Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też tak mam. Jak nie jednym to drugim się martwię Za każdym razem jak się załatwiam, to zerkam czy przypadkiem nie ma plamienia. Pobrałam sobie krew na badania w piątek i od soboty chodzę jak struta, jak tylko sobie przypomnę, że wyniki odbiorę dopiero we wtorek wiem, że nie ma się czego obawiać, ale wyobraźnia robi swojeJuż razem
-
Witam się już nie porannie. Strasznie mnie dziś w krzyżu boli, chyba kiepsko spałam. Niestety u mnie tak samo obawy czy wszystko będzie dobrze. Martwi mnie bo około 1,5 tyg temu byłam z córa na rentgenie. Niby brzuch osłonięty ale tak walczyła, że ja też prawie z nią leżałam i ten fartuszek od tyłu nie osłaniał. Nie wiem czy na takie ledwo zapłodnione jajeczko to mogło wpłynąć. Trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja też z wrocławia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 10:09
-
właśnie umówiłam się na pierwszą wizytę...na nfz dopiero na kwiecień więc podziękowałam
umówiłam się prywatnie uwaga - na 17 lutego dopiero!! czyli za miesiąc.... w sumie to będzie gdzieś 8-9 tydzień więc myślę że tak w sam raz może już jakieś rączki zobaczę ?
a tak serio to jestem w szoku, jak chodziłam w ciąży rok temu z córką to takich kolejek nie było prywatnie jak teraz. No nic, wybrałam najlepszego lekarza w okolicy
dziś idę po ten test wypasiony żeby sobie na pamiątkę zatrzymać
nie mogłam spać do 1 w nocy, dopadły mnie jakieś dziwne przemyślenia, jakiś strach wewnętrzny, jak to będzie. ohh mam nadzieję że to się już nie powtórzy i że kolejne noce już prześpię ładnie:)
dziewczyny zamierzacie kupować rogale do spania?? mam świetny po córce z motherhood ale kurka nie dam rady go używać teraz bo młoda na karmienie ląduje u mnie w łóżku i było by nam niewygodnie pewnie będę zmuszona go sprzedać :(buuuuu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWróciłam.
Badania Robiłam :
Beta hcg, progesteron, Tsh, Ft3, Ft4, kreatyninę, fferretyne, morfologię, insulinę na czczo.
Co dało 250 zł !!!!!!!
Zmarzłam strasznie.
Kolejny objaw: bleeeeeee kawka i jakiś dzień płaczka mam ;-(
Byłam na cmentarzu u taty i dziadka. Pomyślałam że przy okazji zahacze no i święto ich nie długo Odśnieżyłam grób zapaliłam mnóstwo świeczek i pojechałam na chatę.
Teraz ciepła herbatka i kocyk
Broszka jestem świadoma że nic nie będzie widać ale i tak muszę zawitać do gina bo mam ostatnią tabletkę dupka a tu trzeba wspomagać bąbla
ja rozważam opcję zakupu takiego rogala. W poprzedniej ciąży nie miałam a teraz muszę mieć!!!! hihi
Mówicie o snach......
Ja to mam co dziennie sny i są bardzo dziwne aż się boję pomyśleć co to będzie w ciąży mi się śnić!!!!!!
ja też się boje wizyty i tez mnie jakieś lęki dziwne myśli nachodzą
A jak wyników dzisiejszych się boję hoooooo aby beta rosła bo w progesteron chyba uwierzyłam że urósł bo plamienia ustały. Obym miała rację -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blair, tak to ten tylko ja np. mam ten tańszy nie premium http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
Ja mam od męża z pracy pakiet w luxmedzie i liczę,że badania będą w pakiecie bo faktycznie wydatek spory. no i też wcześnie będe u gina więc nie wiadomo czy będzie pęcherzyk ale muszę iść zrobić jak najszybciej badania i cytologię. -
nick nieaktualny
-
do mojej ginekolog na nfz musialabym czekać 2 miesiące a prywatnie 1,5 miesiąca. Lekarka świetna ale chcialam uniknąc sytuacji, że coś się złego dzieje a ona mi każe czekać 1,5 miesiąca na wizytę. Zwłaszcza, że przez telefon usłyszałam, że poza umowionym terminem p. doktor nie przyjmuje, "bo przecież wszyscy mają coś pilnego".
Na szczęscie od niedawna mam ubezpieczenie w luxmedzie.
26.01 idę właśnie na pierwszą wizytę do nowej ginekolog. Lekarka jest młoda, pracuje też w Angeliusie w Katowicach, więc mam nadzieję, że będzie ok.
a jak nie to zaraz się umówię z luxmedu do jakiegoś innego gina