X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia witaj. Nie sugeruj się suwaczkami bo one to wgl jakoś dziwnie pokazują...
    A miałaś regularne cykle? Może owulka była później niż myślisz i stąd dzidzia jest młodsza. Nie przejmuj się tym . a tym etapie to u każdej trochę inaczej wygląda w zależności kiedy doszło do zapłodnienia. Kiedy masz następna wizytę mieć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:42

Kourtney lubi tę wiadomość

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    a kojarzysz takiego lekarza Michał Skoczylas?

Niestety nie znam tego dr.

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • esmi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba myslec pozytywnie. Ja caly czas mysle a jestem jeszcze przed wizyta :-)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według moich obliczeń TP u mnie to 15 września. czy i ja mogę dołczyć ;)

Blair, Skali89 lubią tę wiadomość

• ecencia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dzisiaj. Jak byście miały pytania to ja jestem zapaloną chustomamą. Mogę doradzić co na początek. Co do nosideł to najlepsze są nosidła miękkie z szerokim rozstawem nóżek (pozycja żabki) i przeznaczone sa dla dzieci samodzielnie siedzących. Ja nosiłam od kiedy córa skończyła 8msc w nosidle Tula potem Manduca potem Lenny Lamb a teraz znów mamy tulę tyle, ze w większym rozmiarze bo córa już ma 1,5roku. Chust też już kilka przerabiałam jest tego ogrom i firm i wzorów i splotów.Skład te może być różnym.
    A to nasze foto podczas zdobywania Śnieżki http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/nUfkqazSD_FCJwXumXlbLNRZkuJU4d

martta, Justyna_89, ovulinka, Blair lubią tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    Witam się i ja dzisiaj. Jak byście miały pytania to ja jestem zapaloną chustomamą. Mogę doradzić co na początek. Co do nosideł to najlepsze są nosidła miękkie z szerokim rozstawem nóżek (pozycja żabki) i przeznaczone sa dla dzieci samodzielnie siedzących. Ja nosiłam od kiedy córa skończyła 8msc w nosidle Tula potem Manduca potem Lenny Lamb a teraz znów mamy tulę tyle, ze w większym rozmiarze bo córa już ma 1,5roku. Chust też już kilka przerabiałam jest tego ogrom i firm i wzorów i splotów.Skład te może być różnym.
    A to nasze foto podczas zdobywania Śnieżki http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/nUfkqazSD_FCJwXumXlbLNRZkuJU4d

Dzięki za wiadomość :)

ckaigox17mdp9efq.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:

Witamy! masz już pierwszą wizytę za sobą?

ckaigox17mdp9efq.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Blair owulacja była bardzo wczesna i tym gorzej. W 15 dc na USG nie było już śladu po owulce, lekarka założyła nawet, że to cykl bez owulki. Serduszkowanie było w 11 i 15 dc potem m był w delegacji. Zatem moja ciąża się bardzo słabo rozwija. Wasze fasolki miały w 7t0d 10mm, a moja ledwo 5,2 mm. Lekarka była zdziwiona tak "słabym" obrazem USG bo beta była bardzo wysoka ponad 68000 mlU/ml i żartowała, że może bliźniaki. A tu taka klapa :/

Witaj.
    Pamiętaj,że stres też nie pomaga Twojjemu maluszkowi rosnąc.
    Wiem,że różne wizje krążą Ci teraz po głowie.ale pamietaj,że musisz byc silna.
    Daj fasolce czas.i poczekaj do następnej wizyty, masz już jej termin?

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Witamy:) Jak się czujesz? To twoja pierwsza ciąża? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esencja czyli jaka chusty byś mogła polecić na początek? Faktycznie te tkane skoro krzyżowe są najlepsze czy to nie ma aż takiego znaczenia?

Martta gratuluję serduszka:)

Ja już na szczęście w domu cała. Masakryczny dzień. Tak wymarzlam.Jeszcze mi tylko brakuje jakiegoś przeziębienia do szczescia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:12

martta, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza, nie licząc biochemicznej we wrześniu. Dlatego boję się, ale jakoś tym razem jestem spokojna. Boli mnie w pachwinie, cycki zaraz eksplodują i zasypiam wieczorem tam gdzie usiądę. Dosłownie. Ale cieszę się. Ja chyba pójdę do lekarza w poniedziałek, nie chcę iść za wcześnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Blair owulacja była bardzo wczesna i tym gorzej. W 15 dc na USG nie było już śladu po owulce, lekarka założyła nawet, że to cykl bez owulki. Serduszkowanie było w 11 i 15 dc potem m był w delegacji. Zatem moja ciąża się bardzo słabo rozwija. Wasze fasolki miały w 7t0d 10mm, a moja ledwo 5,2 mm. Lekarka była zdziwiona tak "słabym" obrazem USG bo beta była bardzo wysoka ponad 68000 mlU/ml i żartowała, że może bliźniaki. A tu taka klapa :/
    Hmm ja bym poszło faktycznie do tej glinki jutro i zobaczyła czy fasolka ładnie rośnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Pierwsza, nie licząc biochemicznej we wrześniu. Dlatego boję się, ale jakoś tym razem jestem spokojna. Boli mnie w pachwinie, cycki zaraz eksplodują i zasypiam wieczorem tam gdzie usiądę. Dosłownie. Ale cieszę się. Ja chyba pójdę do lekarza w poniedziałek, nie chcę iść za wcześnie.
    Teraz już będzie dobrze na pewno :*
    A który to już będzie twój tydzień i dzień ciąży?

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:45

• ecencia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Esencja czyli jaka chusty byś mogła polecić na początek? Faktycznie te tkane skoro krzyżowe są najlepsze czy to nie ma aż takiego znaczenia?
    Na początek najlepsze są pasiaki bo te kolorowe pasy ułatwiają orientację i symetryczne ułożenie. Pasiaki są zazwyczaj tkane splotem skośno krzyżowym lub diamentowym koszt takiej chusty to minimum 100zł (chusty po 20-50zł to tzw. pościelówki tkane splotem prostym i ich nie polecam bo nie pracują tak jak trzeba) Jeśli chodzi o firmy to najbardziej popularne to Lenny Lamb, Little Frog, Natibaby. Firmy te tworzą też droższe i bardziej wzorzyste chusty żakardowe ale przez te wzory może być trudniej nauczyć się wiązać. Nie bójcie się zaglądać do outletów tych firm bo można kupić tam chusty z drobnymi wadami wizualnymi w niższych cenach a wady te zupełnie nie wpływają na bezpieczeństwo noszenia. A i jeśli chodzi o chusty to używane są w podobnych cenach co nowe a czasem nawet droższe jeśli model jest limitowany.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Justyna wizytę mam wyznaczoną na 27.01, ale pójdę jutro. Moja fasolka jest zdecydowanie za mała. Wiem, że stresźle wpływa, ale to samo przechodziłam w 1 ciąży i skończyło się 12 tc.

Rozumiem Cie.. nerwy i stres jest ogromny.. dlatego lepiej jutro iść na wizytę.
    Jutro jest tez moja wizyta, więc pomodlę się tez za Twoje maleństwo.
    Niby się nie znamy i to tyllko internet. ale to ,że poczęłyśmy nasze dzieciątka w podobnym terminie powoduje,że czuje sie z Wami blisko związana

nikt z bliskiego otoczenia nie wie o mojej ciaży, więc dobrze mieć wsparcie chociażby w mamusiach z internetu :)

Sabina, martta, żabka04, agatia lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Justyna wizytę mam wyznaczoną na 27.01, ale pójdę jutro. Moja fasolka jest zdecydowanie za mała. Wiem, że stresźle wpływa, ale to samo przechodziłam w 1 ciąży i skończyło się 12 tc.
    Witaj
    Ja mam teorię ;)
    Na naszym wątku jest dziewczyna, która w procedurze IVF miała.podane dwa zarodki. Beta rosła bardzo słabo, przyrost był znikomy. Lekarz kazał odstawić leki i czekać na @. Ale okres nie przyszedl. Okazało się ze dziewczyna jest w ciąży. Mały przyrost był spowodawny obumarciem bliźniaka. Zarodek, który został jest mniejszy niż powinien, Ale Lekarz jest dobrej myśli. Może u Ciebie też tak było? Może były bliźniaki? Jak sugerowała lekarka po becie? I dlatego jest mniejszy?

Justyna_89, Cordy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Jak dobrze pójdzie to i ja mam termin na wrzesień :)
    Na razie jestem po testach i becie, w czwartek idę na kolejną. Na usg jeszcze nic nie było widać więc muszę do początku lutego uzbroić się w cierpliwość.

Sabina, Justyna_89, Blair lubią tę wiadomość

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Dziś jest jeden z lepszych dni, jakie miałam <3
    Byłam u doktorki, okazała się jednak fajną babką. Ja po raz kolejny przekonałam się o tym, jak bardzo mylę się co do ludzi (po pierwszym, drugim spotkaniu).
    Mój bąbelek ma 1,3 cm. Piękne serduszko. I w ogóle jest cudowny!
    Poza tym- dostałam zwolnienie na cała ciąże po tym jak opowiedziałam jak mnie w pracy traktują. Teraz zero stresu. Uffff jaka jestem szczęśliwa!

http://iv.pl/images/78907764865362998744.jpg

Acha, Pani doktor utrzymuje termin porodu na 29 sierpnia, ale ja wiem że to będzie wrześniak ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:51

Blair, martta, Justyna_89, Sabina, żabka04, olza, szpilka, Cordy, pirelka, stardust87 lubią tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ