X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    super jest;D ale jeszcze lepiej będzie wyglądał z cudowną "zawartością" ;D a jaki kolor macie?

Tez jestem mega zadowolona. Jest bardzo zwrotny a jednoczesnie mega pojemny :) duza gondola, spacerowka taka ze maluch dluugo w niej pojezdzi. Juz sie nie moge doczekac az bede go miala w domku :)
    A my mamy takie kolorki :)

2ec0jtf.jpg

K_A_M_A, betina89, magdzia26, Ewi25, nenka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy kobietki też tak macie, że czujecie dziecko pod żebrami? Ja od niedługiego czasu czuję jakby mi tam synuś wkładał stópki, jak siedzę i się trochę pochylę to tak jakby się upominał, że mam się wyprostować bo mu ciasno :D takie śmieszne uczucie ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Dziewczyny ratujcie! Od trzech dni mam taki okropny kaszel ze zaraz płuca wypluje i małego urodze tak mi brzuch od kaszlu się napina. Byłam u lekarza ale w zasadzie nic mi oprócz witamin nie przepisał tylko duomox mam wziąć jeśli będę miała gorączkę. A gorączki nie mam tylko ten kaszel mnie tak męczy. Jem czosnek, pije syrop z cebuli,mleko z miodem i nic. Czy są jakieś leki spraye na kaszel które mogłabym zażywać? Każda radabędzie cenna bo już jestem wykończona. Do tego mały od kilku dni ledwo daje znać o sobie i to wszystko mnie już dobija :-(

Kochana jakis czas temu mialam to samo. W nocy myslalam ze sie juz udusze a na brzuchu zakwasy... Mi nie pomagalo nic!!!
    Pilam jedynie herbaty z sokiem z dzikiej rozy (ten sok chyba jedynie pomagal) ale z duza procentowa zawartoscia dzikiej rozy (!), sokiem z malin, cytryna, miodem... Przeszlo po ok 1,5 tyg samo raczej..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A Wy kobietki też tak macie, że czujecie dziecko pod żebrami? Ja od niedługiego czasu czuję jakby mi tam synuś wkładał stópki, jak siedzę i się trochę pochylę to tak jakby się upominał, że mam się wyprostować bo mu ciasno :D takie śmieszne uczucie ;)

Ja mam tak dość często, ale to chyba jak mały się tak ułoży dziwnie.I nie mogę dogodnej pozycji sobie znaleźć wtedy..

relgo7esxzrgdft3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Dziewczyny ratujcie! Od trzech dni mam taki okropny kaszel ze zaraz płuca wypluje i małego urodze tak mi brzuch od kaszlu się napina. Byłam u lekarza ale w zasadzie nic mi oprócz witamin nie przepisał tylko duomox mam wziąć jeśli będę miała gorączkę. A gorączki nie mam tylko ten kaszel mnie tak męczy. Jem czosnek, pije syrop z cebuli,mleko z miodem i nic. Czy są jakieś leki spraye na kaszel które mogłabym zażywać? Każda radabędzie cenna bo już jestem wykończona. Do tego mały od kilku dni ledwo daje znać o sobie i to wszystko mnie już dobija :-(

Polecam tantum verde i płukanie gardła szałwią :)

• assantea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko się boję że skurcze synkowi zaszkodzą. Jeszcze teraz się naczytalam w necie ze powoduje skurcze i przedwczesny poród to już w ogóle mam doła. Prenalen mam i biorę a tantum verde też stosuje już drugi dzień. Wzięłabym nawet ten duomox ale czy on coś pomoże przy kaszlu?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą uważam że mój rodzinny lekarz jest bardzo niekompetentny.zostawił mnie właściwie bez leków

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula faktycznie podobne;D i tak jak mówisz pojemne;D
    Ja wczoraj zaczęłam szkołe rodzenia;D Trochę nudy były ;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Skoro Ginekolog polecał ten mucosolvan to powinien być dość bezpieczny. A on jest nreceptę?
    nie nie jest na recepte :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie ci ze one sie tylko stelarzem roznia i kilkoma duperelami :)
    Ja jeszcze nie zaczelam sr i nie wiem czy pojde :/
    Napewno ide na breastfeeding 1.07 z kolezanka do szpitala :) ciekawe ile zrozumiemy :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea duomox powinien pomóc bo w końcu jest to antybiotyk.. mi to połączenie duomoxu i mucosolvanu pomogło a miałam taki sam kaszel że myślałam że Krzysia wykaszlę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 18:31

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiBam wrote:
    Ja mam tak dość często, ale to chyba jak mały się tak ułoży dziwnie.I nie mogę dogodnej pozycji sobie znaleźć wtedy..

Ja czuję, że mój jest ciągle główką w dół więc to muszą być jego stopki tam pod żebrami :) Najgorzej jak się tak nisko w poprzek ułoży, ojjj to wtedy boli ;)

assantea a może jakieś inhalacje sobie zrób? Takie z solą fizjologiczną

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wlasnie. Ja na ten kaszel robilam inhalacje z wody z sola...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    mnie to żebra tak bolą że szok! nie codziennie, ale wczoraj to była masakra. Dziecko już wysoko jest i żebra się rozszerzają, boli okropnie

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaatko, Was nadrobić to jakaś masakra :D :D :D

Zlądowałam dopiero teraz na forum bo mąż miał dziś wolne i od 9 rano jeździliśmy po mieście ;)
    Byłam w takiej dużej hurtowni z art. dziecięcymi obok pracy mojego męża, jak on załatwiał sprawy w kadrach, i kupiłam prześcieradełko do wózka...jestem z siebie dumna, że nie kupiłam nic więcej ale w sumie ceny o wiele wyższe niż jak się kupuje na allegro...
    I przy okazji zapisałam się na jutrzejszą "imprezę" pod nazwa Inspekcje Fotelików - weźmiemy z mężem nasz fotelik i niech nas nauczą zapinać itp ;) ;) Zapisani jesteśmy na punkt 12:00 :) Podsyłam Wam linka do tej akcji, może jeszcze któraś z Was skorzysta :) A ja jutro zdam relację...

http://inspekcje-fotelikow.pl/dla-mediow/inspekcje-fotelikow_info/

No i narobię Wam smaka, bo mój mąż - maniak bezy - namówił mnie żebym znowu zrobiła tą bezę z kremówką i owocami :D i powiem Wam, że dawno mi tak piękna beza nie wyszła ;) Porobię zdjęcia i jutro Was zasypię, bo już dziś nie mam sił...

Buziaki dla każdej z Was! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 18:50

magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

A ja właśnie miałam się was pytać gdzie czujecie maluchy...?
    Bo ja zazwyczaj po prawej stronie i to raczej nisko. Nie wiem czy to normalne, ale jeszcze ani razu nie czułam małego pod żebrami. Ehhh...a ostatnio śniło mi się, że macica przestała mi rosnąć :(

relganlikx65a1ud.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już będziemy czuły te baraszkowanie pod żebrami nie wspomnę o kopniakach w pęcherz ;D

relgo7esxzrgdft3.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek najczęściej kopie się po prawej stronie na wysokości pępka a nawet wyżej.

relgo7esxzrgdft3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

Oj taaaaak, ja to już dawno podskakuję jak mnie zdzieli stópką. Chociaż od kopniaków, które bolą chwilę, jest gorzej jak mi wsadzi nóżkę pod żebro i trzyma - to takie uczucie, jakby mi ktoś łomem podważał :/ No i to w sumie dzień w dzień, bo jest główką w dół od dawna.

Betina - gratuluję dzieła :) I wózeczka, bardzo zgrabny!

A na kaszel świetnie działa syrop z pędów sosny!!!

Ach ach, własnie dostałam maila, że wysłali moją paczkę z allegro! Zamówiłam laktator, przewijak, zestaw do paznokci, aspirator do noska i milion innych gadżetów. Już się ich nie mogę doczekać :)

Tak mi się nie chciało po tych zakupach do kuchni się ruszyć, ale otworzyłam drzwi balkonowe i wpadł mi zapach gulaszu... Zerwałam się w te pędy i przeturlałam się do sklepu po polędwicę. I wyszedł mega obiad - bitki w sosie z grzybami, młode ziemniaczki z koperkiem, brokuły, zasmażane buraczki i sałata ze śmietaną. Ledwo oddycham :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 19:02

magdzia26, betina89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Szczęście czuję głównie z prawej strony, a w okolicy żeber ewidentnie puka nóżkami. Poza tym uciska pęcherz bo też czuć jak kopniaczki tam są zasadzane..Po shcodach jest bardzo ciężko wychodzić, bo też czuję ucisk...

Na ból gardła: spray tantum verde, tabletki na gardło takie z naturalnym składem (nie pamiętam nazwy), płukanki woda z solą, tabletki Prenalan na gardło.hmm to jest to czego ja używałam, no i pod kołdre wygrzewać i nosa nie wychylać. Zdrowia!

Właśnie wróciliśmy z mężem z zakupów, kupiłam Maleństwu spodnie, bluzeczkę i koszulkę z kołnierzykiem na większe wyjścia hehe

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ