X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miniaturka31 wrote:
    Kochane kiedy zobaczyłyście serduszka na usg?
    Zastanawiam się czy zobaczę swoje serduszko, wizytę mam 26 stycznia.
    ja serduszko widziałam 6tc i 3 dni

Możesz ale wszystko zależy od sprzętu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miniaturka31 wrote:
    Kochane kiedy zobaczyłyście serduszka na usg?
    Zastanawiam się czy zobaczę swoje serduszko, wizytę mam 26 stycznia.
    To też zależy kiedy miałaś owulke bo jak później to możesz nie zobaczyć. Będziesz wtedy za tydz w 5t+4d ja wtedy nie widziałam jeszcze serduszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:23

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze w 6t+1d nie widziałam serduszka, ale podobno ciąża jest młodsza niż to co liczone jest z ostatniej miesiączki

• szpilka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane probowalam nadrobic, ale wciaz jestem w oklicach dzisiejszego poludnia. Jest pecherzyk 6mm z cialkiem żółtym.karty ciazy nie dostałam nastepna wizyta 9lutego dopiero. Pecherzyk dokladnie taki jak sobie wyliczylam ovu i zagniezdzenie tylko na podstawie objawow, bo tempki nie mierzylam

Rogala nie mam, ale kupilam w poprzedniej ciazy w biedronce taka dluga waska poduszke i pod koniec ciazy super sie sprawdzila

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka widocznie jeszcze trochę za wcześnie na serduszko. W lutym już na pewno będzie. :)
    Po suwaczkow widzę, że twój synus kończy dzisiaj roczek? Zatem 100lat! :*

• szpilka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Szpilka widocznie jeszcze trochę za wcześnie na serduszko. W lutym już na pewno będzie. :)
    Po suwaczkow widzę, że twój synus kończy dzisiaj roczek? Zatem 100lat! :*
    Dziekuje w imieniu Pawełka
    Wg pecharzyka dopiero 5t1d wiec zgodnie z moimi wyliczeniami i troche za wczesnie na serduszko

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź;) pozdrawiam!!!

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)
    Muszę dzisiaj popracować i pozalatwiac na mieście.
    Powodzenia na wizytach! Trzymam kciuki.

martta, Kourtney lubią tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek wrote:
    Tak też napisałam- że wszysto zależy od lekarza jeżeli chodzi o skierowanie na badania- jednak wydaje mi się, że trzeba znać swoje prawa i jeżeli lekarz nie chce dac skierowania na jakieś badania to zapytać o powód i w razie potrzeby upomnieć się o swoje prawa.
    Może oprócz umowy z NFZ lekarz ma jakąś nieformalna umowę z laboratorium , w którym miliony wydawać będą jego pacjentki...

No nie wiem. Rozmawiałam z koleżankami i kuzynkami, które w ciąży chodziły na NFZ do lekarza i owszem dostawały skierowania na morfologię, mocz i glukozę, ale to wszystko. No chyba, że glukoza źle wyszła to jeszcze na krzywą cukrową i ewentualnie USG piersi, cytologię i czystość, ale to wszystko. Za całą resztę płaciły. Także te wypisywanie skierowań na NFZ na badania diagnostyke infekcji (toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia, hiv, hcv, hbs i WR) to prawdziwa rzadkość. Mnie p. doktor powiedziała, że to draństwo, że musimy za to płacić, ale ona nic nie może zrobić. Tak samo jak tarczyca, w ciąży ginekolog nie zajmuje się tarczycą i nie da skierowania na badania, tylko odsyła do endokrynologa. A endokrynolog na NFZ (przynajmniej u nas) to jakaś masakra - raz w roku mogę się zapisać na wizytę, a jeśli chcę przyjść kolejny raz to muszę stać w kolejce od 5 rano, bo tylko 10 osób przyjmuje :) Nie wiem jak jest z wizytami ciężarnej, bo od dawna leczę się prywatnie, ale nie chcę próbować ;)

Emily83 lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja co prawda jakiś czas temu wstałam, bo nie spałam od 6:00 i rozkminiałam jak powiedzieć w pracy o ciąży i jak się dalej sprawy potoczą, ale jestem dobrej myśli :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad tym. Co prawda moja szefowa jest normalna, fajną kobietką, ale nie wiem czy ją teraz od razu nokautować, czy wstrzymać się jeszcze trochę. Z drugiej strony, jak bym miała iść na zwolnienie, to lepiej żeby już wcześniej się przygotowała, chociażby mentalnie.

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też o tym myślałam, u nas jest o tyle fajnie, że dziewczyny w ciąży pracują po 4 godz dziennie, a praca jest na tyle stresująca, że fajnie byłoby wrzucić na luz i zacząć dbać o siebie od pierwszych tygodni, a to byłoby mi na rękę. Miałabym więcej czasu dla siebie, muszę zrobić prawo jazdy zanim dzidziuś się urodzi, a przede wszystkim zacząć się dobrze odżywiać, bo przy takim korpo-szale to czasem jakieś fast foody wcinałam i dania na wynos, bo nie było kiedy gotować :( aaa... i jeszcze do dentysty muszę się umówić :( dzieci niszczą zęby...

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

dziewczyny u mnie serduszko było widać w 6t1d/2d

ja też jestem na etapie poinformowania pracodawcy. 10 lutego mam wizytye u ginekologa, wówczas chcę poprosić o zwolnienie. Głównej szefowej mówie w przyszłym tygodniu.

w57v9n73tsztg0x5.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam:

Co sądzicie o chustach do noszenia?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona, ja bym chciała taką mieć, ale zobaczymy czy mój kręgosłup da rady :) na pewno rozejrzymy się za dobrym nosidełkiem dla dziecka, bo chodzimy z mężem dużo po górach i są takie specjalne...

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój facet tez zaraził górami,ale mam jeszcze 4,5 letniego synka obawiam się, że na chodzenie po górach jest jeszcze za mały, ale może Wąwóz Kraków. Ja mam straszną ochote na tą chustę, bo daje dużo swobody i nie trzeba wszędzie brac wózka. Tylko kompletnie nie wiem czy sa jakieś firmy godne polecenia, na co zwrócić uwagę....

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba najlepiej zdać się na opinie, ja miałam znajomych którzy dzieciątko w tym nosili, ale nie pamiętam firmy, u mnie w mieście nawet były kiedyś warsztaty chustowe, bo wiadomo trzeba umieć to dobrze zawiązać... ja znam dzieciaki, które już w wieku 2,5-3 latek same śmigały na łagodniejsze górki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam od znajomych i moja siostra też tak mówi że najlepsze są tkane splotem skosnokrzyzowym.
    Moja siostra ma z lennylamb. Jak patrzyłam to fajne mają te chusty

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta
    MartunQa
    KasicaLisica
    Olinek93
    alinka- Powodzenia na wizytach.:)

Blair, Sabina, martta lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam leczo, bo małżonek miał już okropną ochotę, w sumie sama się skuszę, skoro mdłości tylko nocą atakują, można żyć... :D

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ