Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    super jest;D ale jeszcze lepiej będzie wyglądał z cudowną "zawartością" ;D a jaki kolor macie?

Tez jestem mega zadowolona. Jest bardzo zwrotny a jednoczesnie mega pojemny :) duza gondola, spacerowka taka ze maluch dluugo w niej pojezdzi. Juz sie nie moge doczekac az bede go miala w domku :)
    A my mamy takie kolorki :)

2ec0jtf.jpg

K_A_M_A, betina89, magdzia26, Ewi25, nenka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy kobietki też tak macie, że czujecie dziecko pod żebrami? Ja od niedługiego czasu czuję jakby mi tam synuś wkładał stópki, jak siedzę i się trochę pochylę to tak jakby się upominał, że mam się wyprostować bo mu ciasno :D takie śmieszne uczucie ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Dziewczyny ratujcie! Od trzech dni mam taki okropny kaszel ze zaraz płuca wypluje i małego urodze tak mi brzuch od kaszlu się napina. Byłam u lekarza ale w zasadzie nic mi oprócz witamin nie przepisał tylko duomox mam wziąć jeśli będę miała gorączkę. A gorączki nie mam tylko ten kaszel mnie tak męczy. Jem czosnek, pije syrop z cebuli,mleko z miodem i nic. Czy są jakieś leki spraye na kaszel które mogłabym zażywać? Każda radabędzie cenna bo już jestem wykończona. Do tego mały od kilku dni ledwo daje znać o sobie i to wszystko mnie już dobija :-(

Kochana jakis czas temu mialam to samo. W nocy myslalam ze sie juz udusze a na brzuchu zakwasy... Mi nie pomagalo nic!!!
    Pilam jedynie herbaty z sokiem z dzikiej rozy (ten sok chyba jedynie pomagal) ale z duza procentowa zawartoscia dzikiej rozy (!), sokiem z malin, cytryna, miodem... Przeszlo po ok 1,5 tyg samo raczej..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A Wy kobietki też tak macie, że czujecie dziecko pod żebrami? Ja od niedługiego czasu czuję jakby mi tam synuś wkładał stópki, jak siedzę i się trochę pochylę to tak jakby się upominał, że mam się wyprostować bo mu ciasno :D takie śmieszne uczucie ;)

Ja mam tak dość często, ale to chyba jak mały się tak ułoży dziwnie.I nie mogę dogodnej pozycji sobie znaleźć wtedy..

relgo7esxzrgdft3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Dziewczyny ratujcie! Od trzech dni mam taki okropny kaszel ze zaraz płuca wypluje i małego urodze tak mi brzuch od kaszlu się napina. Byłam u lekarza ale w zasadzie nic mi oprócz witamin nie przepisał tylko duomox mam wziąć jeśli będę miała gorączkę. A gorączki nie mam tylko ten kaszel mnie tak męczy. Jem czosnek, pije syrop z cebuli,mleko z miodem i nic. Czy są jakieś leki spraye na kaszel które mogłabym zażywać? Każda radabędzie cenna bo już jestem wykończona. Do tego mały od kilku dni ledwo daje znać o sobie i to wszystko mnie już dobija :-(

Polecam tantum verde i płukanie gardła szałwią :)

• assantea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko się boję że skurcze synkowi zaszkodzą. Jeszcze teraz się naczytalam w necie ze powoduje skurcze i przedwczesny poród to już w ogóle mam doła. Prenalen mam i biorę a tantum verde też stosuje już drugi dzień. Wzięłabym nawet ten duomox ale czy on coś pomoże przy kaszlu?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą uważam że mój rodzinny lekarz jest bardzo niekompetentny.zostawił mnie właściwie bez leków

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula faktycznie podobne;D i tak jak mówisz pojemne;D
    Ja wczoraj zaczęłam szkołe rodzenia;D Trochę nudy były ;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Skoro Ginekolog polecał ten mucosolvan to powinien być dość bezpieczny. A on jest nreceptę?
    nie nie jest na recepte :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie ci ze one sie tylko stelarzem roznia i kilkoma duperelami :)
    Ja jeszcze nie zaczelam sr i nie wiem czy pojde :/
    Napewno ide na breastfeeding 1.07 z kolezanka do szpitala :) ciekawe ile zrozumiemy :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea duomox powinien pomóc bo w końcu jest to antybiotyk.. mi to połączenie duomoxu i mucosolvanu pomogło a miałam taki sam kaszel że myślałam że Krzysia wykaszlę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 18:31

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiBam wrote:
    Ja mam tak dość często, ale to chyba jak mały się tak ułoży dziwnie.I nie mogę dogodnej pozycji sobie znaleźć wtedy..

Ja czuję, że mój jest ciągle główką w dół więc to muszą być jego stopki tam pod żebrami :) Najgorzej jak się tak nisko w poprzek ułoży, ojjj to wtedy boli ;)

assantea a może jakieś inhalacje sobie zrób? Takie z solą fizjologiczną

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wlasnie. Ja na ten kaszel robilam inhalacje z wody z sola...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    mnie to żebra tak bolą że szok! nie codziennie, ale wczoraj to była masakra. Dziecko już wysoko jest i żebra się rozszerzają, boli okropnie

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaatko, Was nadrobić to jakaś masakra :D :D :D

Zlądowałam dopiero teraz na forum bo mąż miał dziś wolne i od 9 rano jeździliśmy po mieście ;)
    Byłam w takiej dużej hurtowni z art. dziecięcymi obok pracy mojego męża, jak on załatwiał sprawy w kadrach, i kupiłam prześcieradełko do wózka...jestem z siebie dumna, że nie kupiłam nic więcej ale w sumie ceny o wiele wyższe niż jak się kupuje na allegro...
    I przy okazji zapisałam się na jutrzejszą "imprezę" pod nazwa Inspekcje Fotelików - weźmiemy z mężem nasz fotelik i niech nas nauczą zapinać itp ;) ;) Zapisani jesteśmy na punkt 12:00 :) Podsyłam Wam linka do tej akcji, może jeszcze któraś z Was skorzysta :) A ja jutro zdam relację...

http://inspekcje-fotelikow.pl/dla-mediow/inspekcje-fotelikow_info/

No i narobię Wam smaka, bo mój mąż - maniak bezy - namówił mnie żebym znowu zrobiła tą bezę z kremówką i owocami :D i powiem Wam, że dawno mi tak piękna beza nie wyszła ;) Porobię zdjęcia i jutro Was zasypię, bo już dziś nie mam sił...

Buziaki dla każdej z Was! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 18:50

magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

A ja właśnie miałam się was pytać gdzie czujecie maluchy...?
    Bo ja zazwyczaj po prawej stronie i to raczej nisko. Nie wiem czy to normalne, ale jeszcze ani razu nie czułam małego pod żebrami. Ehhh...a ostatnio śniło mi się, że macica przestała mi rosnąć :(

relganlikx65a1ud.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już będziemy czuły te baraszkowanie pod żebrami nie wspomnę o kopniakach w pęcherz ;D

relgo7esxzrgdft3.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek najczęściej kopie się po prawej stronie na wysokości pępka a nawet wyżej.

relgo7esxzrgdft3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

Oj taaaaak, ja to już dawno podskakuję jak mnie zdzieli stópką. Chociaż od kopniaków, które bolą chwilę, jest gorzej jak mi wsadzi nóżkę pod żebro i trzyma - to takie uczucie, jakby mi ktoś łomem podważał :/ No i to w sumie dzień w dzień, bo jest główką w dół od dawna.

Betina - gratuluję dzieła :) I wózeczka, bardzo zgrabny!

A na kaszel świetnie działa syrop z pędów sosny!!!

Ach ach, własnie dostałam maila, że wysłali moją paczkę z allegro! Zamówiłam laktator, przewijak, zestaw do paznokci, aspirator do noska i milion innych gadżetów. Już się ich nie mogę doczekać :)

Tak mi się nie chciało po tych zakupach do kuchni się ruszyć, ale otworzyłam drzwi balkonowe i wpadł mi zapach gulaszu... Zerwałam się w te pędy i przeturlałam się do sklepu po polędwicę. I wyszedł mega obiad - bitki w sosie z grzybami, młode ziemniaczki z koperkiem, brokuły, zasmażane buraczki i sałata ze śmietaną. Ledwo oddycham :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 19:02

magdzia26, betina89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Szczęście czuję głównie z prawej strony, a w okolicy żeber ewidentnie puka nóżkami. Poza tym uciska pęcherz bo też czuć jak kopniaczki tam są zasadzane..Po shcodach jest bardzo ciężko wychodzić, bo też czuję ucisk...

Na ból gardła: spray tantum verde, tabletki na gardło takie z naturalnym składem (nie pamiętam nazwy), płukanki woda z solą, tabletki Prenalan na gardło.hmm to jest to czego ja używałam, no i pod kołdre wygrzewać i nosa nie wychylać. Zdrowia!

Właśnie wróciliśmy z mężem z zakupów, kupiłam Maleństwu spodnie, bluzeczkę i koszulkę z kołnierzykiem na większe wyjścia hehe

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ