X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadlam kwaszonej kapusty, lodowatej, prosto z lodówki ;) nic że zęby mi scierply, to była prawdziwa uczta :) polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:04

bisacz, Ewelina.Irl, Cordy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, sory pomyliło mi się tzn źle odczytałem hahaha z wrażenia. Teraz sprawdziłam bo patrzę na pęcherzyk.
    Przepraszam dziewczyny:-)
    Dziecko moje wzięło ta kartkę z usg i pyta czy to ciąża???? Skąd ona wie???? Czuję że mnie sprzeda jak przyjadą działki na występ do przedszkola:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:07

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadła warzywa na patelnie orientalne zrobiłam je na parze smierdzialo jak je robiłam a smakować nie smakowały mi ale zjadłam bo wczoraj przegiela z tą pizza:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Bisacz dawaj adres ja się tam przejadę do ciebie i ci natrzaskam po tej du...e albo daj namiary na znajomych takich którzy są na codzień z tobą i to zrobią :-) :-):-)
    Nie wszystkie kobiety mają objawy ciążowe.
    Ty jesteś w starszej ciąży i mówisz że cycuchy cie nie bolą ja w młodszej i dzisiaj ich nie czuję jak dotykam :-(
    Nie mam mdłości itd.
    Po to jest to forum pisz o blachych nawet powołać które cie smuci no po to jesteśmy tu kochana.
    Widzisz kochana ja to wszystko niby wiem, tylko moje racjonalne myślenie gdzieś się zapodziało.
    Uwielbiam twój optymizm, oby do czwartku.

Blair, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz widzę cie tu jutro :-):-):-)

Blair lubi tę wiadomość

• Magdula Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    No i wyryczalam się mężowi do telefonu z powodu tego kota... Wiem że to może się wydawać śmieszne ale już się nastawilam na nowego futrzaka :(
    A przy okazji wyryczalam się że wszystkiego. :( a teraz aż mi żal mojego męża bo jeszcze na koniec nakrzyczalam mu ze za dużo pracuje a za mało czasu że mną spędza, że jak to będzie wyglądać jak będziemy mieli dzieci . I nawet nie dałam mu dojść do słowa i się rozloczylam... :/ nie poznaje się. To chyba przez te hormony :( boże ale mi teraz glupio
    Oj tam, to wszystko hormony. I od tego jest mąż, żeby mu się wyżalić a czasami opieprzyć ;) Jak masz wyrzuty sumienia to zadzwoń do niego, zwal wcześniejszą rozmowę na ciążę i od razu lepiej się poczujesz :)
    A apropos kotka to rozumiem Twój żal, traktowałaś go zapewne jakby już był Twój.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ma rację to hormony ja dzisiaj się podlapalam na cmentarzu u ojca i nie to że z tęsknoty bo z nim dobrych kontaktów przed śmiercią nie miałam czyt. Ojciec alkoholik. Długa historia.
    Zrobiło mi się przykro ze mojej córki nie widział a miał rok wtedy umarł i teraz nie będzie widział kolejnego wnuka :-(
    I wogole płakałam bo się boje czy wszystko będzie ok z ciąża......
    Też mam bisacz dzisiaj jakiś smutny dzień:-(

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko pedzicie z tymi stronami jak szalone . Wracam z pracy . A glodna jestem jak wilk . Moj zrobil fasolke po bretonsku .
    Blair z jednej strony za niedlugo urodza wam sie blizniaki i kolejny kot w domu ?
    No niewiem ja jakos inaczej na to patrze .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Matko pedzicie z tymi stronami jak szalone . Wracam z pracy . A glodna jestem jak wilk . Moj zrobil fasolke po bretonsku .
    Blair z jednej strony za niedlugo urodza wam sie blizniaki i kolejny kot w domu ?
    No niewiem ja jakos inaczej na to patrze .
    Hmm a co o tym myślisz?
    Mamy duzo miejsca więc nawet z tym kolejnym będzie ok. Pokój dziewczynki będą miały swój i tam raczej nie będę wpuszczana kotów. Ale chciałabym ich od początku wychowywać w bliskim kontakcie z nimi. Wiem że jest to do pogodzenia.

Kourtney lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przede mną jeszcze 2h droga powrotna do krakowa;/bleh o ile pojedziemy bo samochód u mechanika wymiana rozrządu, miał być koło 18 i jesczcze nie ma także masakra, nie lubię tak jeździć, wolę wcześniej przyjechać spokojnie się rozpakować, odpocząć i dopiero spać Jeszcze te mdłości. No nic spakowałam nas i czekam. Zaraz zasnę hehe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Ewelina.Irl, Blair lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Hmm a co o tym myślisz?
    Mamy duzo miejsca więc nawet z tym kolejnym będzie ok. Pokój dziewczynki będą miały swój i tam raczej nie będę wpuszczana kotów. Ale chciałabym ich od początku wychowywać w bliskim kontakcie z nimi. Wiem że jest to do pogodzenia.
    Wiesz o tym ze narazie nie powinnas zmieniac kuwety ? Czytalas o roznych chorobach ? Mi jak z nicola w ciazy bylam powiedzial gin . Oczywiscie mozna miec koty ale raczej na ten okres powinien robic to maz .
    Kurcze wiesz ciezko powiedziec . My mamy jedna kotke i widze jak nicola chodzi i ja meczy a ta pacnie ja lapa czy zlapie zebami nic jej nie zrobi zeby tryskala krew . Ale uwazam jak podchodzi do kotki bo niech machnie lapa po buzi albo w oko .
    Jednak to bedzie 2 szkrabow gdzie zaczna raczkowac i byc wszystkiego ciekawe . Bedziesz koty zamykac zeby dzieci tylko nie meczyly ?
    Zastanow sie czy nie wystarczy ci to co juz masz . A jak zobaczysz ze dzieci dobrze dogaduja sie z kotami to dopiero wziasc nastempnego ? Bo takie male niemowle lezy ,spi , je . Ja bym sie zastanowila . Ale zrobisz jak uwazasz kochana .

Blair lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    blair hihi coś czujesz ze to dziewczyny będą ?

powiedz mi a nie obawiasz się że dzieciaki mogą mieć uczulenie na siersc?
    Hahaha takie mam przeczucie. Nie powinnam tak pisać. Haha ale dzisiaj mi się śniło i jakoś tak teraz jeszcze bardziej czuje ze tam dziewczynki siedza. Ale oczywiście z chłopaków będę się tak samo cieszyc

Nwm czy wy też macie takie przeczucie na konkretną płeć? Jestem ciekawa czy mi się sprawdzii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie masz obaw co do uczulenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Wiesz o tym ze narazie nie powinnas zmieniac kuwety ? Czytalas o roznych chorobach ? Mi jak z nicola w ciazy bylam powiedzial gin . Oczywiscie mozna miec koty ale raczej na ten okres powinien robic to maz .
    Kurcze wiesz ciezko powiedziec . My mamy jedna kotke i widze jak nicola chodzi i ja meczy a ta pacnie ja lapa czy zlapie zebami nic jej nie zrobi zeby tryskala krew . Ale uwazam jak podchodzi do kotki bo niech machnie lapa po buzi albo w oko .
    Jednak to bedzie 2 szkrabow gdzie zaczna raczkowac i byc wszystkiego ciekawe . Bedziesz koty zamykac zeby dzieci tylko nie meczyly ?
    Zastanow sie czy nie wystarczy ci to co juz masz . A jak zobaczysz ze dzieci dobrze dogaduja sie z kotami to dopiero wziasc nastempnego ? Bo takie male niemowle lezy ,spi , je . Ja bym sie zastanowila . Ale zrobisz jak uwazasz kochana .
    No no chyba na razie odstawie ta decyzję na później. Może tak miało być...

Ewelina.Irl, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    a nie masz obaw co do uczulenia?

Mam nadzieję że się nie przytrafi nic takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:04

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejj... ja nie wiem, czy ja bym ogarnęła i zwierzęta i dzieci. Także Blair- podziwiam już teraz :). Ta kwestia, która już tu jest poruszona- że Maluchy nie czają, że łapią za mocno i że zwierzątko czuje ból... Przecież jak czasem taki Szkrab machnie ręką albo nogą albo chwyci to może zaboleć...A chyba trudno będzie oddzielać zwierzęta od dzieci i pilnowac jdnocześnie i jednego i drugiego.
    Choć koty to mądre zwierzaki i pewni za chwilę nie będą się pchały tam, gdzie czują, że może je spotkac coś nieprzyjemnego.

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nadrabiam was cały czas i co do kart ciąży to oczywiście, że można mieć dwie, a nawet i więcej, zresztą do becikowego lekarz nie zagląda do karty ciąży tylko do swoich papierów i stamtąd przepisuje datę pierwszej wizyty czyli czy się było przed 10 tyg,... karta ciąży jest dla nas i dla lekarza jak nas do szpitala przyjmują na patologię ciąży albo porodówkę...

sama miałam dwie karty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 20:14

Sabina lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ