X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygladasz super! piekna talia, szczuplutka! i do tego piekna pileczka :) i fakt coreczka mamusi urody nie zabrala w twoim przypadku wiec to pewnie jakies zabobony :P
    obwody mam ciutke wieksze bo po 98cm w brzuszku lacznie z moimi cudownymi boczkami, ktore jeszcze troche i zleja sie z moim tylkiem ;) w cyckach tez 98cm, w biodrach sie nie mierzylam ale tam mi duzo nie przybralo, wszystko jakos rozmiescilo sie od pasa w gore a najwiecej chyba w ramionach :) ale zrzuci sie pozniej wszystko ;) byleby tylko rozstepow nie bylo tego sie najbardziej boje :)

assantea lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

sprawdzilam, moje autko posiada ten system izofix... i co w takim przypadku? moge zapiac do tego fotelik? czy cos potrzeba do tego jeszcze?

No potrzebna jest juz tylko baza+ fotelik :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No potrzebna jest juz tylko baza+ fotelik :)

taka baza to chyba troche kosztuje? oplaca sie? tak zerknelam na szybkiego i cholera minimum 300zl :/ jak ma byc tylko do jednego fotelika to drogi interes :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mimo ze smaruje sie regularnie palmersem, mam delikatne rozstepy na piersiach. chlopak oczywiscie nic nie widzi ale ja wiem swoje! jeszcze jak dojdzie mleko i z D pewnie zrobi sie minimum E to juz w ogole bedzie masakra

jesli chodzi o te zabobony zwiazane z plcia to mi kazdy wrozyl chlopca, kalendarz chinski i strony internetowe tez... a tu jak nic nie dyndalo tak nie dynda

Kaarolina lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana...
    Dzieki dziewczyny jestescie super <3
    Moja drzemka zamienila sie w sen do 2 ale niestety od tej godziny spac nie moge :/ i jeszcze mi P nad uchem strasznie chrapie chyba musze sie zaopatrzyc w korki do uszu :/
    Wiem na pewno ze czeka mnie lezenie plackiem do czwartku do wizyty bo jakikolwiek ruch wywoluje skurcze.. :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski :) witam się z rana :)

po pierwsze dziewczyny wyglądacie super nela top model mama nic tylko zazdrościć :) a hela faktycznie nie wiem jak jest w realu ale na zdjęciu brzusio zgrabniutki jak nic :) to ja się czuje przy was jak napompowany balon :P

kaarolina, a dzwoniłaś do swojej lekarki? skoro sprawa tak wygląda to może przyspieszyła by ci wizytę? w tej sytuacji nie czekałabym do czwartku kochana skoro skurcze pojawiają się jak tylko się ruszysz lepiej chuchać na zimne.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    No Karolina lepiej odpoczywaj nie ma co ryzykować, zaopatrz się w fajną książkę albo nadrób zaległości w filmach :)ewentualnie poszukaj internetowych okazji dla maluszka:D
    Ja czekam aż mężuś wróci ze sklepu bo poszedł po świeże bagietki i obiecał przygotować pyszne śniadanko:) lepiej niech szybko wraca bo zaraz mi żołądek uschnie bo taka jestem głodna. Potem wybieramy się do kościółka a następnie jesteśmy zaproszeni do teścia na obiad, także pewnie zaglądnę tutaj dopiero pod wieczór :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina odpoczywaj ile sie da, mam nadzieje ze skurcze szybko mina a jak nie to moze lepiej isc to sprawdzic wczesniej? Wspolczuje ze twoj maz tez chrapie, znam ten bol! Moze kup mu takie plasterki na nos w aptece. Mojemu pomogly na jakis czas...

Blackluna dziekuje:) ale top model plus size to moze tak :p

Zycze wam milego dnia, u mnie juz dochodzi pierwsza, Livka bryka jak szalona ale sprobuje zasnac :*

BlackLuna, Kaarolina lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Co do fotelików to ja kupiłam maxi cosi cabrio fix chyba przede wszystkim dlatego żeby jak coś się stanie (odpukać oby nie) to mieć świadomość że starałam się zabezpieczyć moje maleństwo. Co do bazy to jest ona na kilka fotelików tylko trzeba sprawdzić jakie modele pasują i nie trzeba przy każdej zmianie na większy zmieniać bazy. Baza jest montowana na system iso fix i samochody produkowane chyba od 2008 (ale tu nie jestem pewna) mają mocowania i nawet jak ich od razu nie widać to na tylnych fotelach powinny być takie metki z napisem isofix. Albo można sprawdzić w instrukcji.

deidre, verynice lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna zadzwonie tak po 11 bo nie chce Go budzic w niedziele :) moze byc ze na jutro mi przeniesie wizyte bo wolalabym zeby to On mi sprawdzil co sie dzieje bo na IP w szpitalu gdzie On pracuje bagatelizuja wszystkie objawy jak nie trafisz na swojego lekarza wiec jedynie by mnie uratowalo to ze mialby dyzur a w 2gim szpitalu jak nie jestes "Ich lekarza"pacjentem traktuja Cie gorzej niz smiecia.. :/
    Nelus do tej pory mi Jego chrapanie nie przeszkadzalo a teraz jak nie moge spac to najchetniej bym Go udusila ;)
    Beata ja jak najdalej od promocji dla Malego bo zaraz mi sie w domu nie pomieszcze :D

Nelus, BlackLuna lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziekuje:) tez tak sobie ja wyobrazam! Czarne wloski, ciemna karnacja i zielone oczka:)

A wy jak wyobrazacie sobie wasze kruszynki?:)

blondynek albo delikatnie brązowe włoski i koniecznie kręcone i błękitne oczy :) ale szczerze, jaki będzie to będę go kochać ponad wszystko :)

I witam się z rana :)

Nelus lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    No wiec Helu juz ktoras dziewczyna odp na twoje pytanko :)
    Baze mozna kupic z pierwszy fotelikiem a potem trzeba tylko foteliki zmieniac :) trzeba tylko na to zwrocic uwage zeby mozna bylo zapiac kolejny fotelik bo nie do wszystkich robia te wieksze :)

Karolcia dobrze ze sie odezwalas. Dziewczyny maja racje. Najlepiej skontaktuj sie ze swoim lekarzem i rażem podejmiecie decyzje.. Wszystko bedzie dobrze :)

My pospalismy :) zaraz sniadanko :)
    Ehh tak sobie mysle ze teraz u nas w rodzince wszyscy przygotowuja sie do chrzcin synka od brata T a nas tam nie ma :( smutno mi ze wszyscy beda razem a my jak zwykle tu :( przeslalismy dla niego piekna pamiatke i bukiet z cukierkow, skarpeteczek i bucikow :) moja mamcia robila :) jak bede miala zdjecie to wam pokaze bo byl piekny :)

Nie wiem czy czytacie czerwcowki ale corka jednej z nich dzis rano napisala ze mama po urodzeniu malej stracila prYtomnosc i do tej pory jest w spiaczce :( prosi o modlitwe... Wiec mysle ze warto kochane modlac sie za nasze dzieci i nas same pomyslec o niej...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry niedzielne :)
    Paula kurcze to straszne co piszesz oby ta mamusia szybko doszła do siebie...
    Nelus pięknie wyglądasz :) tylko pozazdrościć :)
    Hela Ty też zgrabniutka laseczka tylko słodka piłeczka na brzuszku :) Ja też zawsze jak gdzieś widzę to przeglądam się w witrynach itp :P chociaż widzę tylko wielkie tłuste babsko :P czuje się jak słonik z wanny ciężko mi wyjść w łóżku przekrecic się z boku na bok graniczy z cudem wogole o wszystko się zachaczam swoim wielkim cielskiem ostatnio jak mierzylam brzuch to miałam 115 cm do września to chyba do 200 dobije :P
    Mój Nikos to pewnie ciemne włoski będzie miał i albo ciemne albo błękitne oczka jak mój P ale na pewno będzie wysokim facetem :D
    Karolina niech sobie te skurcze idą i nie wracają do porodu :)
    BlacLuna oby szybko i sprawnie poszło im w tym szpitalu żebyś mogła wrócić do domku :)
    Milej i słonecznej niedzieli laseczki <3

BlackLuna lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Karolina, dobrze, że się nie rozkręciło! Ale skoro nie możesz się ruszyć, to zdecydowanie spróbuj się dodzwonić do lekarza swojego. W szpitalu teraz jak byłam z kilkudniowymi skurczami powiedzieli wyraźnie i powtórzyli kilka razy - przy skurczach nie można czekać do wizyty, tylko jak najszybciej przyjechać na izbę. Ale doskonale rozumiem, że z tym traktowaniem w Twoich szpitalach nie widzisz sensu, żeby tam jechać. Czyli koniecznie telefon do lekarza, zwłaszcza że szyjka się nie słucha i dawaj znaki, co powiedział!

Paula, aż mnie zmroziło, co napisałaś o czerwcówce :( Aż się boję tam zajrzeć, tragedia :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek
    Piękne te wasze brzuszki tak lubię je podziwiac :-)

Co do fotelika to mamy od kompletu jak nie zda egzaminu to kupimy inny nie ma co się przejmować
    karola leż i nic nie rób próbuj tylko się dodzwonić do tego lekarza i dawaj znaki życia żeby się nie martwić
    Blackkuna obys szybko do domu wróciła

BlackLuna lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj na obiad do dziadków potem do rodziców bo imieniny mojej mamy

A co do wyglądu mojej cory to powiem tak będzie czarna z zielonymi oczkami po mężu takie przeczucie

• betinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, zebrałam się na odwagę i przeczytałam. I się popłakałam :( :( :( Jaki ten świat jest niesprawiedliwy :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po rozmowie z lekarzem i powiedzial ze jezeli do jutra mi nie minie to mam dzwonic i powie mi o ktorej mam sie u Niego zjawic a jezeli mina to do czwartku mam poczekac czyli w stalym kontakcie musze z Nim byc :) ale czuje sie lepiej bo leze ale zobaczymy jutro co to bedzie jak zrobie rundke do labolatorium z moczem..

Nelus lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ci kochana przeszlo!!!

No i nenka chyba najlepiej skwitowala rozmowe o fotelikach haha :) jak nie ten to sie kupi nastepny :P

Betinka jest to tragedia... Dlatego kto ma ochote to moze sie pomodlic. Oby wszystko wrocilo do normy...
    A my musimy byc sobrej mysli!!!

verynice, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• deidre Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Witajcie mamusie. Co do fotelików to ja kupiłam maxi cosi cabrio fix chyba przede wszystkim dlatego żeby jak coś się stanie (odpukać oby nie) to mieć świadomość że starałam się zabezpieczyć moje maleństwo. Co do bazy to jest ona na kilka fotelików tylko trzeba sprawdzić jakie modele pasują i nie trzeba przy każdej zmianie na większy zmieniać bazy. Baza jest montowana na system iso fix i samochody produkowane chyba od 2008 (ale tu nie jestem pewna) mają mocowania i nawet jak ich od razu nie widać to na tylnych fotelach powinny być takie metki z napisem isofix. Albo można sprawdzić w instrukcji.

Hej!
    Ja dokładnie z tego samego założenia wyszłam - jeśli mogę coś zrobić, co jest oczywiście zdroworozsądkowe, żeby moje dziecko było bezpieczniejsze, to to zrobię / kupię.
    Dla mnie kwestia porządnego fotelika + baza podlegała takiemu samemu rozważeniu jak kwestia, jakie szczepionki wybiorę dla malucha. Jeśli w moim szpitalu standardowo będą szczepić tą koreańską szczepionką na gruźlicę za 3 zł, to stanę na głowie, żeby załatwić tą na receptę za 60 zł bez rtęci (jedna z Was o tych szczepionkach pisała kilka dni temu, za co bardzo dziękuję)... wizualnie nie ma różnicy, prawda? To ampułka z płynem i to ampułka z płynem, prawda? Ale różnica jest w składzie i ewentualnych późniejszych konsekwencjach.
    I to ostatnie zdanie idealnie odnosi się do fotelików również.

Mam w głowie to, że ja mogę prowadzić super ostrożnie, a wystarczy jeden debil na drodze, który będzie szalał albo będzie jechał wypity albo będzie miał po prostu słabszą koncentrację tego dnia.
    Jeżdżę samochodem 4 lata (ok 10-12k km rocznie) i miałam do tej pory 2 stłuczki (w tym 1 uderzenie boczne właśnie) - obydwa z winy drugiego kierowcy... to daje do myślenia...

Stardust - dobrze dziewczyny wcześniej pisały, jak masz zaczepy Isofix z samochodzie, to żeby z nich skorzystać musisz dokupić bazę. Bo to właśnie bazę wpina się w te zaczepy. Bez bazy zapinasz fotelik pasami, tak jak w samochodzie bez Isofixa, bo fotelika nie da się wpiąć bezpośrednio w ten system.

A Isofixa powinny mieć wszystkie samochody produkowane od 2006, ale niektórzy producenci zamieszczali nawet wcześniej, więc trzeba sobie wymacać (wsunąć dłonie między siedzisko a oparcie w tylnej kanapie i wymacać 2 klamry).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:11

Quatriona lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ