Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blair wrote:Hmm może też się skuszę na tego rogala skoro tak zachwalacie;)
Jest taka fajna komedia z Jennifer Lopez jak jest w ciąży z blizniakami,i właśnie jest tam wątek z tą podusią
Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyArleta wrote:Właśnie wczoraj kupiłam sobie takiego,super jest,wygodnie i przyjemnie
Jest taka fajna komedia z Jennifer Lopez jak jest w ciąży z blizniakami,i właśnie jest tam wątek z tą podusią
Nie ogladałam tego filmu;)Kourtney lubi tę wiadomość
-
Nie robiłam bety, pracuje w takich godzinach, że nie mam szans na pójście do laboratorium (brak szansy na jakiś urlop, nawet NŻ). Przez co prawie zawsze jestem zmuszona do lekarzy chodzić prywatnie do tych co przyjmują późnym popołudniem, a jak pół roku temu musiałam zrobić badania kontrolne to zmuszona byłam skorzystać z niedzielnej wizyty w POZcie na SORze.
-
Sabina wrote:Każda sie boi. Ja też nie wiem co tam się dzieje. Czekam tego piątku jak zbawienia, a jednocześnie boję się ze zejde ze strachu na leżance nim uslysze jaki jest werdykt... i te schizy ze brzuch boli, przestał boleć, słabo.mi, dobrze się czuje - to na pewno coś naczy... oszalec mozna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć po weekendzie. Wróciłam i przeżyłam.
Z dzięciątkiem też wszystko ok, bo dzisiaj męczą mnie mdłości, więc daje mi znać żebym się o nie nie martwiła. I nie wiem, czy iść sobie ulżyć, czy nadal się bronić przed wymiotami i się powstrzymywać.
A poza tym mam do Was pytanie. Można mieć dwie karty ciąży? Jutro mam wizytę u jednego ginekologa, którego nie lubię ale może w końcu jakiegoś USG się doczekam i zobaczę co tam słychać, a w poniedziałek za tydzień już u lekarza u którego chciałabym zostać. I pewnie i ten i ten będzie kartę ciąży chciał założyć.. -
nick nieaktualnyJestem
Tsh 0,41
Dostałam opierdol od gina za to ze robie badanie progesteronu! On mi nie kazał więc skąd ja sobie to wymyśliłam.?
Dostałam 3 op. Dupka jestem lżejsza o kolejne 130zl na szczęście mąż nic nie mówi pewnie mnie podlicza w myśli hihi.
Zrobił usg pęcherzyk ma 6,4 cm i najważniejsze że jest w macicy.
Progesteron mam się nie martwić bo mogę go tonami jeść i jeżeli ciąża jest silna to przeżyje a jeśli nie to umrze
Mam wyłączyć neta, nie czytać gazet ani mie słuchać doradców. Mam się cieszyć z ciąży myśleć pozytywnie i się oszczędzać. Co ma być to będzie na to ani ja ani on nie mamy wpływu.
Neta nie wyłącza i niech sobie pogada hahaha
Ale ma rację dziewczyny tak rzeczywiście jest.
Smutno mi......jakoś
-
Żabka! Ale to przecież rewelacyjne wieści! Nie smutaj się, wszystko jest dobrze i tak dalej będzie, musi być przecież dla każdej z nas.
Ciężko mi Was nadrobić,tak pędzicie, heh ale przeczytałam wszystko i oczywiście zaczęłam patrzeć na te poduchy i nawet ciuszki ciążowe, chociaż to dla mnie jeszcze za wcześnie.
Dojrzałam za to do myśli by jednak nie czekać do 12 tc, spróbuje się umówić na koniec stycznia prywatnie tu do lekarza, żeby podejrzeć wcześniej swojego Mieszkańca mąż zaakceptował, więc będziemy lżejsi o parę stówek na starcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 17:02
Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻabka może i prawda ale według mnie lekarze nie powinni tak mowic:( nie wiem czy bym szła do takiego drugi raz...
ale ważne że wszystko jest dobrze
U mówiłaś się na kolejną wizytę?
Alinka ja właśnie nie wiem czy tak można. W sensie chodzić do dwóch lekarzowi i mieć dwie karty ciąży. Też bym się chciała dowiedzieć.
Robotka1 wrzesień piękny miesiąc. Mój mąż ma urodziny 1.ale z racji tego że bliźniaki to prezentu nie doczeka się 1wrzesnia a trochę wczesniejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 17:04
Kourtney lubi tę wiadomość
-
Jestem dziewczyny po wizycie... w sumie tak jak się spodziewałam nic więcej nie wiem. Na początku pani doktor spytała o termin ost miesięczki, później jeszcze przed badaniem była rozmowa o tsh - wg niej nie powinnam brac eytruoxu bo jest w normie, ja jej mówie, że jest 3,66 a w ciązy norma jest niża a ona patrzy na normy dla ludzie nie w ciązy;p ustaliła, że mam iśc do endo z nim ustalić(zapisałam się za tydzień na poniedziałek). Ja myślę, że powinnam brać skoro jest wysokie, no ale zobaczymy. Później było badanie, wg niej macica rozpulchniona, pani doktor nie jest zwolenniczką wcześniejszego usg, ale zrobiła mi ze względu, że miałam wysoką prl i w sumie mogła mi się miesiączka zatrzymac. Musiała dopochwowo. I tutaj to już sama nie wiem, z tego co zrozumiałam pęcherzyk 23 mm zarodek 2,2mm, ale mogłam coś pokręcic, bo ani zdjęcia nam nie dała ani chyba nawet nie zapisała. W każdym bądź razie ktoś jest:) Mówiła, że chyba widzi serduszko, ale pewna nie jest. Mąż zrobił zdjęcie telefon usg;p Karty mi nie założyła, badań nie zleciła. Mam się zastanowić czy chcę do niej chodzić czy w Krakowie. I się zastanawiam. Nie mam w Krakowie nikogo sprawdzonego. z drugiej strony tak jeździć sama nie wiem. Zobaczę co powie endo - 100 zł wizyta, 50 z usg. Na Nfz nie ma szans:) W krk będę chciała jakiegoś gina na Nfz złapac, już nawet dzwoniłam i sa mijesca nawet na ten tydzień, ale chciałabym tak za 2 tygodnie pójsc, ale nie wiem czy są tam dobrzy lekarze musze podpytać dziewczyn na krakowskim temacie. No to tyle. Ogólnie dalej nic nie wiem:)
-
nick nieaktualnyDziękuje dziewczyny:-)
Blair ten lekarz jest najlepszy i leczy pod kątem niepłodności. Reszta to....nie wypowiem się.
Ma rację wiesz.....
Mąż mi szuka kota hahahaha ale mam banana na gębie takie cuda widzę wszystkie bym tulila i całowała:-)
Wizyta na 28.01.16 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Dziękuje dziewczyny:-)
Blair ten lekarz jest najlepszy i leczy pod kątem niepłodności. Reszta to....nie wypowiem się.
Ma rację wiesz.....
Mąż mi szuka kota hahahaha ale mam banana na gębie takie cuda widzę wszystkie bym tulila i całowała:-)
Wizyta na 28.01.16
Oo serio? Będziesz mieć kotalka?
Ehh a ja się poplakalam bo kotek którego miałam brać za parę tygodni mały ragdollek hodowla mi dzisiaj napisała maila ze kotka zostawiają jednak w hodowli do dalszej reprodukcji bo ma taką świetna budowę iwgl... No nic na to nie poradze:( zwrócili mi już zaliczkę na konto. Dali mi do wyboru inne kociakiem ale ja innych już nie chce. Podobał mi się ten mójKourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja również jestem już po wizycie
I również mam pytanie czy można mieć dwie karty ciąży?
Bo tu gdzie byłam dzisiaj już mi ją założyli ale do tej ginekolog, u której chce mieć prowadzoną ciążę mam wizytę dopiero na 29.01. I tam też założą mi kartę.
Może, któraś z was się orientuje?
Dziś gin zrobiła mi tylko badanie (wszystko w porządku) i dała skierowanie na badanie krwi.
Kazała zapisać się na kolejną wizytę (08.02) i dopiero wtedy da mi skierowanie na USG.
Będę musiała specjalnie jechać do Łodzi żeby sobie zrobić USG (do Łodzi mam około 30km)
A ja tak bardzo chciałam dzisiaj zobaczyć co mam w brzuchu
Marzec 2015 - poronienie 11tc -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Mąż wysłuchał mnie pyta koty byś chciała ja mówię że tak siedzi i szuka ale nie ma srebrnych takiej jak twoja
Mąż powiedział że nie da 3 tys za kota:-) ogląda niebieskie ale piękne te kociaki
http://kotybrytyjskie.vanti.pl/kocieta.html
I na Estibri.pl
Tylko aktualnie nie mają chyba kociąt ale mioty w planach mają.Kourtney lubi tę wiadomość