X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    Pytanie do mam:

Co sądzicie o chustach do noszenia?
    Mam skosnokrzyzowa little frog, wiąże tylko w stanach wyzszej koniecznosci, bo nie wychodzi mi tak jakbym chiala, ale nie raz uratowala mi skore. Co fo chodzenia po gorach to z tata majac 3 lata chodzilam na laywe trasy w karkonoszach, no ale bylam przyzwyczajona do chodzenia

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula - no nie tylko Ty, jeszcze ja i na dodatek nie mam wizyty jeszcze umówionej, bo mieszkam w Angli a chcę pójść do polskiej kliniki i narazie nie wiadomo jak z terminami na koniec stycznia/początek lutego - bo lekarze tu tylko dolatują na wizyty, eh.. jutro mam dzwonić.

U mnie wczoraj były śledzie robione na moje życzenie przez męża - pycha, a poza tym objawów brak :( coraz więcej u mnie głupich myśli, ale nie chcę się nakręcać ani Was zarażać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:18

h4zpdqk39i22byyb.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mogę do Was dołączyć? Choć nie wiem na jak długo...

Byłam już w majówkach 2016 (ciąża biochemiczna) i czerwcówkach 2016 (puste jajo)... Mam nadzieję, że u Was się zadomowię już do końca.
    To moja czwarta ciąża (nie licząc tej biochemicznej), mam prawie półtorarocznego syncia (też z września ;) ) a obecnie termin na 26.09.. I to chyba tyle..

Sabina, Blair, olza lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bee jak każda z nas masz głupie myśli.
    Martwimy się :-)
    Ja to już w ogóle zaczynam dostawać świra ale jeszcze tyh czarnych mysli nie uzewnętrzniam :-)

stardust witam :-) przykro mi że cię to spotkało . Trzymam kciuki bedzie dobrze :-)

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami wtorkowo:D Troche mnir tu nie bylo i musialam was nadrobic... ale macie tempo dziewczyny:) U nas calkiem spokojnie, chociaz niekiedy lekkie mdlosci sa... ze zgaga rowniez musialam sie zaprzyjaznic:D Poza tym baaaardzo dobrze! Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i zycze milego dnia wszystkim! :))

Blair lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Byłam już w majówkach 2016 (ciąża biochemiczna) i czerwcówkach 2016 (puste jajo)... Mam nadzieję, że u Was się zadomowię już do końca.
    To moja czwarta ciąża (nie licząc tej biochemicznej), mam prawie półtorarocznego syncia (też z września ;) ) a obecnie termin na 26.09.. I to chyba tyle..
    Fajnie cie tu widziec :) trzymam kciuki ze u nas zatrxymasz sie na stale :*
    Gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:44

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Ja też siedzę w pracy, ale co jakiś czas do was zaglądam i czytam co nowego słychać.

Ja w sumie nie mam jak na razie jakichś specjalnych zachcianek ale już jakieś 1,5 kg przytyłam. I się zastanawiam czy po prostu więcej jem czy może już tyle przytyłam przez ciąże :)

A jak to jest u was z wagą? Coś już się zmieniło ?

Blair lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo . Ja mam dzis lenia strasznego .
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty .
    Szykuje sie do pracy ale okropnie mi sie nie chce .
    Milego i leniwego wtorku wam zycze :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Witaj.tym razem z pewnością wszystko będzie dobrze

ckaigox17mdp9efq.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Fajnie cie tu widziec :)
    Gratuluje :)
    o ja cię.. Ewelina! No cześć! :D

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    o ja cię.. Ewelina! No cześć! :D
    Mamy w podobnym wieku szkrabow :) i znow w podobnym termin .
    Ja z nikola mialam termin na 26 wrzesnia a urodzila sie 30go :)

Sabina lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Magdula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    Ja w sumie nie mam jak na razie jakichś specjalnych zachcianek ale już jakieś 1,5 kg przytyłam. I się zastanawiam czy po prostu więcej jem czy może już tyle przytyłam przez ciąże :)
    A jak to jest u was z wagą? Coś już się zmieniło ?
    U mnie raczej nic się nie zmieniło. Ważę +/- tyle samo. Czuję się czasami jak balon ale to raczej nie wina przytycia ;)

Sabina, ovulinka lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba do około 12 tygodnia wszystkie będziemy żyć w stresie i później ..hm....chyba też ...taki los matek,że zawsze będą się martwić o swoje dzieci ;)

Ja probuje być silna, ale miałam tydzien temu plamienia i od tego czasu objawy ciązy jakby ustały... z tego powodu jestem bardzo nieznośna..ciagle mam pretensje do męża...czepiam się o wszystko... straszna ze mnie baba :P

Sabina lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Chyba do około 12 tygodnia wszystkie będziemy żyć w stresie i później ..hm....chyba też ...taki los matek,że zawsze będą się martwić o swoje dzieci ;)

Ja probuje być silna, ale miałam tydzien temu plamienia i od tego czasu objawy ciązy jakby ustały... z tego powodu jestem bardzo nieznośna..ciagle mam pretensje do męża...czepiam się o wszystko... straszna ze mnie baba :P
    To prawda ze zawsze obawy beda . Ja tez czesciej czepiam sie mojego bez powodylu nawet .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    U mnie raczej nic się nie zmieniło. Ważę +/- tyle samo. Czuję się czasami jak balon ale to raczej nie wina przytycia ;)
    O to jak ja ;)
    Zresztą ja mam nadwagę to muszę uważać. Bo się pod koniec nie uniose

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Witamy
    Mam nadzieję ze tym razem się zasiedzisz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust witamy :* kiedy idziesz na wizytę? Umawialas się już?

A wy znowu o jedzeniu ;) ja dzisiaj zjem coś na mieście bo nie mam siły gotować.
    Odzyskałam kartę ale samochód mi nie zapalil:/lepiej być nie mogło.. więc będę zmuszona wrócić autobusem...ale przynajmniej ta kartę odzyskalam

żabka04, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy zaplanowany urlop na początek kwietnia Turcja... Na razie dalej nie planujemy bo nie wiem jak się będę czuć w wakacje. A w Turcji już mamy od dawna. Mam nadzieję że będę się jakoś w miarę czuć. Będę już wtedy w 18tygodniu

Kourtney lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno 2 trymestr jest najlepszy na urlop. bo dolegliwości ciążowe juz miną i brzuszek jeszcze nieduży

Blair lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam smaka na Maca:P Mam wyrzuty sumienia, bo słucham koleżanek, które są w ciązy i tak zdrowo się odżywiają..a ja fast foodem nie pogardzę- co mmam zrobić- lubię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:29

Sabina, żabka04 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ