X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    Pytanie do mam:

Co sądzicie o chustach do noszenia?
    Mam skosnokrzyzowa little frog, wiąże tylko w stanach wyzszej koniecznosci, bo nie wychodzi mi tak jakbym chiala, ale nie raz uratowala mi skore. Co fo chodzenia po gorach to z tata majac 3 lata chodzilam na laywe trasy w karkonoszach, no ale bylam przyzwyczajona do chodzenia

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula - no nie tylko Ty, jeszcze ja i na dodatek nie mam wizyty jeszcze umówionej, bo mieszkam w Angli a chcę pójść do polskiej kliniki i narazie nie wiadomo jak z terminami na koniec stycznia/początek lutego - bo lekarze tu tylko dolatują na wizyty, eh.. jutro mam dzwonić.

U mnie wczoraj były śledzie robione na moje życzenie przez męża - pycha, a poza tym objawów brak :( coraz więcej u mnie głupich myśli, ale nie chcę się nakręcać ani Was zarażać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:18

h4zpdqk39i22byyb.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mogę do Was dołączyć? Choć nie wiem na jak długo...

Byłam już w majówkach 2016 (ciąża biochemiczna) i czerwcówkach 2016 (puste jajo)... Mam nadzieję, że u Was się zadomowię już do końca.
    To moja czwarta ciąża (nie licząc tej biochemicznej), mam prawie półtorarocznego syncia (też z września ;) ) a obecnie termin na 26.09.. I to chyba tyle..

Sabina, Blair, olza lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bee jak każda z nas masz głupie myśli.
    Martwimy się :-)
    Ja to już w ogóle zaczynam dostawać świra ale jeszcze tyh czarnych mysli nie uzewnętrzniam :-)

stardust witam :-) przykro mi że cię to spotkało . Trzymam kciuki bedzie dobrze :-)

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami wtorkowo:D Troche mnir tu nie bylo i musialam was nadrobic... ale macie tempo dziewczyny:) U nas calkiem spokojnie, chociaz niekiedy lekkie mdlosci sa... ze zgaga rowniez musialam sie zaprzyjaznic:D Poza tym baaaardzo dobrze! Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i zycze milego dnia wszystkim! :))

Blair lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Byłam już w majówkach 2016 (ciąża biochemiczna) i czerwcówkach 2016 (puste jajo)... Mam nadzieję, że u Was się zadomowię już do końca.
    To moja czwarta ciąża (nie licząc tej biochemicznej), mam prawie półtorarocznego syncia (też z września ;) ) a obecnie termin na 26.09.. I to chyba tyle..
    Fajnie cie tu widziec :) trzymam kciuki ze u nas zatrxymasz sie na stale :*
    Gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:44

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Ja też siedzę w pracy, ale co jakiś czas do was zaglądam i czytam co nowego słychać.

Ja w sumie nie mam jak na razie jakichś specjalnych zachcianek ale już jakieś 1,5 kg przytyłam. I się zastanawiam czy po prostu więcej jem czy może już tyle przytyłam przez ciąże :)

A jak to jest u was z wagą? Coś już się zmieniło ?

Blair lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo . Ja mam dzis lenia strasznego .
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty .
    Szykuje sie do pracy ale okropnie mi sie nie chce .
    Milego i leniwego wtorku wam zycze :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Witaj.tym razem z pewnością wszystko będzie dobrze

ckaigox17mdp9efq.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Fajnie cie tu widziec :)
    Gratuluje :)
    o ja cię.. Ewelina! No cześć! :D

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    o ja cię.. Ewelina! No cześć! :D
    Mamy w podobnym wieku szkrabow :) i znow w podobnym termin .
    Ja z nikola mialam termin na 26 wrzesnia a urodzila sie 30go :)

Sabina lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Magdula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    Ja w sumie nie mam jak na razie jakichś specjalnych zachcianek ale już jakieś 1,5 kg przytyłam. I się zastanawiam czy po prostu więcej jem czy może już tyle przytyłam przez ciąże :)
    A jak to jest u was z wagą? Coś już się zmieniło ?
    U mnie raczej nic się nie zmieniło. Ważę +/- tyle samo. Czuję się czasami jak balon ale to raczej nie wina przytycia ;)

Sabina, ovulinka lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba do około 12 tygodnia wszystkie będziemy żyć w stresie i później ..hm....chyba też ...taki los matek,że zawsze będą się martwić o swoje dzieci ;)

Ja probuje być silna, ale miałam tydzien temu plamienia i od tego czasu objawy ciązy jakby ustały... z tego powodu jestem bardzo nieznośna..ciagle mam pretensje do męża...czepiam się o wszystko... straszna ze mnie baba :P

Sabina lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Chyba do około 12 tygodnia wszystkie będziemy żyć w stresie i później ..hm....chyba też ...taki los matek,że zawsze będą się martwić o swoje dzieci ;)

Ja probuje być silna, ale miałam tydzien temu plamienia i od tego czasu objawy ciązy jakby ustały... z tego powodu jestem bardzo nieznośna..ciagle mam pretensje do męża...czepiam się o wszystko... straszna ze mnie baba :P
    To prawda ze zawsze obawy beda . Ja tez czesciej czepiam sie mojego bez powodylu nawet .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    U mnie raczej nic się nie zmieniło. Ważę +/- tyle samo. Czuję się czasami jak balon ale to raczej nie wina przytycia ;)
    O to jak ja ;)
    Zresztą ja mam nadwagę to muszę uważać. Bo się pod koniec nie uniose

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Witamy
    Mam nadzieję ze tym razem się zasiedzisz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust witamy :* kiedy idziesz na wizytę? Umawialas się już?

A wy znowu o jedzeniu ;) ja dzisiaj zjem coś na mieście bo nie mam siły gotować.
    Odzyskałam kartę ale samochód mi nie zapalil:/lepiej być nie mogło.. więc będę zmuszona wrócić autobusem...ale przynajmniej ta kartę odzyskalam

żabka04, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy zaplanowany urlop na początek kwietnia Turcja... Na razie dalej nie planujemy bo nie wiem jak się będę czuć w wakacje. A w Turcji już mamy od dawna. Mam nadzieję że będę się jakoś w miarę czuć. Będę już wtedy w 18tygodniu

Kourtney lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno 2 trymestr jest najlepszy na urlop. bo dolegliwości ciążowe juz miną i brzuszek jeszcze nieduży

Blair lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam smaka na Maca:P Mam wyrzuty sumienia, bo słucham koleżanek, które są w ciązy i tak zdrowo się odżywiają..a ja fast foodem nie pogardzę- co mmam zrobić- lubię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:29

Sabina, żabka04 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ