X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Hej Dziewczyny dołączam nieśmiało do wrześniowego wątku waszego ;)

Witamy witamy! Na kiedy termin?

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Odebrałam drugą betę po 48h robiona. Wynik 759,1 (pierwsza 264,6) przyrost o 188%

Super nie nadążam za wami;-) czasem boje się ze ominę kogoś i nie pogratuluje...ale widzę ze kolejnym objawem ciążowym jest brak koncentracji i szukanie odpowiednich słów a uwierzcie z paplaniem nie mam problemu bo mam ogromny zasób słów...mój mąż spokojny człowiek czasem doświadcza tego na własnej skórze.. Ale ja mu powtarzam że modliłam się o dobrego męża to go mam a ty się nie modliłeś wiec masz co masz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:58

Blair, Magdula, weronika86 lubią tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ja to jestem jakas glupia... Wczoraj sie zestresowalam ta wizyta ulekarzai juz mi sie snila ciaza pozamaciczna! No masakra... Staram sie niemyslec, zajmowac czas z malym ale jakos caly czas zastanawiam sie czy wszystko tam dobrze:) wiem ze zrzedze... ale musialam to napisac. Milego dnia wszystkim! No i trzymam kciuki za wizytujace:))

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamy!
    Ja dzisiaj tez robiłam tsh. Ostatnio mimo euthyroxu skoczył mi na 3 wiec zwiększyłam sobie dawkę do 75. Muszę sprawdzić czy wyhamowało.
    Miłego dzionka wszystkim życzę!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Hej Dziewczyny dołączam nieśmiało do wrześniowego wątku waszego ;)
    Anka witamy :) Jak się czujesz? Kiedy wizyta u gina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Dziewczyny! Ja to jestem jakas glupia... Wczoraj sie zestresowalam ta wizyta ulekarzai juz mi sie snila ciaza pozamaciczna! No masakra... Staram sie niemyslec, zajmowac czas z malym ale jakos caly czas zastanawiam sie czy wszystko tam dobrze:) wiem ze zrzedze... ale musialam to napisac. Milego dnia wszystkim! No i trzymam kciuki za wizytujace:))
    Najlepsze na niemyslenie jest właśnie zajęcie się czymś. Będzie dobrze u ciebie. A przypomnisz czy ty robiłaś betę? Bo już czasami zapominam kto co ;)

• Anika27 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly wyluczylo mi termin na 19.09. Testowalam tydzień temu w piątek, u lekarza byłam w poniedziałek, na ust widać mała kropeczke , kolejna wizytę mam 1.02. Bardzo się boję i cały czas wszystko analizuje, boli mnie kręgosłup najbardziej w części ledzwiowej, rano wcale nie mam apetytu zmuszam się żeby coś zjeść bo później jest mi jeszcze bardziej słabo i nie dobrze. Cały czas czeje że coś się dzieje w brzuchu taki ni to bol, takie dziwne uczucie rozciągania.
    Lekarz dał mi skierowanie na badania krwi ale nie mówił nico becie, nie wiem czy trzeba robić?

Blair lubi tę wiadomość

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza psychika swoje niestety robi tez jak się czymś stresuje i wogole to potem mi się bzdury snily.. Jeszcze zadzwoniła moja ciotka że zle się jej snilo i czy ok .. Ona nie wie o ciazy i juz się przestraszyłam... A potem niestety okazało się ze moja mama się przewróciła i walnęła głową a ciotka zadzwoniła ze Magda biegiem bo mamie cos się stało noo poleciałam do jej domu podwórko obok i się zrzyg..z nerwów bo mój babcia umarla mlodo a moja mama ma chore serce ... Ale dobrze się skończyło po za siniakiem na bani..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:09

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tak chaotycznie ale pisze z telefonu i nie mogę zebrać myśli. ;)

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety nie trzeba jak wszystko jest w porządku. ;)
    W tym brzuchu to ja też mm takke dziwne uczucie. I łapie się na tym że jak mnie boli brzuch na @ to sprawdzam w łazience czy nic tam nie ma

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Witam nowe mamusie . Gratuluje :)

Wizytujacym dzis zycze powodzenia i trzymam kciuki .
    Dzis bedzie mnie malo no duzo na glowie .
    Milego dnia .

miniaturka31 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Najlepsze na niemyslenie jest właśnie zajęcie się czymś. Będzie dobrze u ciebie. A przypomnisz czy ty robiłaś betę? Bo już czasami zapominam kto co ;)
    Nie robilam bo tutaj w Niemczech nie robia czegos takiego... Robilam dwa testy w domu a na trzeci kazali przyjechac do lekarza ipolozna robila(moze bardziej czuly, szpitalny? nie wiem)Ale wszystkie wyszly pozytywnie nawet lekarz je widzial... Za tydzien jade do Polski do rodzicow i w przyszly poniedzialek pojde na bete a poznije powtorze po 2 dniach i mam nadzieje ze sie troche uspokoje:)
    U mnie chyba dziala to ze wiem ze okres mialam 2.12 a o wyznaczenie owulacji u mnie to dosc trudno... to byl moj pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i mysle ze OF wyznaczylo mi ja za wczesnie tym bardziej ze 29.12 strasznie zle sie czulam... bolalo mnie podbrzusze i strasznie sciagalo az w pachwinach... Pierwszy test zrobilam 5.01 ale wyszedl negatywny, powtorzylam 10.01 i juz wyszedl pozytywny... Takze mam nadzieje ze po prostu bylo za szybko zeby cokolwiek zobaczyc:) a do lekarza zglosilam sie glownie dlatego zeby zapytac o dawke euthyroxu... przy okazju mnie zbadal i stwierdil po badaniu ze to na 100% ciaza wiec mam nadzieje ze sie nie myli:)) Ale sie rozpisalam...:O ponioslo mnie :D:D:D

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez z tel pisze..hihi bedzie dobrze te rozciągania i bole ja czuje czasem jak tylko mam możliwość klade się na lewym boku bo mi przechodzi jak leze na plecach to nie..

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Za oknem taka zima, że huhu :) Byłam rano na pobraniu krwi na badania. We wtorek wyniki :)

Trzymam kciuki za wizytujące dziewczynki, pozdrawiam nowe wrześnióweczki i wszystkim życzę dobrego dnia! Buziaki :)

P.S. My dziś zjedliśmy z Orzeszkiem wafle ryżowe z owczym serem i z dżemem żurawinowym ;)

Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylyscie już na usg? Taka mała czarna kropeczka na ten etap wystarcza? Lekarz nie założył mi jeszcze karty ciąży ? Boję się ze nic z tego nie będzie ze to za piękne, też sprawdzam cały czas czy jednaak nie przyszła @ zwłaszcza że raz od sierpnia (wtedy zaczęliśmy starania) miałam cykl 43dniowy

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27, ja byłam na usg w 6t1d i był widoczny tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym, więc idę w poniedziałek na jeszcze jedną wizytę, a kartę ciąży założy dopiero jak będzie serduszko i tętno...

• Cordy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika spokojnie :) Moje pierwsze USG to też kropek był :) a wczoraj już pięknioszek z bijącym serduszkiem :) Wszystko będzie dobrze :)

Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny:* zaraz jadę do Mamy pięć ciasta bo mają Rodzice rocznicę ślubu. Także dziś mi dzień zleci może będę mniej myśleć :)
    Pozdrawiam Was i życzę miłego dnia :)

Blair, Sabina, Cordy, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kilka słów o mnie

2011 roku urodziłam synka cudownego łobuziak Olusia. Starałam sie 2,5 roku. Mam PCOS I endometriozę. Udało się wówczas w pierwszym cyklu z gluckophage. Rozwiodłam się mąż okazał się schizofrenikiem Oluś miał dwa lata. Ułożyłam sobie życie na nowo i mimo, że były mąż uprzyksza mi zycie to idę dalej. Mam wspaniałego faceta, który pokochał mojego syna jak swojego a teraz jestem w drugiej ciąży 7 tc równiez w pierwszym cyklu z gluckophage. Wczoraj mielismy usg serduszko bije jest super. Tylko nieco zmartwilo mnie cisnienie ktore mialam mierzone po wizycie 140/90 ale moze to emocje.

Sabina, Blair, Justyna_89, weronika86 lubią tę wiadomość

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już liczę na serduszko w poniedziałek...

Blair, Cordy lubią tę wiadomość

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ