X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Wiem, ze bardzo Was zaniedbalam ale liczę na wybaczenie :D
    Otóż bylam na wizycie w środę i widziałam serducho ale z tego względu ze to taka wystarana ciaza lekarz skierował mnie do szpitala żeby pobadać progesteron i bHCG.
    Pierwsze pobranie w piątek, drugie w sobote i wszyscy lekarze stwierdzili, ze wyniki dobre aż do dzisiaj. Wyniki obejrzał ordynator(moj gin) i powiedzial ze za niskie.
    Stres niesamowity. Dzisiaj trzecie pobranie i wreszcie odetchnęłam z ulgą. Lekarz tylko się zaśmiał ze mam go nie stresować i od razu miec takie ładne wyniki jak dzisiejszy :D
    Dzisiaj wyszłam do domu. Za tydzień tylko kontrolny progesteron a za dwa wizyta ;)

Blair, Sabina lubią tę wiadomość

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    Dziewczyny ja również jestem już po wizycie

I również mam pytanie czy można mieć dwie karty ciąży?
    Bo tu gdzie byłam dzisiaj już mi ją założyli ale do tej ginekolog, u której chce mieć prowadzoną ciążę mam wizytę dopiero na 29.01. I tam też założą mi kartę.
    Może, któraś z was się orientuje?

Dziś gin zrobiła mi tylko badanie (wszystko w porządku) i dała skierowanie na badanie krwi.
    Kazała zapisać się na kolejną wizytę (08.02) i dopiero wtedy da mi skierowanie na USG.
    Będę musiała specjalnie jechać do Łodzi żeby sobie zrobić USG (do Łodzi mam około 30km)
    A ja tak bardzo chciałam dzisiaj zobaczyć co mam w brzuchu :(
    Szkoda że nie zrobiła usg bo na pewno już by było serduszko :(

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za linki Blair :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Tynka to dobrze że już wyszłas i wyniki dobre. No a jak się czujesz? Masz już jakieś objawy?

Kourtney lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że można mieć dwie karty ciąży.
    Bo chyba taka karta jest tylko dla nas i my nia dysponujemy, żeby np. dostać to becikowe (chociaż tylko tak strzelam, bo się tym tematem nie interesowałam, ale czytalam na lipcówkach, że do 10 tyg w PL trzeba załozyć) I tak nigdzie BEZ NAS dalej w świat nie idzie informacja, że jesteśmy w ciąży. Jest to tylko w papierach u gina, u którego się było.
    Ale może się mylę..
    Ale piszę o prywatnych lekarzach. Bo na nfz pewnie lepiej tylko jedną założyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 17:47

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że na NFZ można tylko jedną, to jest tak ja z zabiegami np. u stomatologa, skoro raz w roku bezpłatnie przysługuje nam np. usuwanie kamienia nazębnego to nie możemy po paru miesiacach isc do innego dentysty i poprosic o usuniecie... bo jak to kiedys dentystka mi powiedzila, ze mozna liczyc sie z tym ze dostaniemy rachunek za to z NFZ, ale może w ciąży jest inaczej...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez myślę, ze na nfz tylko jedna karta.
    Ale można chodzić na nfz i mieć kartę i chodzić tez prywatnie i mieć kartę prywatnie.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Tynka1990 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Uff Tynka to dobrze że już wyszłas i wyniki dobre. No a jak się czujesz? Masz już jakieś objawy?
    Czuję się dobrze. Teraz odsypiam cały pobyt bo tam nie da się spać :P
    A co do objawów to jak jeszcze nie wiedziałam o bąblu to miałam ogromny apetyt. Co godzinę musiałam zjeść. Dodatkowo senność. A teraz wszystko przeszło. Jedynie powiększone i bolące cycki przypominają o ciąży

JusWik lubi tę wiadomość

1cb90e9c99.png
    a9013fc3de.png
    Aniołek 8tc
    06cf3d1f83.png
    fe7c1817d8.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można mieć kilka kart ciąży ponieważ w każdej chwili można zrezygnowac i zmienić lekarza. Osobiście zmieniłam 2 razy a przy trzecim zostałam :)

Ewelina.Irl, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Jestem dziewczyny po wizycie... w sumie tak jak się spodziewałam nic więcej nie wiem. Na początku pani doktor spytała o termin ost miesięczki, później jeszcze przed badaniem była rozmowa o tsh - wg niej nie powinnam brac eytruoxu bo jest w normie, ja jej mówie, że jest 3,66 a w ciązy norma jest niża a ona patrzy na normy dla ludzie nie w ciązy;p ustaliła, że mam iśc do endo z nim ustalić(zapisałam się za tydzień na poniedziałek). Ja myślę, że powinnam brać skoro jest wysokie, no ale zobaczymy. Później było badanie, wg niej macica rozpulchniona, pani doktor nie jest zwolenniczką wcześniejszego usg, ale zrobiła mi ze względu, że miałam wysoką prl i w sumie mogła mi się miesiączka zatrzymac. Musiała dopochwowo. I tutaj to już sama nie wiem, z tego co zrozumiałam pęcherzyk 23 mm zarodek 2,2mm, ale mogłam coś pokręcic, bo ani zdjęcia nam nie dała ani chyba nawet nie zapisała. W każdym bądź razie ktoś jest:) Mówiła, że chyba widzi serduszko, ale pewna nie jest. Mąż zrobił zdjęcie telefon usg;p Karty mi nie założyła, badań nie zleciła. Mam się zastanowić czy chcę do niej chodzić czy w Krakowie. I się zastanawiam. Nie mam w Krakowie nikogo sprawdzonego. z drugiej strony tak jeździć sama nie wiem. Zobaczę co powie endo - 100 zł wizyta, 50 z usg. Na Nfz nie ma szans:) W krk będę chciała jakiegoś gina na Nfz złapac, już nawet dzwoniłam i sa mijesca nawet na ten tydzień, ale chciałabym tak za 2 tygodnie pójsc, ale nie wiem czy są tam dobrzy lekarze musze podpytać dziewczyn na krakowskim temacie. No to tyle. Ogólnie dalej nic nie wiem:)
    Sławomir Piwowarczyk jest świetnym lekarzem,Przyjmuje w Krakowie i raz w Sączu..,jest dość drogi ale możesz z początku prywatnie a póżniej na Nfz:)

Skali89 lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam z pracy, jestem tak padnięta, a jeszcze do gin pewnie będę długo czekać, bo zawsze mnóstwo osób do niej w kolejce, muszę poprosić o zaświadczenie o ciąży do pracy i w sumie nawet nie wiem jak ono wygląda...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam juz w piatek!!!:)
    Nie moglam wytrzymac i przepisalam sie a dodatkowo non stop czuje dziwny dyskomfort w brzuchu (mamuśki czy to normalne? Sabina mówiłaś coś o bólach brzucha. Mogłabys opisać albo chociaż powiedzieć czy to jest normalne?).

Także Odliczamy już tylko cztery dni ... <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Wpadam na chwilę żeby powiedzieć, że plamienie chyba ustępuje ale wiecie jak jest lęk do wizyty już będzie, ciągle sprawdzanie wkładki, wrażenie, że piersi bolą mniej.....mam doła, dlatego chwilowo się wyłączę żeby nie napędzać i siebie i was.
    Życzę wszystkim wizytującym samych dobrych wieści.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyryczalam się mężowi do telefonu z powodu tego kota... Wiem że to może się wydawać śmieszne ale już się nastawilam na nowego futrzaka :(
    A przy okazji wyryczalam się że wszystkiego. :( a teraz aż mi żal mojego męża bo jeszcze na koniec nakrzyczalam mu ze za dużo pracuje a za mało czasu że mną spędza, że jak to będzie wyglądać jak będziemy mieli dzieci . I nawet nie dałam mu dojść do słowa i się rozloczylam... :/ nie poznaje się. To chyba przez te hormony :( boże ale mi teraz glupio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:54

żabka04, trt, Kourtney lubią tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie piereszą wizytę mam 28 stycznia :-)

Blair lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Hej dziewczyny
    Wpadam na chwilę żeby powiedzieć, że plamienie chyba ustępuje ale wiecie jak jest lęk do wizyty już będzie, ciągle sprawdzanie wkładki, wrażenie, że piersi bolą mniej.....mam doła, dlatego chwilowo się wyłączę żeby nie napędzać i siebie i was.
    Życzę wszystkim wizytującym samych dobrych wieści.
    Bisacz od czego my tu jesteśmy. Właśnie żeby wysłuchać wszystkich narzekań, dolow i jakoś w miarę możliwości pocieszać :)
    Także spokojnie.ciesz się że plamienie ustąpiło. Mnie piersi całkiem przestały bolec. Nie z dnia na dzień. Ale stopniowo coraz mniej aż teraz mnie wcale nie bolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:55

bisacz, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz dawaj adres ja się tam przejadę do ciebie i ci natrzaskam po tej du...e albo daj namiary na znajomych takich którzy są na codzień z tobą i to zrobią :-) :-):-)
    Nie wszystkie kobiety mają objawy ciążowe.
    Ty jesteś w starszej ciąży i mówisz że cycuchy cie nie bolą ja w młodszej i dzisiaj ich nie czuję jak dotykam :-(
    Nie mam mdłości itd.
    Po to jest to forum pisz o blachych nawet powołać które cie smuci no po to jesteśmy tu kochana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Jestem
    Tsh 0,41 :-)

Dostałam opierdol od gina za to ze robie badanie progesteronu! On mi nie kazał więc skąd ja sobie to wymyśliłam.?
    Dostałam 3 op. Dupka jestem lżejsza o kolejne 130zl na szczęście mąż nic nie mówi pewnie mnie podlicza w myśli hihi.
    Zrobił usg pęcherzyk ma 6,4 cm i najważniejsze że jest w macicy.
    Progesteron mam się nie martwić bo mogę go tonami jeść i jeżeli ciąża jest silna to przeżyje a jeśli nie to umrze :-(
    Mam wyłączyć neta, nie czytać gazet ani mie słuchać doradców. Mam się cieszyć z ciąży myśleć pozytywnie i się oszczędzać. Co ma być to będzie na to ani ja ani on nie mamy wpływu.
    Neta nie wyłącza i niech sobie pogada hahaha
    Ale ma rację dziewczyny tak rzeczywiście jest.
    Smutno mi......jakoś
    6.4cm? chyba coś za dużo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maleństwo szybko rośnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Wizyte mam juz w piatek!!!:)
    Nie moglam wytrzymac i przepisalam sie a dodatkowo non stop czuje dziwny dyskomfort w brzuchu (mamuśki czy to normalne? Sabina mówiłaś coś o bólach brzucha. Mogłabys opisać albo chociaż powiedzieć czy to jest normalne?).

Także Odliczamy już tylko cztery dni ... <3
    Ból jest podobny do miesiaczkowego. Zlokalizowany w podbrzuszu, ale czasem promieniuje do pachwin. SzcEgolnie lewą sobie upodobał .
    Taki ból to norma. Rozciąga się macica i więzadła. Ma prawo boleć.
    Pomoglam? ;)

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ