyg ciazy...waza po 500-600 gram.
    Szanse na przezycie ma 9/100 w tym 1/100 ma szanse na normalny rozwoj....
    Dzieci ponizej 23 tyg nie ratuje sie a lekarz oglasza poronienie...
    Decyzje po 23 tyg czy ratowac takie dziecko podejmuja rodzice a nie lekarz.
    Ci ktorzy sie wypowiadali sa przeciwni ratowaniu takich dzieci bo i tak maja nikle szanse a wydaje sie majatek na ich ratowanie...
    Powiem wam ze jak zobaczylam takiego 23 tygodniowego noworodka to jestem w szoku ze te dzieci wygladaja jak normalne tyle ze miniaturowe noworodki...nie moge sobie wyobrazic ze moj syn jest teraz duzo wiekszy i miesci sie w moim brzuchu ;)
    na jakim kanale ten dokumnet?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie mam tvn style :(siostra mojego meza urodzila sie w 25 tyg i wazyla 700 gram, masakra ze ja uratowali to bylo 21 lat temu!!Miala nie widziec, nie mowic itd itp a tymczasem jest zdrowa jak rybka!!Ma jedynie problem z zylami w nogach ale z tym da sie zyc:)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już mam :) oglądam

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ten strach w 21 tygodniu i wiedzialam ze by mi Krzysia nie uratowali dlatego ciesze sie ze tak grzecznie siedzi mi teraz w brzuszku i oby chociaz do 37tygodnia :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chyba nie moge takich rzeczy ogladac skoro lzy mi staja w oczach jak w kosciele dzwonia dzwoneczkami albo w wiadomosciach ludzie sobie gratulacje skladaja! I o co kaman? :) moje hormony szaleja! :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ