X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chusty nie nosimy ale nosimy się w tuli.

a i dzień dobry tak poza tym :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zrobiłam leczo, bo małżonek miał już okropną ochotę, w sumie sama się skuszę, skoro mdłości tylko nocą atakują, można żyć... :D

Leczo <3 Ale mi narobiłaś ochoty ;)

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wegetariańskie co prawda, bo kupiłam wszystko prócz mięsa, a ostatnio wiecznie czegoś zapominam :P

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

Ja dziś znalazłam 5,10 zł hahahaha jak auto odśnieżałam :-)

Byłam dziś u endo od przyszłego tygodnia letrox 100 (zwiększyła mi dawkę).
    Mam odstawić wszystkie tabsy jakie jadłam i zastąpić je witaminkami dla kobiet w ciąży :-)
    Yeeeeeeee moja wątroba odpocznie :-)
    Co do sioforu jest za tym żeby odstawić a gin kazał brać! Powiedziała że w Ameryce stosują kobiety w ciąży tą mete ale w Polsce nie praktykują bo w razie coś się stanie mogę ją podać do sądu a ona nie chce problemu :-(
    Pytam co może się stać????? A ona że nic i w Ameryce kobietom też nic się nie stało tzn z dzieckiem .......Bądź mądra!
    Twierdzi że mam trzymać dietę (yhm jak ja mam zachcianki na śmieciowe żarcie) i będzie ok :-)
    Wyniki są bardzo dobre :-)
    Mam się nie stresować i cieszyć że jestem w ciąży i mieć myśli że jest ok i będzie ok :-)
    Wizyta za m-c.
    W trzy dni poszło mi 500zł na lekarzy i 250 zł na badania!!!!! ja pitole dobrze że człowiek dostaje wypłatę bo skąd bym miała wsiąść?????

• Magdula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wtorkowo :)
    Dzisiaj to mam oczy na zapałkach, totalnie niewyspana jestem. W dodatku rano nie czułam się najlepiej, lekkie mdłości miałam ale to chyba dlatego, że na czczo pojechałam do pracy. Muszę jednak pamiętać, żeby coś przegryźć zanim wyjdę z domu, chociaż odrobinę.

Little Red Fox, dla mnie prawo jazdy do był taki stres, że chyba nie zdecydowałabym się na robienie w ciąży. Ale jeśli Ty nie masz oporów przed kierownicą to pewnie, że rób. Przyda się jak maleństwo będzie na pokładzie.
    Swoją drogą widziałam kiedyś dziewczynę, która wsiadała do elki z brzuchem wyglądającym na 9 miesiąc :)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Cordy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka co zrobisz? Teraz trochę odsapniesz z badaniami i lekarzami :) Każdą z nas czekają takie wydatki :) Ważne, żeby robić wszystko by upewnić się, że maleństwu nic nie zagraża :)

żabka04 lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam zachcianki na śmieciowe żarcie, ale organizm (nie)stety przestał akceptować, bo szybko robię po tym struta i długo się męczę... mi gin kazała na razie brać tylko kwas foliowy, pytałam o witaminy, to powiedziała że na razie nie i od 12 tygodnia ewentualnie coś może polecić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula, życie nie takie stresy mi zafundowało :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na początku straszną ochotę na ser żółty, oscypka, frytki z majonezem, śledzie w oleju i czekoladę mleczną :) Śledzie zostały, ale na pozostałe rzeczy pomału odchodzi ochota.

Unormowały mi się też już te napady głodu :)

Już razem <3
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, oscypka muszę sobie kupić. Na grilla i z żurawiną :) Albo z powidłami z derenia. Ale mi smaka narobiłaś. Tylko gdzie tu dobrego oscypka kupić, te marketowe są do d... Twarde takie i w ogóle, jak stare. A do Zakopanego w najbliższym czasie się nie wybieram.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam przygodę w banku... Wkladam kartę do bankomatu wciągnęło kartę i bankomat się zepsuł. Normalnie czysty pech.... I czekam tu już godzinę aż mi ją wydostaną.

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a planujecie w tym roku urlop? ja się zastanawiam czy się nie wybrać w maju, mam nadzieję że będę się dobrze czuć :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak czytam, to normalnie wynika, że tylko ja nie byłam jeszcze u lekarza:( ja idę dopiero w piątek, chyba, że znów moja wizyta zostanie odwołana. Ale raczej nie będę więcej chodzić do tej lekarki, bo jest zbyt mało dyspozycyjna, ale kto wie...
    W każdym bądź razie jestem umówiona na przyszły poniedziałek do zupełnie innego lekarza, bo rozważam go, czy nie zostanę przy nim dłużej.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair co za pech :-(
    Niech oddają ta kartę!!!!! :-)

Cordy czytam śledzie i co ??? poleciałam do lodówki po śledzie dobre ale lepszy chleb zwykły bo ja jadam o niskim IG. mężowi zabrałam aż dwie kromki ale pyszny.
    Ja chyba muszę jeść tą metformine bo jak tak dalej pójdzie to chyba dostanę cukrzycy ciążowej hihi

Little ja właśnie byłam na etapie zamawiania wczasów na początku lipca ale zrezygnowałam bo nie wiem co będzie w lipcu :-( ja jak bede musiała leżeć?? czas pokaże . Będę dzwonić najwyżej w czerwcu i gdzieś próbować zaklepać jeszcze miejsce.

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w tym roku chyba pojedziemy gdzieś w Polskę, Dolny Śląsk bardzo lubimy, a może jakieś spokojniejsze miejsce wybierzemy, jakaś agroturystyka czy coś takiego :) mieliśmy jechać na Chorwację, ale za gorąco, rok temu biedowałam w Czarnogórze, bo dopadła nas zemsta faraona, więc w tym roku rodzime strony! :D

• Cordy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze kupuję na zapas oscypki i mrożę. Teraz byliśmy na Święta w górach to sobie nakupiłam.

A co do urlopu, myślałam o wakacjach w maju, ale mamy wesele kuzyna i komunię mojego chrześniaka, więc musimy się jakoś wstrzelić. Chciałabym pojechać do Włoch, dawno tam nie byliśmy, np. do Toskani albo do Lacio :) Ehh rozmarzyłam się :)

Już razem <3
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, ja od rana w pracy, ciężko się przestawić. Z rana nudności, teraz nie jest źle. Czytam te wasze zachcianki i naszła mnie ochota na pizze. No ale zobaczymy do obiadu jeszcze trochę. Pozdrawiam was serdecznie:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    jak tak czytam, to normalnie wynika, że tylko ja nie byłam jeszcze u lekarza:( ja idę dopiero w piątek, chyba, że znów moja wizyta zostanie odwołana. Ale raczej nie będę więcej chodzić do tej lekarki, bo jest zbyt mało dyspozycyjna, ale kto wie...
    W każdym bądź razie jestem umówiona na przyszły poniedziałek do zupełnie innego lekarza, bo rozważam go, czy nie zostanę przy nim dłużej.
    Nieprawda! Ja też nie byłam. O tez mam wizytę w piątek :)

Witam dziewczyny :) Wy znowu o jedzeniu, a ja ciągle glodna. Mam jak Zabcia nawet jak zjem coś cudzego to organizm potem bardzo pokazuje że to był zły pomysł ;) trzeba sobie patrzeć na ręce nim coś wszamam :)

• Magdula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wakacje od lat kończą się w domku na wsi bo z psem to się nie chce gdzieś daleko szaleć ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam nazze wizytantki? Pisala juz któraś?

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ