Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
betina89 wrote:super jest;D ale jeszcze lepiej będzie wyglądał z cudowną "zawartością"
a jaki kolor macie?
Tez jestem mega zadowolona. Jest bardzo zwrotny a jednoczesnie mega pojemnyduza gondola, spacerowka taka ze maluch dluugo w niej pojezdzi. Juz sie nie moge doczekac az bede go miala w domku
A my mamy takie kolorki
K_A_M_A, betina89, magdzia26, Ewi25, nenka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
assantea wrote:Dziewczyny ratujcie! Od trzech dni mam taki okropny kaszel ze zaraz płuca wypluje i małego urodze tak mi brzuch od kaszlu się napina. Byłam u lekarza ale w zasadzie nic mi oprócz witamin nie przepisał tylko duomox mam wziąć jeśli będę miała gorączkę. A gorączki nie mam tylko ten kaszel mnie tak męczy. Jem czosnek, pije syrop z cebuli,mleko z miodem i nic. Czy są jakieś leki spraye na kaszel które mogłabym zażywać? Każda radabędzie cenna bo już jestem wykończona. Do tego mały od kilku dni ledwo daje znać o sobie i to wszystko mnie już dobija
Kochana jakis czas temu mialam to samo. W nocy myslalam ze sie juz udusze a na brzuchu zakwasy... Mi nie pomagalo nic!!!
Pilam jedynie herbaty z sokiem z dzikiej rozy (ten sok chyba jedynie pomagal) ale z duza procentowa zawartoscia dzikiej rozy (!), sokiem z malin, cytryna, miodem... Przeszlo po ok 1,5 tyg samo raczej..
-
K_A_M_A wrote:A Wy kobietki też tak macie, że czujecie dziecko pod żebrami? Ja od niedługiego czasu czuję jakby mi tam synuś wkładał stópki, jak siedzę i się trochę pochylę to tak jakby się upominał, że mam się wyprostować bo mu ciasno
takie śmieszne uczucie
Ja mam tak dość często, ale to chyba jak mały się tak ułoży dziwnie.I nie mogę dogodnej pozycji sobie znaleźć wtedy.. -
nick nieaktualnyassantea wrote:Dziewczyny ratujcie! Od trzech dni mam taki okropny kaszel ze zaraz płuca wypluje i małego urodze tak mi brzuch od kaszlu się napina. Byłam u lekarza ale w zasadzie nic mi oprócz witamin nie przepisał tylko duomox mam wziąć jeśli będę miała gorączkę. A gorączki nie mam tylko ten kaszel mnie tak męczy. Jem czosnek, pije syrop z cebuli,mleko z miodem i nic. Czy są jakieś leki spraye na kaszel które mogłabym zażywać? Każda radabędzie cenna bo już jestem wykończona. Do tego mały od kilku dni ledwo daje znać o sobie i to wszystko mnie już dobija
Polecam tantum verde i płukanie gardła szałwią -
Ja tylko się boję że skurcze synkowi zaszkodzą. Jeszcze teraz się naczytalam w necie ze powoduje skurcze i przedwczesny poród to już w ogóle mam doła. Prenalen mam i biorę a tantum verde też stosuje już drugi dzień. Wzięłabym nawet ten duomox ale czy on coś pomoże przy kaszlu?
-
assantea duomox powinien pomóc bo w końcu jest to antybiotyk.. mi to połączenie duomoxu i mucosolvanu pomogło a miałam taki sam kaszel że myślałam że Krzysia wykaszlę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 18:31
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
EmiBam wrote:Ja mam tak dość często, ale to chyba jak mały się tak ułoży dziwnie.I nie mogę dogodnej pozycji sobie znaleźć wtedy..
Ja czuję, że mój jest ciągle główką w dół więc to muszą być jego stopki tam pod żebramiNajgorzej jak się tak nisko w poprzek ułoży, ojjj to wtedy boli
assantea a może jakieś inhalacje sobie zrób? Takie z solą fizjologiczną -
K_A_M_A wrote:A Wy kobietki też tak macie, że czujecie dziecko pod żebrami? Ja od niedługiego czasu czuję jakby mi tam synuś wkładał stópki, jak siedzę i się trochę pochylę to tak jakby się upominał, że mam się wyprostować bo mu ciasno
takie śmieszne uczucie
7w3d 💔 -
Maaaatko, Was nadrobić to jakaś masakra
Zlądowałam dopiero teraz na forum bo mąż miał dziś wolne i od 9 rano jeździliśmy po mieście
Byłam w takiej dużej hurtowni z art. dziecięcymi obok pracy mojego męża, jak on załatwiał sprawy w kadrach, i kupiłam prześcieradełko do wózka...jestem z siebie dumna, że nie kupiłam nic więcej ale w sumie ceny o wiele wyższe niż jak się kupuje na allegro...
I przy okazji zapisałam się na jutrzejszą "imprezę" pod nazwa Inspekcje Fotelików - weźmiemy z mężem nasz fotelik i niech nas nauczą zapinać itpZapisani jesteśmy na punkt 12:00
Podsyłam Wam linka do tej akcji, może jeszcze któraś z Was skorzysta
A ja jutro zdam relację...
http://inspekcje-fotelikow.pl/dla-mediow/inspekcje-fotelikow_info/
No i narobię Wam smaka, bo mój mąż - maniak bezy - namówił mnie żebym znowu zrobiła tą bezę z kremówką i owocamii powiem Wam, że dawno mi tak piękna beza nie wyszła
Porobię zdjęcia i jutro Was zasypię, bo już dziś nie mam sił...
Buziaki dla każdej z Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 18:50
magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość
-
takie śmieszne uczucie
A ja właśnie miałam się was pytać gdzie czujecie maluchy...?
Bo ja zazwyczaj po prawej stronie i to raczej nisko. Nie wiem czy to normalne, ale jeszcze ani razu nie czułam małego pod żebrami. Ehhh...a ostatnio śniło mi się, że macica przestała mi rosnąć -
takie śmieszne uczucie
Oj taaaaak, ja to już dawno podskakuję jak mnie zdzieli stópką. Chociaż od kopniaków, które bolą chwilę, jest gorzej jak mi wsadzi nóżkę pod żebro i trzyma - to takie uczucie, jakby mi ktoś łomem podważałNo i to w sumie dzień w dzień, bo jest główką w dół od dawna.
Betina - gratuluję dziełaI wózeczka, bardzo zgrabny!
A na kaszel świetnie działa syrop z pędów sosny!!!
Ach ach, własnie dostałam maila, że wysłali moją paczkę z allegro! Zamówiłam laktator, przewijak, zestaw do paznokci, aspirator do noska i milion innych gadżetów. Już się ich nie mogę doczekać
Tak mi się nie chciało po tych zakupach do kuchni się ruszyć, ale otworzyłam drzwi balkonowe i wpadł mi zapach gulaszu... Zerwałam się w te pędy i przeturlałam się do sklepu po polędwicę. I wyszedł mega obiad - bitki w sosie z grzybami, młode ziemniaczki z koperkiem, brokuły, zasmażane buraczki i sałata ze śmietaną. Ledwo oddychamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 19:02
magdzia26, betina89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Moje Szczęście czuję głównie z prawej strony, a w okolicy żeber ewidentnie puka nóżkami. Poza tym uciska pęcherz bo też czuć jak kopniaczki tam są zasadzane..Po shcodach jest bardzo ciężko wychodzić, bo też czuję ucisk...
Na ból gardła: spray tantum verde, tabletki na gardło takie z naturalnym składem (nie pamiętam nazwy), płukanki woda z solą, tabletki Prenalan na gardło.hmm to jest to czego ja używałam, no i pod kołdre wygrzewać i nosa nie wychylać. Zdrowia!
Właśnie wróciliśmy z mężem z zakupów, kupiłam Maleństwu spodnie, bluzeczkę i koszulkę z kołnierzykiem na większe wyjścia hehe