X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Co do progesteronu. Jesteście mlode dziewczyny, w moim wieku suplementacja progesteronem jest potrzebna żeby wspomóc pracę cialka żółtego .
    To ile masz lat, ze Ci progesteron potrzebny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Witajcie :) Za oknem taka zima, że huhu :) Byłam rano na pobraniu krwi na badania. We wtorek wyniki :)

Trzymam kciuki za wizytujące dziewczynki, pozdrawiam nowe wrześnióweczki i wszystkim życzę dobrego dnia! Buziaki :)

P.S. My dziś zjedliśmy z Orzeszkiem wafle ryżowe z owczym serem i z dżemem żurawinowym ;)
    Dobra.
    Namówiłas mnie
    Już jadę!

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    To ile masz lat, ze Ci progesteron potrzebny?
    37.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiona fajnie że idziesz dalej ;) i mamy dzieci z tego samego roku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    Witam

Kilka słów o mnie

2011 roku urodziłam synka cudownego łobuziak Olusia. Starałam sie 2,5 roku. Mam PCOS I endometriozę. Udało się wówczas w pierwszym cyklu z gluckophage. Rozwiodłam się mąż okazał się schizofrenikiem Oluś miał dwa lata. Ułożyłam sobie życie na nowo i mimo, że były mąż uprzyksza mi zycie to idę dalej. Mam wspaniałego faceta, który pokochał mojego syna jak swojego a teraz jestem w drugiej ciąży 7 tc równiez w pierwszym cyklu z gluckophage. Wczoraj mielismy usg serduszko bije jest super. Tylko nieco zmartwilo mnie cisnienie ktore mialam mierzone po wizycie 140/90 ale moze to emocje.
    Gratuluję :) a na którego Ci wyznacza termin?

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich!! :-)
    Uslyszalam serduszko mojego 4mm malenstwa!! Cudowne uczucie... wynagrodzilo mi to te dni spedzone na meczarniach ciazowych hihi
    No ale teraz lezakuje z kroplowka i nie wiadomo co bedzie dalej ,czy nie szpital i dzienne kroplowy :-/

adora, Sabina, Robotka1, Blair, Justyna_89, Cordy, weronika86, Emily83 lubią tę wiadomość

• adora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    37.
    Ja 36 wiec podobny wiek :-)

• martta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Uslyszalam serduszko mojego 4mm malenstwa!! Cudowne uczucie... wynagrodzilo mi to te dni spedzone na meczarniach ciazowych hihi
    No ale teraz lezakuje z kroplowka i nie wiadomo co bedzie dalej ,czy nie szpital i dzienne kroplowy :-/
    o rety Judy, super z tym serduszkiem, ale czemu chcą Cię zatrzymać w szpitalu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:50

Judy lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    Ja 36 wiec podobny wiek :-)
    Ja mam dość dobry swój prpge, dlatego po owulacji brałam tylko dupka na noc. Dopiero jak test wyszedł pozytywny przeszłam na lutke 3×dziennie po 50mg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Mam nadzieje ze Cie nawodnia i wypuszcza :) gratuluje serduszka :)

Judy lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    melduję się że żyję:)
    lekko mnie mdłości męczą ale do przeżycia:)

co do zapominania się.....musimy się wszystkie przyzwyczaić że zgąbczenie mózgu to obowiązkowa dolegliwość ciążowa :D

miłego dnia:)

Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy gratulacje. Przegapiłem coś? Czemu kroplowka?

Judy lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja miałam lekkie mdłości jak się dowiedziałam i nawet przed testem mnie juz odwiedzały ( ale nie podejrzewałam, że to ciąża )
    teraz mimo wzrostu bety mdłości nie mam. Moja Mama podobno tez nie miała, jedynie czasem wieczorem.
    Ja dziś trzęsę tyłkiem przed wizytą o 15h ( pewnie z godzinny opóźnieniem ).
    Ja jestem dopiero w 5 tygodniu - 30 dzien cyklu, więc za duzo nie zobaczę, choc owulację musiałam mieć szybko, bo pierwszy test wyszedł mi w 22 d.c.
    Żaden kalendarz nie chce mi wierzyć, że miałam tak szybko owulację i przesuwają mi o parę dni ostatnią miesiączkę do tyłu.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja mam dość dobry swój prpge, dlatego po owulacji brałam tylko dupka na noc. Dopiero jak test wyszedł pozytywny przeszłam na lutke 3×dziennie po 50mg.
    To dalej jestem najstarsza ;)

Mnie dzisiaj wzięło na słodkie.
    Zjadłam już drożdżówkę, kinder pingui i deser budyniowy z bitą śmietaną :/ Nie pamiętam już kiedy zjadłam tyle słodkości ;)

Judy, dołączam do pytania, skąd te kroplówki?

Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe Mamusie:) trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj dziewczyny.. jak najszybciej dzielcie sie pozytywnymi wiadomościami o Waszych Kropeczkach i bijacych serduszkach- Cieszę się razem z Wami

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Gratuluję :) a na którego Ci wyznacza termin?

Blair, żeby było śmiesznie termin mam na 7 września, a tego właśnie dnia urodził się pierwszy syn (a termin miał na 24)
    Judy zazdroszczę tego dźwięku serduszka i gratuluję. Ja następną wizytę mam na 10 lutego :)wtedy pewnie usłyszę

Blair lubi tę wiadomość

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    Blair, żeby było śmiesznie termin mam na 7 września, a tego właśnie dnia urodził się pierwszy syn (a termin miał na 24)
    Judy zazdroszczę tego dźwięku serduszka i gratuluję. Ja następną wizytę mam na 10 lutego :)wtedy pewnie usłyszę
    Ale by była niespodzianka jakby drugie urodziło się tego 7:D taka równa różnica.
    Ale serduszko już było wczoraj tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovulinka, Marzena, Vilenka,madiii, Ilona, Tynka. Jak tam u was mamusie? Bo już dawno się nie odzywałyscie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:23

• Magdula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ovulinka, Marzena, Vilenka,madiii, Ilona, Tynka. Jak tam u was mamusie? Bo już dawno się nie odzywałyscie ;)

Jak się nie odzywam jak się odzywam ;)

Siedzę w pracy, piję inkę i kombinuję jak tu wcześniej się urwać, żeby piątkowe korki ominąć ;) W dodatku te mistrzostwa się dzisiaj zaczynają a ja niedaleko Areny mieszkam ;)

A objawów jak nie miałam tak nie mam...

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh dziewczyny, ja nadal muszę się uzbroić w cierpliwość jednak. Dzisiaj lekarz zmienił mi charakter wizyty z ginekologicznej na endokrynologiczną jak zobaczył wyniki TSH. Ten doktorek jest taki rzeczowy mocno i chyba bardziej się czuje endokrynologiem właśnie niż ginekologiem. Powiedział, że jeszcze mam chwilkę na ginekologa a wszystkiego za jedną wizytą on nie zrobi. Czyli dostałam większą dawcę letroxu i jeszcze Jodid. Z podglądaniem groszka i zajęciem się nim czekam do wtorku 19.01 do wizyty u mojej ginki. Trochę mnie nastraszył, bo powiedział, że to mocno niebezpieczne takie ostre infekcje jak ja miałam na samiuteńkim początku ciąży jeszcze przed testowaniem. Ale że beta dynamicznie przyrasta czyli jest nadzieja, że wszystko ok. Ale mógł już sobie darować i tak się tym zamartwiam, dlatego wczoraj 3 raz tą betę robiłam. No nic byle do wtorku....

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ