X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    my z mężem wybraliśmy Cybexa bo ma najlepsze wyniki w crashtestach za 2013 rok. Przebił nawet maxi cosi. A w samochodzie mamy system ISO fix więc bazy nie potrzebujemy. Kupiliśmy tylko adaptery żeby do wózka pasował fotelik. Ale jak nie macie ISO fixow to baza obowiązkowa bo fotelik przypiety tylko pasami to żadne zabezpieczenie dla dziecka. A wybierając fotelik musicie zwrócić uwagę żeby można go było zamontować do waszego wózka bo do naszego bebetto to chyba tylko 3 pasują.

Stardust powiedz mi bo chyba cos przegapilam... System isofix sklada sie z: zaczepow do ktorych montujemy baze, bazy i fotelika.... Skoro wy macie system isofix w samochodzie i mowisz ze nie potrzebujecie bazy to jak montuje sie fotelik???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my bazy nawet nie mamy gdzie podczepić, bo nie mamy w aucie systemu izo fix i zostaje nam fotelik na pasy :) A fiesta jest tak genialna, że pasy z tyłu są za krótkie hehe i musimy kupić przedłużkę

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w naszym aucie też nie mamy IsoFix... więc pozostaje montowanie fotelika na pasy.. no cóż...ograniczę jeżdżenie z Precelkiem do minimum...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 30 tydzien wedlug belly:)

15qvh9d.jpg
    vf1jl.jpg

Zaraz bede was nadrabiac bo ostatnio brak czasu, moj chlopak ma wolne kilka dni i zwiedzamy sobie okolice:)
    Zdazylam tylko przeczytac ze pisalyscie o wczesniakach. Ja tez jestem szczesliwa ze w razie czego moja Livka ma teraz duze szanse na przezycie. Moj braciszek urodzil sie w 31 tygodniu, wazyl 1300g I mierzyl 29cm wszystko przez to ze nie dalo zatrzymac sie saczacych wod plodowych I maly zaczal sie dusic. Mama byla pewna ze stracila dziecko a tu takie szczescie! Jak lekarze powiedzieli ze nie bedzie slyszal na jedno uszko to moja mama dziekowala bogu ze tylko tyle... Nikt tego nie rozumial. Teraz wiem ze dzieki jej podejsciu bog sprawil ze kacperek ma 7 lat, jest caly zdrowy, slyszy widzi, chodzi, jest najwyzszy i najmadrzejszy w calej klasie! Tak go kocham <3

iwo_na, Paula55, karolcia:)))), Diabla85, Karolaaa91, magdzia26, betinka, doti77, aswalda, Beataa25, Kaarolina, Ewi25, madiiiii, Io, Gosia19, Zaczarowana lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj pamiatkowe zdjecie jak moj braciszek wazyl "juz" 2kg :)

ubyn4.jpg

Nie bede wam pokazywac z inkubatora Bo to byl smutny widok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 21:43

Paula55, magdzia26, doti77, aswalda, Beataa25, Kaarolina, Ewi25, madiiiii, Zaczarowana lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jak zawsze promoeniejesz :) slicznie wygladasz.
    Ale to zdjecie na dole to uhh.... Ramie i raczka chudziusienkie :P
    Jak pomysle ze podobnie wygladalam to mnie przerazenie ogarnia :) ile mialas wtedy lat jak moge zapytac???

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale Ty ślicznie wyglądasz jak z gazety Mama i dziecko :)

Nelus lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale ty piekna jestes:) twoja corunia to bedzie mala Pocahontas :) okolica bajeczna, zazdroszcze!!

Nelus lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wtedy niecale 19 lat i wazylam ok 47kg, dopiero w kanadzie dwa lata temu dobilam do 50kg. Zawsze bylam za chuda

201703012752.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlacLuna po krzywej cukru się okaże co i jak może nie będzie tak źle...

BlackLuna lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu jak bym o sobie czytala!!!
    Ale ty chyba wyzsza jestes, nie? Ja mam tylko 163 cm :)
    Ale doslowńie tyle samo wazylam (przy dobrych wiatrach) do 50 pierwszy raz dobilam jak przylecialam do mojego T :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A okolica faktycznie bajeczna :) ahhh rozmarzylam sie o wakacjach :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 168cm. Najlepsze jest to ze zawsze lubilam sobie pojesc a dieta, cwieczenia? - co to jest?! Hehe ale fakt faktem ze bylam w ciaglym ruchu, uczelnia, praca, imprezy! Jak przylecialam do kanady to czekala na mnie sofa i tv bo nie moglam pracowac, pewnie stad te kg :) a teraz kolezanki mowia na mnie paczus :D

201703012752.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ślicznie wyglądasz :)

Nelus lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karola oby przeszło kochana. A jak ńie to nie zastanawiaj sie i jedz!!! Tylko daj znac co i jak bo sie martwimy.
    Szonka ty teraz lez babo i sie oszczedzaj z tymi plamieniami!!!
    Ehhh wykonczycie nas tu nerwowo :P

pol dnia lezalam i mi przeszlo. najbardziej wkurza mnie to ze zaden lekarz mi nie powiedzial co jest przyczyna tych plamien. pewnie sa nie grozne ale zobaczyc w ciazy krew na bieliznie to nic
    milego :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Nelus Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Nelus ale ty piekna jestes:) twoja corunia to bedzie mala Pocahontas :) okolica bajeczna, zazdroszcze!!
    Dziekuje:) tez tak sobie ja wyobrazam! Czarne wloski, ciemna karnacja i zielone oczka:)

A wy jak wyobrazacie sobie wasze kruszynki?:)

201703012752.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam spać jutro was nadrobię ;D DOBREJ NOCY

Paula55 lubi tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. No Nelus powiem ci ze cos nas laczy :P
    Ale ja sie niezmiernie cieszylam z tych 50 kg. Jak patrze na swoje stare fotki to uhh... Nie chciala bym do tego wrocic :)
    Paczus??? Hahaha chyba kazdy paczus chcial by tak wygladac :)

Szonka dobrze ze jest lepiej!!! Nawet mi nie mow bo raz mialam taka akcje. Wstalam rano (bylam u mamy w Pl w maju) i poszlam siusiu. Podcieram sie a tu krew.... Matko kochana co ja przezylam... Trzeslam sie jak bym padaczki dostala, lzy z oczu....
    Zeszlam na dol, po lusterko i patrze a ta krew to z miejsca gdzie sie wieczor wczesńiej przy goleniu zacielam...
    Alez wtedy zaczelam w glos ryczec ze szczescia ze to tylko to...
    Wiec wyobrazam sobie co przezywasz...
    Ale kurde dziwne jest to ze lekarE nie umieja ustalic z kad i czemu krwawisz... Przy takiej technice i mozliwosciach....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziekuje:) tez tak sobie ja wyobrazam! Czarne wloski, ciemna karnacja i zielone oczka:)

A wy jak wyobrazacie sobie wasze kruszynki?:)

A ja mam przeczucie ze moj synus bedzie podobny do taty :) czyli niebieskooki blondyneczek :)
    A po porodzie pewnie bedzie lysolek prawie jak tatus hahahaha :)
    Matko jak by moj to teraz uslyszal.... :P

doti77, Nelus lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja w 20 tyg tez plamilam przez dwa dni a lekarz powiedzial ze nie widzi nic niepokojacego, do teraz nie wiem skad byla ta krew! Glowa do gory;)

201703012752.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ