X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z nicola jak w ciazy bylam to zrobilam prezent 19 stycznia siostrze:)

Blair lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah oczy mi się już zamykają przy książce. Idę spać. Dobrej nocki :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jeszcze takie coś na temat łagodzenia mdlosci

"Co mogę zrobić aby zmniejszyć odczucie mdłości?
    • Spróbuj unikać jedzenia i zapachów, które powodują, że żołądek podchodzi Ci do
    gardła, a także skorzystaj z poniższych porad:
    • Przy łóżku trzymaj suche herbatniki. Rano wydziel sobie dodatkowy czas aby po
    spożyciu kilku herbatników pozostać w łóżku jeszcze przez 20-30 minut.
    • Zjadaj małe, częste posiłki - pusty żołądek może wzmożyć nudności.
    • Miej pod ręką przekąski i w ciągu dnia zjadaj niewielkie ilości potraw o łagodnym smaku
    (takie jak suche herbatniki lub jogurt).
    • Niektórym kobietom pomaga przyjmowanie 50 mg witaminy B6, ale o tym powinien
    zadecydować lekarz lub położna.
    • Jeśli przyjmujesz jakieś preparaty witaminowe, przerwij ich przyjmowanie na kilka dni.
    Jeśli odczujesz poprawę, odczekaj jeszcze kilka dni zanim ponownie zaczniesz je
    przyjmować.
    • Unikaj przyjmowania tabletek z żelazem (chyba, że badanie krwi wykaże, że masz
    anemię), gdyż mogą być ciężkie do strawienia. Wypróbuj tabletki różnych producentów
    a znajdziesz te, które najlepiej Ci pasują.
    • Unikaj ciężkich, mocno przyprawionych, kwaśnych i smażonych potraw, ogólnie
    spożywaj mniej tłuszczu.
    • Pij dużo płynów, ale pij więcej miedzy posiłkami niż w ich trakcie.
    • Wąchaj zapach świeżo pokrojonych cytryn, lub dodaj plasterki cytryny do schłodzonej
    herbaty lub wody gazowanej. To zmniejszy uczucie nudności.
    • Pij napój gazowany o smaku imbirowym (ginger ale) lub herbatę imbirową. Imbir działa
    kojąco na żołądek"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 23:12

• miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam wizytę 26 stycznia, strasznie się denerwuje. I sutki mnie bolą.
    Współżyjecie z partnerami?

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie, ja już na nogach, łapie mnie powoli stres przed dzisiejszą wizytą, a tu trzeba cały dzień do wieczora czekać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaturka my na razie tylko raz.

Ja już też na nogach. Zbieram się na jakieś drobne zakupy i na pocztę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez sie witam.
    Od 5 nie spie. Maz wraca dopiero w niedziele a ja od rana schizuje.
    Kompletnie nie nadazam nas czytac...

Zbieram sie na zakupy i porzadki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Jakie ranne ptaszki z was:-)
    Ja nie śpię od 5:20
    Ogarnęłam dziecko zawiodłam do przedszkola i pojechałam do labo.
    Jestem wściekła zostawiłam tam 250zl!!!!!
    Zaraz jadę do lekarza tam zostawię 120zl a jutro endo 150zl :-(
    Dobrze że gin za darmo mnie przyjmie :-)
    Pojadę do niego po południu jak wyniki będą i mąż wróci z pracy.
    Lecę do lekarza wpadłam na chatę tylko śniadanie zjeść i stos tabsow polknać :-)

Miłego dnia:-)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w nocy takie koszmary, że dziś ledwo funkcjonuję, na dodatek znowu mi się robi niedobrze :(

• Cordy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja dziś rano też miałam mdłości. I mam straszliwe wzdęcia... nadal. Dodatkowo zauważyłam +1 kg na wadze. Tak strasznie mi się nie chciała dziś zebrać do pracy.

Ja nie mam dziś wizyty, dopiero za tydzień 25 stycznia.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :*

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam
    Też ledwo się wyszykowalam, Młoda nie chciała wstać za nic. W dodatku rano było mi jakoś słabo, brzuch mnie bardzo bolał, ogólnie marzyłam o powrocie do łóżka. Niestety nie ma tak dobrze :/

Żabka piękne ceny :O nic tylko dzieci robic

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy mówisz swojej gince ze chodzisz też na NFZ? Bo na wynikach będzie lekarza kierującego, więc i tak będzie wiadomo.

• martta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już w pracy, ale dzisiaj też za nic nie mogłam się podnieść z łóźka :/ w dodatku jakieś straszne głupoty mi się śnią w nocy od dwóch dni... Chyba jutro będę musiała po lekarzu wybrać się na jakieś zakupy bo przestaje się dopinać we wszystkie marynarki, grrr :( piersi bolą i rosną jak szalone, a akurat to mogłyby sobie darować na razie hehe

o148p07w5riqasy7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Cordy mówisz swojej gince ze chodzisz też na NFZ? Bo na wynikach będzie lekarza kierującego, więc i tak będzie wiadomo.

Jak zapyta to powiem, że poszłam, żeby mieć część badań na NFZ, ale i tak przecież całą większość mam prywatnie :) A USG w innym miejscu nie robię.

Ja wczoraj zakupiłam sobie kolejne leginsy, bo o moich dopasowanych dżinsach to mogę już zapomnieć przez te wzdęcia ;)

martta lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam schize od 13.01 znowu sflaczaly mi piersi są takie jak byly pp karmieniu a nie takie nabite, noc nie boli jesli chodzibo brzuch. Mdlosci w 1 ciazy nie nmialam to o to sie nie boje. I to czekanie do 26... Jutro dopoero bedzie 6 t wiec nawet jesli ppjde podejrzec bobo noc to nie da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę już/dopiero w pon za tydzien ale cały czas myślę i nie raz głupio :-P staram się was tutaj nie dręczyć i siebie samej z resztą też dlatego nie piszę o tym . Myślę że to normalne , każda się boi nachodzą nas takie a nie inne przemyślenia
    Ale grunt to pozytywnie myśleć bo przecież Jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 09:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka straszne są te ceny. Ja też podobnie płaciłam za badania

• martta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ja mam wizytę już/dopiero w pon za tydzien ale cały czas myślę i nie raz głupio :-P staram się was tutaj nie dręczyć i siebie samej z resztą też dlatego nie piszę o tym . Myślę że to normalne , każda się boi nachodzą nas takie a nie inne przemyślenia
    Ale grunt to pozytywnie myśleć bo przecież Jest dobrze :)
    Blair dokładnie, każda tak ma, ja bym tylko chciała usłyszeć jutro że na razie wszystko ok, cały czas mam schizę, że w tym pierwszym tygodniu po owulacji byłam chora na maxa i miałam gorączkę 2 dni i cos złego mogło się tam zadziać. Ale tak naprawdę to dopiero potem będę mogła być pewniejsza jak zaczną robić te pomiary i inne badania.... ale też staram się odsuwać te myśli jak najdalej.
    A opłaty za te badania to naprawdę żart jakiś, ja ostatnio jak podliczyłam swoje to przez te 2 tygodnie wydałam koło 300 zł też :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 09:23

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda sie boi. Ja też nie wiem co tam się dzieje. Czekam tego piątku jak zbawienia, a jednocześnie boję się ze zejde ze strachu na leżance nim uslysze jaki jest werdykt... i te schizy ze brzuch boli, przestał boleć, słabo.mi, dobrze się czuje - to na pewno coś naczy... oszalec mozna

• Broszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuka za wszystkie dziś wizytujące! Będzie dobrze, tak trzeba myśleć:) Ja sama mam wizytę dopiero 10 lutego, no ale to przecież niedługo, nie?:P Do tego czasu chcę się wstrzymać z mówieniem o ciąży komukolwiek, zobaczymy czy damy radę:)

Żabka a nie boisz się, że na wizycie jeszcze nic nie będzie widać? U Ciebie jeszcze wcześnie jest.

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ