X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja aż się boję zobaczyć dzisiejszego tsh.
    jeszcze mc temu miałam 0,17 :-) tak sie nafaszerowałam letroxem :-)

Teraz zaszłam i mam nadzieje że ciąża sie utrzyma bo w październiku miałam 1,2 i poroniłam :-(
    Ale mówie winny chyba jest progesteron u mnie.

Zrobiłam mnóstwo badań na wąłsną rekę wydałam 2500 zł i wszystko ok.
    A teraz od owulki jade na dupku i tez zastrzyk z pregnylu na pekniecie pecherzyka on tez ma progesteron i się udało!!!!
    oby beta wysoka była dzisiaj ale bedzie bo wszystko kłuje boli tzn rosnie

lece siiiiiiiku :-)

Też biorę od owulki Duphaston i luteinę dopoch. ale mam dalej takie jasnobrązowe plamienia,nie są duże,na papierze zazwyczaj,no ale są i bardzo mnie to martwi,zwłaszcza że też jestem po poronieniu w sierpniu:(
    Chyba pójdę sprawdzić w środę czy wszystko ok,mam już chyba jakąś manie bo chodzę prawie co tydzień-dwa,masakra

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mój termn to 5 wrzesień, ale może się to jeszcze zmienić bo usg pokazuje tydzień mniej niż wychodzi to z obliczeń kalendarzowych.
    Podobnie jak niektóre z was chodzę do lekarza prywatnie bo dostać się w Łodzi na nfz do dobrego lekarza graniczy z cudem. Tu niestety zaczynają się problemy, o ile znalezienie 120 zł na wizyte to nie koniec świata, to jak usłyszałam 300 zł za badania krwi...to pierwszy raz w ciąży zrobiło mi się słabo..:(. No i tak myśle o tym żeby ograniczyć wizyty u gina do koniecznego minmum. Moja Pani doktor poleciła żeby pojawiła się z wynikami badań krwi przed 11 tygodniem, przed usg genetycznym. Ale tak myśle czy ta wizyta aby na pewno jest konieczna, spojrzy na badania (na których są przeciez podane normy) i powie mi to co sama moge z tych badań odczytać...i kolejne 120 zł, może jednak zgłosić się po usg genetycznym? Co sądzicie?

Blair lubi tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 ,kurcze ale szybko Ci się udało zajść po tym poronieniu,ja to przez 3 miesiące miałam wogóle chyba jakieś cykle bezowulacyjne i torbiele mi się robiły..
    Trzymam kciuki teraz musi już być dobrze:)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 610 yeeeee :-)
    Progesteron spadł do 16 z 21
    Mąż mnie nie wyeksmitowal :-)

Lecę po dziecko i do gina:-)
    Potem doczytam was...

Justyna_89, Blair lubią tę wiadomość

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_a wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mój termn to 5 wrzesień, ale może się to jeszcze zmienić bo usg pokazuje tydzień mniej niż wychodzi to z obliczeń kalendarzowych.
    Podobnie jak niektóre z was chodzę do lekarza prywatnie bo dostać się w Łodzi na nfz do dobrego lekarza graniczy z cudem. Tu niestety zaczynają się problemy, o ile znalezienie 120 zł na wizyte to nie koniec świata, to jak usłyszałam 300 zł za badania krwi...to pierwszy raz w ciąży zrobiło mi się słabo..:(. No i tak myśle o tym żeby ograniczyć wizyty u gina do koniecznego minmum. Moja Pani doktor poleciła żeby pojawiła się z wynikami badań krwi przed 11 tygodniem, przed usg genetycznym. Ale tak myśle czy ta wizyta aby na pewno jest konieczna, spojrzy na badania (na których są przeciez podane normy) i powie mi to co sama moge z tych badań odczytać...i kolejne 120 zł, może jednak zgłosić się po usg genetycznym? Co sądzicie?

kurcze to strasznie dużo za te badania.... sprobuj może jednak tego panstwowego chociaz raz, żeby te badania zlecił bo jak od panstwowego to będą grosze. Ja mam zaufaną prywatnie doktor Cajdler Łubę i do niej poszłam na pierwszą wizytę, ale opiekę mam w luxmedzie darmową i tam będą prowadzić ciążę. Cajdler Łuba tez stwierdziła że to bardzo rozsądnie bo badania i wizyty będę miała darmo

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Też biorę od owulki Duphaston i luteinę dopoch. ale mam dalej takie jasnobrązowe plamienia,nie są duże,na papierze zazwyczaj,no ale są i bardzo mnie to martwi,zwłaszcza że też jestem po poronieniu w sierpniu:(
    Chyba pójdę sprawdzić w środę czy wszystko ok,mam już chyba jakąś manie bo chodzę prawie co tydzień-dwa,masakra
    Arleta a ty dzisiaj nie miałaś mieć wizyty u gina?

Kourtney lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta z soboty 76.79 a dzisiejsza 210,64 :-) 28 stycznia do lekarza :-)
    Mam pytanie odnosnie bety i sugerujacej plec dziecka czy to prawda jak mala beta to na chlopca a wieksza na dzoewczynke ?

Blair lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_a wrote:
    Cześć dziewczyny,

Powiem Ci, że mam podobnie, nie wiem jeszcze co zrobie, bo wizyty tylko prywatnie, badania na własną rękę, ale lekarz wspaniały... to są trudne decyzje, z jednej strony powinnyśmy się cieszyć, ale te koszty finansowe potrafią stresować

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_a wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Witamy. Te ceny są straszne. A już zrobiłaś te badania? Nie dasz rady się wcisnąć do jakiegokolwiek gina na NFZ żeby chociaż te badania zrobić na NFZ?
    Ja w sumie też idę wcześniej z tymi badaniami przed prenatalnymi tylko ja jeszcze będę miała usg. Przynajmniej na to liczę.
    Jak nie chcesz płacić tej kasy na wizytę to ja bym poszła z tymi wynikami dopiero na prenatalne. No chyba że wyniki ci wyjdą nie całkiem dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 14:37

Kourtney lubi tę wiadomość

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu gin w karcie wyliczył mi na 20 wrzesnia czyli przesunal się z 18 na 20...:-),

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    kurcze to strasznie dużo za te badania.... sprobuj może jednak tego panstwowego chociaz raz, żeby te badania zlecił bo jak od panstwowego to będą grosze. Ja mam zaufaną prywatnie doktor Cajdler Łubę i do niej poszłam na pierwszą wizytę, ale opiekę mam w luxmedzie darmową i tam będą prowadzić ciążę. Cajdler Łuba tez stwierdziła że to bardzo rozsądnie bo badania i wizyty będę miała darmo

Na NFZ to tylko podstawa tzn mocz, morfologia, glukoza :) za resztę trzeba samemu. Sprawdźcie jak jest u Was, ale w moim mieście w laboratoriach przyszpitalnych jest dużo taniej, niż w innych prywatnych laboratoriach. (różnica 350zł - 260 zł).

Już razem <3
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Termin porodu gin w karcie wyliczył mi na 20 wrzesnia czyli przesunal się z 18 na 20...:-),

A miałaś już USG? było już coś widać?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    A miałaś już USG? było już coś widać?
    Na usg dopiero pęcherzyk ciążowy noo bo to dopiero 5tc i 1 dzień nie chcial za bardzo dlugo tam siedzieć... nastepna wizyta 2.02. Wtedy juz powinno być serce.. Kazal lezec bo moje ciążę sa jakie sa...i odpoczywac dal L4 chodz usg bardzo nie chcial robic ..
    Zlecil tsh hiv hbs glukozy bo morfologię i betę miałam z soboty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 14:43

Blair lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka gratuluję przyrostu.tylko nie martw się jak nic nie zobaczysz jeszcze bo podobno widać dopiero jak beta ponad 1000

Esmi ciężko powiedzieć. Bo te wartości naprawdę są bardzo różne i zależy od dnia cyklu i wgl. I ile to jest mało do kogo

żabka04, Kourtney lubią tę wiadomość

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Too prawda z ta beta bo u mnie dopiero bylo widac przy 1500 poprzedniej a teraz mam 7000 to bylo wyraźnie widać...;-)

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chce już tę środę, ale z drugiej strony obawiam się, że może jeszcze nie być za dużo widać, bo to będzie 45 dc.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 36 dc;-) a betę jakas masz Lusia;-)

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Arleta a ty dzisiaj nie miałaś mieć wizyty u gina?
    Dopiero za tydzień ale zmieniłam i idę teraz w środę bo nie wytrzymam,muszę wiedzieć że jest dobrze..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Olza Witaj
    Ovulinka... o ktorej masz dzisiaj wizytę?
    Moja wizyta jest na 16:40

esmi, Justyna_89 lubią tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Najgorsze, że nigdy tak nie miałam, nawet jak moje ciąże obumarły to nie było śladu takiego śluzu, może to przez acard?
    Kurcze chciałabym znać przyczynę tych plamień...
    skąd się biorę,jeśli progesteron ok,ja w każdej ciąży tak mam,z czego jedna zakończyła się poronieniem:(

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ