X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się wieczorową porą :) Widzę że kilka tematów poruszonych nie wszystko znowu nadrobię bo jak to weekend i ma się męża w domku to się korzysta i spędza trochę czasu z rodzinką a jeszcze za chwilę będę miała gości bo moj braciszek przyleci z rodzinką z Anglii więc pełna chata się zrobi:)szybciej mi czas zleci do porodu :)

Nelus sliczny brzuszek i w ogóle ładniutko wyglądasz :) A i jeszcze jedno kiedyś napisałaś że nie masz doświadczenia z małymi dziećmi a ten mały braciszek to co? Już jakąś zaprawę masz :P

Jesli chodzi o foteliki to ja mam jakiś maxi cosi coś tam i to kumpela sama mi go pożyczyła bo Ja mam swój jakiś zwykły a córke woziłam i to sporadycznie a potem kupiliśmy fotelik coneco jakiś tam zenit(chyba) no ale ten chyba też nie był jakiś najdroższy ale moja Natalia zawsze spała w samochodzie jak tylko wsiadała i tak do dziś jej zostało więc ten fotelik miał mega fajną funkcje kołyski kilku stopni do dziś jeszcze go lubi bo jako 5 latka może sie kimnąć w samochodzie a pod dupek mamy na bliskie trasy po mieście :)

Trzymajcie się dziewczyny i oby wam się poprawiło to leżenie w łóżku to makabra jakaś :(

A mnie znowu odwiedziła alergia już nie wiem co mam zrobić zeby nie kichac i zeby nie smarkać... tragedia cholerstwo i oczy mi trochę opuchły bierze któraś jakies lekarstwa na alergię może?

Nelus lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus promieniejesz:-) i powiem ci szczerze, ze nie wyobrażam sobie ciebie szczuplejszej! Tu w ciazy masz zgrabniutkie nóżki, chuda rączka i do tego fajny tyłeczek :-) broń Boże szczuplejsza!

Okolica rewelacja az mi sie zachciało wakacji:-)

Moge zapytać jakiej narodowości jest twój chłopak?

atdci09kamv7205a.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 4 razy krwawiłam jak do tej pory. A do 19 tygodnia leżałam plackiem w łóżku i mogłam tylko do wc iść więc doskonale rozumiem Was biedaczki, które teraz muszą leżeć. Ale głowa do góry, trzeba wierzyć że będzie dobrze!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykąpana po kolacji,jeszcze mnie na kawę wzięło i zupkę ogórkową gotuję,bo mam straszliwego smaka.Jutro mamy w planach grillowanie,mam nadzieje,że pogoda dopisze.Pewnie już tu cicho będzie jak to w weekendy,więc pa,pa

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, na kilka godzin wyszłam i ledwo nadrobiłam :D

Karolina - daj koniecznie znać co i jak jakbyś się przebudziła!!!!!!

Z fotelikiem też mam takie zdanie, że grunt to go prawidlowo przymocować w samochodzie. A jak się samochód zapali, albo złoży jak harmonijka, to i turbowypasiony obsypany atestami megafotelik nic nie pomoże.

Paula - może i mało stoisk dla chłopców było, ale to, co kupiłaś jest cudne! Sweterek normalnie rozwala system, a buciki z futerkiem to aż brak słów :)

Nelus - chyba Cię na tapetę wrzucę! Wyczaruj szybko jakiś casting zanim urodzisz, angaż masz jak w banku. A braciszek jenyyyy, jaka kruszynka przesłodka <3 Jak to cudownie, że jest zdrowy!

A co do gabarytów i wagi sprzed, to ja w tym samym klubie z Wami :) Całe życie waga w okolicach 50kg, przed ciążą 49. Ręce jak patyki, najgorszy przód podobny do tyłu ;) Tylko tyłek zawsze miałam mięsisty. Tym bardziej teraz te 18 kg są dla mnie abstrakcyjne ;) Ale nie obraziłabym się gdyby nawet nie do końca udało mi się zrzucić, dobrze się czuję taka bardziej kobieca.

Ale mi dzisiaj mój gorylek szaleństw nawyprawiał! Byliśmy u teściów, nakarmili mnie do granic możliwości jak meczyk oglądaliśmy, Mati się wściekał, bo go żołądek zepchnął jak rogala i się chłopak spakował i ułożył swoje wielkie ciało w poprzek (ach te wczorajssze zapewnienia faceta od usg, że się już na bank nie przekręci :D), a teraz do tego czka jak najęty.

magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :)
    Nelus ślicznie wyglądasz :)
    Dziewczyny trzymam kciuki, żeby Wam się szybko poprawiło z tymi plamieniami i skurczami!!!
    Ja się witam w 30 tygodniu jak to zwykle z nowymi odczuciami... dołożyły mi się niewysypianie- nie mogę znaleźć pozycji a po nocy czuję się jakby mnie walec rozplackał :/ i te bóle nóg.....dziś w nocy sama jestem więc wyjątkowo nie będę się przekręcać jak betoniara w miejscu. Kto wie, może w końcu się wyśpię :)
    dodatkowo odczuwam dziwne kłucie we wzgórku łonowym i nieco powyżej...czyżby to spojenie?? tak poza tym nic nowego.
    Jeszcze raz trzymam kciuki i dobrej nocki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:29

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Stardust powiedz mi bo chyba cos przegapilam... System isofix sklada sie z: zaczepow do ktorych montujemy baze, bazy i fotelika.... Skoro wy macie system isofix w samochodzie i mowisz ze nie potrzebujecie bazy to jak montuje sie fotelik???
    e to moze coś pokićkałam. Bo to mąż się tym zajmował. Ale na stronie producenta jest napisane że fotelik można zamontować za pomocą systemu ISO fix. Nic o bazie nie piszą. Ale tak jak mówię, mogłam pokrecic coś. wybacz.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że jakoś ciężko się dopasować w dyskusje na wrześniówkach.No cóż niektórzy jak ja to tylko mogą pisać monologi,ale dobre i to.Pozdrawiam

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka dokladnie i ja tak o tych fotelikach mysle :) zreszta ja juz swoje zdanie napisalam :)
    My ogladamymjuz drugi mecz pod rzad :) wypilam bawarie 0% mmm jak oranzadka :)
    Na dodatek przezylam pol dnia grania w fife mojego T :) wiec meczy mam pod dostatek :)

No sweterek powiem ci ze tez pierwszy mi w oko wpadl hehe. A do komoletu misiek wybral spodnie a potem buty :) bedzie na swieta BN jak znalazl :)
    Powiem wam ze moj maluszek tez jak sobie pojem to sie tak rozpycha jak by szukal miejsca i zoladek chcial wypchnac :) chyba sie pomiescic nie moga haha :)

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    e to moze coś pokićkałam. Bo to mąż się tym zajmował. Ale na stronie producenta jest napisane że fotelik można zamontować za pomocą systemu ISO fix. Nic o bazie nie piszą. Ale tak jak mówię, mogłam pokrecic coś. wybacz.

Spoko loko :) wiem o co chodzi hehe :) moze chodzilo ci ze macie zaczepy do tego systemu kochana ;) bo nie wszystkie samochody to maja :) powiem ci ze ja nawet nie wiem czy nasz ma bo nie kupuje tej bazy poki co ;)
    A do tego zeby zamontowac fotelik w tym systemie potzebna jest baza wlasnie ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No emocje mundialowe dzisiaj MEGAAAAAA. Wygrała moja Brazylia i zaraz jeszcze Kolumbia <3

Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Zaczynamy 30 tydzien wedlug belly:)

15qvh9d.jpg
    vf1jl.jpg

Zaraz bede was nadrabiac bo ostatnio brak czasu, moj chlopak ma wolne kilka dni i zwiedzamy sobie okolice:)
    Zdazylam tylko przeczytac ze pisalyscie o wczesniakach. Ja tez jestem szczesliwa ze w razie czego moja Livka ma teraz duze szanse na przezycie. Moj braciszek urodzil sie w 31 tygodniu, wazyl 1300g I mierzyl 29cm wszystko przez to ze nie dalo zatrzymac sie saczacych wod plodowych I maly zaczal sie dusic. Mama byla pewna ze stracila dziecko a tu takie szczescie! Jak lekarze powiedzieli ze nie bedzie slyszal na jedno uszko to moja mama dziekowala bogu ze tylko tyle... Nikt tego nie rozumial. Teraz wiem ze dzieki jej podejsciu bog sprawil ze kacperek ma 7 lat, jest caly zdrowy, slyszy widzi, chodzi, jest najwyzszy i najmadrzejszy w calej klasie! Tak go kocham <3

I niech mi ktoś powie że jak się ma dziewczynkę to się niby brzydko wygląda, bo odbiera ona mamie urodę.
    Mamy najprostszy przykład ze to bzdury :)
    Wyglądasz kwitnąco :)

thiki0a.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff nadrobilam was! a to nie lada wyczyn! ;)
    w miedzyczasie zagladajac na meczyk ;) a pierwszy faktycznie pelen emocji! walka do samego konca! :) takie mecze to ja lubie :)

my już dzisiaj zaczelismy wg belly 8m-c, czyli 31tydz :)
    eq6xi8.jpg
    czujemy sie super! :)

zaczynamy teraz remont nr 2 ;) czyli kuchnia! ahhh na sama mysl juz mi slabo ile bedzie znow sprzatania! ale powinnismy sie wyorbic przec porodem ;)

verynice co do fotelikow to ja mam taki sam jak akuszerka, z zestawu bebetto 3w1, ramatti, sprzedawcy wypytywalam jakie sa roznice, mowil ze przechodzi takie same testy jak maxi cosi (podal tam jakies modele) a rozni sie cena, noi wiadomo marka :) nasz fotelik kosztowal 200zl, wiec nie duzo, a za ok pol roku kupimy juz ten wiekszy porzadny bo on jest na dluzej. wiec kochana nie zamartwiaj sie gosc na pewno nie klamal bo przeciez mogl mi wciskac drozsze modele ;)

blackLuna duzo cierpliwosci w szpitalu i wychodz jak najszybciej! i oby wyniki byly dobre! trzymam kciuki! :)

Nelus jak zwykle wygladasz jak modelmama ;) poszlo ci chyba tylko w pupke i pileczke? bo reszta chudziutka :) ale osobiscie uwazam ze teraz ci lepiej jesli chodzi o wage ;) jakos tak zdrowiej choc nadal szczuplutka :) a coreczka na pewno bedzie czarnulka po rodzicach :)
    u mnie pewne ze blondynek, a oczka albo niebieskie po tatusiu albo moje czort wie jakie, poiwno-brazowo-szaro-zielone zalezy jaki dzien ;)

A z tym IzoFixem to skad mam wiedziec czy mam go w aucie?? ;) bo w tym temacie zielona jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 23:57

Kaarolina, Karolaaa91, Ewi25, magdzia26, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela mozesz to sprawdzic wkladajac rece w szpary w tylnej kanapie :) to sa takie dwa metalowe haki... Zalezy tez w jakim samochodzie bo one sa roznie pochowane :)
    Albo sprawdz poprostu w papierach od samochodu (instrukcji czy jakims opisie) bo tam tez powinno pisac.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przypuszczeń o wyglądzie to podejrzewam ze mój to będzie taki mały aniołek o niebieskich oczkach i blond włoskach :) no bo skoro ja blondynka niebieskooka i mój mąż blondyn niebieskooki to chyba nie ma innej możliwości :)

thiki0a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti, no co ty przeciez caly czas kreci sie temat I sa dialogi:)

mika zazdroszcze ze rodzinka cie odwiedzi, mi zostaje tylko Skype! co do doswiadczenia to tak jak pisalam niestety nie mam. ja mieszkalam w polsce a braciszek urodzil sie w anglii po swietach bozego narodzenia dlatego mialam to szcescie ze widzialam go jak mial juz dwa dni, otem tylko od swieta...:/

karolaa chlopak jest kanadyjczykiem ale jego rodzice urodzili sie w indiach w pendzabie, juz ponad 40 lat mieszkaja w kanadzie. chlopak jest dwujezyczny wiec livka pewnie bedzie mowila w trzech jezykach:)

dziekuje betinka:) milo to slyszec!!!

co do fotelika ja mam jakis peg perego ktory byl w zestawie z wozkiem. nie wiedzialam ze niektore nie maja atestow-musze sprawdzic jak to jest z tym moim

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to musze zmacac moje autko ;) chyba ze one sa produkowane od ktoregos rocznika?

64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej hela twoj brzuszek nadal taki malutki, slodki! :)

hela lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on tylko sie tak na zdjeciach prezentuje jak wale mu samojebki :P mi sie wydaje ze jest znacznie wiekszy i okraglejszy :) zawsze jak gdzies ide i widze swoje odbicie to jak narcyz sie przegladam i podziwiam brzuszek! tak go uwielbiam! :)

sprawdzilam, moje autko posiada ten system izofix... i co w takim przypadku? moge zapiac do tego fotelik? czy cos potrzeba do tego jeszcze?

magdzia26 lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela twoje cycki nadal przoduja wiec brzusio wydaje sie maly :P co do tego gdzie przybralam to najbardziej brzuch(95cm), tylek(100cm)i piersi (95cm) a reszta tylko troszke! na szczescie w ogole nie puchne (odpukac)

201703012752.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ