Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się wieczorową porą
Widzę że kilka tematów poruszonych nie wszystko znowu nadrobię bo jak to weekend i ma się męża w domku to się korzysta i spędza trochę czasu z rodzinką a jeszcze za chwilę będę miała gości bo moj braciszek przyleci z rodzinką z Anglii więc pełna chata się zrobi:)szybciej mi czas zleci do porodu
Nelus sliczny brzuszek i w ogóle ładniutko wyglądaszA i jeszcze jedno kiedyś napisałaś że nie masz doświadczenia z małymi dziećmi a ten mały braciszek to co? Już jakąś zaprawę masz
Jesli chodzi o foteliki to ja mam jakiś maxi cosi coś tam i to kumpela sama mi go pożyczyła bo Ja mam swój jakiś zwykły a córke woziłam i to sporadycznie a potem kupiliśmy fotelik coneco jakiś tam zenit(chyba) no ale ten chyba też nie był jakiś najdroższy ale moja Natalia zawsze spała w samochodzie jak tylko wsiadała i tak do dziś jej zostało więc ten fotelik miał mega fajną funkcje kołyski kilku stopni do dziś jeszcze go lubi bo jako 5 latka może sie kimnąć w samochodzie a pod dupek mamy na bliskie trasy po mieście
Trzymajcie się dziewczyny i oby wam się poprawiło to leżenie w łóżku to makabra jakaś
A mnie znowu odwiedziła alergia już nie wiem co mam zrobić zeby nie kichac i zeby nie smarkać... tragedia cholerstwo i oczy mi trochę opuchły bierze któraś jakies lekarstwa na alergię może?
Nelus lubi tę wiadomość
-
Nelus promieniejesz:-) i powiem ci szczerze, ze nie wyobrażam sobie ciebie szczuplejszej! Tu w ciazy masz zgrabniutkie nóżki, chuda rączka i do tego fajny tyłeczek
broń Boże szczuplejsza!
Okolica rewelacja az mi sie zachciało wakacji:-)
Moge zapytać jakiej narodowości jest twój chłopak? -
Wykąpana po kolacji,jeszcze mnie na kawę wzięło i zupkę ogórkową gotuję,bo mam straszliwego smaka.Jutro mamy w planach grillowanie,mam nadzieje,że pogoda dopisze.Pewnie już tu cicho będzie jak to w weekendy,więc pa,pahttps://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Uffff, na kilka godzin wyszłam i ledwo nadrobiłam
Karolina - daj koniecznie znać co i jak jakbyś się przebudziła!!!!!!
Z fotelikiem też mam takie zdanie, że grunt to go prawidlowo przymocować w samochodzie. A jak się samochód zapali, albo złoży jak harmonijka, to i turbowypasiony obsypany atestami megafotelik nic nie pomoże.
Paula - może i mało stoisk dla chłopców było, ale to, co kupiłaś jest cudne! Sweterek normalnie rozwala system, a buciki z futerkiem to aż brak słów
Nelus - chyba Cię na tapetę wrzucę! Wyczaruj szybko jakiś casting zanim urodzisz, angaż masz jak w banku. A braciszek jenyyyy, jaka kruszynka przesłodkaJak to cudownie, że jest zdrowy!
A co do gabarytów i wagi sprzed, to ja w tym samym klubie z WamiCałe życie waga w okolicach 50kg, przed ciążą 49. Ręce jak patyki, najgorszy przód podobny do tyłu
Tylko tyłek zawsze miałam mięsisty. Tym bardziej teraz te 18 kg są dla mnie abstrakcyjne
Ale nie obraziłabym się gdyby nawet nie do końca udało mi się zrzucić, dobrze się czuję taka bardziej kobieca.
Ale mi dzisiaj mój gorylek szaleństw nawyprawiał! Byliśmy u teściów, nakarmili mnie do granic możliwości jak meczyk oglądaliśmy, Mati się wściekał, bo go żołądek zepchnął jak rogala i się chłopak spakował i ułożył swoje wielkie ciało w poprzek (ach te wczorajssze zapewnienia faceta od usg, że się już na bank nie przekręci), a teraz do tego czka jak najęty.
magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Hej Mamusie
Nelus ślicznie wyglądasz
Dziewczyny trzymam kciuki, żeby Wam się szybko poprawiło z tymi plamieniami i skurczami!!!
Ja się witam w 30 tygodniu jak to zwykle z nowymi odczuciami... dołożyły mi się niewysypianie- nie mogę znaleźć pozycji a po nocy czuję się jakby mnie walec rozplackałi te bóle nóg.....dziś w nocy sama jestem więc wyjątkowo nie będę się przekręcać jak betoniara w miejscu. Kto wie, może w końcu się wyśpię
dodatkowo odczuwam dziwne kłucie we wzgórku łonowym i nieco powyżej...czyżby to spojenie?? tak poza tym nic nowego.
Jeszcze raz trzymam kciuki i dobrej nocki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:29
-
Paula55 wrote:Stardust powiedz mi bo chyba cos przegapilam... System isofix sklada sie z: zaczepow do ktorych montujemy baze, bazy i fotelika.... Skoro wy macie system isofix w samochodzie i mowisz ze nie potrzebujecie bazy to jak montuje sie fotelik???
-
Betinka dokladnie i ja tak o tych fotelikach mysle
zreszta ja juz swoje zdanie napisalam
My ogladamymjuz drugi mecz pod rzadwypilam bawarie 0% mmm jak oranzadka
Na dodatek przezylam pol dnia grania w fife mojego Twiec meczy mam pod dostatek
No sweterek powiem ci ze tez pierwszy mi w oko wpadl hehe. A do komoletu misiek wybral spodnie a potem butybedzie na swieta BN jak znalazl
Powiem wam ze moj maluszek tez jak sobie pojem to sie tak rozpycha jak by szukal miejsca i zoladek chcial wypchnacchyba sie pomiescic nie moga haha
betinka lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:e to moze coś pokićkałam. Bo to mąż się tym zajmował. Ale na stronie producenta jest napisane że fotelik można zamontować za pomocą systemu ISO fix. Nic o bazie nie piszą. Ale tak jak mówię, mogłam pokrecic coś. wybacz.
Spoko lokowiem o co chodzi hehe
moze chodzilo ci ze macie zaczepy do tego systemu kochana
bo nie wszystkie samochody to maja
powiem ci ze ja nawet nie wiem czy nasz ma bo nie kupuje tej bazy poki co
A do tego zeby zamontowac fotelik w tym systemie potzebna jest baza wlasnie
-
Nelus wrote:Zaczynamy 30 tydzien wedlug belly:)
Zaraz bede was nadrabiac bo ostatnio brak czasu, moj chlopak ma wolne kilka dni i zwiedzamy sobie okolice:)
Zdazylam tylko przeczytac ze pisalyscie o wczesniakach. Ja tez jestem szczesliwa ze w razie czego moja Livka ma teraz duze szanse na przezycie. Moj braciszek urodzil sie w 31 tygodniu, wazyl 1300g I mierzyl 29cm wszystko przez to ze nie dalo zatrzymac sie saczacych wod plodowych I maly zaczal sie dusic. Mama byla pewna ze stracila dziecko a tu takie szczescie! Jak lekarze powiedzieli ze nie bedzie slyszal na jedno uszko to moja mama dziekowala bogu ze tylko tyle... Nikt tego nie rozumial. Teraz wiem ze dzieki jej podejsciu bog sprawil ze kacperek ma 7 lat, jest caly zdrowy, slyszy widzi, chodzi, jest najwyzszy i najmadrzejszy w calej klasie! Tak go kocham
I niech mi ktoś powie że jak się ma dziewczynkę to się niby brzydko wygląda, bo odbiera ona mamie urodę.
Mamy najprostszy przykład ze to bzdury
Wyglądasz kwitnąco -
uffff nadrobilam was! a to nie lada wyczyn!
w miedzyczasie zagladajac na meczyka pierwszy faktycznie pelen emocji! walka do samego konca!
takie mecze to ja lubie
my już dzisiaj zaczelismy wg belly 8m-c, czyli 31tydz
czujemy sie super!
zaczynamy teraz remont nr 2czyli kuchnia! ahhh na sama mysl juz mi slabo ile bedzie znow sprzatania! ale powinnismy sie wyorbic przec porodem
verynice co do fotelikow to ja mam taki sam jak akuszerka, z zestawu bebetto 3w1, ramatti, sprzedawcy wypytywalam jakie sa roznice, mowil ze przechodzi takie same testy jak maxi cosi (podal tam jakies modele) a rozni sie cena, noi wiadomo markanasz fotelik kosztowal 200zl, wiec nie duzo, a za ok pol roku kupimy juz ten wiekszy porzadny bo on jest na dluzej. wiec kochana nie zamartwiaj sie gosc na pewno nie klamal bo przeciez mogl mi wciskac drozsze modele
blackLuna duzo cierpliwosci w szpitalu i wychodz jak najszybciej! i oby wyniki byly dobre! trzymam kciuki!
Nelus jak zwykle wygladasz jak modelmamaposzlo ci chyba tylko w pupke i pileczke? bo reszta chudziutka
ale osobiscie uwazam ze teraz ci lepiej jesli chodzi o wage
jakos tak zdrowiej choc nadal szczuplutka
a coreczka na pewno bedzie czarnulka po rodzicach
u mnie pewne ze blondynek, a oczka albo niebieskie po tatusiu albo moje czort wie jakie, poiwno-brazowo-szaro-zielone zalezy jaki dzien
A z tym IzoFixem to skad mam wiedziec czy mam go w aucie??bo w tym temacie zielona jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:57
Kaarolina, Karolaaa91, Ewi25, magdzia26, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość
-
Hela mozesz to sprawdzic wkladajac rece w szpary w tylnej kanapie
to sa takie dwa metalowe haki... Zalezy tez w jakim samochodzie bo one sa roznie pochowane
Albo sprawdz poprostu w papierach od samochodu (instrukcji czy jakims opisie) bo tam tez powinno pisac.
-
doti, no co ty przeciez caly czas kreci sie temat I sa dialogi:)
mika zazdroszcze ze rodzinka cie odwiedzi, mi zostaje tylko Skype! co do doswiadczenia to tak jak pisalam niestety nie mam. ja mieszkalam w polsce a braciszek urodzil sie w anglii po swietach bozego narodzenia dlatego mialam to szcescie ze widzialam go jak mial juz dwa dni, otem tylko od swieta...
karolaa chlopak jest kanadyjczykiem ale jego rodzice urodzili sie w indiach w pendzabie, juz ponad 40 lat mieszkaja w kanadzie. chlopak jest dwujezyczny wiec livka pewnie bedzie mowila w trzech jezykach:)
dziekuje betinka:) milo to slyszec!!!
co do fotelika ja mam jakis peg perego ktory byl w zestawie z wozkiem. nie wiedzialam ze niektore nie maja atestow-musze sprawdzic jak to jest z tym moim -
on tylko sie tak na zdjeciach prezentuje jak wale mu samojebki
mi sie wydaje ze jest znacznie wiekszy i okraglejszy
zawsze jak gdzies ide i widze swoje odbicie to jak narcyz sie przegladam i podziwiam brzuszek! tak go uwielbiam!
sprawdzilam, moje autko posiada ten system izofix... i co w takim przypadku? moge zapiac do tego fotelik? czy cos potrzeba do tego jeszcze?magdzia26 lubi tę wiadomość