Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dzisiaj jest masakra jakaś, najchętniej bym poszła do łóżka i spała, spała i spała. W pracy to myślałam, że nie wysiedzę - nic kompletnie mi się nie chciało, dobrze że już wróciłam, ale najchętniej poszłabym spać i już nic kompletnie nie robiła, a miałam tyle planów na dzisiejszy dzień...
Migoci lubi tę wiadomość
-
Ewelina.Irl wrote:No i dzwonil do mnie ginekolog . Ze pilnie musi wyjechac w poniedzialek i wraca 29 stycznia . Pytal sie czy chce przyjsc jutro . I co mam isc jutro jak to 6 tydz z belly 7 tak? A jak nie to znow czekac do 30 stycznia 2 tyg ?
Co byscie zrobily na moim miejscu .
Dodam ze do innego ginekologa nie pojde za nic w swiecie .
Ja też bym poszła jutro, sama pisałam Wam kiedyś, że mam wizyte dopiero na 10 lutego, zadzwoniłam do lekarza, żeby była z 2 tygodnie wcześniej i miałam wybór albo za tydzień albo tego 10-tego bo w międzyczasie jest na urlopie i powiedziałam, że przyjdę i w przyszłym tygodniu i tego 10-tego. Lepiej częściej niż za rzadko, mimo że to są koszty to jednak czasami nie warto ryzykować. Chyba, że jutro już będzie coś widać w usg to wtedy możesz na trochę później umówić się na wizytę to moje zdanie
-
nick nieaktualnyMagdula pomyliłam cie z kimś innym i się potem poprawilam;)
Eh kiepsko z tymi ginami. Szkoda że odwołano wizytę.
Martta a ty do wtorku to już całkiem nie daleko.
Ja podziwiam dziewczyny które pierwsza wizytę ma dopiero w lutym.
martta lubi tę wiadomość
-
Madziuuuula wrote:Wiadomo jak to jest, to moja pierwsza ciąża, więc chciałabym najlepiej teraz - zaraz - w tej chwili - zobaczyć chociaż ten pęcherzyk.
Mam dokładnie to samo i nadmiar wizyt na pewno by nam nie przeszkadzał, ale ich brak i przedkładanie stresuje ogromnieMigoci lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMuszę wam coś powiedzieć. Byłam dzisiaj w h&m i kupiłam sobie spodnie ciążowe stwierdziłam że kiedyś i tak będę musiała kupić więc kupię już teraz tak żeby mnie dzień nie zaskoczył jak się nie żadne w moje jeansy.
I potem poszłam do działu dziecięcego i....kupilam malusie skarpetki i body. Dwie pary oczywiście. Wiem że to bardzo wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać. Jakie to malutkieeJustyna_89, Ksosia, Cordy, weronika86, Migoci lubią tę wiadomość
-
Madziuuuula wrote:Wiadomo jak to jest, to moja pierwsza ciąża, więc chciałabym najlepiej teraz - zaraz - w tej chwili - zobaczyć chociaż ten pęcherzyk.
Blair to poszalałaś, ale nie dziwię się, dlatego ja od sklepów ciuchowych na razie trzymam się z daleka! -
Blair wrote:Muszę wam coś powiedzieć. Byłam dzisiaj w h&m i kupiłam sobie spodnie ciążowe stwierdziłam że kiedyś i tak będę musiała kupić więc kupię już teraz tak żeby mnie dzień nie zaskoczył jak się nie żadne w moje jeansy.
I potem poszłam do działu dziecięcego i....kupilam malusie skarpetki i body. Dwie pary oczywiście. Wiem że to bardzo wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać. Jakie to malutkiee
Proszę,dodaj zdjęcie;)
Super:D ja jeszcze o rzeczach ciążowych nie myslalam..ale..
wczoraj sobie pomyślałam,że jeśli po pierwszej wizycie bedzie dobrze- a musi byc, to tez zrobie mojemu Pandusiowi jakis pierwszy prezencik z tej okazji,że tak pieknie rośnie.- jakieś sposzki malutkie ,albo kochane małe buciki hihiweronika86, Migoci lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja z kolei jestem bardzo głodna... a jak otwieram lodówke to czuje ze zwymiotuje bo nic nie chce i nie moge na to patrzec... zamówiłam więc obiad i nim przyjedzie położę na talerzyk, może mąż się nie domyśli
Zrobiłam dziś 4 betę, mam nadzieję, ze już ostatnią ale martwię się bardzo - za bardzo. Jak będzie wszystko dobrze to spokojnie czekam do 28 stycznia na wizytę...
Ciagłe czekanie, kiedy zdążymy się nacieszyć chwilą ? -
Ksosia, Ja swoją pierwszą wizytę mam 20.01. pierwszy pozytywny test 03.01...też chcciałabym mieć za sobą te wizyte,żeby móc się cieszyć z Pandusia. a w dodatku czuje siie świetnie żadnych wymiotów itp-....jakbym w ciąży nie była
dużo energi dają mi Wasze pozytywne wizyty i to ,że Wszystkie dziewczyny jesteście takie aktywne na tym forum..ja juz się chyba nawet troche uzależniłam od tego Naszego forum,nawet jak nic nie pisze, to ciągle odświeżam naszą stonę..hih..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:09
martta, Cordy, Ksosia, Blair lubią tę wiadomość
-
Martta ja bym się nie przejmowała gadaniem tego lekarza - skoro maleństwo się umościło w brzuszku to znaczy, że jest silne i nie przeszkadzała mu twoja infekcja. Siostra mojego męża jak była w 6 tyg ciąży i jeszcze nie wiedziała, że jest to wypiła z koleżanka butelkę ginu, a na drugi dzień wzięła tabletki przeciwmigrenowe, których nie wolno brać w ciąży i co lepsze jak się ciążę planuje to dopiero po min 2 miesiącach od wzięcia tabletek. I dzidzia jak malowana piękna i zdrowa
Judy gratulacje Podreperuj się i szybko wracajmartta, Judy lubią tę wiadomość
Już razem
-
Dzięki Cordy :* też tak sobie powtarzam, że nawet duphaston by nie pomógł jakby miało się wtedy coś złego zadziać. Ale co i jak dokładnie to i tak wszystkie dowiemy się dopiero za jakiś dłuższy czas. Trzeba myśleć pozytywnie nie?
Cordy lubi tę wiadomość
-
ilona29 wrote:witam
pomocy HCG 16800 UI\l to dobry wynik ?
Przekopiowane z netu
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml