Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:z tego co wiem, to oprócz dupka to chyba na tym etapie i tak nic nie dają, przynajmniej tak mi koleżanka mówiła, która miała krwiaka. Cholerka ja muszę tarczycowe badania porobić bo mi tsh wyszło 3,66, zwiększyłam sobie dawkę eutyroxu no ale i tak musze czekac co powie lekarz
Ja aż się boję zobaczyć dzisiejszego tsh.
jeszcze mc temu miałam 0,17 tak sie nafaszerowałam letroxem
Teraz zaszłam i mam nadzieje że ciąża sie utrzyma bo w październiku miałam 1,2 i poroniłam
Ale mówie winny chyba jest progesteron u mnie.
Zrobiłam mnóstwo badań na wąłsną rekę wydałam 2500 zł i wszystko ok.
A teraz od owulki jade na dupku i tez zastrzyk z pregnylu na pekniecie pecherzyka on tez ma progesteron i się udało!!!!
oby beta wysoka była dzisiaj ale bedzie bo wszystko kłuje boli tzn rosnie
lece siiiiiiiku
Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlair wrote:A czym się różni luteina od duphastonu?
lutka wychodzi w badaniu progesteronu jest dopochwowo i pod język .
Dupek jest yntetyczny i nie wykaże go w badaniu .
Nie które kobiety wchłaniają dupka a niektóre nie .
Sklad obu preparatow jest wlasciwie taki sam, bo w obu jest syntetyczny progesteron, ale sa to inne pochodne, ktore organizm i tak "zamienia" w progesteron, wiec w sumie nie ma to znaczenia.
pochodna zastosowana w Duphastonie jest lepiej przyswajana przez organizm, ale nie jestem tego pewna. Na pewno Duphaston jest wygodniejszy, bo nie trzeba trzymac go pod jezykiem, jak Luteine.
dupek kosztuje 40złBlair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Blair oddaj kota!!!!!!!
Ostatnio się taka zrobiła. Może wyczuwa że jestem w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:02
żabka04, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak wgl to nasza lista jest już zapelniona terminami prawie do końca września. Niedługo pewnie pojawia się już pazdziernikowe mamusie. Ale ten czas leci.
Wykupujecie pakiet premium na forum? Bo mi za 6dni się kończy i nie wiem jakie będą różnice.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:08
Sabina, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlair wrote:Żabka a kiedy będziesz miała wyniki bety?
podoba mi się twoje nastawienie
wyniki po 14
Trzeba tak podchodzić do tego:-)Przekonałam się teraz w tym cyklu.
Zauważ że od początku roku się saraliśmy o dziecko bo podjeliśmy taka decyzję.
Po pierwszym poronieniu okazało że tarczyca nawaliła , miałam bardzo dużo steru w pracy jako że mam stanowisko kierownicze i nienormalnego dyrektora. ohhh gdybym była z nim na ty bo do mnie to gówniarz ale niestety wyżej sra niż głowe ma no to trzeba mu walić na Pan!!!! Cały czas w pracy jak hciałam wyjść punktualnie wg grafiku to dawał 5 zadań do zrobienia tak żeby nie wyjść o czasie.
I tak naciskaliśmy z tą ciążą mąż już miał dosyć. mówił że albo się zwolnie albo on mnie zwolni albo ciąża.
Spróbowaliśmy znowu gin dał zielone światło
staraliśmy się ale nic nie czułam że ja w ciąży tym bardziej że miałam okres aż trafiłam na stół operacyjny pod nóż. Prawie się przekrecajac ale tu wina mojego dyr bo mój dłużej mnie przetrzymac w pracy.
i potem znowu się nie udało dzieki temu że sie spinamy!
A teraz miałam to w dupie bo żyłam myślą jak napisać wypowiedzenie , w którym dniu złożyć wypowiedzenie czy mi podpisze i co mu na odchodne gówniarzowi powiem
W między czasie biegałam do gina na monitoring i zaproponowałam mu zastrzyk żeby mnie wspomógł
Zauważcie brak spiny, nerwów totalny luuuuuz!!!
Tak trzeba bo wszystko sie pieeee...oli.
A teraz oddaj kota!!!! gdzie go kupiłaś?
Blair, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny poradźcie coś bo bardzo się martwię... Odebrałam wyniki krwi i moczu. Wyszło, że mam bakterie w moczu, leukocyty, nabłonki płaskie i azotyny... Zadzwoniłam do lekarza, kazał kupić urosept i za tydzień powtórzyć wyniki moczu. W dodatku obniżony hematokryt, hemoglobina, no i TSH wyszło 2,739 to też podobno za dużo...
-
nick nieaktualnyŻabka to się nazywa szczescie;) ciekawe jak twój szef zareaguje
Ja pracuje w domu bo prowadze biuro rachunkowe.
Hmm o cenę to najlepiej jakbyś zapytała w mailu do hodowli bo myśmy kupowali już ponad rok temu więc nie wiem czy się nie zmieniły ceny
Odświeżam i odświeżam. Czekam na jakieś pierwsze reakcje z wizytKourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKTB wrote:Dziewczyny poradźcie coś bo bardzo się martwię... Odebrałam wyniki krwi i moczu. Wyszło, że mam bakterie w moczu, leukocyty, nabłonki płaskie i azotyny... Zadzwoniłam do lekarza, kazał kupić urosept i za tydzień powtórzyć wyniki moczu. W dodatku obniżony hematokryt, hemoglobina, no i TSH wyszło 2,739 to też podobno za dużo...
A co do moczu to bierz ten urosept jak zalecił lekarz. Powinno pomócWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 12:32
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKTB wrote:Dziewczyny poradźcie coś bo bardzo się martwię... Odebrałam wyniki krwi i moczu. Wyszło, że mam bakterie w moczu, leukocyty, nabłonki płaskie i azotyny... Zadzwoniłam do lekarza, kazał kupić urosept i za tydzień powtórzyć wyniki moczu. W dodatku obniżony hematokryt, hemoglobina, no i TSH wyszło 2,739 to też podobno za dużo...
tsh to musisz sie udać do ednokynologa przepisze ci hormony w dawce odpowiedniej dla ciebie do twoich wyników.
Bakterie nic się nie martw zakup ten lek i zażywaj . życzę żebyć to wytępiła. Jak nie to pewnie na kolejnej wizycie przepisze ci jakieś konkretne leki.
Na hemoglobine nie wiem co jest dobe żeby zwiększyć ją proponuję neta poczytać.
albo dziewczyny inne się niech wypowiedzą może znają jakieś sposoby
Głowa do góry